Vakantiewerk als propper

Vakantiewerk als propper Ben je op zoek naar vakantiewerk als propper? Dit is een baan die niet voor iedereen geschikt is, omdat je mensen echt moet zien te overhalen om bijvoorbeeld ergens te gaan stappen of eten. Wat houdt het werk als propper eigenlijk in en waar kun je dit doen? Hoe kun je vakantiewerk als propper vinden?

Vakantiewerk als propper

Het vakantiewerk als propper houdt eigenlijk enkel in dat je toeristen in discotheken en cafés probeert te krijgen. Je moet de mensen dus zien te lokken met je enthousiasme en ook vaak met je looks. Je deelt foldertjes uit, maar daar blijft het niet bij: je moet echt zorgen dat mensen naar binnen gaan. Meestal werk je in de avonden en de nachten en het werk is doorgaans tenminste voor zes weken achter elkaar.

Waar kun je propper worden?

Vakantiewerk als propper is voornamelijk te vinden bij populaire kustplaatsen. Denk aan Lloret de Mar, Blanes, Salou, Chersonissos en Alanya. Meestal kun je propper worden op bestemmingen waar veel jongeren komen en waar tevens veel uitgaansgelegenheden te vinden zijn.

Past het vakantiewerk bij je?

Past het vakantiewerk als propper wel bij je? Als je propper wilt worden, dan is ervaring meestal niet nodig. Wel moet je erg enthousiast en overtuigend kunnen zijn. Iemand die verlegen is of mensen niet echt kan overtuigen, zal waarschijnlijk veel minder geschikt zijn als propper. Daarbij moet je er rekening mee houden dat mensen meestal worden geselecteerd op hun uiterlijk. Mensen met goede looks krijgen sneller een vakantiebaantje als propper dan mensen die er minder goed uitzien. Dit is dus wel belangrijk om te onthouden.

Overnachtingen tijdens propperwerk

Als je in het buitenland vakantiewerk als propper hebt, dan is het mogelijk dat de overnachtingen door de werkgever worden vergoed. Je slaapt dan in een hotel of appartement. Belangrijk is wel om te realiseren dat de meeste werkgevers dit niet voor je zullen regelen. Je moet in dat geval zelf een plek vinden waar je kunt overnachten.

Hoeveel geld verdien je als propper?

Hoeveel geld verdien je eigenlijk als propper? Meestal is het loon niet al te hoog. Denk hierbij aan een uurloon tussen de 2 en 7 euro. Hoeveel je precies krijgt is dus geheel afhankelijk van de discotheek of het café waar je werkt. Vaak kun je behalve het loon ook nog eens gratis drankjes krijgen bij de locatie waar je werkt. Tijdens het werk mag je doorgaans geen alcohol drinken, maar dit kan wel op tijdens de uren dat je vrij bent.

Veel vrije tijd?

Als propper is de kans groot dat je zeven dagen in de week moet werken, voornamelijk in de avonden en de nachten. Voor en na je werk heb je voldoende vrije tijd om de vakantiebestemming te ontdekken.

Waar vind je vakantiewerk als propper?

Op heel veel websites kun je vakantiewerk als propper vinden. Er zijn speciale websites voor vakantiewerk. Ook kun je rechtstreeks bij de clubs of cafés solliciteren. Misschien ken je iemand die propperwerk heeft gedaan, hij of zij kan je dan ook introduceren bij het werk als propper. Daarbij zijn er ook uitzendbureaus speciaal voor vakantiewerk waar je terecht kunt. Zorg wel dat je op tijd bent met solliciteren. Het vakantiewerk als propper is best geliefd en wanneer je te laat bent, zal er ook geen plek meer beschikbaar zijn.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe vind je vakantiewerk?Hoe vind je vakantiewerk?Veel jongeren willen in de zomermaanden een vakantiebaantje. Maar hoe vind je vakantiewerk? Waar kun je terecht en hoe z…
Werken als propperWerken als propperElk jaar trekken honderden Nederlandse jongeren voor vakantiewerk als propper naar het buitenland. Het is voor veel jong…
Het populairste vakantiewerk op een rijHet populairste vakantiewerk op een rijVeel jongeren zoeken in de vakantie naar een vakantiebaantje. Vakantiewerk is erg populair omdat jongeren in de vakantie…
Vakantiewerk in de horecaVakantiewerk in de horecaZoek jij vakantiewerk in de horeca? Er zijn heel veel baantjes die je kunt doen in de zomermaanden en waar jij wat extra…

Vakantiewerk als reisleiderVakantiewerk als reisleiderLijkt het je leuk om vakantiewerk als reisleider te doen? Zo ja, hoe kom je dan aan zon baan en hoe weet je of het iets…
Vijf Top Tips om productiever thuis te werkenThuiswerken wordt steeds populairder. Veel mensen die een eigen bedrijf beginnen, hebben (nog) geen eigen kantoor en wer…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Werk.nl
  • Partyflock.com
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 21-06-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.