Vakantiewerk in het buitenland

Vakantiewerk in het buitenland Wil je vakantiewerk doen, maar heb je geen zin om in een fabriek productiewerk te doen of in een kas te werken? Ben je geïnteresseerd in andere culturen en talen? Dan kun je ervoor kiezen om in het buitenland vakantiewerk te doen.

Waarom vakantiewerk in het buitenland?

Er zijn veel redenen om vakantiewerk in het buitenland te doen. Je wilt nieuwe mensen ontmoeten, een vreemde taal onder de knie krijgen of je hebt een hekel aan het Nederlandse klimaat en werkt liever onder de Spaanse zon. Je kunt veel leren van zo’n buitenlands avontuur: je taalgebruik gaat erop vooruit, je leert je aanpassen aan andere gewoontes.

Au pair

Sommige meiden gaan na de middelbare school een jaar als au pair in het buitenland werken. Maar ook in de zomervakantie worden er au pairs gevraagd. Je kunt je inschrijven als au pair bij een bemiddelingsbureau voor au pairs, maar dan moet je rekening houden met kosten rond de €300,-. Je moet bovendien kunnen aantonen dat je ervaring hebt op het gebied van oppassen en omgaan met kinderen. Een groot voordeel is wel de betrouwbaarheid. Als je geen au pair bureau achter je hebt staan en je bent in zee gegaan met de “verkeerde” mensen, dan kun je naar je centen fluiten.

Als het gaat om au pair werk in de zomervakantie, kun je je inschrijven op websites die vraagouders en het aanbod van au pairs bij elkaar brengen. Een voorbeeld van zo’n website is www.AuPair-world.nl. Je kunt persoonlijke voorkeuren instellen en op basis daarvan wordt een aantal families voor je geselecteerd. Die kun je dan een persoonlijk bericht sturen met eventuele vragen.

Werkzaamheden au pair

Wat doet een au pair precies? Een pair wordt gezien als gelijkwaardig lid van het gezin. Ze krijgt kost en inwoning. Een au pair is er in de eerste instantie voor de kinderen. Zij brengt de kinderen naar school en vangt ze na schooltijd op. In de vakantie zal het programma er uiteraard anders uitzien. Dan moet je bijvoorbeeld de kinderen een leuke vakantie bezorger, door met ze te knutselen, te koken, spelletjes te doen, naar de speeltuin gaan enzovoort. Soms moet je ook licht huishoudelijk werk doen, zoals stofzuigen, poetsen en de was ophangen. Zwaardere huishoudelijke taken, zoals ramen lappen, mag een au pair niet op zich nemen.

Salaris au pair

Als au pair krijg je kost en inwoning en daarnaast “zakgeld”. De hoogte van het zakgeld verschilt per land, maar is ongeveer 200 tot 300 euro per maand.

Werken op een camping in het buitenland

Op een camping heb je natuurlijk het ultieme vakantiegevoel, al zul je hard moeten aanpakken. Voor het werken op een camping, moet je ruim van tevoren aanmelden. Dit kan via websites, zoals die van VacanceSoleil en Double-A. Het spreken van een of meer moderne vreemde talen is vaak een vereiste. Verder kun je zelf een voorkeur uitspreken voor het land. Na het invullen van je gegevens, wordt je uitgenodigd op sollicitatiegesprek. Als je aangenomen wordt, moet je vaak een verplichte cursus volgen, waarin je bijvoorbeeld leert omgaan met een Frans toetsenbord.

Functies campingwerk buitenland

Op een camping zijn er verschillende taken te verdelen. Als all round medewerker ben je het ‘manusje van alles’. De ene keer moet je friet bakken bij de snackbar, de andere keer zit je bij de receptie. Verder kun je werken als receptionist, animator, badmeester of badjuffrouw of in de horeca.

Salaris campingwerk

Het salaris zal per organisatie verschillen. Bij Njoy Recreatie is dit rond de 170 euro per week. Dit is een mooi salaris, maar het is ook hard werken op een camping. Informeer wel van tevoren of je het eten en dergelijke zelf moet betalen.

Druiven plukken

Frankrijk, het land van kaas en wijn. Er zijn verschillende sites waar je je aan kunt melden voor het plukken van druiven. Dit kun je doen met een groep vrienden, als je dat gezelliger vindt. Maar aan de andere kant zul je daar ook nieuwe mensen leren kennen.

Ervaring opdoen

Wat voor werk je ook kiest, je doet ervaring op en verbreedt je horizon. Vakantiewerk in het buitenland is echt een aanrader!
© 2010 - 2024 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantiewerk in FrankrijkVakantiewerk in FrankrijkLijkt het jou leuk om een tijdje in het buitenland te werken? Misschien wil je in de zomermaanden naar Frankrijk en daar…
Vakantiewerk in een animatieteamVakantiewerk in een animatieteamVakantiewerk in een animatieteam is uitdagend en biedt veel afwisseling. Je kunt in een animatieteam in Nederland, maar…
Werken als au pairWerken als au pairVeel Nederlandse meisjes kiezen er voor om na de middelbare school een jaar in het buitenland te gaan werken als au pair…
Hoe word ik au pair in het buitenland?Vaak kiezen jongeren na hun middelbare schooltijd of studenten als onderdeel van hun studie ervoor om er even tussen uit…

Informatie over de 33 mijnwerkers van de Chileense MijnrampZoals bij iedere ramp zijn het de persoonlijke, individuele verhalen die de betreffende tragedie gezicht geven. Zonder d…
Chileense MijnrampOp 5 augustus 2010 raakten 33 mijnwerkers ingesloten in een kopermijn in Chili. Aanvankelijk niet echt wereldnieuws. Na…
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Gepubliceerd: 28-08-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Internationaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.