De sleutel van het succes heb je altijd zelf in eigen handen

De sleutel van het succes heb je altijd zelf in eigen handen Soms zijn mensen zoekende naar een eigenwaarde. Dit kan in eigen kring van gezin, familie en kennissen zijn. Dan is er behoefte aan erkenning en waardering. Een compliment is dan al voldoende om de benodigde energie weer te verzamelen.

Leveren van een topprestatie

Gelukkig kan iedereen op het eigen niveau, op basis van persoonlijke aandacht de gewenste (top) prestatie, ook met de gewenste kwaliteit, leveren. Voor het leveren van de gewenste prestatie, met een mix van fysieke en mentale uitdagingen, zorgt een harmonieuze omgeving en soms een deskundige en gedreven begeleiding. Het beste functioneren we in de eigen vertrouwde omgeving en kan er worden gewerkt aan een direct en langdurig resultaat.

Zelfbeeld en zelfreflectie is de beste sleutel

Werkzoekenden, mensen die niet volledig beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt, zelfstandigen en managers, ongeacht de leeftijd, moeten in beweging worden gebracht. De durf om anderen om hulp te vragen, is de eerste overwinning op ons zelf. Anderen geven ons een extra “Boost for Balance” en steunen ons om via de snelste route, met meer energie, fitheid en een positief zelfbeeld en een praktische en realistische aanpak, die direct resultaat oplevert, de beoogde doelen te scoren.

Juiste steun vragen

Voor iedere hulpvraag is een oplossing. Vaak is door het grote aanbod het moeilijk om de juiste hulpvraag te formuleren en de gevraagde ondersteuning te vinden. Een oriëntatie op internet geeft veel adressen, belangrijke informatie, inzicht in specialisaties, kwalificaties, registraties en beroepsvereniging. Alles is inzichtelijk te maken, goed te sorteren en te overzien. Zelfs kan er een begroting van de kosten worden gemaakt en in sommige situaties worden de benodigde coaching activiteiten door derden (overheid, zorgverzekeraar, werkgever) gesubsidieerd.

Zelf doen is de sleutel van het succes

Begin daarom vandaag nog te ontdekken hoeveel er werkelijk binnen handbereik ligt om het gewenste succes (omzet) te scoren.

Voorwaarden voor succes

 1. Verduidelijk wat je wil bereiken en wat het voor je betekent om je doelen te realiseren.
 2. Ga na of je doelen realiseerbaar zijn en wie je er voor nodig hebt.
 3. Concretiseer voor jezelf wat je doelen zijn en maak deze doelen meetbaar.
 4. Stel de barrières vast die je tegen zult komen en houdt er rekening mee dat je de doelen zult moeten bijstellen.
 5. Hou er rekening mee dat anderen niet altijd direct positief tegenover de haalbaarheid van je doelen zullen staan.
 6. Weet dat er veel goed bedoelde adviseurs en advies gevers zijn
 7. Ga ervan uit dat jouw doelen niet altijd zullen passen in het leefpatroon van anderen en dat je soms eenzaam zult zijn op het pad naar je doel.
 8. Respecteer dat het vakmanschap van adviseurs en de kennis en deskundigheid van adviesgevers niet altijd zal leiden naar de beoogde doelen, maar dat jezelf de leider bent van je succes.
 9. Je aanpak hoef je naar anderen toe niet te rechtvaardigen, maar wel tegenover jezelf.
 10. Wanneer er iets anders gaat dan dat je had verwacht, ga dan uit van de realiseerbare resultaten en ga niet over in zelfverwijt.
 11. Spreek openlijk over je doelen en je aanpak en betrek die mensen erbij die je kunnen helpen je doelen te realiseren.
 12. Spreek niet over stoornissen in de verwezenlijking van je plannen, maar over benodigde competenties en hulpmiddelen.
 13. Om successen te kunnen realiseren moeten alle betrokkenen gelijke uitgangspunten, informatie en rechten hebben.
 14. Zoek eerst bij jezelf naar verbeter punten in het traject van het realiseren van je doelen en je succes en daarna pas naar de verbeteringsmogelijkheden in de ondersteuning door anderen.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het zelf: eigenwaarde is belangrijkHet zelf: eigenwaarde is belangrijkHoe vaak beoordelen wij andere mensen op hun uiterlijk, gedragingen, voorkeuren of uitspraken? Aan de andere kant hoe va…
Wat is Power Balance? - Werkt de Power Balance armband?Power Balance is een technologie die is ontwikkeld op basis van het in harmonie brengen van de energiestromen in het lic…
Mannen en vrouwen versus succesMannen en vrouwen versus succesSucces geeft aanzien, succes geeft (meestal) financiële middelen en/of succes geeft zelfvertrouwen en/of het goede gevoe…
Erkenning en waardering zijn basisbehoeften van ieder mensErkenning en waardering zijn basisbehoeften van ieder mensEten, drinken, veiligheid, warmte en seks zijn zo ongeveer de belangrijkste primaire basisbehoeften van de mens. Maar vr…
Nostradamus en LibiëDe burgeroorlogsituatie in Libië smeekt bijna om een onderzoek hierover in de profetiën van Michiel Nostradamus, de prof…
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 17-12-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.