Leuk vakantiewerk op een camping

Leuk vakantiewerk op een camping Op zoek naar vakantiewerk? Vakantiewerk op een camping kan een leuke uitdaging zijn. Er zijn verschillende banen op campings beschikbaar en het is mogelijk om in het buiten- of binnenland te werken. Hoe vind je een vakantiebaantje op een camping? En wat voor een baantjes kun je allemaal op de camping doen?

Vakantiewerk op een camping

Vakantiewerk op een camping kan zowel in Nederland als in het buitenland. Denk aan landen als Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland of Griekenland. Het werk op een camping is voor velen erg geliefd. Er zijn verschillende banen op een camping.

Vakantiewerk op een camping, welke banen zijn er?

Er zijn meerdere banen te vinden op campings. Hieronder zie je een overzicht van verschillende mogelijkheden. De functies kunnen per camping verschillen. Grote campings kunnen zelfs meerdere banen hebben.

Campingmedewerker

Een campingmedewerker moet de camping netjes houden. Hij of zij kijkt of het terrein netjes is en kan ook meewerken bij de receptie. Een campingmedewerker is ook vaak het aanspreekpunt voor de gasten op een camping. Het is voor een campingmedewerker vaak verplicht om meerdere talen te spreken. Klantvriendelijkheid is ook belangrijk. Op veel campings moet je voor het werk als campingmedewerker een soortgelijke opleiding volgen (of hebben gevolgd).

Animatieteam

Een animatieteam zorgt ervoor dat de gasten op de camping zich vermaken. Meestal is er een animatieteam voor kinderen, maar voor jongeren en volwassenen kan er ook animatie op een camping aanwezig zijn. Er wordt dus een heel programma samengesteld, zoals verschillende spellen, een bingo, een discoavond of een wandeling door de natuur. Voor een vakantiebaan in een animatieteam kan er vooraf een training worden gegeven, zodat je precies weet wat je moet doen.

Horeca

Veel campings hebben een restaurant, cafetaria of bar. Ook hier is natuurlijk personeel voor nodig. Denk aan koks, mensen in de bediening of afwashulpen. Vakantiewerk in de horeca kan dus ook heel goed op een camping worden gedaan. Voor het werk in de horeca is relevante ervaring of een relevante opleiding vaak gewenst.

Schoonmakers

Vooral op campings waar ook vakantiehuisjes of stacaravans staan, is de vraag naar schoonmakers erg groot. Maar ook op campings waar men zelf met de caravan of de tent heengaat, is er vraag naar schoonmakers. Zo kan het zijn dat het terrein of het sanitair schoongemaakt moet worden. Voor het werk als schoonmaker is doorgaans geen ervaring gewenst.

Werken in het buitenland

Wanneer je op een camping in het buitenland gaat werken, kun je vaak op het terrein zelf overnachten. Dit zit meestal bij de prijs inbegrepen. Tijdens je vrije uren kun je dus ook genieten van de camping en de mooie omgeving. Het eten en drinken zit meestal niet bij je verblijf inbegrepen, al kun je op sommige campings wel met het personeel mee-eten. Campings in het buitenland zijn meestal internationale campings en het is dan ook gewenst dat je tenminste Engels spreekt. Als je meer talen kent, verhoogt dit wel vaak de kans op een baan.

Waar vind je een vakantiebaan op de camping?

Vakantiewerk vinden is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er meerdere plekken waar je een baan kunt vinden voor op een camping. Sowieso kun je terecht op internet. Er zijn talloze organisaties die banen aanbieden op een camping. Ook kun je eens binnenstappen bij een uitzendbureau. In de studentensteden vind je speciale uitzendbureaus voor studenten en hier kun je dan ook goed terecht voor een baantje op een camping. Als laatste kun je campings in de buurt aanschrijven of lokale kranten in de gaten houden. Zorg vooral dat je er op tijd bij bent: veel jongeren willen graag op een camping werken. Het beste is dus om zeker in de lente al te gaan zoeken naar een vakantiebaan, misschien zelfs nog eerder.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantiewerk in FrankrijkVakantiewerk in FrankrijkLijkt het jou leuk om een tijdje in het buitenland te werken? Misschien wil je in de zomermaanden naar Frankrijk en daar…
Hoe vind je vakantiewerk?Hoe vind je vakantiewerk?Veel jongeren willen in de zomermaanden een vakantiebaantje. Maar hoe vind je vakantiewerk? Waar kun je terecht en hoe z…
Het populairste vakantiewerk op een rijHet populairste vakantiewerk op een rijVeel jongeren zoeken in de vakantie naar een vakantiebaantje. Vakantiewerk is erg populair omdat jongeren in de vakantie…
Vakantiewerk in het buitenlandVakantiewerk in het buitenlandWil je vakantiewerk doen, maar heb je geen zin om in een fabriek productiewerk te doen of in een kas te werken? Ben je g…
Amelands Produkt  MeervalAmelands Produkt MeervalDe vlag van het Amelands Produkt wappert in alle vier de dorpen. In Buren hangt hij bij de meervalkwekerij van de gebroe…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 07-07-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.