Nostradamus en Osama Bin Laden

Nostradamus en Osama Bin Laden Nostradamus was een profeet uit de 16e eeuw, die in staat was om heel wat schokkende en onthullende situaties te voorspellen. Zag hij ook de gewelddadige dood van Osama Bin Laden, 's werelds grootste terrorist?

Michel de Nostradamus

Michel de Nostradamus leefde van 1503-1566 in de Provence in Frankrijk. Hij was een arts, afgestudeerd aan de Universiteit van Avignon en was als zodanig een expert astroloog: astrologie was in die tijd een methode tot diagnosticeren van een patiënt en werd ook gebruikt om medicijnen voor te schrijven.

Nostradamus begon in de vijftiger jaren van zijn eeuw boekjes te publiceren: almanaks en later zijn Centuries: een boek met meer dan 10x in 100 gedeelde profetische verzen Hij had met sommige van zijn voorspellingen zo'n succes dat Catharina de Medici, toen de koningin-moeder van de koning van Frankrijk, zijn 'beschermvrouwe' werd.

Michel Nostradamus schreef zijn profetiën merkwaardig genoeg op een cryptische manier en de jaartallen die betrekking hadden op zijn voorspellingen codeerde hij binnen zijn systeem. Ook al kan men vaak kleinere voorspellingen afleiden uit zijn reeds gedecodeerde verzen, in het algemeen is er bij de ontdekkingen van zijn verzen altijd sprake van 'hindsight' (ontdekking nadat het feit heeft plaatsgevonden). Om auteursrechtelijke redenen kunnen de Franse verzen hier niet worden weergegeven en is de nummering van de verzen gehercodeerd.

Nostradamus over Osama Bin Laden

Nadat het vers over de gebeurtenissen van 11 september 2001 was gevonden, ontdekte de toenmalige auteur van de helaas verdwenen website Nostradamus-puzzle.net in oktober van dat jaar reeds het vers over Bin Laden. Ze veronderstelde dat Bin Laden nog in 2001 door de Amerikanen gevonden zou worden, maar zat blijkbaar 10 jaar naast de decodering.

Hieronder volgt het vertaalde vers:
5.33
De grote Senaat ontdoet zich van pompeuze methoden
om die ene te pakken waarop ze hebben gejaagd
Zijn volgelingen zullen bij het verraad aanwezig zijn
dat groots over de wereld zal worden aangekondigd:
Hij is verslagen.


Opmerkingen over dit vers:
  • Senaat: Als men in aanmerking neemt dat Nostradamus in een tijd leefde waarin de macht van de koningshuizen absoluut was, dan is het heel vreemd dat hij het 'de grote Senaat' gebruikt in dit vers. Er was in de 16e eeuw in geen enkel land sprake van een senaat.
  • De grote Senaat: er is nergens een hoger huis zo machtig als in Amerika. Nostradamus vond het blijkbaar noodzakelijk om de nadruk op de grootheid van de senaat te vestigen om te helpen het vers te plaatsen bij de juiste gebeurtenis.
  • Ontdeed zich van pompeuze methoden: Bin Laden werd gedood in een relatief 'kleine actie' van een groepje Seals. Het was in ieder geval niet gedaan door middel van grote legereenheden en ander groots vertoon etc.
  • De ene te pakken: er is geen terrorist zo bekend als Osama Bin Laden en de toenmalige President George W. Bush was er op gebeten om Osama Bin Laden te pakken te krijgen.
  • De aanwezigheid van zijn volgelingen: het is natuurlijk heel beschamend dat Osama Bin Laden zich met een groep volgelingen ophield in de buurt van Islamabad, waar de Pakistani grote kazernes en militaire opleidingsinstituten hebben. Deze versregel impliceert ook verraad. Dat van de Pakistani aan de U.S. of is er verraad gepleegd voor of bij de aanval op Osama's bastion, waardoor men uiteindelijk door kon dringen tot Osama?
  • De grootse aankondiging: het Witte huis ging zover om na 22.30 uur 's avonds door President Obama de dood van Osama Bin Laden aan te laten kondigen. Nog nooit heeft de dood van een terrorist zo'n shockwave door de Islamitische en Westerse wereld veroorzaakt.

Lees verder

© 2011 - 2024 Hermesse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bekende helderziende; NostradamusEén van de bekendste helderzienden is Nostradamus. Bijna al zijn voorspellingen zijn uitgekomen, waardoor hij een echte…
nieuws uitgelichtOsama Bin Laden gedoodOsama Bin Laden, een terrorist die verantwoordelijk is voor vele aanslagen, maar vooral bekend van de aanslagen op de Tw…
Nostradamus, geloof en IslamNostradamus, geloof en IslamHet lijkt iets van de laatste decennia: de confrontatie van de westerlijke wereld en Islam. Is dat ook zo? Wat heeft de…
Islamitisch Terrorisme: de eerste generatiesIslamitisch Terrorisme: de eerste generatiesDe eerste generatie van militante Islamitische terroristen, die nauwe banden met Al Qaeda hadden, had een aantal sterke…

Het Rosslyn kapel Mysterie en de schat van de TempeliersHet Rosslyn kapel Mysterie en de schat van de TempeliersRosslyn kapel lijkt te zijn gebouwd als verwijt van de verdoemde Orde der Tempeliers naar de Katholieke kerk toe. Was de…
Het Rosslyn mysterie: de vergissing van Dan BrownSinds het boek van Dan Brown is het belang van de Rosslyn kapel gebouwd op het feit dat ze haaks ligt op de rooslijn: de…
Bronnen en referenties
  • Cheetham, Erika (1985). The Further Prophecies of Nostradamus: 1985 and Beyond. Perigee Press. ISBN 0-399-51121-0.
  • Savings Nostradamus-Puzzle.net
Hermesse (125 artikelen)
Laatste update: 12-06-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.