Het geheim van een goede minnaarrelatie

Het geheim van een goede minnaarrelatie In onze samenleving tolereert men over het algemeen vreemdgaan niet. Toch gebeurt het overal om ons heen. Zelfs in de beste relaties komt het voor dat een van de partners vreemdgaat. Of soms allebei. Dit kan met elkaars toestemming. In dat geval is het geen vreemdgaan meer te noemen. Er ontstaat dan een open relatie, waarbij de partners elkaar het hebben van buitenechtelijke relaties toestaan. Het is toegestaan een minnaarrelatie erop na te houden. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze minnaarrelatie goed houdt? Tegen welke problemen lopen mensen die aan het ‘minnaren’ zijn geslagen vaak aan? En wat is dan eigenlijk het geheim van een goede minnaarrelatie?

De minnaarrelatie

In dit artikel wordt gesproken over een minnaarrelatie wanneer twee personen met allebei een vaste relatie de vrijheid hebben of nemen om naast deze vaste relatie een speciaal contact met elkaar te onderhouden. In de meeste gevallen ligt de nadruk hierbij op lichamelijk contact. Men plant spannende afspraakjes buiten de deur om elkaar te zien en onderhoudt in de aanloop naar zo´n afspraak toe in veel gevallen virtueel contact. Met name het veelvuldig uitwisselen van berichtjes zoals bijvoorbeeld via e-mail en whatsapp is vaak kenmerkend voor een minnaarrelatie. Om het geheim te ontrafelen van een goede minnaarrelatie dient eerst duidelijk te worden hoe zo’n relatie eruit kan zien en hoe problemen kunnen ontstaan tussen een minnaar en zijn minnares.

De zoektocht en daarna

Wanneer de behoefte aan een minnaar of minnares bestaat, gaat men allereerst op zoek. Of, in sommige gevallen, komt een minnaar of minnares zogezegd op het pad. In de vorm van een collega, een toevallige ontmoeting of een buurman of buurvrouw. Een keer met elkaar afspreken leidt tot een tweede keer en een derde keer en een vierde keer, en zo verder. Het wordt meer dan alleen vrijblijvend afspreken. Bepaalde verwachtingen kunnen worden gecreëerd door elkaar regelmatig te ontmoeten. Als deze verwachtingen niet worden nageleefd, leidt dit tot frustraties bij beide partijen.

Minnaar versus minnares

Degenen die zich in een minnaarrelatie storten, lopen vaak tegen het veel voorkomende probleem aan dat de ander, nadat er een ontmoeting is geweest, weinig tot niets van zich laat horen. Voor sommige minnaars en minnaressen kan dit lastig zijn. Zij genieten van de aandacht van hun nieuwe minnaar c.q. minnares, van het gevoel gewild te zijn en goed in de markt te liggen. Sommige vreemdgaande mannen nemen vaak, al dan niet bewust, na het pleziertje afstand van hun minnares. Terwijl de minnares in kwestie misschien juist na de ontmoeting graag even contact wil.

Wegwerprelatie

Een minnaarrelatie wordt door sommigen ook wel als een soort wegwerprelatie beschouwd. Als de relatie tussen twee partners niet goed is, zullen zij daar in de meeste gevallen aan gaan werken. Er is sprake van liefde tussen twee personen en zij willen elkaar niet kwijt. Wanneer een minnaarrelatie niet goed zit, bijvoorbeeld door overmatige ergernissen en frustraties over en weer, zal men veel sneller geneigd zijn het contact met de minnaar of minnares te verbreken. Het kan soms makkelijker zijn om een nieuwe minnaar of minnares op te zoeken dan je te moeten aanpassen aan de ander. Er is bij veel minnaarrelaties geen sprake van liefde of geborgenheid of vertrouwen. Als het niet goed gaat, zal men veel sneller de handdoek in de ring gooien.

Tips om je minnaarrelatie goed te houden

Hou je verwachtingen zo laag mogelijk

Wat verwacht je precies van je minnaar c.q. minnares? En hoe goed kun je ertegen als hij/zij niet aan deze verwachtingen voldoet? De grootste frustratie komt voort uit gecreëerde verwachtingen, bewust of onbewust, die niet uitkomen. Als je je minnaarrelatie goed wilt houden is het zaak je verwachtingen zo laag mogelijk te houden. Als je verliefd bent, zal dit moeilijk zijn. Je ziet je minnaar c.q. minnares door een roze bril en je zult extra teleurgesteld zijn als hij of zij niet snel reageert op een berichtje of niets laat horen na een afspraak.

Blijf contact houden

Als je je minnaarrelatie goed wilt houden, zul je er rekening mee moeten houden dat in sommige gevallen je minnaar c.q. minnares het erg prettig vindt om veel aandacht te krijgen. Dit kan zijn via whatsapp, sms, e-mail, een telefoontje zo nu en dan. Als je dit ook kunt doen, vlak nadat je een afspraak hebt gehad, zul je er in de meeste gevallen voor lange tijd een leuke minnaarrelatie op nahouden.

Maak duidelijke afspraken

Veel frustraties over bijvoorbeeld de mate van contact kunnen worden voorkomen door duidelijke afspraken te maken hierover. Geef duidelijk aan wat je van de ander verwacht en als de ander dit niet na kan leven, probeer een compromis te sluiten.

Probeer een bepaalde mate van afstand te bewaren

Juist omdat het veel draait om fysiek contact, kan het prettig zijn een bepaalde psychische afstand in te bouwen. De ander komt lichamelijk dichtbij. Wanneer dit ook nog eens op andere vlakken gebeurt, kan dit op den duur averechts gaan werken. Wanneer de minnaar of de minnares meer gevoelens ontwikkelt, kan dat de ander zo afschrikken dat hij of zij de minnaarrelatie stop zet. Degene die gevoelens heeft ontwikkeld blijft met liefdesverdriet achter. Een bepaalde afstand kan makkelijk gecreëerd worden door niet te veel privédingen met de minnaar of minnares te delen en het virtuele contact te beperken tot een paar keer per dag en lichamelijke contact te beperken tot een keer in de maand of twee maanden.

Hou altijd het hoofd erbij

Met andere woorden: denk helder na als je in een stormachtige minnaarrelatie terechtkomt. Denk goed na over plaatsen waar je wilt afspreken. Het is een kleine wereld en een bekende tegenkomen kan altijd. Wanneer men betrapt wordt, ook wanneer de minnaarrelatie bestaat met goedkeuring van de vaste partner, kan dit in veel gevallen het einde van de minnaarrelatie betekenen. Naar de buitenwereld toe zal men immers niet snel toegeven dat het is toegestaan erop los te ‘minnaren’.

Lees verder

© 2016 - 2024 Mrswinchester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het effect van een minnaar of minnares op je relatieHet effect van een minnaar of minnares op je relatieIn deze tijd (en ook in vroegere tijden, alleen sprak men er toen misschien niet over) gaan sommige mensen die een vaste…
Vreemdgaan: het leven van de minnaresVreemdgaan: het leven van de minnaresDe minnares van een klassieke driehoeksverhouding brengt de lange eenzame dagen voornamelijk door met wachten op haar mi…
Open relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresOpen relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresAls je een open relatie hebt, wat inhoudt dat jij en je partner elkaar meer vrijheid geven in die zin dat jullie er een…
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…

Je achternaam wijzigen of doorgevenJe achternaam wijzigen of doorgevenEen naamsverandering na het huwelijk komt relatief vaak voor. Over het algemeen zijn het de vrouwen die hun naam verande…
Borderliners en relaties: leven met borderliner als partnerBorderliners en relaties: leven met borderliner als partnerBorderliners en relaties, hoe kun je leven met een borderliner als partner en wat kun je doen om relatieproblemen het ho…
Bronnen en referenties
  • www.openrelatie.nu
  • http://forum.viva.nl/forum/seks/minnaar-deel-29/list_messages/268891
  • http://www.psychologisch.nu/marcelino/mens-en-monogamie-hoe-zit-het-nou
Mrswinchester (44 artikelen)
Gepubliceerd: 02-02-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.