Sander Kok: succesvol fotomodel en schrijver

Sander Kok: succesvol fotomodel en schrijver Sander Kok is in 1981 geboren in Arnhem. Naast zijn succesvolle carrière als fotomodel schreef hij op zijn vele werkreizen zijn debuutroman Smeltende vrouw die door de kenners enthousiast is ontvangen. Het boek gaat over twee stellen die naast elkaar wonen. Het eerste deel gaat over Reukens en Neeltje, hij is docent en feeder. In het tweede deel wil de man een filosofisch meesterwerk schrijven, zijn hele omgeving wordt hieraan ondergeschikt gemaakt. Sander Kok wordt vaak vergeleken met Charlie Siem die net als hij fotomodel is met daarnaast een internationale loopbaan in de muziekwereld.

Fotomodel en schrijver Sander Kok

Sander Kok is geboren op 31 augustus 1981 in Arnhem, hij studeerde literatuurwetenschap en kunstgeschiedenis. Voor zijn werk als model reist hij de hele wereld rond, hij werkte voor Giorgio Armani en Tommy Hilfiger en was te zien in campagnes voor Samsung en Lacoste. Voor zijn werk woonde hij in steden als Seoul, New York en Milaan. Hij schrijft voornamelijk in vliegtuigen en in de hotels waar hij voor zijn werk moet verblijven. Hij houdt van lezen en in zijn vrije tijd speelt hij tennis en basketbal. Sinds zijn optreden in de kennisquiz 'De slimste mens' van 2017 waar hij een plek in de finaleweek behaalde is Sander Kok bekend geraakt bij een groter publiek.

Het begin van de carrière

Op zijn 15e tijdens een schoolreis naar Londen werd Kok in een restaurant gevraagd of hij modellenwerk zou willen doen. Daar ging hij op dat moment niet op in. Later, hij was toen 21, werd hij op straat door iemand van een modellenbureau benaderd. Dat werd het begin van een succesvolle loopbaan.

Debuutroman Smeltende vrouw

De combinatie fotomodel en schrijver ligt niet echt voor de hand, Sander Kok is dan ook een uitzondering. Hij doet modellenwerk over de hele wereld en tijdens het reizen schreef hij een roman, Smeltende vrouw. Ook de illustratie van het boekomslag werd door Sander ontworpen. Smeltende vrouw is zijn eerste boek en het krijgt meteen lovende kritieken.

Reacties collega-schrijvers
Menno Wigman - "Een buitengewoon intelligent geschreven droomdebuut. Ik ben er diep, diep van onder de indruk."
Herman Brusselmans - "Sander Kok heeft een literaire toekomst in de palm van zín hand, een debuut dat alle andere debuten overbodig maakt."

Smeltende vrouw

Smeltende vrouw is een roman waarin feitelijke en bizarre elementen samenkomen. Het boek gaat over twee stellen die naast elkaar wonen. Het eerste deel van het boek gaat over Neeltje en Reukens, hij geeft les aan een school voor hoogbegaaafde kinderen. Reukens heeft een grote hobby, zijn vrouw Neeltje die hij eten voert en aanbidt. Deze man is een zogenaamde feeder. Reukens en Neeltje streven beiden naar een gewicht van 250 kilo voor Neeltje.

Het tweede deel van het boek wordt verteld vanuit het perspectief van Bella, de echtgenote. Haar man Leo heeft driemaal de loterij gewonnen en gelooft daardoor dat dit een teken van boven is dat hij een filosofisch meesterwerk moet schrijven. Zijn hele omgeving, inclusief zijn vrouw Bella, wordt ondergeschikt gemaakt aan het schrijven van dit meesterwerk.

Smeltende vrouw versus modellenwereld

Het is bijzonder dat Sander Kok die voor zijn werk modellenwerk doet en te maken heeft met mooie mensen met perfecte lichamen juist zo'n boek schrijft. Toch heeft hij dat niet bewust gedaan, want Sander schrijft volgens eigen zeggen heel intuïtief. Daar komt bij dat hij niet de behoefte heeft om te schrijven over de modellenwereld. "Dan zou ik altijd de schrijver zijn die als model werkt of het model dat schrijft."

Wat is een feeder?

Er zijn mannen die vallen op hele dikke vrouwen en in hun liefde voor deze vrouwen erg ver gaan. Die worden feeders genoemd. Feeders genieten ervan als hun geliefde zoveel mogelijk aankomt en steeds dikker wordt. Daar helpen ze hen maar al te graag mee en ze vinden het geweldig om hun vrouw extreem veel te zien eten. De meestal forse vrouwen komen dan tientallen kiloís aan. Uiteindelijk kunnen ze soms niets meer, komen de deur niet langer zelfstandig uit en blijven ze rondhangen op de bank of in bed en worden totaal afhankelijk van de goede zorgen van hun vriend of man. De man in kwestie haalt daar zijn (seksuele) genot uit.

PlayAble

Naast zijn modellenwerk en zijn schrijverscarrière is Sander Kok de marketing director van PlayAble, een non-profit organisatie die in 2008 werd opgericht. De stichting zet zich in voor het stimuleren van de rechten en mogelijkheden van mensen met een beperking met behulp van sport. Door middel van PlayAble wil Kok de kwaliteit van leven van deze mensen verbeteren. Hij is ervan overtuigd dat sport helpt om mensen zelfstandiger te maken.

Charlie Siem

Een collega-fotomodel met een carrière die hem over de hele wereld voert is de Britse klassiek violist Charlie Siem, net als Sander Kok werkzaam als fotomodel voor bekende merken als Hugo Boss, Dior, Armani en Dunhill. De violist is klassiek geschoold en vindt de combinatie van muziek en modellenwerk spannend. Volgens hem bereikt hij met zijn modellenwerk een breder en ander publiek dan alleen met vioolspel. Ook ziet Siem het modellenwerk meer als een kans dan als een belemmering voor zijn werk als violist.
© 2017 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Charlie Siem: Brits klassiek violist en fotomodelCharlie Siem: Brits klassiek violist en fotomodelDe in 1986 in Londen geboren Charlie Siem is zowel een succesvol violist als fotomodel. De Brit is klassiek geschoold in…
Hugo Sauzay: fotomodel en binnenhuisarchitect van FestenHugo Sauzay: fotomodel en binnenhuisarchitect van FestenHugo Sauzay is Fransman, geboren en getogen in Parijs waar hij anno 2020 nog steeds woonachtig is. Al op zeventienjarige…
Nicolas Roldan: polospeler, fotomodel en ambassadeurNicolas Roldan: polospeler, fotomodel en ambassadeurNicolas Roldan is een professionele Amerikaanse polospeler en fotomodel en aanvoerder van het Amerikaanse poloteam. Op z…
Matteo Bocelli: zanger, model uit Italië en zoon van AndreaMatteo Bocelli: zanger, model uit Italië en zoon van AndreaMatteo Bocelli is zanger en de jongste zoon van de wereldberoemde Italiaanse tenor Andrea Bocelli. Matteo lijkt niet all…

De waarheid achter beroemde DisneysprookjesDe waarheid achter beroemde DisneysprookjesDisney staat bekend om zijn mooie sprookjesfilms. Prinsen en prinsessen, een romantisch liefdesverhaal en een goed eind…
nieuws uitgelichtAanslag Barcelona 2017 - Herstel van het kalifaat in Spanje?De terroristische aanslag van 17 augustus 2017 in Barcelona, opgeëist door Islamitische Staat (IS), kan gezien worden al…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: sander-kok.com/wp-content/uploads/2017/08/achterkant-definitief-1.jpg?fit=629%2C1006
  • http://sander-kok.com/wp-content/uploads/2017/01/parool0.jpg
  • http://www.play-able.org/Nederlandsplaceholder/Overons/Team.aspx
  • https://www.viva.nl/sex-en-liefde/feeders-liefde-door-de-maag/
  • http://sander-kok.com/
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 27-08-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.