Hoe vind je vakantiewerk?

Hoe vind je vakantiewerk? Veel jongeren willen in de zomermaanden een vakantiebaantje. Maar hoe vind je vakantiewerk? Waar kun je terecht en hoe zorg je ervoor dat jij aangenomen wordt en niet een ander? Er zijn verschillende manieren om vakantiewerk te vinden. Waar en hoe kun je een vakantiebaantje vinden, zodat je in de zomer geld kunt verdienen?

Vakantiewerk

Er zijn verschillende banen die je kunt krijgen als je vakantiewerk zoekt, bijvoorbeeld:

  • Propper
  • Animatieteam
  • In de horeca
  • Postbezorger
  • Supermarkt
  • Schoonmaker

Uiteraard zijn er nog veel meer soorten banen die je kunt vinden. Het is daarbij ook mogelijk om vakantiewerk in het buitenland te doen. Denk aan landen zoals Frankrijk, Spanje, Turkije, Griekenland of zelfs in landen als de Verenigde Staten en Canada. Veel jongeren willen graag wat bijverdienen tijdens de zomermaanden, maar hoe vind je nou vakantiewerk? Waar kun je terecht voor een leuk en betaalbaar baantje in de zomermaanden?

Studentenuitzendbureau

In de meeste steden vind je speciale studentenuitzendbureaus. Hier heb je voornamelijk baantjes voor jongeren en studenten. Vooral in studentensteen kun je dit soort uitzendbureaus vinden. Wanneer je bij dit soort bureaus ingeschreven staat en duidelijk aangeeft dat je interesse hebt in vakantiewerk, dan kan het zijn dat je een telefoontje krijgt voor een baan. Je moet wel een goede indruk achterlaten bij een studentenuitzendbureau. Ook moet je er op tijd bij zijn, de beste baantjes zijn vaak al snel vergeven. Je kunt ook bij gewone uitzendbureaus kijken om te zien of ze daar nog baantjes hebben.

Lokale kranten

In lokale kranten staan vaak oproepen voor vakantiekrachten. Je kunt dan lekker in de buurt werken. Heel handig is dat je hierdoor precies weet waar ze mensen zoeken. Houd dit dus goed in de gaten en let er al op vanaf de lente, dan zijn er namelijk al veel bedrijven op zoek naar werknemers voor de zomermaanden. Behalve de lokale kranten, kan het ook helpen om eens door de stad te lopen en te kijken of er briefjes bij winkels en horecagelegenheden hangen. Ook hier kun je vaak leuk vakantiewerk vinden.

Websites voor vakantiewerk

Er zijn talloze websites waar je vakantiewerk kunt vinden. Je kunt hier ook terecht voor vakantiewerk in het buitenland. Controleer wel altijd goed of een website betrouwbaar is. Betaal bijvoorbeeld nooit om vacatures te mogen zien. Let wel op: voor sommige banen moet je wel betalen, zoals een zomerkamp in Amerika. Je betaalt dan de reiskosten wel. Controleer eventueel ook de gegevens van de KVK of zoek op Google of het bedrijf betrouwbaar is.

Kruiwagen

Zoek je vakantiewerk, dan kan het soms heel erg helpen als je iemand kent die ergens werkt. Bijvoorbeeld een vriendin die vorig jaar Propper was in Spanje, of een oom met een eigen bedrijf. Een kruiwagen is iemand die je heel goed kan helpen aan een geschikt vakantiebaantje.

Geef niet zomaar op

Hoe vind je vakantiewerk? Niet als je opgeeft. Blijf dus doorzoeken, want er komt vanzelf iets op je pad, zodat ook jij wat kunt bijverdienen in de zomer. Zorg wel dat je ruim op tijd bent met zoeken. Beter op tijd dan te laat en alle vakantiebaantjes mislopen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantiebaan: vakantiewerk voor scholierenVakantiebaan: vakantiewerk voor scholierenScholieren kunnen vaak best relatief veel verdienen wanneer ze besluiten in de zomer een baantje te zoeken. Er is nameli…
Het populairste vakantiewerk op een rijHet populairste vakantiewerk op een rijVeel jongeren zoeken in de vakantie naar een vakantiebaantje. Vakantiewerk is erg populair omdat jongeren in de vakantie…
Vakantiewerk in de horecaVakantiewerk in de horecaZoek jij vakantiewerk in de horeca? Er zijn heel veel baantjes die je kunt doen in de zomermaanden en waar jij wat extra…
Vakantiewerk in FrankrijkVakantiewerk in FrankrijkLijkt het jou leuk om een tijdje in het buitenland te werken? Misschien wil je in de zomermaanden naar Frankrijk en daar…
Amelands Produkt  MeervalAmelands Produkt MeervalDe vlag van het Amelands Produkt wappert in alle vier de dorpen. In Buren hangt hij bij de meervalkwekerij van de gebroe…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 02-07-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.