Nicolas Roldan: polospeler, fotomodel en ambassadeur

Nicolas Roldan: polospeler, fotomodel en ambassadeur Nicolas Roldan is een professionele Amerikaanse polospeler en fotomodel en aanvoerder van het Amerikaanse poloteam. Op zijn vijftiende was hij de jongste polospeler die met zijn team de US Open won. Om op een dergelijk hoog niveau te kunnen spelen moet je veel geld hebben, de kosten van een professioneel poloteam kunnen namelijk oplopen tot ettelijke miljoenen. Als fotomodel staat Nicolas Roldan op de covers van tijdschriften, is hij te zien in campagnes voor Ralph Lauren en voert hij zijn eigen merk in poloattributen. Daarnaast promoot Roldan zijn sport en zet hij zich in voor liefdadigheidstoernooien.

Nicolas Roldan

Nicolas (Nic) Roldan werd geboren op 4 december 1982 in Buenos Aires (Argentinië), hij bezit de Amerikaanse nationaliteit. Roldan heeft het polospel met de paplepel ingegoten gekregen, zijn vader Paul Roldan en zijn grootvader speelden beiden polo. Zijn moeder Dee Roldan is van beroep binnenhuisarchitect en hij heeft een zus, Lupe Roldan. Nicolas Roldan groeide op in Wellington (Florida) en behaalde het diploma van de Cardinal Newman High School in West Palm Beach, eveneens in Florida. Nicolas is een allround sportman, naast polo speelt hij golf, tennis, basketball, ijshockey, hockey, American football en racet hij in Formule 1-wagens.

De liefde voor paarden deelt Roldan met vriendin Jessica Springsteen, Springsteen draait al jaren mee in de top van de Amerikaanse springsport. Ze is de dochter van rockster en liedjesschrijver Bruce Springsteen (The Boss).

Polospeler en aanvoerder van het Amerikaanse poloteam

Al op vijfjarige leeftijd begon Nic Roldan met het beoefenen van polo en op zijn vijftiende was hij de jongste polospeler die met zijn team de US Open won. Nicolas Roldan is een professioneel polospeler en aanvoerder van het Amerikaanse poloteam met een handicap van 9. Het moge duidelijk zijn dat spelers op dit niveau goed in de slappe was zitten, het in stand houden van een professioneel poloteam kost enige miljoenen. Hierbij moet je denken aan coaches, dierenartsen en fysiotherapeuten die het team ondersteunen en verzorgen. Het is big business met de media en de sponsors, er staan grote belangen op het spel. Een goed polopaard kost tachtig- tot honderdduizend dollar en voor één seizoen heb je minimaal acht tot tien paarden nodig. Al met al moet je beschikken over twee miljoen pond per seizoen om een professioneel team op de been te houden.

Nicolas is de tweede van links / Bron: Billpolo, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Nicolas is de tweede van links / Bron: Billpolo, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Nicolas Roldan ambassadeur

Naast het winnen van prestigieuze wedstrijden heeft Nic zichzelf tot doel gesteld om polo voor een breder publiek toegankelijk te maken: “bring the masses towards the sport,” want polo geldt nog steeds als een elitesport. Tevens zet Roldan zich als teamaanvoerder in voor liefdadigheidstoernooien zoals de UK Sunset Polo Event van Cowdray House, waar de Britse poloclub is gevestigd. Omdat Roldan er goed uitziet en zich volkomen op zijn gemak voelt als hij in het middelpunt van de belangstelling staat is hij de perfecte ambassadeur voor een balsport als polo.

Polospeler en fotomodel

Nicolas Roldan werkt anno 2020 voor Wilhelmina Models, als professioneel model staat hij op de covers van tijdschriften, is hij te zien in campagnes voor Ralph Lauren en vertegenwoordigt hij Piaget SA, een Zwitsers bedrijf bekend van de luxe horloges en sieraden. Eveneens voert hij zijn eigen merk in poloattributen. Roldan leidt een luxe leven, reist in privé-vliegtuigen, vaart op jachten bij Saint Tropez en Saint Barth en was te zien in het programma: "Kourtney and Kim Take Miami," waar hij Kourtney en Kim Kardashian de beginselen van polo probeerde bij te brengen. Een leven in de publiciteit, maar daarnaast bereidt hij zich in alle rust voor op wedstrijden en het trainen van de polopaarden.

Fotomodellen met een tweede loopbaan

De combinatie modellenwerk met een minstens zo succesvolle tweede loopbaan is niet uitzonderlijk. Nicolas Roldan kan de Britse violist Charlie Siem, de Nederlandse schrijver Sander Kok en de Franse binnenhuisarchitect Hugo Sauzay de hand schudden. De Engelsman Charlie Siem is klassiek violist. Hij vertegenwoordigt hij diverse kleding- en modemerken. Sander Kok schreef in 2017 de debuutroman "Smeltende vrouw", naast schrijver is hij fotomodel voor onder andere Armani en Hilfiger. Hugo Sauzay is binnenhuisarchitect van Festen en werkt als fotomodel voor bekende merken als Fursac en Cartier.

Polo

Polo is een balsport die te paard wordt gespeeld, waarbij men een witte houten of plastic bal of een oranje rubberen bal middels een "mallet" (polo stick) probeert in het doel van de tegenstander te schieten. Het zou één van de oudst bekende teamsporten ter wereld zijn.

Polo wordt gespeeld door twee teams waarbij elk team beschikt over vier veldspelers. Twee van de spelers hebben een aanvallende rol, één is zowel aanvallend als verdedigend en er is een speler met als taak het doel te bewaken, want het spel wordt gespeeld zonder keeper. De duur van een polowedstrijd wordt uitgedrukt in chukka (totaal vier keer zeven minuten) en het niveau van de spelers wordt aangeduid met een handicap die kan wisselen van -2 tot 10 waarbij 10 het hoogste is dat men kan behalen. Omdat er veel van de dieren wordt gevraagd heeft elke polospeler per wedstrijd meerdere paarden nodig.

Argentinië en Engeland zijn de landen waar de goede polopaarden vandaan komen. Ook koningin Maxima komt uit een familie met enthousiaste polospelers. Beroemde polospelers zijn de prinsen William, Harry en vroeger hun vader Charles.

Polo in Nederland

Polo is in Nederland niet erg populair en wordt anno 2020 door zo'n negentig personen gespeeld die vier verschillende poloclubs vertegenwoordigen. De poloclubs in Nederland zijn:
 • poloclub Deuverden
 • poloclub Houten
 • poloclub Vreeland
 • poloclub Wassenaar
© 2018 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Matteo Bocelli: zanger, model uit Italië en zoon van AndreaMatteo Bocelli: zanger, model uit Italië en zoon van AndreaMatteo Bocelli is zanger en de jongste zoon van de wereldberoemde Italiaanse tenor Andrea Bocelli. Matteo lijkt niet all…
Filmrecensie: Le petit NicolasrecensieFilmrecensie: Le petit NicolasDeze komedie uit 2009 met Valérie Mercier en Kad Merad is gebaseerd op het gelijknamig boek van Goscinny & Sempé. Het ve…
Polo: Een onbekende sport in NederlandPolo: Een onbekende sport in NederlandOp een paard met een stick een goal scoren. Dat is polo. Nederlanders zijn goed in paardrijden, hockey en voetbal. Polo…
Ralph Lauren polo, kleding en accessoiresRalph Lauren polo, kleding en accessoiresRalph Lauren is een merk dat sinds 1967 bestaat en is uitgegroeid tot een groot kledingmerk in onder andere de Polo. Het…

Wanderer Bracelets; werkgelegenheid creëren met armbandenWanderer Bracelets; werkgelegenheid creëren met armbandenJe zoekt een cadeau dat niet standaard is? Een cadeau dat een speciale betekenis heeft voor de ontvanger en ook nog eens…
De traanjagers – Herinneringen van naoorlogse walvisvaardersrecensieDe traanjagers – Herinneringen van naoorlogse walvisvaardersAnne-Goaitske Breteler ging op jacht naar walvisvaarders in Noordoost-Friesland. Daar leven ten tijde van haar zoektocht…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Clker-Free-Vector-Images, Pixabay
 • Documentaire Hoe de rijken leven
 • De.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Roldan
 • https://www.mrporter.com/journal/the-look/mr-nic-roldan/137
 • https://www.cowdray.co.uk/global-ambassador-appointed/
 • https://www.nrc.nl/nieuws/2010/09/27/polo-is-een-lifestyle-een-heel-dure-11947953-a915182
 • Afbeelding bron 1: Billpolo, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 02-01-2021
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.