Hoe en waar spreek je af met je minnaar of minnares?

Hoe en waar spreek je af met je minnaar of minnares? Wanneer jij en je partner de afspraak hebben dat jullie een intiem contact met een ander mogen onderhouden naast jullie eigen relatie betekent dit dat je een minnaar of minnares 'mag' hebben. Wanneer jullie hierover geen afspraken hebben gemaakt, betekent dit dat je een affaire hebt; je gaat vreemd. In beide gevallen heb je een minnaar of minnares. In beide gevallen kan het lastig zijn te bedenken waar je je minnaar of minnares discreet kunt ontmoeten. Ook als je een open relatie hebt kun je in sommige gevallen tegen dit probleem aanlopen. Misschien zijn jij en je partner er wel open over, maar heb je een minnaar of minnares die wel vreemdgaat. Hij of zij voelt zich er hoogstwaarschijnlijk niet prettig bij om af te spreken in het openbaar. Wat doe je dan? Want je wilt elkaar toch graag ontmoeten. Wat zijn veilige ontmoetingsplekken voor jou en je minnaar of minnares?

Vreemdgaande minnaars of minnaressen

Wanneer je zelf de vreemdganger bent zul je in de meeste gevallen proberen te voorkomen met je minnaar of minnares af te spreken in een openbare gelegenheid. Je wilt immers voorkomen dat je een bekende tegenkomt die zich misschien afvraagt met wie jij daar zo gezellig en intiem een drankje drinkt. Als je een open relatie hebt, kan het makkelijker zijn om af te spreken met je minnaar of minnares omdat je in ieder geval voor je partner geen verklaring hoeft te verzinnen mocht je worden gezien met een ander. Toch zal in de meeste gevallen, wanneer je een open relatie hebt, ervoor worden gekozen dit voor de buitenwereld geheim te houden. Dus ook in dat opzicht is het niet wenselijk om te worden gezien met je minnaar of minnares. Discrete ontmoetingsplekken zijn een must als je minnaar of minnares wilt zien.

Veilige ontmoetingsplekken om je minnaar of minnares te zien

Gelukkig voor iedereen die een minnaar of minnares heeft en niet goed weet hoe en waar ze elkaar moeten ontmoeten zijn er een aantal mogelijkheden. Probeer in je achterhoofd te houden dat er voor jouw specifieke situatie misschien nog meer ontmoetingsplekken zijn waar je minnaar of minnares kunt zien.

Bij jou thuis

Deze geldt alleen wanneer je een open relatie hebt en je partner het hiermee eens is. Wanneer je vreemdgaat is dit absoluut geen goede optie. De kans op uitkomst is erg aanwezig. Er kan iemand (eerder dan gepland) thuiskomen, je minnaar of minnares kan een sieraad vergeten, een parfumluchtje of aftershave luchtje kan achterblijven in de kussens of lakens enzovoort.

Een openbare gelegenheid

Als je elkaar nog niet zolang kent is een goede plek voor een eerste afspraak een openbare gelegenheid zoals een restaurant of een café. Het beste is om dit te doen bij een café in een andere woonplaats om de kans te verkleinen dat je een bekende tegenkomt. Wanneer je toch een bekende tegenkomt is er in dit geval nog niet zoveel aan de hand. Je drinkt een drankje met een oude bekende bijvoorbeeld of een collega.

De buitenlucht

Een boswandeling, een strandwandeling, een wandeling op de hei. Bij slecht weer is een ritje in de auto ook altijd nog een mogelijkheid. Spreek wel af op een plek waar je anders niet zou snel zult komt, wederom om herkenning te voorkomen.

De werkplek

Dit is niet in alle gevallen een veilige ontmoetingsplek maar wanneer je bijvoorbeeld je eigen bedrijf hebt of absoluut zeker weet dat er na werktijd niemand meer op kantoor komt, kan de werkplek een veilige plek zijn om af te spreken. Met name als je minnaar of minnares een collega is. Zorg er alleen wel voor dat de rest van jullie collega’s niet weten dat jullie samen gaan ‘overwerken’. Roddels zullen in dat geval snel kunnen ontstaan.

Een hotelkamer

Een hotelkamer kan nogal een drempel zijn wanneer je dit nog nooit gedaan hebt. Je moet namelijk inchecken, je identificeren, je persoonlijke gegevens achterlaten. Vooral wanneer je vreemdgaat kan dit een drempel zijn. Toch hoeft een hotelkamer boeken helemaal niet lastig te zijn. Een paar tips wanneer je een hotelkamer boekt:
  • Check alleen in. Of jij checkt in of je minnaar. Op deze manier hoeven jullie niet allebei bij de balie van het hotel te staan mocht er om wat voor reden dan ook een bekende langslopen.
  • Betaal direct en niet bij het uitchecken. Dit is niet gebruikelijk maar niet onmogelijk. Onthoud dat jij de klant bent en de klant is koning. Zeg dat je direct wilt betalen. Je kunt dan na afloop meteen vertrekken zonder uit te checken. De sleutel van de hotelkamer laat je gewoon achter op de kamer en je trekt de deur achter je dicht. Het voordeel hiervan is is dat je niet, een paar uur nadat je bent ingecheckt, weer opnieuw bij de balie hoeft te staan met het risico gespot te worden (of eventuele ‘schaamte’, wat nergens voor nodig is, maar wel begrijpelijk, alsof het hotelpersoneel wel kan raden wat je hebt uitgespookt in de hotelkamer).

Betrapt op de ontmoetingsplek

De kans dat je betrapt wordt op een van de hierboven genoemde ontmoetingsplekken met je minnaar of minnares is natuurlijk altijd aanwezig. Niet een ontmoetingsplaat is gegarandeerd waterdicht. De kans dat je een bekende tegenkomt bestaat altijd. Het enige dat je hiertegen kunt doen is zorgen dat je vooraf een goed verhaal hebt bedacht zodat je niet begint te stotteren en te sputteren als je wordt ‘betrapt’. Met name als je gewoon rustig een drankje met iemand drinkt zal er niet direct argwaan ontstaan. Een stuk lastiger is het als je tijdens je spannende boswandeling wordt gespot tijdens een handeling die misschien niet voor andere ogen bestemd is. Bedenk daarvoor dan maar eens een goed excuus! Alhoewel de kans minimaal is dat als je al wordt gezien, dit ook nog eens bekende zou zijn (zolang je maar niet in het bos in een verderop gelegen dorpje hebt afgesproken, liever in een andere provincie), bestaat die mogelijkheid altijd. De meest veilige optie is nog altijd niet afspreken en daarmee ook geen minnaar of minnares hebben. Dit laatste zal echter, voor degenen die hun zinnen hebben gezet op een affaire of een open relatie hebben, helemaal geen optie zijn.

Lees verder

© 2016 - 2024 Mrswinchester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het effect van een minnaar of minnares op je relatieHet effect van een minnaar of minnares op je relatieIn deze tijd (en ook in vroegere tijden, alleen sprak men er toen misschien niet over) gaan sommige mensen die een vaste…
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…
Vreemdgaan: het leven van de minnaresVreemdgaan: het leven van de minnaresDe minnares van een klassieke driehoeksverhouding brengt de lange eenzame dagen voornamelijk door met wachten op haar mi…
Open relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresOpen relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresAls je een open relatie hebt, wat inhoudt dat jij en je partner elkaar meer vrijheid geven in die zin dat jullie er een…

Kun je verslaafd zijn aan je minnaar of minnares?Kun je verslaafd zijn aan je minnaar of minnares?Alhoewel bijna niemand er openlijk over spreekt, gebeurt het in onze huidige samenleving vaak: vreemdgaan. Ook zijn er s…
Van een open relatie terug naar monogamieVan een open relatie terug naar monogamieAls je een open relatie hebt, is er ooit een bepaald moment gekomen waarop jij en je partner hebben besloten die stap te…
Mrswinchester (44 artikelen)
Laatste update: 10-07-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.