Hoe maakt een player iemand verliefd?

Hoe maakt een player iemand verliefd? Als je verliefd op iemand bent, en de liefde is niet wederzijds, dan is het helemaal niet zo gemakkelijk om iemand verliefd op jou te maken. Waarom lukt dat een player dan vaak wel? De waarheid is dat het een player ook niet lukt. Het lukt hem/haar alleen bij meisjes of jongens die er gevoelig voor zijn. Een player kiest dus mensen uit die gemakkelijk te manipuleren zijn. Bovendien gaat hij anders te werk dan eerlijke mensen. Een player kiest een 'prooi' op basis van zwakte van het slachtoffer, en ze kiezen geen lastig te veroveren persoon.
Hoe maak je iemand verliefd op je? Stel dat jij een weddenschap zou hebben dat je binnen twee dagen een jongen zou moeten versieren en dat je daar 100,- voor zou krijgen als het lukt, maar je moet 100,- boete betalen als het je niet lukt. Stel je zou ingaan op zo'n rare weddenschap, op wat voor type jongen zou je dan afstappen om zo snel mogelijk je doel te bereiken?
  • op een jongen die je niet kent en die bulkt van het zelfvertrouwen en die geen oog voor jou heeft.
  • of op een jongen die je al kent en waarvan je al weet dat hij jou best wel leuk vindt.

Als je alleen voor je doel gaat, zo snel mogelijk een jongen scoren om 100,- te winnen, dan is optie twee natuurlijk de snelste weg. Je kunt dit echter alleen over je hart verkrijgen als de gevoelens van die jongen je geen snars interesseren. Bingo! Zo werkt een player ook. Hij kiest zijn slachtoffers niet op basis van werkelijke interesse in zijn prooi, maar op basis van de kans op succes om de prooi te vangen. Hij wil namelijk niet afgewezen worden, dat kan hij helemaal niet goed verdragen, dus speelt hij op safe. Zielig gedrag toch? Jazeker, maar voor de slachtoffers is het natuurlijk het ergste. Als een player denkt dat hij een meisje wel kan versieren, dan maakt hij er dus meestal pas werk van. Als ze er redelijk leuk uitziet, is hij al tevreden. Natuurlijk zijn erg mooie meisjes nog stoerdere trofeeën om zijn imago als stud mee op te vijzelen, maar een player is zelf ook niet altijd knap. Hij is wel charmant. Ook vrouwelijke players komen erg charmant over.

Zo maakt een player je verliefd

Een player is charmant, hij/zij geeft je een goed gevoel over jezelf. Je wordt overladen met complimentjes, romantische lieve berichtjes via internet en telefoon, email, sociale media... Een player zegt ronduit dat hij/zij verliefd op je is, hij (een mannelijke player) stuurt je misschien zelfs bloemen, geeft je cadeautjes, en probeert zo snel mogelijk intiem met je te zijn. Kortom, een player doet er alles aan om jou te overtuigen van zijn/haar 'echte' gevoelens voor jou. Dit raakt een snaar bij de meeste mensen, omdat mensen nou eenmaal graag verliefd zijn. Maar als hij/zij je eenmaal verliefd gemaakt heeft, en zijn doelen zijn bereikt (bijvoorbeeld seks of geld lenen of zich bewijzen tegenover vrienden) dan verliest hij/zij snel interesse in je en dan negeert hij je. Players liegen veel. Ze liegen over de gekste dingen omdat hun doel (scoren), veel belangrijker is dan eerlijk zijn.

Kan een player zelf verliefd worden?

Een player kan zelf ook (een soort van) verliefd worden, maar stel je daar niet te veel van voor. Een echte player heeft een heel ander uitgangspunt. Hij/zij is bijvoorbeeld verslaafd aan dat prettige gevoel wat hij zelf voelt als er mensen (zo dom zijn) om verliefd op hem te worden, maar het kan ook zo zijn dat een player gebruik van zijn slachtoffers wil maken. Een player kan een korte periode zelf denken dat hij ook echt verliefd is, en mogelijk ervaart hij dan ook een soort van verliefde gevoelens. Dit laat zien dat een player eigenlijk niet eens weet wat echte liefde inhoud. De ervaring leert namelijk dat het een oppervlakkig soort verliefdheid is. Zijn verliefdheid verbleekt snel. Zijn interesse sijpelt heel snel weg en zet zich niet om in hechting en liefde. Andere benamingen voor players zijn:
  • dwangmatige verleider.
  • versierder.
  • playboy.

Geen langdurige relaties

De player probeert geen langdurige relaties op te bouwen, maar keert zich na korte tijd alweer van je af, stort zich in het uitgaansleven om andere meiden (of jongens) te scoren en zijn 'verliefdheid' is heel snel weer over. Hij verliest gewoon heel snel zijn interesse omdat zijn behoefte om nieuwe 'slachtoffers' te scoren zijn belangrijkste doel is. Zijn verliefdheid lijkt dan ook meer een instrument om meiden/jongens voor zich te winnen, dan een poging om een langdurige relatie op te bouwen. En als hij je eenmaal veroverd heeft, begint de ellende weer opnieuw. Vermoedelijk is de player alleen verliefd op het versieren, niet op de personen die hij/zij versiert. Ook kan een player er genoegen in scheppen om afgewezen ex partners weer opnieuw verliefd proberen te maken, om ze opnieuw te laten vallen. Ook dan is hij/zij niet bezig met de gevoelens van zijn prooi, maar alleen met zijn eigen ego. Het is niet gezegd dat een player altijd uit kwaadaardigheid handelt, maar vaker uit onvermogen om zich te verplaatsen in anderen.

Is een loverboy hetzelfde als een player?

Een loverboy is niet hetzelfde als een player. Een loverboy is wel altijd een player maar een player is niet altijd een loverboy. Loverboys zijn vaak pooiers. Ze zoeken hun slachtoffers uit om ze in de prostitutie te krijgen of om ze te chanteren en af te persen. Loverboys zijn dus uit op criminele zaken terwijl gewone players meestal geen criminele bedoelingen hebben.

Lees verder

© 2014 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
Kenmerken verliefdheidKenmerken verliefdheidBen jij verliefd? Wil je zeker weten dat je inderdaad verliefd bent? Welk effect hebben de verliefde emoties van zowel d…
Hoe je iedereen verliefd op je kan laten worden!Hoe je iedereen verliefd op je kan laten worden!Wie verliefd is, trekt anderen mensen aan. Als we graag willen dat anderen mensen verliefd op ons worden, moeten we zorg…
Jongeren en jeugd: de eerste keer verliefdJongeren en jeugd: de eerste keer verliefdDe eerste keer verliefd! Verliefd zijn is spannend, leuk, eng en geweldig. Heftige gevoelens overspoelen je. Hoe weet je…

8 tips voor een sterke relatie met je partner8 tips voor een sterke relatie met je partnerNa een tijdje samen te zijn met je partner, is er bij vele koppels een behoefte om aan de relatie te werken. Je doet dit…
Wat is playen? Gedrag van een playerWat is playen? Gedrag van een playerPlayen is iemand bespelen en manipuleren. Players weten precies hoe ze iemand verliefd moeten maken. Ze doen dit door mi…
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 14-03-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.