8 tips voor een sterke relatie met je partner

8 tips voor een sterke relatie met je partner Na een tijdje samen te zijn met je partner, is er bij vele koppels een behoefte om aan de relatie te werken. Je doet dit niet zomaar, maar om de kwaliteit van je relatie te onderhouden en te verbeteren. De kwaliteit van je relatie bepaalt immers mee hoe lang jullie het met elkaar zullen volhouden. Als je dagelijks het gevoel hebt dat jullie niets aan elkaar te vertellen hebben, dan komt er meer dan waarschijnlijk wat sleur in de relatie. Dit is niets abnormaal, maar je moet er aan werken. Het gaat vaak over kleine dingen die jullie relatie er terug bovenop helpen. Tracht tijd te vinden om werk te maken van die kleine dingen. Je zal merken dat die kleine dingen nu net de garantie zijn voor een hechte en sterke relatie met je partner.

Verwen regelmatig je partner

Verwennen kan op verschillende manieren. Belangrijk is om goed te weten wat je partner al dan niet nodig heeft. Koop bijvoorbeeld geen bloemen, als je weet dat je partner dit maar niets vindt. Denk na over wat je partner graag doet, of wat jullie vroeger samen deden maar hier nu geen tijd meer voor vinden. Als je vroeger elk weekend naar de bioscoop ging, dan koop je eens een cinemakaartje als verrassing. Weet je dat er een concert aankomt waar je partner gek van is, aarzel dan niet en schaf je tickets aan. Ga als kers op de taart mee met je partner, ook al interesseert het je niet. Laat zien dat je het speciaal voor de andere doet. Andere kleine en efficiënte dingen die je kan doen is een picknick organiseren of af en toe eens een briefje achterlaten met ‘Ik zie je graag’ of ‘Voor de allermooiste vrouw’. Een complimentje af en toe kan zeker geen kwaad, zolang je maar niet overdrijft.

Boek iedere maand een etentje voor jou en je partner

Houden jij en je partner van een lekker en gezellig etentje? Dan moet je zeker en vast één keer per maand een datum prikken om hier lekker van te genieten. Indien jullie gepassioneerd zijn door nieuwe gerechtjes en drankjes, dan probeer je dat gewoon op restaurant uit. Niets zo leuk als er zelf van te genieten. Tijdens het diner hebben jullie tijd voor elkaar om over de dingen des levens te praten. Praat niet te veel over je kinderen als je er hebt, maar tracht tijdens dit restaurantbezoek vooral over jullie als koppel te praten. Waar kunnen we aan werken? Wat moeten we meer doen? Wees creatief in het kiezen van het restaurant. De ene keer kies jij, en de andere keer kiest je partner. Laat niet weten waar je gereserveerd hebt, maar houd dit als een verrassing. Spanning en ontspanning gegarandeerd!

Durf diepgaande gesprekken te voeren over jullie relatie

Vele koppels hebben het moeilijk om met elkaar te praten. Oppervlakkig praten lukt net, maar bij diepgaande gesprekken klapt men dicht. Maak voor jullie zelf uit als koppel wat je belangrijk vindt. Wees ook eerlijk tegenover elkaar waar je moeite mee hebt in de relatie. Vaak ligt dit bij onderwerpen waar men moeilijk over praat. Voorbeelden hiervan zijn gezondheidskwaaltjes, frustraties over de slaapkameractiviteit enzovoort. Deze zaken bespreekbaar maken brengt automatisch meer kwaliteit in je relatie. Lukt dit niet, dan kan je hier ook hulp voor zoeken en je professioneel laten begeleiden door een relatietherapeut(e).

Blijf jezelf verzorgen voor een sterke relatie met je partner

Blijf je uiterlijk goed verzorgen. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook van belang voor een sterke relatie met je partner. Iedereen wil toch dat zijn partner er goed uitziet. Zorg ervoor dat je niet de vrouw of man wordt, die na het mama of papa worden ettelijke kilootjes te zwaar weegt. Dit is ook niet aantrekkelijk voor je partner. Verras je partner af en toe met mooie en frisse kleren. Een moderne ‘look’ doet je er alvast jonger uitzien.

Aanvaard de tekortkomingen van je partner

Niemand is perfect. Ook je partner niet. Het aanvaarden dat iemand niet perfect is, is heel belangrijk in je relatie. Denk er niet aan om je partner te veranderen want dat werkt niet. Als iemand slordig, vergeetachtig of nonchalant is, probeer hier dan niet telkens opnieuw ruzie over te maken. Felle reacties brengen alleen maar spanning en onrust in de relatie. Voor de kwaliteit van je relatie aanvaard je dus best de tekortkomingen van je partner. De kunst is om elkaar aan te vullen in andermans zwakheden. Zo vormen jullie een perfecte tandem.

Samen het huishouden “runnen”

Laat de volledige last van het huishouden niet volledig aan je partner over. Na een zware werkdag moeten jullie beiden wat taakjes op zich nemen. Als je vindt dat een andere taak beter bij je partner past, dan moet je dit gewoon zeggen. Waarom niet eens samen kuisen? Jij stofzuigt, en je partner dweilt achteraf. Je hebt het gevoel dat je samen de taak aanpakt waardoor het sneller vooruit gaat. Je zal sneller klaar zijn en achteraf meer tijd kunnen besteden aan andere activiteiten. Activiteiten die bijdragen aan de kwaliteit van je leven en versterkend werken voor je relatie.

Mis elkaar

Elkaar af en toe eens heel hard moeten missen kan je relatie goed doen. Is er als man een vrijgezellenweekend gepland met je vrienden, dan ga je daar gewoon naartoe. Of als je als vrouw graag een verwenweekendje organiseert met enkele vriendinnen, dan doe je dat gewoon. Elkaar een weekendje missen kan wonderen doen. Je zal dan pas beseffen wat je partner voor jou betekent en hoe hard je elkaar mist. Het weerzien wordt eens zo leuk.

De sterkste tip voor je relatie

Zoek niet telkens opnieuw naar nieuwe zaken om terug “schwung” in je relatie te brengen. Laat het af en toe ook gewoon eens saai zijn. Je hoeft niet telkens weer de ene na de andere originele activiteit uit te vinden om je partner te plezieren. Voorspelbare, saaie dingen brengen mensen tot rust en als goed en kwalitatief koppel heb je dit ook nodig. Denk niet steeds dat je allerlei dingen moet organiseren. Het risico bestaat immers dat als je er teveel mee bezig bent, je de inspanningen van je partner gewoon niet ziet. Tot grote ontevredenheid van je partner uiteraard.

Lees verder

© 2014 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om je relatie sterker te makenTips om je relatie sterker te makenGaat je relatie niet zoals jij gewild had? Beschouw je jullie relatie als zwak? We zijn vaak erg druk bezig met ons eige…
Seksuele problemen binnen de relatie of huwelijkSeksuele problemen binnen de relatie of huwelijkKunnen seksuele problemen de relatie of huwelijk zo dusdanig negatief beinvloeden dat de partners in een relationele twi…
Relatieproblemen? Relatietherapie!Relatieproblemen? Relatietherapie!Hulp nodig met je relatie? Zijn er relatieproblemen? Erger je vaak aan je partner? Twijfel je aan je relatie? Ga je liev…
Het geheim van een gelukkige relatieHet geheim van een gelukkige relatieWelke kenmerken bezitten goede en sterke relaties? Welke succes factoren maakt een relatie en huwelijk geslaagd? Welke p…

Je eerste tongzoen. Lekker of vies?Je eerste tongzoen. Lekker of vies?Je eerste tongzoen, hoe voelt dat? Voor de meeste mensen komt vroeg of laat het moment dat je voor het eerst een tongzoe…
Hoe maakt een player iemand verliefd?Hoe maakt een player iemand verliefd?Als je verliefd op iemand bent, en de liefde is niet wederzijds, dan is het helemaal niet zo gemakkelijk om iemand verli…
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 03-03-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.