Hoe kom je los van je minnaar of minnares?
Er ligt nogal een taboe op het hebben van een minnaar of minnares in onze samenleving. Want, wanneer heb je meestal een minnaar of minnares? Als je vreemdgaat. En daarover wordt door het grootste gedeelte van de mensen nogal afkeurend gedacht. In het geval je een open relatie hebt, wat betekent dat jij en je partner met elkaars toestemming een bepaald soort intiem contact met anderen mogen onderhouden, heb je ook een minnaar of minnares. Het hebben van een minnaar of minnares kan voor velen bepaalde voordelen hebben. Maar niet altijd. Wat gebeurt er als de oorspronkelijke voordelen uiteindelijk nadelen blijken te zijn? En als je merkt dat het hebben van een minnaarrelatie meer negatieve energie in je leven brengt dan positieve? Eigenlijk wil je wel loskomen van je minnaar of minnares maar het lukt je maar steeds niet, omdat hij of zij, als het puntje bij het paaltje komt, toch te leuk of te lief en te aantrekkelijk is om mee te breken. Als je echt wilt loskomen, is dit zeker mogelijk.
Een minnaar of minnares hebben
Het kan zijn dat je op een bepaald punt in je leven komt dat je besluit dat je graag een minnaar of minnares wilt hebben. Dit kan verschillende redenen hebben en ook bij verschillende mensen in verschillende periodes in hun leven de kop opsteken. Vaak spelen oorzaken als het ontbreken van spanning in de vaste relatie, gebrek aan intimiteit in de vaste relatie en sleur een grote rol in het ontstaan van de wens naar een minnaar of minnares. Uiteraard kunnen er meer oorzaken zijn! De gedachte dat het hebben van een minnaar of minnares deze ‘problemen’ kan oplossen is de voornaamste reden om actie te ondernemen. Helemaal wanneer je iemand in je naaste omgeving hebt die je aandacht heeft getrokken, zal de stap om daadwerkelijk actie te ondernemen steeds kleiner worden.
De voordelen
Je denkt waarschijnlijk dat het hebben van een minnaar of minnares veel voordelen heeft. Hij of zij kan je iets geven wat je niet (meer) vindt bij je vaste partner. Je voelt er echter niets voor om je vaste partner op te geven omdat je:
- veel van hem of haar houdt
- veel waarde hecht aan de veiligheid die je relatie je biedt
- je in een situatie zit die het niet goed toelaat bij je partner weg te gaan (vanwege kinderen, een eigen woning enz.)
Een minnaar of minnares dus om wat leven in de brouwerij te brengen. Want een minnaar of minnares betekent in de meeste gevallen:
- meer spanning
- meer fysiek contact
- meer aandacht
- weg uit de sleur
Wanneer je je in de luxe positie van het hebben van een open relatie bevindt, staat het je uiteraard helemaal vrij om met volle teugen te genieten van je minnaar of minnares. Wanneer je vreemdgaat ligt dit waarschijnlijk een beetje anders. Maar dat hangt natuurlijk volledig af van je situatie of jij jezelf toestaat optimaal te genieten van je minnaar of minnares zonder schuldgevoelens.
Als voordelen nadelen worden
Wanneer je de stap hebt gezet en je een minnaarrelatie hebt naast je vaste relatie, kan het ook voorkomen dat je erachter komt dat het hebben van een minnaar of minnares niet alleen maar voordelen heeft. Sterker nog, voor sommige mensen heeft het meer nadelen dan voordelen.
Tijd
Het hebben van een minnaar of minnares kan veel tijd kosten. In het begin is het leuk en spannend om veel berichtjes via bijvoorbeeld WhatsApp uit te wisselen. Maar het kost ook veel tijd. Tijd die je misschien aan je werk of aan je gezin of aan je vaste partner zou moeten besteden. Of gewoonweg aan jezelf. Het reageren op berichtjes kan aan gaan voelen als een verplichting. En verplichtingen heb je al meer dan genoeg, nietwaar?
Aandacht
Je minnaar of minnares kan nogal dwingend de aandacht opeisen. Voor sommigen is het juist de aandacht die ze krijgen van een minnaar of minnares erg belangrijk. Veel berichten uitwisselen via messengerapps of e-mail is een belangrijk onderdeel van de minnaarrelatie. Wanneer hieraan niet wordt voldaan, kan een minnaar of minnares misschien dwingend zijn in hoe volgens hem of haar de mate van contact eruit moet zien. De andere kant is er natuurlijk ook. Als voor jou juist de mate van contact via WhatsApp bijvoorbeeld zeer belangrijk is en hier wordt niet (meer) aan voldaan, kan dit zeer frustrerend zijn. Een minnaarrelatie moest toch juist leuk zijn? Het is toch niet de bedoeling dat het je
ergernis en frustratie oplevert?
Een echte relatie
Een minnaarrelatie kan soms bijna op een echte relatie gaan lijken. Je minnaar of minnares deelt veel persoonlijke dingen met je en verwacht daarbij ook bepaalde dingen van jou. Terwijl jij dat misschien liever niet wilt, omdat je een bepaalde afstand wilt bewaren. Realiseer je dat minnaarrelaties geen ‘echte’ relaties zijn ook al kan dat soms wel zo lijken. Wanneer jullie daar allebei anders over denken, bijvoorbeeld de een wil naast de spannende dingen ook een vriendschappelijk contact en de ander niet, leidt dit vaak tot ergernis.
Eenzijdige contactstop
Toen jullie elkaar nog niet zo lang kenden was er veel contact. De berichtjes en/of mailtjes werden dagelijks uitgewisseld. Misschien wensten jullie elkaar iedere avond wel welterusten. Na afloop van een spannende afspraak is je minnaar of minnares ineens 'uitgepraat' zo lijkt het. Er is weinig contact. Hij of zij laat zonder opgaaf van reden niets van zich horen. Het eenzijdig stopzetten van contact gebeurt veel in minnaarrelaties en kan vaak erg frustrerend zijn en veel vragen opwekken en zorgen voor een onzeker gevoel bij de ander. Was de afspraak wel leuk? Waarom hoor ik niets? Heb ik iets verkeerds gezegd of gedaan? Het zijn allemaal vragen die je bezig kunnen houden wanneer je niets meer hoort. In de meeste gevallen zal de zwijgende minnaar of minnares vanzelf weer contact opnemen.
Negatieve invloed
Je komt erachter dat het hebben van een minnaar of minnares eigenlijk meer negativiteit met zich meebrengt dan leuke dingen. Eigenlijk wil je er om die reden met je verstand mee stoppen. Dit soort gedachtes steken vaak de kop op als er een eenzijdige contactstilte door je minnaar of minnares wordt ingelast, bijvoorbeeld. Of misschien wel op het moment dat je denkt dat je minnaar of minnares ‘zeurt’ om aandacht terwijl jij dat eigenlijk niet wilt geven omdat je het druk hebt met andere dingen. Je neemt je voor te stoppen. Maar als het moment daar is omdat ter sprake te brengen is het ineens wel weer heel leuk. Hij of zij zegt precies de juiste dingen en het ontvangen van berichtjes en aandacht is ineens weer spannend. En zo kan een situatie zich voortslepen. Je komt terecht in een spiraal waarbij de negatieve dingen van het hebben van een minnaar of minnares zich opstapelt en het je maar niet lukt om je verstand en je gevoel op een lijn te krijgen.
Loskomen
In zo’n geval is het loskomen van je minnaar of minnares vaak een proces. Je kunt soms maanden geen contact hebben en ervan overtuigd zijn dat je er echt klaar mee bent. Totdat je een appje of een mailtje ontvangt en je toch overstag gaat om af te spreken. Er zijn manieren om los te komen. Deze manieren zijn niet leuk, noch makkelijk. Maar ze helpen wel.
Spreek je uit
Waarschijnlijk heb je dit al gedaan. Meerdere keren misschien. Je hebt je minnaar of minnares uitgelegd waar de schoen wringt en wat je vervelend vindt en hij of zij heeft beterschap beloofd. Het komt veel voor dat blijkt dat je minnaar of minnares zich hier niet aan houdt. Alhoewel deze tweede kans misschien zo een-twee-drie geen manier lijkt om los te komen, is het dat wel. Als je minnaar of minnares telkens weer laat zien dat hij/zij zich niet aan afspraken houdt, zal er in je hoofd een bepaalde knop omgaan, wat het makkelijker maakt voor je om los te komen.
Neem zelf geen contact meer op
Je neemt jezelf voor geen contact meer op te nemen. Als je minnaar of minnares dit wel met jou doet, neem je jezelf voor hier niet op in te gaan. Negen van de tien keer zul je merken dat je de verleiding niet kunt weerstaan en toch op het contact ingaat. Toch is het goed om met jezelf af te spreken onder geen beding contact meer op te nemen. Een kleine stap in de juiste richting.
Geef aan dat je wilt stoppen
Geef duidelijk aan dat je wilt stoppen met contact. Het kan voorkomen dat je minnaar of minnares hiermee rekening zal houden en zich de komende periode rustig zal houden. In sommige gevallen zal je minnaar of minnares na maanden, misschien zelfs jaren weer contact opnemen. Het kan ook zo zijn dat je minnaar of minnares niet direct makkelijk opgeeft en je bestookt met leuke berichtjes. In dat geval is het moeilijk voet bij stuk te houden, als je al moeite hebt om met hem of haar te breken.
Blokkeer je minnaar of minnares
De meest rigoureuze actie met gegarandeerd succes. Je blokkeert je minnaar of minnares via alle kanalen waarmee hij of zij contact met je op kan nemen. Hierdoor zul je nooit meer in de verleiding komen met hem of haar af te spreken. In veel gevallen brengt dit rust. Jij hebt zelf de controle genomen. De gedachte dat hij of zij onder geen beding meer met jou in contact kan komen, zorgt ervoor dat je pas echt kunt afkicken. Want als je het met geen andere mogelijkheid is gelukt om los te komen van je minnaar of minnares, was je misschien wel een soort van verslaafd aan (het contact met) hem of haar.
Telefoonnummer verwijderen
Als laatste stap doe je er goed aan het telefoonnummer van hem of haar uit je telefoon te verwijderen, nadat je je minnaar of minnares hebt geblokkeerd. Als het voelt alsof je niet genoeg vertrouwen in jezelf hebt om hem of haar geblokkeerd te laten, verwijder dan het nummer. Ervan uitgaande dat je dit niet uit je hoofd kent, zul je nooit meer in een situatie komen waarbij je je minnaar of minnares deblokkeert en contact zult zoeken omdat het niet meer kan.
Minnaar of minnares in de buurt?
Bovengenoemde stappen c.q. manieren om van iemand los te komen werken het beste als je je minnaar of minnares ook in het dagelijks leven niet meer tegenkomt. In het geval jij je
collega als minnaar hebt of je buurman of -vrouw wordt het allemaal een stuk lastiger. Zet bovengenoemde stappen alsnog in werking en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk afstand houdt. Vroeg of laat komt het moment dat je bovengenoemde ‘foefjes’ niet eens meer nodig hebt. Je bent dan succesvol losgekomen van je minnaar of minnares.
Overdreven?
Het lijkt misschien overdreven voor iemand die niet in zo’n situatie zit of heeft gezeten, maar het kan ontzettend lastig zijn voor sommigen om helemaal los te komen van een minnaar of minnares. Ook al ben je er misschien zelf flauw van door het gedrag van hem of haar, zelfs dan nog kan het soms lastig zijn om helemaal het contact te verbreken. Zoals gezegd, het verstand en het gevoel zitten in dat geval niet op een lijn. Je weet met je hoofd dat de minnaarrelatie waar je in zit niet goed voor je is en een
negatieve invloed heeft op jou en misschien wel op je relatie, maar desondanks ben je niet bij machte om ermee te stoppen. Om helemaal los te komen van hem of haar. Je minnaar of minnares blokkeren en het telefoonnummer verwijderen kunnen de nodige afstand creëren waardoor je je jezelf de tijd gunt en geeft om echt helemaal los te komen. Mocht je na verloop van tijd je (ex-)minnaar toch weer tegenkomen om wat voor reden dan ook, zul je merken dat het heeft gewerkt. Je bent over hem of haar heen.
Lees verder