Fatima: Voorspellingen voor de wereld in de 20/21ste eeuw

Para-normale verschijningen werden waargenomen in en om het dorpje Fatima in Portugal in 1917. De Maria-verschijning van Fatima deed een hele reeks profetiën. Wat is er van de profetiën en oproepen van Maria na bijna honderd jaar terecht gekomen? Kwamen ze uit?

De Verschijningen in Fatima

In de jaren 1915-1917 werden door drie kinderen rondom het dorpje Fatima verschillende 'paranormale' verschijningen waargenomen. Een van hen, de latere zuster Lucia, tekende haar ervaringen op. De verschijningen waren eerst een engelachtig wezen en later een vrouw die zei Maria te zijn, gaven
 • adviezen (ten aanzien van de uitoefening van het geloof)
 • oproepen
 • geheimen en
 • profetiën
aan de kinderen.

De geheimen, profetiën en oproepen van Maria van Fatima

Maria beschreef de verschrikkingen van de hel.

De komst van de Russische revolutie

Verwijzend naar de Oktober revolutie van 1917. De Revolutie maakte een einde aan het Russische tsarenrijk en vestigde de eerste communistische staat ter wereld: de Sovjet-Unie.

Het einde van de Eerste Wereldoorlog werd voorspeld

De Eerste Wereldoorlog was een militair conflict op wereldschaal, dat van 28 juli 1914 tot 11 november 1918 plaatsvond. Vijftien à zeventien miljoen militairen en burgers vonden de dood.

De komst van Paus Pius XII

Op 6 februari 1922,werd hij tot Paus verkozen Hij was Paus tot zijn dood in February 1939.

Het begin van de Tweede Wereldoorlog werd voorspeld

Het inluiden van de Tweede Wereld oorlog werd voorspeld door de buitengewone lichten in de hemel: Maria verweest hierin waarschijnlijk naar de merkwaardige noorderlichten in 1938. Het Nazi-rijk begon toen met de inlijving van Oostenrijk.

De verbreiding van de valse leer in Rusland

Opkomst van het communisme in de USSR en de satelliet staten, Trotzki, Lenin en Stalin.

Het wegvagen van verschillende naties van de aardboddem

Hiroshima en Nagasaki, maar ook minder letterlijk: het verdwijnen van bijvoorbeeld het koninkrijk Siam, de verschuivingen op de kaart door de oorlogen in het midden van Europa.

De bevrijding van Rusland van het communisme

Beginnend bij de Glasnost van de tachtiger jaren en later het uiteenvallen van de USSR in afzonderlijke staten, waarbij de Orthodoxe Christelijke kerk werd hergeïnstalleerd. Maria deed in 1917 een oproep aangaande Rusland. Het land dat enige maanden na de verschijningen verscheurd zou worden door de Russische Revolutie moest toegewijd worden aan het Onbevlekte Hart van Maria door de paus, in eenheid met de katholieke bisschoppen van de wereld. In 1984 wijdde paus Johannes-Paulus II de gehele wereld aan het Onbevlekt Hart van Maria toe. (Volgens critici is hiermee niet voldaan aan de wensen van de Maria, ze noemde specifiek Rusland.)

Een groot lijden zal de mens ten deel vallen in de tweede helft van de 20ste eeuw

De Holocaust, de oorlogen in Korea en Vietnam, de vervolgingen van de Christenen in Mexico, USSR en in Spanje (Franco), de revolutie van Mao etc.

Een moordaanslag op de Paus, de bisschoppen, priesters, broeders en zusters.
Pas in 2000 werd door een Vaticaan-woordvoerder bekendgemaakt, dat dit gedeelte van het derde geheim een profetie was van de aanslag die Mehmet Ali Ağca in 1981 pleegde op paus Johannes Paulus II. Die aanslag vond eveneens plaats op 13 mei en de paus geloofde daarom heilig dat het aan Onze-Lieve-Vrouw van Fátima te danken was dat de kogel in zijn buik, en niet in zijn hoofd terechtgekomen was. Later werd de operatief verwijderde kogel verwerkt in de kroon van het beeld van Maria van Fátima. Men kan er niet geheel van overtuigd zijn dat Maria deze gebeurtenis in 1981 bedoelde en wie weet moet deze profetie nog uitkomen.

De Satans voorspellingen

 • Er is geen orde waar ook ter wereld en Satan heerst op de hoogste posities.
 • Hij regeert en bestuurt het beloop der dingen.
 • Satan zal er letterlijk in slagen de top van de kerk te beheersen
 • Overigens is dit derde geheim van Fátima ook wel in verband gebracht met paus Johannes Paulus I, met name door degenen die beweren dat de paus geen natuurlijke dood stierf maar zou zijn omgebracht. Huidige auteurs verwijzen naar de sexschandalen en de verhalen over exorcismen in het Vaticaan en de RK kerk.
 • Satan zal erin slagen de ziel van de grote wetenschappers te verleiden om krachtige wapens te ontwikkelen[
 • die grote delen van de wereld kunnen vernietigen in enkele minuten. Zonder twijfel spreekt deze profeties over de na de Tweede Wereldoorlog uitgevonden kernwapens.
 • Satan zal de macht in handen krijgen om de hele mensheid te overheersen.
 • Een moeilijke profetie. Worden we nu reeds door de handlangers van de Anti-christ geregeerd of staat het ons nog te wachten?

Het mag duidelijk zijn dat het merendeel van de profetiën van Fatima zijn uitgekomen. De Satansvoorspellingen zijn en blijven onrustbarend. Misschien wordt het tijd voor een nieuwe Fatima?

Lees verder

© 2011 - 2024 Hermesse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De duivel in de kerkDe duivel in de kerkIn 1917 werden er door Maria drie profetiën geopenbaard aan drie kinderen uit Fatima(Portugal). De derde profetie bleef…
Formules in de psychologische en pedagogische diagnostiekEr zijn verschillende standpunten tegenover de vraag of formules nut hebben in de psychologische en pedagogische diagnos…
Fátima, bedevaartplaats in PortugalFátima is een van de grootste bedevaartplaatsen ter wereld. In mei en oktober worden elk jaar de bedevaartdagen gehouden…
S1NGLE, Televisieserie op Net5 (Single)S1NGLE, Televisieserie op Net5 (Single)Oorspronkelijk is S1NGLE een Nederlandse stripreeks over drie vrijgezelle vriendinnen. De stripreeks is in verschillende…

Het doodskleed van JezusHet doodskleed van JezusDe kerk heeft altijd ontkend dat hij nog bestond: de lijkwade van Jezus, waarin hij werd begraven in een grot. Toen een…
Had Jezus een vrouw?Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw werden de veronderstellingen telkens luider: dat Jezus Christus getrouwd wa…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Onze-Lieve-Vrouw_van_F%C3%A1tima
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Pope_Pius_XI
Hermesse (125 artikelen)
Laatste update: 01-07-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.