Verdergaan met je minnaar of minnares

Verdergaan met je minnaar of minnares Als je vreemdgaat of je hebt een open relatie dan heb je een minnaar of een minnares. Een minnaarrelatie kan verschillende vormen hebben. Van af en toe afspreken met je minnaar of minnares en verder niets, tot een innige en diepgaande vriendschap die veel verder gaat dan alleen maar lichamelijk contact. Over het algemeen zit er een houdbaarheidsdatum op zo’n minnaarrelatie. Je minnaar of minnares is niet degene waar je een vaste relatie mee hebt en vroeg of laat kan, om wat voor reden dan ook, de koek op zijn. De minnaarrelatie eindigt en jullie gaan allebei je eigen weg. Maar wat als dit niet gebeurt? Wat als je merkt dat je eigenlijk liever met je minnaar verder wil in plaats van te blijven in je huidige relatie?

De minnaarrelatie

Het hebben van een minnaar of minnares kan gebeuren vanuit de situatie dat je vreemdgaat, wat betekent dat je huidige partner nergens van op de hoogte is. Het kan ook zo zijn dat je een open relatie hebt wat betekent dat jij en je partner allebei een minnaar of minnares naast jullie eigen relatie mogen hebben. In veel gevallen betekent dit dat jullie van elkaars minnaar en minnares op de hoogte zijn. Of je nou een open relatie hebt, of je gaat vreemd, in beide gevallen kan het soms betekenen dat je je op glad ijs begeeft. Het hangt echter volledig van jezelf af en van het feit hoe solide je vaste relatie is of je uiteindelijk verder zult gaan met je minnaar of minnares.

Roze bril

Verliefd worden op je minnaar of minnares is natuurlijk niet zo raar. Het hoeft niet te gebeuren, maar het kan zeker. Je onderhoudt een innig contact, vaak ook lichamelijk. Verliefdheid kan de kop op steken. Is het gevaarlijk voor je huidige relatie als je verliefd wordt op je minnaar of minnares? Dat kan. Het ligt er volledig aan hoe serieus jij en je minnaar de verliefde gevoelens nemen en hoe de relatie met je vaste partner is. Als deze slecht is te noemen, zul je logischerwijs sneller geneigd zijn mee te gaan in je gevoel voor je minnaar of minnares. Hij of zij kan zoveel leuker en liever en gezelliger lijken dan je eigen partner. Hou jezelf goed voor ogen dat als je verliefd bent, je je minnaar of minnares voornamelijk door een roze bril bekijkt. Je ziet hem of haar alleen maar op bepaalde momenten. Je partner zie je iedere dag, bij het naar bed gaan en het opstaan. Jullie delen een leven samen. Slechte punten van je partner vallen je meteen op, terwijl die van je minnaar of minnares nog goed verborgen blijven omdat je elkaar nog niet zo goed kent.

Eerste stappen in minnaarland

Als je voor het eerst vreemdgaat of net hebt besloten je relatie te openen, kan het hebben van een minnaar of minnares nog wat overweldigend zijn. Meestal voel je je geweldig door alle positieve aandacht en de spanning die het hebben van een minnaar of minnares met zich meebrengt. Het is soms moeilijk om voor jezelf te bepalen of je echt verliefd bent op je minnaar of minnares of dat het enkel lustgevoelens zijn. Vanwege de omstandigheden kun je lust gemakkelijk aanzien voor verliefdheid en ervan overtuigd raken dat je niet meer zonder je minnaar of minnares kunt. Hij of zij zit constant in je hoofd. Je eigen partner is plotseling niet meer zo interessant (of was hij dat al tijden niet meer en zie je dat nu pas in?) en je hebt steeds minder zin in samenzijn met hem of haar. Dat is het moment dat er ergens een flinke alarmbel af moet gaan in je hoofd. Wanneer je je minnaar of minnares op een voetstuk plaatst en je je niet meer lekker voelt in je huidige relatie, zit er iets niet helemaal goed. Wanneer dit niet je eerste stappen in minnaarland zijn, kun je ‘verliefde’ gevoelens vaak beter plaatsen zonder ze al te veel te analyseren. Ook zal dit in de meeste gevallen geen negatief effect hebben op je huidige relatie omdat je vaker met dit bijltje gehakt hebt. Ook weet je inmiddels dat een minnaarrelatie niet eeuwig voort zal duren.

Minnaar of minnares is de ware

Maar wat nou als je er gaandeweg van overtuigd raakt dat je minnaar of minnares de ware is? Hij of zij is je soulmate, het juiste dekseltje voor jou, de liefde van je leven. Wat doe je dan? Blijf je in huidige relatie hangen of hak je de knoop door en ga je bij je partner weg? Realiseer je in ieder geval een paar dingen:
  • Waarom ben je ooit verliefd geworden op je partner? Hoe was dat in het begin? Hoe voelde je je toen? Net zoals je je nu voelt bij je minnaar of minnares?
  • Bedenk dat alles misschien niet zo mooi en leuk en geweldig is als je nu denkt dat het is. Ooit maakte je partner deze gevoelens ook in je los. Je minnaar of minnares is dus niet the one and only, je partner gaf je ook ooit eens dat gevoel.
  • Wanneer je minnaar of minnares ook vreemdgaat, bedenk je dan dat het moeilijk kan zijn hem of haar te vertrouwen als je een relatie met diegene aangaat. Hij of zij heeft zijn huidige partner bedrogen, de kans is aanwezig dat hij jou ook ooit zal bedriegen.
  • Afstand nemen van je minnaar of minnares kan helpen bij het maken van een keuze. Wanneer er veel contact is, of je minnaar of minnares trekt aan je om een beslissing te nemen, kun je misschien niet meer helder nadenken om een juiste beslissing te maken.
  • Waarom wil je zo graag verder met je minnaar of minnares? Is hij of zij echt zo geweldig of zie je hem of haar als een reddingsboei in de zee van problemen in je huidige relatie. In dat laatste geval kun je nog eens proberen om je eigen reddingsboei te worden en je problemen stap voor stap aan te pakken, al dan niet met professionele hulp.

De keus gemaakt

Wat je ook kiest, het zal niet altijd even makkelijk zijn. Bij je partner blijven en veranderingen proberen aan te brengen niet, verder gaan met je minnaar of minnares en omgaan met de eventuele problemen (denk aan bijvoorbeeld twee gebroken gezinnen proberen samen te voegen) ook niet. Natuurlijk kan het uiteindelijk in beide gevallen heel goed uitpakken. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Wanneer het anders loopt en je relatie hoe dan ook op de klippen loopt of je minnaar of minnares het laat afweten, bedenk dan dat je in ieder geval iets hebt gedaan. Je hebt de koe bij de horens gevat, een keus gemaakt en geprobeerd daar iets van te maken, in plaats van blijven hangen in een onwenselijke en uitzichtloze situatie die jou hoogstwaarschijnlijk erg ongelukkig had gemaakt.

Lees verder

© 2016 - 2024 Mrswinchester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stoppen met je minnaar of minnaresStoppen met je minnaar of minnaresAls je verwikkeld bent in een relatie buiten je huwelijk of vaste relatie kan het voorkomen dat je hier om wat voor rede…
Het effect van een minnaar of minnares op je relatieHet effect van een minnaar of minnares op je relatieIn deze tijd (en ook in vroegere tijden, alleen sprak men er toen misschien niet over) gaan sommige mensen die een vaste…
Open relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresOpen relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresAls je een open relatie hebt, wat inhoudt dat jij en je partner elkaar meer vrijheid geven in die zin dat jullie er een…
Je collega als minnaar of minnares?Je collega als minnaar of minnares?Wanneer jij en je partner besluiten een open relatie aan te gaan, wat inhoudt dat je met toestemming van je partner een…

Wat is een transgender?Wat is een transgender?In de moderne maatschappij is er een grotere mate van vrijheid wat betreft het uiten van je mening en het aanmeten van e…
Je bruiloft: net even andersJe bruiloft: net even andersZoek je ideeën voor je bruiloft om het net even anders te doen? Vanuit het buitenland kun je de nodige inspiratie opdoen…
Bronnen en referenties
  • https://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/Verliefd-op-een-ander-Wat-je-kunt-leren-van-een-affaire.htm
  • http://cindyschepers.be/blog/een-gezin-met-je-minnaar
Mrswinchester (44 artikelen)
Gepubliceerd: 09-06-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.