Een minnaar: een bron van lust...of ergernis?

Een minnaar: een bron van lust...of ergernis? Er zijn uiteenlopende redenen waarom een getrouwde vrouw ervoor kiest een minnaar te nemen. Geen lichamelijke intimiteit (meer) met haar eigen partner, gebrek aan spanning, gebrek aan aandacht. Een minnaar kan functioneren als een perfect zittende pleister op een altijd aanwezige wond. Maar is alles ‘rozengeur en maneschijn’ als er eenmaal een minnaar in het spel is? Is het echt alleen maar lust en geen last?

Het spelen van het minnaarspel

Na de zoektocht naar een minnaar volgt in de meeste gevallen een afspraak. Afhankelijk van de situatie kan dit plaatsvinden in een hotel. Voorafgaand wordt het minnaarspel van beide kanten met veel verve gespeeld. Spannende berichtjes (sms’jes, appjes, mailtjes) afgewisseld met prikkelende foto’s. Alles om helemaal in de juiste stemming te komen. Totdat de afspraak plaatsvindt en stoom kan worden afgeblazen.

Het verschil tussen man en vrouw

Tijdens zo’n afspraak zitten de minnaars voor korte tijd in een bubbel. Even is er niets anders dan de hotelkamer en twee mensen die hun grenzen opzoeken en voorbij gaan. Na deze date kan in veel gevallen het verschil tussen man en vrouw opspelen. Veel vrouwen willen de dagen erna graag de hoge mate van contact, zoals deze aanwezig was voorafgaand aan de afspraak, voortzetten. In het geval van de getrouwde man is het zo dat hij na zijn uitbarsting zich wil richten op andere dingen. De minnares heeft lage prioriteit. De bubbel is gebarsten.

Onzekerheid

Door de lage contactfrequentie, veroorzaakt door de man, kan bij de vrouw een gevoel van onzekerheid opspelen. Gedachtes als: hij vond de afspraak niet leuk, hij vindt mij niet meer leuk, ik heb vast iets niet goed gedaan, spelen constant door haar hoofd. Een steeds groter wordende ergernis is het gevolg. Helemaal als de vrouw op bijvoorbeeld Whatsapp kan zien dat haar minnaar wel online is geweest, maar niet heeft gereageerd op haar berichtje(s). Haar minnaar, de bron van lust en spanning en vreugde, levert haar ineens alleen maar irritatie en negatieve energie op. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van het hebben van een minnaar?

Vier tips om irritatie en ergernis met betrekking tot je minnaar te vermijden:

1. Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt waarom je een minnaar hebt

Als binnen je huwelijk geen sprake meer is van lichamelijke intimiteit en je alleen naar datgene op zoek bent, houd dit dan helder voor ogen. Je minnaar zal zeker weer contact met je opzoeken. Op het moment dat hij hier aan toe is en behoefte heeft aan jou. Als je hier absoluut niet mee om kunt gaan, stop er dan mee. Als het je meer energie oplevert dan dat je eruit krijgt, is het het niet waard.

2. Maak bespreekbaar dat je de lage contactfrequentie na een afspraak lastig vindt

De meeste mannen zijn niet dom en zullen hier rekening mee (proberen) te houden. Wees niet bang dat je zeurt. Een minnaar is bedoeld als een soort van cadeautje voor jezelf, wees dus niet bang om aan te geven wat je nodig hebt.

3. Vraag je af waarom een lage contactfrequentie je dwarszit

Is het onzekerheid? Heb je bevestiging nodig dat hij je nog steeds leuk, lief en aantrekkelijk vindt? Hou in je achterhoofd dat een minnaar geen berichtjesgenerator is. Daar komt bij dat jouw eigenwaarde is niet afhankelijk van is van zijn oordeel. Zijn berichtjes zouden niet nodig moeten zijn om jou een goed gevoel te geven.

4. Zoek afleiding

Probeer zo snel mogelijk uit je bubbel te stappen na een afspraak. Richt je op andere dingen, houd je niet te veel met hem bezig. Zorg ervoor dat hij niet een al te grote plaats inneemt in je gedachtes. Sta jezelf dat pas weer toe als je toeleeft naar een nieuwe afspraak.

If all else fails

Wanneer bovenstaande tips je niet kunnen helpen en er geen verandering optreedt, zowel bij jezelf als bij hem, vraag je dan af of het je de moeite waard is om door te gaan met deze minnaar. Helemaal in het geval van dat je een minnaar zocht voor net dat kleine beetje extra spanning, net even die extra aandacht met zo af en toe een spannende afspraak. Als jouw bron van lust omslaat in een veel grotere bron van ergernis en de balans zoek is, is het stoppen met deze minnaar in kwestie een overweging waard.

Lees verder

© 2014 - 2024 Mrswinchester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het effect van een minnaar of minnares op je relatieHet effect van een minnaar of minnares op je relatieIn deze tijd (en ook in vroegere tijden, alleen sprak men er toen misschien niet over) gaan sommige mensen die een vaste…
Vreemdgaan: het leven van de minnaresVreemdgaan: het leven van de minnaresDe minnares van een klassieke driehoeksverhouding brengt de lange eenzame dagen voornamelijk door met wachten op haar mi…
Verdergaan met je minnaar of minnaresVerdergaan met je minnaar of minnaresAls je vreemdgaat of je hebt een open relatie dan heb je een minnaar of een minnares. Een minnaarrelatie kan verschillen…
Kun je verslaafd zijn aan je minnaar of minnares?Kun je verslaafd zijn aan je minnaar of minnares?Alhoewel bijna niemand er openlijk over spreekt, gebeurt het in onze huidige samenleving vaak: vreemdgaan. Ook zijn er s…

Budget bruiloft!Budget bruiloft!Jullie willen elkaar eeuwige trouw beloven maar er geen grote dag van maken? Natuurlijk heeft dit z'n (financiële) voord…
Een verlovingsring uitzoekenEen verlovingsring uitzoekenBen je van plan om je partner ten huwelijk te vragen? Een huwelijksaanzoek hoort traditiegetrouw gepaard te gaan met het…
Bronnen en referenties
  • Forum.viva.nl
Mrswinchester (44 artikelen)
Gepubliceerd: 22-04-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.