Nostradamus en Libië

De burgeroorlogsituatie in Libië smeekt bijna om een onderzoek hierover in de profetiën van Michiel Nostradamus, de profeet uit de Renaissance. Schrijft hij werkelijk over de Fransen die vooraanstaan om maatregelen te nemen in de Libische burgeroorlog? En spreekt hij werkelijk over een Kolonel met betrekking tot Libië ? Een verrassende zoektocht.

Nostradamus' systeem

Nostradamus leefde in de 16e eeuw. Hij is beroemd geworden door zijn profetiën die, hoewel vele bijna onleesbaar zijn door de vele coderingen die hij heeft gebruikt, toch hun plaats in de tijd schijnen te vinden en begrepen worden. Helaas impliceert dat vaak hindsight. (ontdekking als het evenement al plaats heeft gevonden).
Nostradamus maakt voor zijn profetiën gebruik van niet-rijmende verzen die af en toe bijzonder cryptisch zijn. Om auteursrechtelijke redenen worden de middeleeuwse-franse verzen hier niet weergegeven en zijn de nummers van de profetiën ge-hercodeerd. Een boek is hierover in voorbereiding, waarin wel de exacte verwijzingen zullen worden aangegeven.

De code van Nostradamus

De meeste profetiën van Nostradamus zijn ondergebracht in zijn Centuries: ongeveer 100 verzen/profetiën per boekje. Nostradamus noemt geen data bij zijn profetiën, iemand die zijn code kraakt zal pas de echte data vinden. Eeuwenlang hebben auteurs naar de oplossing van Nostradamus' code gezocht.
Wat er van is ontdekt is
 • dat zijn code niet-logisch is en
 • niet-mathematisch,
 • gebaseerd op esotherische en
 • astrologische principes.
In zijn Brief aan Cesar, zijn pas geboren zoon geeft hij inderdaad aan dat niet zomaar iedereen zijn code zal kunnen doorgronden, het moet iemand zijn met specifieke esotherische, religieuze en astrologische kwaliteiten.

Nostradamus' profetiën over Libië:

(2.51)
Een kolonel intrigeert door ambitie gedreven
Hij zal het grootste deel van het leger achter zich krijgen
met zijn valse intenties zal hij de vlag van de Prince
naar beneden halen.


Verklaring:
 • Een kolonel: er zijn niet heel veel kolonels bekend in de wereldgeschiedenis. Khadaffi staat er nog steeds op om 'kolonel' genoemd te worden.
 • Het leger achter zich krijgen: dat is exact wat er in in 1969 gebeurde toen K. koning Idris van Libië werd afgezet.
 • Prince: de eerste van het land, Koning Idris.
 • Valse intenties: het is verbazingwekkend hoe Nostradamus reeds voorziet dat de revolutie van K. plaatsvond onder valse voorwendselen.
 • De vlag: In de huidige revolutie is duidelijk dat K. zijn eigen vlag voor die van de koning verruilde.

(9.66)
Tobruk zal deze Barbaar voor lange tijd vrezen
Het westerse schip zal mensen en bezittingen verliezen
(en) wat een grote strijd tussen mei en oktober!


Verklaring:
 • Tobruk is de bekendste stad van Libië, historisch gezien. In de tweede wereldoorlog werd daar een zware strijd gevoerd tussen de Britten en de Duitsers onder leiding van Rommel, de duitse veldmaarschalk.
 • 'Deze barbaar' de huidige machthebber is volgens eigen zeggen 'afkomstig uit een tent.'
 • Het westelijk schip slaat duidelijk, na berekening, op de ramp met de Amerikaanse Boeing 747 bij Lockerbie.
 • De strijd tussen mei en oktober is niet heel erg duidelijk. Zou dit nog een voorspellend element zijn over de strijd die de
 • revolutionairen en de westerse wereld hebben uit te vechten met de aanhangers van Khadaffi? (dit artikel is geschreven maart 2011)
Mogelijk voorziet Nostradamus dus nog heftige gevechten tussen mei en oktober 2011 in Libië .

(2.23)
De machteloze verontwaardigde mogendheid klaagt
over schermutselingen, misbruik en plunder
De Fransen en de Libiërs zullen groot zijn via de grond en de zee
met oneindig aantal vaartuigen
Alleen Italië zal Duitsers proberen over te halen.


Verklaring:
Hoewel dit vers op het eerste gezicht lijkt te slaan op de Tweede Wereldoorlog (Italie chassant les Celtiques= Duitsers) lijkt dit vers na decodering te slaan op
 • een evenement na het tweede millenium.
 • De Libiërs in het vers zullen slaan op de 'ware' Libiërs.
 • De voorspelling is dat een grote Franse vloot (schepen zowel als vliegtuigen) de Libiërs zal ondersteunen.
 • De macht is via het water en de grond:
 • de Navo-resolutie heeft een grond-oorlog verboden. Betekent deze voorspelling dat er toch een zal komen?
 • Duitsland onthield zich binnen de Navo van stemming over Libië. Zal Italië er toch in slagen om de Duitsers mee te krijgen in dit conflict? (Nostradamus noemt de Duitsers Celtiques. De historie bevestigt dat de Kelten oorspronkelijk afkomstig waren uit Europa waar het huidige Duitsland ligt.)
Het mag duidelijk zijn dat Nostradamus 'zo gek' nog niet was. het is verbazingwekkend wat voor precieze informatie hij in zijn verzen verstopt. Er is nog een vers over Libië, dat nog niet volledig kon worden gedecodeerd. De zoektocht gaat voort

Lees verder

© 2011 - 2024 Hermesse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nostradamus en de dreiging voor George W. BushIn 2001 werd een voorspelling ontdekt die betrekking leek te hebben op de toenmalige president George W. Bush, tegelijke…
Nostradamus en Osama Bin LadenNostradamus en Osama Bin LadenNostradamus was een profeet uit de 16e eeuw, die in staat was om heel wat schokkende en onthullende situaties te voorspe…
Bekende helderziende; NostradamusEén van de bekendste helderzienden is Nostradamus. Bijna al zijn voorspellingen zijn uitgekomen, waardoor hij een echte…
recensieNostradamus, geheime geneeskrachtige receptenBoeken over Nostradamus, de voorspeller, zijn er in overvloed. Maar ken je ook Nostradamus, de dokter en herborist? In h…

De sleutel van het succes heb je altijd zelf in eigen handenDe sleutel van het succes heb je altijd zelf in eigen handenSoms zijn mensen zoekende naar een eigenwaarde. Dit kan in eigen kring van gezin, familie en kennissen zijn. Dan is er b…
Bronnen en referenties
 • http://www.nostradamus-centuries.com/base.php?fichier=0000000
Hermesse (125 artikelen)
Laatste update: 12-06-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.