Loskomen van een player

Loskomen van een player Hoe kan je loskomen van een player? Is het moeilijk om van een player los te komen? Meestal wel. Je bent immers echt verliefd, en ook al weet je op een bepaald moment dat de player dat niet echt op jou is, nog steeds kan hij moeilijk te weerstaan zijn. Een player keert namelijk steeds terug als hij denkt dat hij je weer kan versieren en opnieuw playen. Je bent er eenmaal ingetuind, dus waarom niet nogmaals, en nogmaals, en nogmaals? Het is goed voor zijn imago en zelfgevoel als jij er steeds weer intrapt. Een player heeft het liefst veel vrouwen die nog om hem geven. Een kluit groupies die om hem treuren en hem aanbidden, dat versterkt zijn zelfvertrouwen nog meer. Hoe kan je een player loslaten? Loskomen van iemand die bewust met je gevoelens speelt is niet zo makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Als je eenmaal weet dat je met een player te maken hebt, is het belangrijk dat je ophoudt jezelf verliefd te houden. Mensen houden en maken zichzelf verliefd door steeds maar aan de goede en leuke momenten te denken. Als je eenmaal beseft dat die momenten met een player eigenlijk allemaal fake waren, is het belangrijk dat je ophoudt die 'goede' momenten te koesteren. Ook al voelden ze goed, ze waren helemaal niet goed. Hij meende er niks van. Vervolgens is het belangrijk dat je jezelf gaat afvragen: 'gaat deze relatie voor mij werken?' Met je verstand weet je al dat een relatie met iemand die je expres bedriegt, nooit kan werken. Je gevoel is als je verliefd op iemand bent, dus een slechte raadgever. Jouw gevoel is niet zijn gevoel, dus je kunt beter een paar weken of langer liefdesverdriet hebben, dan doorgaan met iemand die je ongelukkig blijft maken. Liefdesverdriet doet altijd pijn, maar doorgaan met een player, is niet alleen toestaan dat je bedrogen wordt, maar ook jezelf bedriegen.

Hoe denkt een player?

Hoe meer verliefde meisjes, hoe beter, denkt een player. Hoe dat voor die meisjes of vrouwen is, interesseert hem dus werkelijk helemaal niks. Al zijn die er nog zo kapot van, daar kan hij zich waarschijnlijk niks bij voorstellen. Hij is nou eenmaal alleen maar met de behoeftes van zichzelf bezig. Het gekke is dat hij er eigenlijk niks aan kan doen, er kan van alles fout gegaan zijn in zijn leven. Misschien wees zijn eerste liefde hem af en kwam hij er nooit overheen en neemt hij nu wraak op alle andere meiden in zijn leven? Of misschien denkt hij dat hij dit moet doen om indruk te maken op vrienden? Of misschien heeft hij een probleem met zijn dominante moeder? Het blijft gissen, maar je kunt maar beter uit zijn buurt blijven en zorgen dat hij geen macht meer over jou heeft. Om los te komen van een player moet je dus onder ogen zien dat jij voor hem een gebruiksvoorwerp bent.

Hoe komt je los van een player?

Ten eerste moet je onder ogen zien dat hij een player is en dat hij je geplayed heeft. Het is belangrijk dat je ervan overtuigd bent dat je niet zo behandeld wilt worden en dat je hem daarom geen kans meer wil geven. Dan is het zaak om hem uit je leven verwijderen. Maar hoe?
 • Wis zijn telefoonnummer, blokkeer hem op Facebook en andere social media, sta hem niet meer te woord en vermijd alle contact met hem.
 • 'afkicken' van de hoop dat het iets kan worden tussen jou en hem. Hij is op zoek naar trofeeën, niet naar liefde.
 • kijk naar zijn gedrag, en vergelijk die eens kritisch met zijn mooie woorden.
 • het is belangrijk dat je jezelf vergeven kunt dat je erin getuind bent. Dat kan echt iedereen overkomen. Schijn bedriegt nou eenmaal, en van jouw kant was het wel echte liefde. Dus verwijt jezelf niets. Zie het als een leerschool voor een volgende keer.
 • probeer de signalen een volgende keer in een eerder stadium te herkennen. Een player valt al snel op door mooie woorden die op verliefdheid lijken, maar met gedrag wat je niet vindt kloppen bij echte verliefdheid. Luister naar die signalen. Kijk ernaar. Iemand die verliefd is wil graag bij je zijn, je graag bellen, je graag mee uitnemen, je aan iedereen voorstellen, je voorstellen aan zijn familie, hij wil pronken met jouw foto's op zijn Facebook, op zijn mobieltje is niets te verbergen... Iemand die echt interesse in jou heeft wil niet zo snel mogelijk met je naar bed en hij toont interesse in je privéleven, je vrienden, je familie...
 • luister naar oprechte vrienden en familie die om je geven, zij zien vaak sneller wat voor vlees je in de kuip hebt.

Waarom worden sommige mensen players?

Als je geen geweten hebt is het makkelijk om anderen te playen, als je wel een geweten hebt is het moeilijk en dan wil je het zelfs niet, omdat je dan heel bewust een ander zou moeten kwetsen. Om een ander te playen terwijl je weet dat die ander oprechte gevoelens voor je heeft, en weten dat iemand er kapot van is als je hem/haar aan de kant zet, en als je dit bewust zo doen om je eigen ego te bevredigen, is gewetenloos. Players die dit niet kunnen laten, hebben zelfs hulp nodig. Ze vinden zelf ook geen goede relaties in hun leven. De reden waarom mensen anderen gaan playen heeft meestal een van de volgend oorzaken:
 • narcisme, het ego wordt erdoor gestreeld en slachtoffers zijn niets anders dan gebruiksvoorwerpen om het ego van de player te strelen.
 • zucht naar seksuele bevrediging en/of imago van versierder hoog houden, waarbij gevoelen van slachtoffers de player koud laten.
 • financieel gewin, waarbij gevoelens van de slachtoffers de player ook niets interesseren.
 • puberaal playen, om stoer te doen naar vrienden. Gevoelens van de slachtoffers doen er wel toe en de player stopt dan ook met playen als hij wat ouder en wijzer is.

Waar herken je een player aan?

 • zeggen lieve dingen, ze zijn smooth, en ze hebben echte versierders praatjes.
 • handelen meestal snel, gaan recht op hun doel af en weten vrouwen en meisjes gemakkelijk het hof te maken.
 • willen meestal snel seks.
 • willen macht over hun 'bezit' (jij dus).
 • stellen zich mogelijk jaloers/bezitterig op, maar dat is niet uit liefde maar uit angst om af te gaan tegenover anderen.
 • hebben vaak leugentjes om bestwil.
 • komen afspraken niet na en brengen eigenlijk al snel weinig of steeds minder tijd met je door.
 • kunnen heel charmant overkomen maar hun gedrag is onbetrouwbaar.
 • willen vaak alleen met hun vrienden weg.
 • stellen je niet voor aan hun vrienden en/of ze nemen je niet graag mee naar feestjes.
 • mag hun telefoon niet inzien.
 • als je hem onverwachts tegenkomt op een feestje of in een uitgaansgelegenheid (nadat hij je al versierd heeft) wacht je een koude douche, hij besteedt waarschijnlijk maar weinig aandacht aan je en het lijkt wel of hij je ontwijkt. (Behalve als er geen andere flirts van hem in de buurt zijn, dan pronkt hij misschien juist met je).
 • je voelt dat er iets niet klopt maar hij heeft altijd wel een smoesje klaar waardoor je te vaak denkt: ik geef hem maar het voordeel van de twijfel.
 • blijken achteraf naast de relatie met jou nog een relatie (of meerdere relaties) te hebben (gehad).
 • hebben geen last van hun geweten om de pijn die ze jou of anderen, aandoen. Die pijn van het slachtoffer dient juist om hun ego te voeden. Zo van: kijk eens hoe belangrijk ik ben? Alweer een meisje/vrouw die om mij in de kreukels ligt. Daarom proberen ze je ook vaak opnieuw verliefd te maken. Ze zijn er eigenlijk helemaal niet mee bezig hoe het voor jou is dat je je kapot voelt. Ze verdiepen zich niet in jouw pijn en willen het misschien ook liever niet weten, ze zijn er alleen maar mee bezig hoe het voor hen is dat ze veel meiden kunnen versieren.

Player als meisje of vrouw

Meisjes of vrouwen kunnen ook players zijn. Het gaat ze dan vooral om de aandacht, veel minder om intimiteiten. Ze willen eigenlijk bewijzen dat ze veel jongens/mannen kunnen versieren, om hun zelfvertrouwen in stand te voeden. Soms playen vrouwen mannen ook om andere redenen, bijvoorbeeld financieel gewin of om eenzaamheid en verveling te verdrijven.

Lees verder

© 2014 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschillende mediaspelersVerschillende mediaspelersEr bestaan een groot aantal mediaspelers. Met deze mediaspelers is het mogelijk om geluids- en videobestanden af te spel…
Afhankelijk zijn en onafhankelijk voelenAfhankelijk zijn en onafhankelijk voelenIn zekere zin zijn we allemaal afhankelijk van anderen, we zijn immers niet alleen op deze aardbol en maken deel uit van…
Euro Player Index (EPI): waarde voetballers volgens RemiqzEuro Player Index (EPI): waarde voetballers volgens RemiqzDe Euro Player Index (EPI) van Remiqz is een ranking van spelers op basis van diverse statistieken, gemeten over hun hel…
Wat is playen? Gedrag van een playerWat is playen? Gedrag van een playerPlayen is iemand bespelen en manipuleren. Players weten precies hoe ze iemand verliefd moeten maken. Ze doen dit door mi…

8 tips voor een sterke relatie met je partner8 tips voor een sterke relatie met je partnerNa een tijdje samen te zijn met je partner, is er bij vele koppels een behoefte om aan de relatie te werken. Je doet dit…
Waarom van elkaar houden niet genoeg is voor een relatieWaarom van elkaar houden niet genoeg is voor een relatieOverwint de liefde echt alle dingen? In theorie misschien wel, maar in de praktijk ligt dat soms anders. Soms koesteren…
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 27-01-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.