Open relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnares

Open relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnares Als je een open relatie hebt, wat inhoudt dat jij en je partner elkaar meer vrijheid geven in die zin dat jullie er een intiem contact naast mogen hebben, heb je meestal een minnaar of minnares. Misschien heb je er zelfs wel meerdere. Met een minnaar of minnares onderhoud je een intiem contact naast je huidige relatie. Het kan zijn dat je veel tijd besteedt aan dit contact. Je appt veel, of mailt veel of belt misschien wel veel. Daarnaast spreek je (af en toe) af. Heel leuk en spannend allemaal. Maar wat nou als je merkt dat je iets te veel bezig bent met je minnaar of minnares? Dat je verliefde kriebels in je buik voelt telkens als hij of zij je een berichtje stuurt en je bent op en top zenuwachtig als je weet dat je hem of haar weer gaat zien? Wat nou als je verliefd bent op je minnaar of minnares?

Een open relatie en een minnaar of minnares

In de meeste gevallen maken partners duidelijke afspraken met elkaar wanneer zij besluiten hun relatie te openen. Een open relatie kan alleen werken wanneer jij en je partner goed op een lijn zitten over het hebben van een minnaar of minnares. Natuurlijk kan het gebeuren dat jullie nog zulke duidelijke afspraken maken (bijvoorbeeld: word niet verliefd op je minnaar of minnares), maar dat deze toch niet goed worden nageleefd (bijvoorbeeld: wanneer jij of je partner verliefd wordt op jullie minnaar of minnares).

Niet verliefd op je minnaar of minnares

De andere kant is: probeer maar eens om niet verliefd te worden op je minnaar of minnares! Dit is uiteraard wel volledig afhankelijk van het contact dat je hebt met hem of haar, maar vaak is het moeilijk niet bepaalde verliefde gevoelens te ontwikkelen als je een intiem contact met iemand opbouwt. Het is misschien juist de reden waarom jij en je partner een open relatie wilden: om te kunnen genieten van dat spannende en verliefde gevoel. Het soort gevoel dat je misschien niet meer direct hebt bij je partner, maar waarvoor je iets anders hebt teruggekregen zoals vertrouwdheid, veiligheid, diepgaande liefde, verbondenheid.

De voordelen van verliefd zijn op je minnaar of minnares

Wanneer je verliefd bent op je minnaar of minnares zul je merken dat dit helemaal zo gek nog niet is. Er zitten namelijk best wat voordelen aan het verliefd zijn op je minnaar of minnares:
  • Je bent vrolijker, je zit beter in je vel; dit heeft als voordeel dat je je over het algemeen genomen gelukkiger voelt en dit heeft zijn invloed op je dagelijks leven in de positieve zin.
  • Je voelt je gewild; doordat je minnaar of minnares duidelijk laat merken dat hij of zij je wil zul je merken dat je zelfvertrouwen groeit.
  • Je verliefdheid doorbreekt de dagelijkse sleur.
  • Je kunt je, juist door je verliefdheid, weer extra aangetrokken voelen tot je partner. Juist omdat je misschien beter in je vel zit, je je over het algemeen veel fijner voelt, kan het zijn dat je veel meer zin hebt in intiem contact met je partner dan daarvoor. Dit kan een zeer positief effect hebben op je eigen relatie.

De nadelen van verliefd zijn op je minnaar of minnares

Toch zitten er ook nadelen aan het verliefd zijn op je minnaar of minnares. Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het kan zelfs zo zijn dat je verliefde gevoel voor je minnaar of minnares je relatie met je partner negatief beïnvloedt. Een paar nadelen van verliefd zijn op je minnaar of minnares kunnen zijn:
  • Je gaat zo op in je minnaar of minnares dat je je partner amper meer ziet staan. Je kan alleen nog maar aan je minnaar of minnares denken.
  • Op het moment dat jij eigenlijk aan het werk moet zijn, heb je alleen maar whatsappcontact met je minnaar of minnares. Je werk lijdt eronder.
  • Wanneer je thuis bent met je gezin, check je constant je telefoon waardoor je eigenlijk met je hoofd niet meer bij je gezin bent, maar bij je minnaar of minnares. Je gezin lijdt onder jouw contact met je minnaar of minnares.
  • Doordat je verliefde gevoelens hebt, stel je je ook kwetsbaar op. Wanneer je minnaar of minnares een tijdje niets van zich laat horen, zal dit jouw humeur in slechte zin kunnen beïnvloeden. Juist door je verliefde gevoelens kun je hier extra veel last van hebben.
  • Het contact met je minnaar of minnares kan verslavend werken. Dit merk je meestal pas als je een tijdje niets hoort en hij of zij kort reageert als jij zelf contact zoekt. Door zelf al een bepaalde afstand te creëren door het contact zo nu en dan wat in te perken (helemaal wanneer er veelvuldig contact is) zul je het ook minder vervelend vinden als er stiltes zijn. Je kunt je dan focussen op jezelf en je partner en/of je gezin. Je minnaar of minnares zoekt vroeg of laat wel weer contact.

Verzet tegen verliefde gevoelens

Moet je dan maar een minnaar of minnares uitzoeken waar je helemaal niets voor voelt? Omdat dat ‘veiliger of beter’ zou zijn? Nee. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het hebben van een minnaar of minnares is juist zo leuk als je verliefde gevoelens hebt voor hem of haar. Probeer er alleen voor te zorgen dat deze gevoelens geen loopje met je nemen. Prent jezelf in dat het ‘maar’ een minnaarrelatie is. De verliefdheid die je voelt kun je ook gemakkelijk verwarren met lustgevoelens. Veel diepgaander is het dan eigenlijk niet. Probeer ook zoveel mogelijk het contact met je minnaar of minnares te beperken wanneer je tijd doorbrengt met je gezin of partner. Of beter nog: heb dan even helemaal geen contact. Laat eventueel je telefoon thuis als je constant je mobiel loopt te checken. Als je met je partner en/of je gezin bent, wees er dan ook echt en niet ergens half met je hoofd bij je minnaar of minnares. Je zult merken dat als je dit te vaak doet, je te veel met je minnaar of minnares bezig zult zijn. Hoe leuk en spannend dat ook is, het is beter voor jou en voor je partner en/of gezin om een zekere afstand te creëren. Realiseer je tegelijkertijd dat ‘verzetten’ tegen verliefde gevoelens voor je minnaar of minnares vaak geen zin heeft. Zoals gezegd is verliefd zijn op je minnaar of minnares veelal niet tegen te houden. Als je je echt wilt verzetten omdat je per definitie niet verliefd wilt zijn op je minnaar of minnares, verbreek dan het contact met deze minnaar of minnares. Het is de enige manier om de verliefdheid van je af te schudden en de dagelijkse gang van zaken weer op te pakken.

Lees verder

© 2016 - 2024 Mrswinchester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verdergaan met je minnaar of minnaresVerdergaan met je minnaar of minnaresAls je vreemdgaat of je hebt een open relatie dan heb je een minnaar of een minnares. Een minnaarrelatie kan verschillen…
Het effect van een minnaar of minnares op je relatieHet effect van een minnaar of minnares op je relatieIn deze tijd (en ook in vroegere tijden, alleen sprak men er toen misschien niet over) gaan sommige mensen die een vaste…
Vreemdgaan: het leven van de minnaresVreemdgaan: het leven van de minnaresDe minnares van een klassieke driehoeksverhouding brengt de lange eenzame dagen voornamelijk door met wachten op haar mi…
Kun je verslaafd zijn aan je minnaar of minnares?Kun je verslaafd zijn aan je minnaar of minnares?Alhoewel bijna niemand er openlijk over spreekt, gebeurt het in onze huidige samenleving vaak: vreemdgaan. Ook zijn er s…

Hoe en waar spreek je af met je minnaar of minnares?Hoe en waar spreek je af met je minnaar of minnares?Wanneer jij en je partner de afspraak hebben dat jullie een intiem contact met een ander mogen onderhouden naast jullie…
Van een open relatie terug naar monogamieVan een open relatie terug naar monogamieAls je een open relatie hebt, is er ooit een bepaald moment gekomen waarop jij en je partner hebben besloten die stap te…
Mrswinchester (44 artikelen)
Laatste update: 18-07-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.