Beginnen met een minnaar of minnares

Beginnen met een minnaar of minnares Beginnen met een minnaar of minnares is niet iets wat je zomaar ‘even’ doet. Het kan je overvallen dat je verliefd wordt op een ander, maar het kan ook een doelbewuste keuze zijn om op zoek te gaan naar een minnaar of minnares. Misschien ben je niet gelukkig in je huidige relatie, maar ook weer niet zo ongelukkig dat je deze relatie wilt beëindigen. Misschien ben je halsoverkop verliefd geworden en sta je in tweestrijd: een affaire aangaan of niet? Hoe dan ook: je startsituatie is allesbepalend voor hoe jij begint met een minnaar of minnares. Het maakt nogal een verschil of je vreemdgaat of dat je een open relatie hebt. Maar als je de beslissing voor jezelf hebt genomen dat je een minnaar of minnares wilt, kan het lastig zijn om hiermee te beginnen. Ga je op zoek of heb je al iemand gevonden? En als je iemand gevonden hebt, hoe pak je het aan? Kortom: hoe begin je met een minnaar of minnares?

Vreemdgaan of open relatie

De positie waarin je je op dit moment bevindt is allesbepalend voor hoe jij een minnaarrelatie aangaat. Als je bepaalde afspraken hebt gemaakt met je partner kan het een in sommige opzichten makkelijker zijn om te beginnen met een minnaar of minnares. Je hoeft in principe niets stiekem te doen (alhoewel dit afhankelijk is van welke afspraken jij en je partner hebben gemaakt) en je niet schuldig te voelen naar je partner toe. Wanneer je er binnen je huidige relatie geen afspraken over hebt gemaakt en je ook niet van plan dit te gaan doen dan ga je vreemd, zodra je begint met een minnaar of minnares. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van de reden waarom je wilt beginnen met een minnaar of minnares, maar verwacht dat je schuldgevoelens zult ontwikkelen naar je partner toe. Dit neemt wel het plezier dat je in principe kunt hebben met een minnaar of minnares wat weg. Schuldgevoelens kunnen als een donkere schaduw boven een minnaarrelatie hangen. Uiteraard is dit niet het enige nadeel dat kleeft aan vreemdgaan. De gevolgen, als je partner erachter komt, zijn niet te overzien. Het is verstandig de voor- en nadelen van het beginnen met een minnaar of minnares goed tegen elkaar af te wegen.

De zoektocht naar een minnaar of minnares

Het kan natuurlijk zo zijn dat een verliefdheid je is overvallen en dat je besluit naar aanleiding daarvan een minnaarrelatie aan te gaan. Als je echt op zoek wilt gaan naar een minnaar of minnares kan een zoektocht soms lastig zijn. Er zijn namelijk wel wat aspecten waar je goed over na moet denken:

Afstand

Zorg ervoor dat je minnaar of minnares op een bepaalde afstand van jouw woonplaats woont. Dit kan even zo goed bij een open relatie van belang zijn. Met name wanneer jij en je partner niet aan jullie omgeving kenbaar maken dat jullie een open relatie hebben. Een minnaar of minnares dichter in de buurt kan problemen opleveren. Je kunt misschien makkelijker worden gesnapt.

Visvijver

Waar wil je je minnaar of minnares gaan zoeken? Online is makkelijk, maar traceerbaar. Als je een open relatie hebt, hoeft dit overigens geen probleem te zijn. Wanneer je een minnaar of minnares in een club of kroeg (ver) buiten je woonplaats wilt opduikelen, hou er dan rekening mee dat het moeilijker is om gelijkgestemden te vinden.

Het soort minnaarrelatie

Zoek je iemand voor af en toe een afspraak of zoek je iemand om een meer diepgaand contact mee op te bouwen? Het is handig om dit voor jezelf voorafgaand duidelijk te hebben om teleurstellingen bij jezelf of bij je minnaar te voorkomen.

Gevoelens voor je minnaar of minnares

Hou er rekening mee dat je gevoelens kunt ontwikkelen voor een minnaar of een minnares. Dit kan een bepaalde impact op je leven hebben.

Een bekende of onbekende

Wanneer je al een oogje op iemand hebt laten vallen, kan dit soms problemen opleveren, helemaal als deze potentiële minnaar of minnares onderdeel uitmaakt van je sociale leven. Bijvoorbeeld iemand in je vriendengroep, een collega, een vader of moeder op de school van je kind. Minnaarrelaties hebben over het algemeen een houdbaarheidsdatum. Hou in je achterhoofd dat je elkaar, wanneer het eindigt, toch tegen blijft komen. Dit is niet altijd wenselijk, vooral niet als de ‘break-up’ niet zo fijn was of eenzijdig was en jij nog steeds gevoelens voor hem of haar koestert.

Problemen bij het beginnen met een minnaarrelatie

Het beginnen van een minnaarrelatie gaat niet altijd over rozen. Het is zeker een pluspunt als je een open relatie hebt, maar de meeste mensen hebben dit niet. Tegen welke problemen kun je aanlopen als je wilt beginnen met een minnaar of minnares en wat kun je doen om ze op te lossen?
  • Je kunt niemand vinden: vooral mannen lopen tegen dit probleem aan omdat het aantal vrouwen die zoeken naar een minnaar kleiner is dan het aantal mannen die een minnares zoeken.
  • Oplossing: blijf volhouden. Vroeg of laat vind je de geschikte persoon heus wel.
  • Je minnaar of minnares verwacht te veel: heb je eindelijk iemand gevonden, claimt hij of zij je veel te veel. Je hebt al een relatie en je merkt dat je eigenlijk niet op een tweede zit te wachten.
  • Oplossing: spreek van tevoren duidelijk af wat de ander van je kan verwachten.
  • Jij verwacht te veel: je minnaar of minnares toont te weinig interesse en reageert alleen maar op spannende berichtjes.
  • Oplossing: probeer de ander niet te veranderen, dat is in de meeste gevallen tevergeefse moeite. Als je net bent begonnen met deze minnaar of minnares, maak dan de afweging of je hiermee door wilt gaan. Zo niet, beëindig het dan en ga rustig op zoek naar een andere minnaar of minnares.

Beginnen met een minnaarrelatie

Als je bepaalde dingen voor jezelf helder hebt en je bent er nog steeds van overtuigd dat je een minnaar of minnares wilt, kun je gericht op zoek gaan naar een minnaar of minnares (of misschien nog eens heroverwegen of die leuke collega wel zo geschikt is als minnaar of minnares). Je kunt dit online doen of in de kroeg (of allebei). Als je hebt besloten te beginnen met een minnaar of minnaar kun je het beste de sprong wagen en het gewoon doen. Schrijf je in bij die website voor gelijkgestemden of waag een kansje op de dansvloer bij die leuke man of vrouw en wie weet wat voor spannend avontuur erachter weg komt.

Lees verder

© 2016 - 2024 Mrswinchester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Omgaan met een verbroken minnaarrelatieOmgaan met een verbroken minnaarrelatieAan alle goede dingen komt een eind. Wanneer je er een minnaarrelatie op na houdt, al dan niet met toestemming van de pa…
Het geheim van een goede minnaarrelatieHet geheim van een goede minnaarrelatieIn onze samenleving tolereert men over het algemeen vreemdgaan niet. Toch gebeurt het overal om ons heen. Zelfs in de be…
Stoppen met je minnaar of minnaresStoppen met je minnaar of minnaresAls je verwikkeld bent in een relatie buiten je huwelijk of vaste relatie kan het voorkomen dat je hier om wat voor rede…
Je collega als minnaar of minnares?Je collega als minnaar of minnares?Wanneer jij en je partner besluiten een open relatie aan te gaan, wat inhoudt dat je met toestemming van je partner een…

Je bruiloft: net even andersJe bruiloft: net even andersZoek je ideeën voor je bruiloft om het net even anders te doen? Vanuit het buitenland kun je de nodige inspiratie opdoen…
Hoe geef je je open relatie vorm?Hoe geef je je open relatie vorm?Jij en je partner hebben er geruime tijd over nagedacht. Jullie hebben er goed over gepraat en zijn tot de conclusie gek…
Bronnen en referenties
  • https://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/De-twaalf-gouden-regels-voor-overspel.htm
Mrswinchester (44 artikelen)
Gepubliceerd: 30-05-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.