Vakantiewerk in de horeca

Vakantiewerk in de horeca Zoek jij vakantiewerk in de horeca? Er zijn heel veel baantjes die je kunt doen in de zomermaanden en waar jij wat extra geld mee kunt verdienen. Juist in de zomermaanden kunnen ze je hulp in de horeca goed gebruiken. Het vakantiewerk in de horeca is ook zeer geschikt voor jongeren. Wat voor een vakantiewerk kun je allemaal in de horeca doen?

Vakantiewerk in de horeca

Vakantiewerk in de horeca is een geliefde baan voor in de zomermaanden. Het werk is zeer geschikt voor jongeren en er zijn verschillende soorten baantjes. Ook kan horecawerk in zowel het binnen- als buitenland worden gedaan. Zo kun je ook naar landen als Spanje, Frankrijk of Griekenland gaan voor een geschikt vakantiebaantje in de horeca.

Vakantiewerk in de horeca, welke banen zijn er?

Er zijn heel erg veel banen in de horeca te vinden voor mensen die vakantiewerk zoeken. Een opleiding is meestal niet nodig, al zijn er ook baantjes waar je goed terecht kunt wanneer je een opleiding volgt in de horeca.

Afwashulp

Afwashulp is een baantje waar erg veel vraag naar is. Echt leuk is het misschien niet, maar doorgaans is het ook niet zo moeilijk. De meeste horecabedrijven hebben een afwasmachine en is het dus puur een kwestie van deze vullen, legen en de spullen opruimen.

Serveerster/serveerder

Als serveerster of serveerder bedien je de mensen in het restaurant of het café. Het is bij deze baan belangrijk dat je klantvriendelijk bent. Ook kan het zo zijn dat er wordt verwacht dat je verschillende talen spreekt. Vaak wordt de kennis van de Engelse taal gevraagd. Het is ook handig als je goed met geld kunt omgaan, zodat je wisselgeld kunt geven zonder dat er rekenfouten worden gemaakt. Soms wordt er ook gekeken naar het uiterlijk wanneer je solliciteert.

Keukenhulp

In de zomermaanden is er ook vaak meer vraag naar keukenhulpen, mensen die meewerken aan de gerechten in restaurants. Vaak doen zij simpele klusjes, zoals het snijden van groentes en het bereiden van makkelijkere gerechten. Wanneer je een relevante opleiding volgt, is de kans op een hogere functie groter.

Barman/barvrouw

In veel cafés is er vraag naar barmannen of barvrouwen. Je moet dan kennis hebben van de verschillende drankjes en deze schenken indien ze worden besteld. Klantvriendelijk is heel erg belangrijk en ook moet je goed met geld om kunnen gaan. Bij sommige cafés kijkt men ook naar het uiterlijk van een sollicitant.

Hard werken

Voor veel banen in de horeca betekent het dat je hard moet werken. Ook moet je er rekening mee houden dat je vaak op vreemde tijdstippen werkt. Zo zul je vaak in de avonden en tijdens het avondeten moeten werken. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden.

Loon bij horecawerk?

Het loon dat je verdient tijdens horecawerk is heel erg afhankelijk van de functie die je hebt en je leeftijd. Vaak zul je ongeveer minimumloon of juist wat hoger. Ook is het loon afhankelijk van de locatie: werk je in eigen land of in het buitenland?

Waar vind je vakantiewerk in de horeca?

Om een vakantiebaan in de horeca te vinden, kun je naar een uitzendbureau gaan. Er zijn ook uitzendbureaus speciaal voor jongeren, waar je dus ook heel goed terecht kunt voor vakantiewerk. Deze uitzendbureaus vind je in de meeste studentensteden wel. Online kun je tevens veel sites vinden met beschikbaar vakantiewerk, zowel in binnen- als buitenland. Ook kun je in je eigen stad opletten: vaak hangen er briefjes bij de restaurants of cafés waar ze iemand zoeken. Je kunt ook lokale kranten of tijdschriften raadplegen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het populairste vakantiewerk op een rijHet populairste vakantiewerk op een rijVeel jongeren zoeken in de vakantie naar een vakantiebaantje. Vakantiewerk is erg populair omdat jongeren in de vakantie…
Hoe vind je vakantiewerk?Hoe vind je vakantiewerk?Veel jongeren willen in de zomermaanden een vakantiebaantje. Maar hoe vind je vakantiewerk? Waar kun je terecht en hoe z…
Leuk vakantiewerk op een campingLeuk vakantiewerk op een campingOp zoek naar vakantiewerk? Vakantiewerk op een camping kan een leuke uitdaging zijn. Er zijn verschillende banen op camp…
Vakantiewerk in FrankrijkVakantiewerk in FrankrijkLijkt het jou leuk om een tijdje in het buitenland te werken? Misschien wil je in de zomermaanden naar Frankrijk en daar…

Amelands Produkt  MeervalAmelands Produkt MeervalDe vlag van het Amelands Produkt wappert in alle vier de dorpen. In Buren hangt hij bij de meervalkwekerij van de gebroe…
Vijf Top Tips om productiever thuis te werkenThuiswerken wordt steeds populairder. Veel mensen die een eigen bedrijf beginnen, hebben (nog) geen eigen kantoor en wer…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 21-06-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.