Verliefd op iemand. Wat kan je doen? Iemand verliefd maken?

Verliefd op iemand. Wat kan je doen? Iemand verliefd maken? Verliefd op iemand. Wat nu? Als je smoorverliefd op iemand bent, wat moet je dan doen om er achter te komen of die persoon ook op jou verliefd is? Als je verliefd bent wil je zo snel mogelijk weten of die ander ook op jou verliefd is. Maar verliefdheid is vaak niet meteen wederzijds. Het komt veel voor dat de een verliefd is, terwijl de ander nog in een ander stadium verkeert. Die persoon vindt jou misschien wel leuk of aardig, maar is (nog) niet verliefd op je. Kan je iemand proberen verliefd te maken? Verliefd op iemand, wat moet je doen? Om iemand verliefd op je te maken bestaan geen wondermiddelen. Het klikt of het klikt niet. Het komt of het komt niet. Liefde laat zich niet dwingen. Maar toch kan je wel een paar trucjes toepassen om die ander verliefd proberen te maken.

Een jongen verliefd proberen te maken

Ben je verliefd op een jongen? Streel dan zijn onverzadigbare ego. Het ego van mannen schijnt een stuk of zeven keer zo groot te zijn als het ego van vrouwen. Mannen hebben dus veel bevestiging nodig op hun mannelijkheid. Prijs ze de hemel in, noem ze sterk en/of knap, handig, indrukwekkend. Laat ze merken dat ze jou een veilig gevoel geven en dat je tegen ze opkijkt. Dat vinden ze nou eenmaal lekker. Zorg dus dat je mannen/jongens een goed zelfgevoel bezorgt, dan is de kans alweer iets groter dat ze jou aantrekkelijk gaan vinden. Vind je het helemaal niks om zijn ego te strelen? Doe het dan gewoon niet en wees jezelf. Uiteindelijk ben je verliefd op hem zoals hij is.

Een meisje verliefd proberen te maken

Ben je verliefd op een meisje of vrouw? Toon haar dan jouw waardering. Laat haar merken dat je haar intelligent, handig, lief, mooi en zelfstandig vindt. Prijs haar omdat ze een goede moeder is, of een goede opvoeder, of een kei in haar werk. Vergeet niet haar uiterlijke kenmerken zo nu en dan ook te complimenteren. Maar overdrijf het niet. Vrouwen willen om meer gewaardeerd worden dan om hun knappe uiterlijk alleen.

Tips om iemand verliefd te maken

 • Als je verliefd bent op iemand en je wilt die persoon verliefd maken, kijk hem/haar dan eens diep in de ogen. Glimlach een beetje verlegen, probeer bij hem/haar in de buurt te zijn. Kortom: flirt met hem of haar.
 • Als je een gesprek aanknoopt, probeer dan te doen of je een denkbeeldig pluisje van zijn/haar schouder pakt. Of een denkbeeldige losse haar van zijn haar gezicht strijkt. De ander zal schrikken, want je hand maakt toenadering, en dan zeg je: 'er zat een pluisje/stofje/een haartje op je schouder...' Als die ander jou ziet zitten kan zo'n gebaar onweerstaanbaar worden en de vonk kan dan zomaar overslaan.
 • Mensen zijn gevoelig voor aanraking en intimiteit. Vindt hij/zij jou al een beetje leuk en je raakt die persoon spontaan aan, op de arm of schouder of gewoon door een stevige knuffel, dan kan de vonk ook overslaan. Raak iemand nooit aan tegen de zin, maar dat spreekt vanzelf. Als iemand het vervelend vindt zal hij/zij het je laten merken door het te zeggen, of door afstand te nemen of door te verstijven van angst. (In het laatste geval kan je het beste je excuus maken en uitleggen dat je jezelf niet wilt opdringen.)
 • Zoek vriendschappelijk contact met zijn/haar vrienden. Als jullie gezamenlijke vrienden hebben kom je elkaar vast en zeker vaker tegen.
 • Probeer een afspraakje te maken met hem/haar.

Wat kan je doen om contact te krijgen met iemand op wie jij verliefd bent?

Als je verliefd bent, ben je meestal heel zenuwachtig als die ander in de buurt is. Als je daar last van hebt, kan je last krijgen van een droge keel, of je weet van de zenuwen niet meer wat je zeggen moet, en je gaat je misschien heel onhandig gedragen. Als je verliefd op iemand bent wil je graag bij die persoon in de buurt zijn, je wilt hem of haar misschien aanraken en je zou vast en zeker graag met hem of haar willen zoenen. Om contact te maken met iemand op wie je verliefd bent, kan je dan ook maar het beste vooraf een beetje oefenen. Oefen de volgende dingen thuis, voordat je het in het echt gaat proberen:
 • Maak een praatje over heel gewone dingen, bijvoorbeeld over school, games, muziek, hobby's, films.
 • Speel na hoe het zou zijn als je gewoon tegen hem/haar zou zeggen: 'ik ben verliefd op jou.'
 • Oefen thuis openingszinnen, zoals: 'hi, hoe gaat het?' Of: 'ben je naar de kapper geweest?' Of: 'weet jij hoe laat het is?'

Contact met iemand krijgen

Contact met iemand krijgen waar je verliefd op bent, kan lastig zijn. Vooral als die persoon niet dagelijks in de buurt is. Het is dus afhankelijk van de situatie. Manieren om contact te zoeken:
 • Contact zoeken via Facebook of andere social media.
 • Een praatje met iemand maken.
 • Probeer vrienden te worden met zijn of haar vrienden, dan heb je meer kans om hem/haar tegen te komen.
 • Als je hem of haar ziet, probeer dan te flirten. Glimlach, knipoog, en vergeet niet om complimentjes maken...

Vertellen dat je verliefd bent

Het is niet gemakkelijk om op iemand af te stappen. Laat staan om te vertellen dat je verliefd bent op hem/haar. Toch zijn er mensen die daar wel voor kiezen, omdat je dan het snelste weet hoe jouw kansen liggen. Soms is die persoon ook op jou verliefd, dat is natuurlijk het leukste. Vaak komt het voor dat die persoon jou ook wel leuk vindt maar nog niet verliefd op je is. Soms komt het voor dat die persoon zich alleen maar gevleid voelt maar vervolgens aan je vertelt dat jij niet echt zijn/haar type bent. Soms komt het voor dat hij/zij helemaal niet doorhad dat jij iets in hem/haar zag en zijn/haar wenkbrauwen ophaalt en vervolgens afstand van je neemt. Als iemand je laat weten dat de liefde niet wederzijds is, kan dat veel pijn doen. Ook al hebben jullie misschien nooit iets gehad, toch kan je dan liefdesverdriet hebben.

Verliefd op iemand, wat is de beste aanpak?

Er is niet zoiets als een beste aanpak. Verliefdheid is een sterk gevoel en je moet doen waarbij jij je het beste voelt. Voor de een is dat de confrontatie aangaan door het eerlijk te vertellen, voor de ander is dat flirten, voor weer een ander is dat contact zoeken via omwegen zoals wederzijdse kennissen om hulp vragen of contact zoeken via e-mail, appen, sms, Google + of Facebook of andere social media. Als je verliefd op iemand bent die onbereikbaar voor je blijft, kan je een tijdje last van liefdesverdriet hebben.

Hoe weet je of iemand verliefd op jou is?

Als iemand verliefd op je is kan je dat herkennen aan bepaalde signalen, maar hou er rekening mee dat mensen ook dit gedrag kunnen vertonen als ze niet verliefd zijn maar gewoon onhandig of verlegen, of wanneer ze meer dan gewoon geïnteresseerd zijn in je. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat ze ook al tot over hun oren verliefd op je zijn. Maar er is hoop als ze:
 • Blozen in jouw nabijheid.
 • Steeds naar jou kijken.
 • Oogcontact met je zoeken.
 • Lachen om jouw grapjes.
 • Flirten met je.
 • Lachen als hij/zij naar je kijkt.
 • Proberen in je buurt te zijn.
 • Proberen contact met je te maken door tegen je te praten.
 • Proberen om je te ontmoeten.
 • Contact met je zoeken via social media.

Verliefd op je ex

Als je nog steeds verliefd bent op je ex, dan ligt het allemaal iets ingewikkelder. Meestal is er al een periode aan vooraf gegaan waarin de relatie steeds moeizamer werd. Of je je ex terugkrijgen kunt hangt af van veel factoren. Het belangrijkste is dat er nog liefde tussen jullie is.

Als een ander niet op jou verliefd is

Als een ander niet op jou verliefd is, dan zal je dat op een bepaald moment merken aan zijn of haar gedrag. Hij of zij kan een vriendje of vriendinnetje krijgen waar hij/zij wel verliefd op blijkt te zijn. Of hij/zij kan jou ontwijken of je laten merken dat de liefde niet wederzijds is. Het kan ook zo zijn dat iemand het je vertelt. Als iemand tegen je zegt dat hij/zij niet verliefd op jou is, dan kan je ervan uitgaan dat hij/zij de waarheid spreekt. Je kunt dan een tijdje liefdesverdriet hebben, maar na korte tijd zal je je alweer wat beter gaan voelen. Focus je niet meer op hem/haar, maar pak de draad van je leven weer op en accepteer dat verliefdheid nou eenmaal lang niet altijd wederzijds is.

Lees verder

© 2014 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
Kenmerken en verschillen in de liefdeHet gevoel van liefde en verliefdheid heeft iedereen wel eens ervaren. Voor veel mensen is het echter een raadsel waar l…
Ben ik verliefd?Ben ik verliefd?Verliefd zijn is waarschijnlijk het allermooiste gevoel van de wereld. Het is niet voor niks dat de meeste nummers die j…
Hoe je iedereen verliefd op je kan laten worden!Hoe je iedereen verliefd op je kan laten worden!Wie verliefd is, trekt anderen mensen aan. Als we graag willen dat anderen mensen verliefd op ons worden, moeten we zorg…

Originele en zelfgemaakte cadeaus voor vrouwenOriginele en zelfgemaakte cadeaus voor vrouwenVind jij het ook moeilijk om je partner te blijven verrassen met leuke en originele cadeautjes? Over een goed cadeau val…
Julien Blanc Pick-up Artist in Real Social Dynamics (RSD)Julien Blanc Pick-up Artist in Real Social Dynamics (RSD)Julien Blanc is een zelfbenoemde dating-goeroe die in Los Angeles voor het bedrijf Real Social Dynamics werkt. Hij verzo…
Reacties

Verward, 23-04-2019
Hoi,

Ik heb een collega en we zijn altijd goede vrienden geweest en staan dag en nacht voor elkaar klaar nu kwamen er bij mij meer gevoelens kijken dan vriendschap en ben er meer dan een jaar tegen aan het vechten, en net als ze bijna weg waren begint het blijkbaar ook van haar kant te komen waardoor ze terug zijn en eens zo fel, ik zal hier enkele signalen neerzetten mischien dat iemand hieruit kan bevestigen of ze verliefd is of niet :

Ze plaagt constant om mijn aandacht te krijgen.
Als andere collega's niet in de buurt zijn lachen we de hele tijd naar elkaar en soms is er volledige stilte tussen ons.
Tijdens de pauze komt ze dicht bij mij zitten en houdt ze goed in het oog wat ik doe of zeg.
Buiten het werk zagen we elkaar dagelijks en dat is nu geminderd sinds er van haar kant gevoelens lijken te zijn maar als ik haar een berichtje stuur antwoordt ze vrijwel onmiddellijk en altijd gevolgd door emoji's met hartjes.
Vroeger maakten we constant sexuele getinte grappen zowel op als buiten het werk maar als ze met mij alleen is en ik maak een grapje over het onderwerp als we alleen zijn reageert ze niet maar lacht ze wel blozend.

Ben ik hier mis in of zijn dit overduidelijk gevoelens van haar kant?

( Ze is te waardevol voor mij om het rechtstreeks te vragen en mijn vriendschap op het spel te zetten.) Reactie infoteur, 27-04-2019
Hi, het is niet mogelijk om op afstand te bepalen of iemand verliefd is, of niet. Zo te zien flirten jullie wel samen. Dat kan een begin zijn maar verder weet alleen zij wat ze voor jou voelt. Het beste is toch om je af te vragen waarom je haar niet gewoon eens mee uit vraagt. Als ze ja zegt, wil ze je blijkbaar ook naast het werk ontmoeten, als ze nee zegt vergis je je misschien. Je zal keuzes moeten maken in het leven. Of je probeert er achter te komen, of je laat het zoals het is. Laat ons nog eens horen hoe het verder is gegaan.

Verlangen, 06-04-2017
Hoi ik ben verliefd geworden op iemand op het werk. ik hou heel veel van haar. We hebben een soort werkrelatie. We zoenen elkaar in het geniep op het werk graag wil ik meer bij haar zijn ook buiten het werk maar dat lukt heel sporadisch met een uurtje samen in de wagen tijdens de pauze. Ik vraag heel veel om meer samen te zijn buiten het werk. ze belooft het wel maar er komt meestal niets van terecht omdat ze nog getrouwd en bij haar man woont. Hoe lossen we dit op? Reactie infoteur, 06-04-2017
Hi, het is goed mogelijk dat ze van haar man houdt en toch verliefd geworden is op jou. Verliefdheid wil niet zeggen dat ze dan ook weg wil bij haar man. De spanning van stiekem zoenen en stiekem verliefd zijn is natuurlijk erg verleidelijk, mogelijk is ze daar zelf ook over in verwarring.

Als ze buiten het werk om bij jou wil zijn in haar vrije tijd, zal ze er (lijkt me) alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Als ze dat niet probeert kan je haar eenvoudig dingen vragen als:

Wat je voor haar betekent.
Of dit voor haar een avontuur is of een serieuze aangelegenheid.
Of ze verscheurd wordt tussen haar gevoelens voor haar man en haar verliefdheid op jou.
Of ze verder met je wil of bij haar man wil blijven.

Dergelijke vragen kan je stellen. Het antwoord kan meer duidelijkheid geven. Besef wel dat ze met haar man een verleden heeft en een band die haar mogelijk meer waard is dan een verliefdheid. Vraag haar gewoon wat ze wil. Anders maakt ze twee mannen ongelukkig.

Anoniem, 06-12-2016
Hoe kun je weten of een ander verliefd op je is? Reactie infoteur, 07-12-2016
Je weet het pas zeker als die persoon het jou vertelt.

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 26-07-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.