Vakantiewerk in Frankrijk

Vakantiewerk in Frankrijk Lijkt het jou leuk om een tijdje in het buitenland te werken? Misschien wil je in de zomermaanden naar Frankrijk en daar aan de slag gaan. Werk en vakantie in één, wie droomt daar nou niet van? Het is een leuke manier om extra geld te verdienen. Hoe kom je eigenlijk aan vakantiewerk in Frankrijk en wat voor een baantjes zijn er zoal te vinden?

Vakantiewerk in Frankrijk

Veel mensen willen in de zomermaanden graag wat extra geld verdienen. Vakantiewerk is niet voor niets ontzettend populair. Voor een leuk vakantiebaantje hoef je trouwens niet in Nederland te blijven. Je kunt ook naar Frankrijk reizen en daar lekker aan de slag gaan. Denk aan werk op een camping of bij het strand! In je vrije tijd kun je genieten van de prachtige omgeving en heb je toch het gevoel op vakantie te zijn.

Locaties

Vakantiewerk in Frankrijk is eigenlijk overal in het land te vinden. Vooral campings hebben vaak mensen nodig die willen helpen. Het is dus slim om eens te kijken in welke gebieden veel campings aanwezig zijn. In grote steden heb je wellicht de mogelijkheid om in de horeca terecht te komen. Het beroep au-pair is in Frankrijk ook best populair en dit kan werkelijk overal worden gedaan.

Franse taal?

Voor vakantiewerk in Frankrijk is het meestal een eis dat je de Franse taal redelijk goed beheerst. Er zijn echter wel wat uitzonderingen, zoals Nederlandse campings waar voornamelijk Nederlandse gasten komen. Toch is het wel verstandig om ook dan enige beheersing van de Franse taal te hebben. In veel gevallen moet je ook Engels kunnen spreken.

Wat voor een vakantiewerk is er?

Er zijn talloze soorten vakantiebaantjes die je in Frankrijk kunt doen. We geven hier enkele voorbeelden. Natuurlijk zijn er ook nog allerlei andere soorten werkzaamheden die je zou kunnen doen.

Werken op een camping

Op campings zijn allerlei soorten werkzaamheden te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een en ander opknappen, of meedraaien in het animatieteam. In de horeca zijn ook geregel baantjes te vinden. Of misschien kun je in de campingwinkel werken. Bij sommige campings zijn er ook baantjes voor de receptie beschikbaar.

Animatie

Animatie houdt in dat je de gasten van een camping of hotel vermaakt. Dit zijn meestal kinderen, maar ook voor volwassenen kan er een speciaal programma worden gemaakt. Bij animatie kun je denken aan bijvoorbeeld spelletjes, activiteiten en muziekavonden.

Au-pair

Een au-pair is iemand die oppast op de kinderen, omdat de ouders hier geen tijd voor hebben (bijvoorbeeld vanwege het werk). Meestal verblijf je als au-pair bij de mensen waar je moet oppassen. Het is aan jou de taak om de kinderen te vermaken en verzorgen.

Serveerwerk

Bij bars, cafés, maar ook op campings en in hotels wordt er vaak gevraagd naar mensen die serveerwerk willen doen. Vooral in toeristische gebieden is hier erg veel vraag naar.

Schoonmaakwerk

Voor schoonmaakwerk heb je doorgaans geen speciale opleiding nodig. Schoonmaakwerk kun je doen op campings, vakantieparken, in hotels en in de horeca.

Verblijf in Frankrijk?

Vakantiewerk in Frankrijk betekent dat je ook een overnachtingsplek nodig hebt. Bij baantjes op een camping of als au-pair zit de overnachting er vaak bij inbegrepen. Dit geldt echter lang niet altijd voor vakantiewerk in bijvoorbeeld de horeca. Je zult dan zelf een plek moeten zoeken waar je kunt verblijven. Soms kun je korting krijgen op een overnachtingsmogelijkheid.

Hoe veel loon?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag hoeveel loon je ontvangt voor je vakantiebaantje in Frankrijk. Veel is afhankelijk van het type werk dat je hebt, de ervaring die je al hebt en je leeftijd. Overigens is er ook veel vraag naar vrijwilligerswerk. Je krijgt dan geen loon, maar wel een overnachtingsplek en vrije tijd om ook nog een beetje vakantiegevoel te krijgen. Je doet hier vooral veel ervaring op, wat natuurlijk perfect is voor je CV.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe vind je vakantiewerk?Hoe vind je vakantiewerk?Veel jongeren willen in de zomermaanden een vakantiebaantje. Maar hoe vind je vakantiewerk? Waar kun je terecht en hoe z…
Vakantiewerk in het buitenlandVakantiewerk in het buitenlandWil je vakantiewerk doen, maar heb je geen zin om in een fabriek productiewerk te doen of in een kas te werken? Ben je g…
Vakantiebaan: vakantiewerk voor scholierenVakantiebaan: vakantiewerk voor scholierenScholieren kunnen vaak best relatief veel verdienen wanneer ze besluiten in de zomer een baantje te zoeken. Er is nameli…
Vakantiewerk als propperVakantiewerk als propperBen je op zoek naar vakantiewerk als propper? Dit is een baan die niet voor iedereen geschikt is, omdat je mensen echt m…

Drie andere manieren om een baan te vindenAls je op zoek bent naar een baan, zijn er veel manieren om te solliciteren. Je kunt iedere dag de vacatures in de krant…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 16-06-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.