Nostradamus en de rampen in Japan 2011

Nostradamus en de rampen in Japan 2011 Is het waar dat Nostradamus de kernramp van 2011 in Japan heeft voorzien? Voorzag hij de aardbeving en de tsunami die de immense problemen voor Fukushima en Japan veroorzaakten?

Nostradamus 'de profeet'

Michel Nostradamus leefde van 1503-1566 in de Provence in Frankrijk. In de vijftiger jaren van de 16e eeuw begon hij profetieën te schrijven: niet rijmende verzen waarin hij meende de toekomst te voorzien. De meeste van deze profetieën verzamelde hij binnen zijn jaarlijkse almanaks of in zijn Centuries: een boek met meer dan 10x in 100 gedeelde profetische verzen.
Er zijn een paar absolute 'hits' geweest in het verleden, bijvoorbeeld:
 • hij schreef bijvoorbeeld over de ramp met het World Trade Center.
 • Hij voorzag de oorlogen van Hitler en Napoleon.
 • Hij voorzag de onthoofding van Louis XVI in 1793
 • en hij wijdde meer dan één vers aan Libië en kolonel Khadaffi.

De aardbeving, tsunami en kernramp in Japan

Het heeft enige tijd gekost om een vers van Nostradamus over deze gebeurtenis op te sporen.
 • In de eerste plaats heeft hij de data in zijn profetieën gecodeerd en de sleutel tot deze codering is maar gedeeltelijk ontdekt.
 • In de tweede plaats is het aantal vloedgolven en aardbevingen legio in Nostradamus' voorspellingen en eerlijk gezegd lijken ze allemaal enorm op elkaar.
 • In de derde plaats geeft Nostradamus graag buitengewoon cryptische beschrijvingen van de plaatsen waar de rampen plaatsvinden, als hij zich verwaardigt om ze op zijn onnavolgbare wijze weer te geven.
 • De oplossing voor het vinden van de plaats (Fukushima) leek eigenlijk ver gezocht. De uiteindelijke overtuiging dat het hier Japan betrof werd eerder afgeleid van het feit dat de gedecodeerde datering juist leek dan de niet zo evidente manier van plaatsbepalen.

Om auteursrechtelijke redenen worden de middelfranse verzen hier niet weergegeven en zijn de verzen van Nostradamus gehercodeerd.

4.05
Op de plaats waar de (Japanse) Nacht Reiger
zijn nest bouwt
zal zo'n hoge en onverwachte vloed plaatsvinden
dat niemand een plaats zal vinden om zich te bergen:
de waters zullen rijzen door een gat (in de zee) van Olympische afmeting.


Verklaring van 4.05
 • De Japanse Nacht-Reiger vestigt zich op vele plaatsen in Azië, maar zijn nest bouwt hij in het algemeen op het hoofdeiland van Japan, terwijl in het bijzonder de plek rond Fukushima als zijn nestplaats wordt aangegeven.
 • Nostradamus ziet de kracht van de tsunami: daar komt niemand levend uit.
 • De tsunami werd inderdaad veroorzaakt door het verschuiven van een gat in de tektonische platen in de zee van enorme afmeting.

4.06
De gebouwen zullen plotseling worden vernietigd
De drie vuurhaarden zullen de wereld grote problemen geven
De stad aan de zee zal grote vijanden maken:
Honger, vuur, bloedpest: alles wat kwaad is verdubbeld.


Verklaring 4.06
Dit kwatrein was moeilijk vindbaar omdat het door verschillende schrijvers reeds aan andere historische evenementen in het verleden was toegeschreven. Voor de juiste vertaling was een diep onderzoek noodzakelijk, vooral van het halve Bargoens gemengd met het eind-Middeleeuwse Provençaalse Frans dat Nostradamus opzettelijk bezigde. Ook had de uitgever van de kwatreinen zich wat vrijheden veroorloofd bij de overname van Nostradamus' handschrift.
 • Opvallend is dat Nostradamus schrijft over slechts drie vuurhaarden in plaats van de te verwachten vier van de kerncentrales in Fukushima.
 • Fukushima ligt aan de zee en door de gebeurtenissen zal de vijandigheid over de kernrampen niet mis te verstaan zijn.
 • Bloedpest = een ouderwets woord voor leukemie.

Vergezocht? Misschien... Maar de mogelijkheid dat dit werkelijk in ongeveer 1555 door Nostradamus voorspeld werd maakt het toch een onderzoek waard. Het enige wat we er zeker uit kunnen halen is dat er uiteindelijk drie reactoren 'voor vuurhaarden' zullen zorgen en dat Nostradamus bloedkanker voorziet door deze gebeurtenissen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Hermesse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Radioactief besmet voedselRadioactief besmet voedselHet eten van radioactief besmet voedsel na een kernramp kan leiden tot acute gezondheidsproblemen. Omdat overheden daar…
De gevolgen voor Nederland, van de rampen in Japannieuws uitgelichtDe gevolgen voor Nederland, van de rampen in JapanDe hele wereld werd op vrijdag 11 maart 2011 opgeschrikt door de aardbeving in Japan. De aardbeving in Japan met de Tsun…
Pripjat: De spookstad nabij TsjernobylPripjat: De spookstad nabij TsjernobylAan het einde van de twintigste eeuw vond er een desastreuze ramp plaats die grote gevolgen had voor Oost-Europa. In 198…
Recensie: Chernobyl (tv-serie)recensieRecensie: Chernobyl (tv-serie)Chernobyl is een HBO mini tv-serie die gaat over de grootste nucleaire ramp uit de geschiedenis. In Tsjernobyl, in de vo…

Help ik ben verlegen: wat kan ik eraan doen?Help ik ben verlegen: wat kan ik eraan doen?Soms gebeurt het dat je in een grote groep bent zoals bijvoorbeeld een vergadering op het werk en er wordt je plotseling…
Markante mythische vrouwen: BrunhildeMarkante mythische vrouwen: BrunhildeBrunhilde's naam heeft een magische klank. Niet in het minst om haar rol in de Sigfried sagen van Wagner. Ze bestond ech…
Bronnen en referenties
 • Cheetham, Erika (1985). The Further Prophecies of Nostradamus: 1985 and Beyond. Perigee Press. ISBN 0-399-51121-0.
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Erika_Cheetham
 • http://fr.wikipedia.org/wiki/Louis_XVI_de_France
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_Night_Heron
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_I_Nuclear_Power_Plant
 • http://www.skynet.be/actu-sports/actu/monde/detail_centrale-fukushima-tsunami-atteint-metres-haut?id=758106
 • http://www.energieraad.nl/newsitem.asp?pageid=31013
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeebeving_Sendai_2011
 • http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5354/De-aardbeving-in-Japan/article/detail/2441488/2011/06/04/Recordstraling-in-Fukushima.dhtml
Reactie

Randy, 19-10-2011
Verwijst kwatrein 4.06 niet naar de aanslag op het WTC en Pentagon? Dat zijn in totaal ook drie vuurhaarden geweest en de beide wtc-torens waren in een ogenblik verdwenen. Door de reactie van de USA hebben ze grote vijanden gemaakt en een einde is nog niet in zicht. De fundamentalistische islam kan hierin als één grote vijand worden gezien. New York ligt ook aan de zee. Van de hulpverleners bij de wtc-torens is inmiddels bekend dat ze veel gezondheidsklachten hebben en velen daarvan hebben verhoogde kans op longkanker. Reactie infoteur, 19-10-2011
Hallo Randy,
Het probleem met Nostradamus is dat hij alleen maar naar rampen en dergelijke verwijst en inderdaad nu je me dit geschreven hebt: het vers 4.06 zou ook van toepassing kunnen zijn op 11/9/2001.
Aan de andere kant: het stond als het ware direct gelinkt aan het vers over de aardbevingen e.d. in Japan. Nostradamus had wel de neiging om meerdere verzen over een gebeurtenis te schrijven, om het te accentueren. Deze verzen waren dan in direkte volgorde van elkaar geschreven. Het specifieke is, dat in 4.06 Nostradamus verwijst naar de vernietiging van 3 gebouwen en niet 4, zoals het geval is met de kerncentrales in Fukushima.
Bedankt trouwens voor je opmerking.
Groetjes,
Hermesse James.

Hermesse (125 artikelen)
Laatste update: 27-06-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.