Matteo Bocelli: zanger, model uit Italië en zoon van Andrea

Matteo Bocelli: zanger, model uit Italië en zoon van Andrea Matteo Bocelli is zanger en de jongste zoon van de wereldberoemde Italiaanse tenor Andrea Bocelli. Matteo lijkt niet alleen qua uiterlijk op zijn vader Andrea, hij heeft ook diens zangtalent geërfd en hij heeft een hechte band met zijn vader. Zijn bekendheid startte met het opnemen van zijn vader's album "Si" waarin Matteo samen met zijn vader Andrea een duet zong. Naast zijn baan als zanger is Matteo model, hij was te zien in de voorjaars-/zomercollectie van Guess samen met de zangeres Jennifer Lopez. Daarnaast werkt hij voor Bvlgari, een exclusief Italiaans merk voor onder anderen sieraden en horloges. Matteo ziet zijn modellenwerk als een hobby en is het zijn droom om een bekend zanger te worden. Op 29 juli 2019 tekende Matteo een platencontract bij de Amerikaanse platenmaatschappij Capitol Records.

Matteo Bocelli, zoon van Andrea Bocelli

Matteo Bocelli, geboren op 8 oktober 1997 is in Nederland minder bekend, maar hij is de jongste zoon van de wereldberoemde Italiaanse tenor Andrea Bocelli en diens eerste echtgenote Enrica Cenzatti. Matteo heeft een broer, Amos en een halfzus, Virginia. Naast het feit dat hij op zijn vader lijkt, heeft Matteo ook zijn vaders zangtalent geërfd. Hij volgde zijn muziekstudie en zanglessen aan het conservatorium van Lucca.

Matteo Bocelli en vader Andrea

De relatie met zijn vader Andrea is erg hecht. Volgens Matteo versterkt het samen zingen met zijn vader de goede band die ze samen hebben. "Elke keer als ik zing is het alsof ik zeg: Ik hou van je." Sowieso is er sprake van een hechte familieband, toen Matteo moest beslissen om een duet samen met zijn vader te zingen raadpleegde hij eerst de andere gezinsleden hoe zij hierover dachten.

Teatro del Silenzio / Bron: Nuada, Wikimedia Commons (Publiek domein)Teatro del Silenzio / Bron: Nuada, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Matteo Bocelli, de zanger

Matteo begon met pianospelen op zijn zesde, als tiener was sport voor hem net zo belangrijk als muziek, dat veranderde toen zijn vader Andrea in 2016 zijn mentor werd en Matteo zich vanaf dat moment serieus met muziek ging bezighouden. Matteo had Andrea wel vaker begeleid op de piano, maar tot 2016 wist Andrea niet dat zijn zoon beschikte over een bijzonder zangtalent. Bocelli debuteerde op zijn achttiende als tenor in het Teatro del Silenzio in Lajatico, Toscane, de geboorteplaats van zijn vader Andrea. Hier zong hij aria's uit de opera's van Verdi. Het bijzondere aan het openluchttheater is dat het alleen wordt gebruikt voor concerten in de maand juli. De rest van het jaar blijft het letterlijk stil in het theater.

Optredens

In 2016 zong Bocelli tijdens de opening van “Celebrity Fight Night” in de Basilica di Santa Croce in Florence en op 12 januari 2017 trad hij op in Palazzo Pitti voor “Pitti Uomo 91”. Op 30 maart 2017 had Matteo voor de allereerste keer een optreden in de Verenigde Staten tijdens de “David Foster and Friends” show bij de uitreiking van de Horatio Alger Award in Washington. Hier kreeg hij van het publiek een warm en enthousiast onthaal. Op 9 september 2017 stond Bocelli in amfitheater het Colosseum tijdens de vierde editie van "Celebrity Fight Night" naast sterren als Sumi Jo, Aida Garifullina, Elton John en Steve Tyler. De show werd uitgezonden door de Italiaanse tv zender Rai Uno. Hierna volgden optredens in Spanje, Canada en Texas.

Bron: InfoBrunhildmedia, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)Bron: InfoBrunhildmedia, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)

Platencontract bij Capitol Records

Matteo kreeg bekendheid bij de presentatie van zijn vader's album "Si". Hierin zong hij een duet (Fall on me) met zijn vader Andrea afwisselend in het Engels en Italiaans; Fall on me is ook de soundtrack van de Disney-film "The Nutcracker and The Four Realms". (Overigens is broer Amos eveneens te horen op het nieuwe album, hij speelt piano).

Samen met zijn vader Andrea trad Matteo op in "Dancing with the Stars", "Strictly Come Dancing" en voor de hertog en hertogin van Sussex tijdens de "Royal Variety Performance" in december 2018.

Het zangtalent van Matteo Bocelli is niet onopgemerkt gebleven, op 29 juli 2019 tekende Matteo een platencontract bij de Amerikaanse platenmaatschappij Capitol Records, onder andere bekend van de artiesten Katy Perry en Sam Smith en onderdeel van Universal Music.

Matteo Bocelli, model

Naast zijn baan als zanger is Matteo model, hij was te zien in de voorjaars-/zomercollectie van Guess samen met de Amerikaanse zangeres Jennifer Lopez. Ook treedt hij op in reclamecampagnes van Bvlgari, of Bulgari, bekend van de exclusieve Italiaanse horloges, sieraden, accessoires en parfums. In 2022 is Matteo samen met zijn vader te zien in een Fiat autoreclame waarin de soundtrack van zijn nieuwe single Tempo wordt gebruikt voor de lancering van de 500E "La Prima by Bocelli".

Matteo voelt zich geen sekssymbool, als hij al zo wordt gezien komt dit volgens hem omdat hij veel in het middelpunt van de belangstelling staat. Hij voelt zich bevoorrecht en is een gelukkig mens. Het modellenwerk ziet hij als een hobby, een tijdverdrijf, maar het is zijn droom om een gevestigd zanger te worden

Fotomodellen met een tweede loopbaan

Modellenwerk combineren met een succesvolle tweede loopbaan komt vaker voor. De Britse violist Charlie Siem, de Nederlandse schrijver Sander Kok, de Franse binnenhuisarchitect Hugo Sauzay, de Nieuw-Zeelandse acteur KJ Apa en de Amerikaanse polospeler Nicolas Roldan combineerden twee carrières net als Bocelli.

Charlie Siem is afkomstig uit Engeland en een klassiek geschoold violist. Hij is het gezicht van diverse internationaal bekende kleding- en modemerken. Sander Kok schreef in 2017 de debuutroman "Smeltende vrouw", hij combineert zijn schrijverschap met modellenwerk voor Armani, Hilfiger en Lacosta. Hugo Sauzay is binnenhuisarchitect van Festen en werkzaam als fotomodel voor merken als Fursac, Cartier en Trussardi. KJ Apa is een bekend acteur uit Nieuw-Zeeland, hij speelt de hoofdrol van Archie Andrews in de dramaserie Riverdale en te zien in reclamecampagnes van ASOS, Fossil en Saturdays NYC. Als laatste Nicolas Roldan die aanvoerder van het Amerikaanse poloteam is. Roldan komen we tegen in campagnes voor Ralph Lauren, hij voert zijn eigen merk in poloattributen.
© 2019 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Andrea Bocelli, prachtige tenorAndrea Bocelli, de blinde operazanger, werd pas op 35 jarige leeftijd beroemd. Hij heeft op persoonlijk verzoek van Pava…
Populairste uitvaartmuziekPopulairste uitvaartmuziekDe tijd dat “waarheen, waarvoor” van Mieke Telkamp de populairste uitvaartliedje was, ligt achter ons. De top tien van p…
Hits jaren 00: 2006In 2006 kwam er muziek in allerlei soorten genres. In de hitlijsten vonden we artiesten zoals Coldplay, Marco Borsato, A…
Biografie: Beach BoysBiografie: Beach BoysDe Beach Boys zijn ontstaan in 1961 en opgericht door Brian Wilson, Dennis Wilson, Carl Wilson, Mike Love en Al Jardine.…

Heksenwaag in Oudewater (Utrecht) als eerlijke heksenproefHeksenwaag in Oudewater (Utrecht) als eerlijke heksenproefIn het Utrechste Oudewater vind je een oorspronkelijke heksenwaag. Deze weegschaal werd gebruikt om aan te tonen of verd…
Lange Wapper: de volkslegende van AntwerpenLange Wapper: de volkslegende van AntwerpenWie in Antwerpen is geweest, heeft ongetwijfeld gehoord van Lange Wapper. De bekende, Belgische volkslegende vertelt het…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Gage Skidmore, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • https://www.nu.nl/muziek/5972003/zoon-andrea-bocelli-21-tekent-platencontract.html
 • http://www.wikiternative.nl/wiki/andrea-bocelli/
 • https://heightline.com/matteo-bocelli-wife-andrea-bocelli/
 • https://www.classicfm.com/artists/andrea-bocelli/son-matteo-bocelli-facts/
 • https://www.express.co.uk/celebrity-news/1042915/Matteo-Bocelli-girlfriend-is-Matteo-Bocelli-single
 • https://beaumonde.nl/lifestyle/entertainment-lifestyle/wow-zo-ziet-de-zoon-van-andrea-bocelli-er-nu-uit-knap
 • https://www.google.com/search?q=matteo+bocelli+modello&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=lwSpQTIyAMgNvM%253A%252ClmU1tz67cPXsnM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kSCNx2YDG2bxuh5CdcMi_yhiUUadQ&sa=X&ved=2ahUKEwj1i4yVk9zjAhUDZlAKHYswDJ4Q9QEwCHoECAUQFA#imgdii=MJ-WfsiFMltdPM:&imgrc=lwSpQTIyAMgNvM:&vet=1
 • https://www.totalisimo.com/en/opera/matteo-bocelli/
 • Afbeelding bron 1: Nuada, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • Afbeelding bron 2: InfoBrunhildmedia, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 08-07-2022
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.