Verliefd op een filmster: hoe hiermee om te gaan?

Verliefd op een filmster: hoe hiermee om te gaan? Sommige mensen kunnen snel verliefd worden, soms zelfs op iemand die ze nog nooit eerder hebben gezien. Het kan zijn dat je iemand op televisie ziet en helemaal weg bent van die persoon. Je vindt hem mooi en geweldig en je beseft ineens dat je verliefd bent. De filmster weet niet eens van jouw bestaan en de verliefdheid is niet wederzijds. De kans dat het iets wordt tussen jou en deze acteur of actrice is heel klein, maar toch blijf je hopen dat het gebeurt. Je mag best een beetje fantaseren over deze liefde, maar het is beter om er uiteindelijk toch overheen te komen.

Verliefd op iemand die je nog nooit hebt ontmoet

Hoeveel meisjes waren niet verslingerd aan de film “dirty dancing”, waarbij de sexy Patrick Swayze helemaal het einde was. Zo kan het zijn dat je de persoon in de film zo knap en geweldig vindt, dat er een verliefdheid ontstaat. Je blijft maar fantaseren en dromen over die persoon en je verlangt om samen te zijn met die persoon. Je romantiseert die persoon zoals hij of zij in de rol in de film of serie is en ziet het al helemaal voor je hoe je samen bent. Je denkt er niet over na hoe de acteur in het echte dagelijkse leven is, want dat verpest je mooie fantasie.

Onbereikbaar

De kans dat je deze persoon ooit in het echt zult ontmoeten is klein en de kans dat het iets wordt tussen jullie is nog veel kleiner. De filmster weet niets van jouw bestaan en is dus ook niet verliefd op jou. Jij hoopt dat zodra jullie elkaar ontmoeten dat de vonk over zal slaan en dat de gevoelens wederzijds zijn. Wanneer de filmster in een ander land woont, zullen jullie elkaar hoogstwaarschijnlijk nooit ontmoeten. Meestal kom je niet verder dan het bekijken van films en afbeeldingen van deze persoon op het internet en het achterhalen van informatie over zijn of haar leven.

Kenmerken verliefdheid

Verliefd zijn is een heerlijk gevoel. Je kunt ineens de hele wereld aan bent vrolijk. Ondanks dat je jezelf ervan bewust bent dat je jouw liefde onbereikbaar is, heb je wel de gevoelens die horen bij een verliefdheid, zoals:

  • Je denkt voortdurend aan jouw liefde
  • Het overheerst je fantasieën, dromen en emoties
  • Het zien van jouw liefde op tv roept sterkte gevoelens bij je op
  • Je mist jouw liefde, elk moment van de dag
  • Je voelt vlinders in je buik
  • Je bent nog nooit zo gek op iemand geweest

Je bent steeds aan het nadenken hoe je jouw liefde bereikbaar kunt maken en dagdroomt er misschien steeds over hoe je dit kunt realiseren. Fantaseren is best leuk, maar het mag niet je leven kapot maken.

Teleurstelling

Het is teleurstellend dat jouw grote liefde onbereikbaar is. Je verlangen kan erg hevig worden, maar zal nooit worden beantwoord. Misschien schaam je jezelf ervoor en kun je er ook met niemand over praten. Ergens heb je de hoop dat het echt wat kan worden tussen jullie, maar als je het verstand volgt weet je dat het niet zo is. Het kan hartverscheurend zijn als het tot je doordringt dat het nooit wat kan worden. In stilte ben je verdrietig en je kunt je er eenzaam door gaan voelen. Sommigen kunnen maandenlang tot wel jarenlang gevoelens blijven koesteren voor hun onbereikbare liefde en teren op het kleine sprankeltje hoop dat er toch ooit een ontmoeting in zal zitten.

Een rol

Je bent waarschijnlijk verliefd geworden op een personage dat niet bestaat. De acteur speelt een rol en in werkelijkheid kan hij wel een heel ander persoon zijn. De romanticus die hij speelt in de film kan in werkelijkheid wel een lomperik zijn. Ook kan iemand in het dagelijkse leven een heel ander uiterlijk hebben en is hij of zij wel een stuk minder knap dan het beeld dat jij hebt.

Een onmogelijke liefde loslaten

Hoe moeilijk het ook kan zijn, toch is het beter om je over de verliefdheid heen te zetten. Door het verdriet dat iemand onbereikbaar is, kun je niet meer genieten van je leven. Uiteindelijk zul je over deze verliefdheid heen komen, maar je moet er wel moeite voor doen. Hier volgen wat tips om over de verliefdheid heen te komen:

Stop met denken aan jouw geliefde

Elke keer als je aan hem of haar denkt, richt je jouw gedachten op wat anders. Denk aan iets wat je leuk vindt of waar je je op verheugt.

Zoek afleiding

Ga niet thuis zitten met je verdrietige gevoel en zoek afleiding. Ga leuke dingen doen met vrienden of familie, lekker vaak sporten of een leuke hobby uitoefenen.

Richt je op een mogelijk liefde

Er zijn heel veel geschikte mensen die een mogelijke liefde kunnen zijn. Je hoeft niet wanhopig op zoek te gaan naar iemand, maar je kunt wel genieten van het uitgaansleven en wie weet kom je iemand tegen waardoor je jouw onmogelijke liefde kunt vergeten.

Laat het slijten

Op een gegeven moment zul je merken dat je verlangen minder wordt en na verloop van tijd helemaal verdwijnt. Je merkt het als je jouw favoriete filmster op tv ziet dat het je niet veel meer doet en dat die diepe gevoelens weg zijn. Het kan wilskracht vragen om je onmogelijke liefde los te laten, maar uiteindelijk kom je er overeen en heeft het je sterker gemaakt.

Lees verder

© 2015 - 2024 Ymbakker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kenmerken en verschillen in de liefdeHet gevoel van liefde en verliefdheid heeft iedereen wel eens ervaren. Voor veel mensen is het echter een raadsel waar l…
Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
Echte liefde isEchte liefde isWat is echte liefde? Tijdens de periode van verliefdheid is iedereen blind van de liefde. Hoe kunnen we erachter komen d…
Test - Verliefd of liefde?Test - Verliefd of liefde?Verliefd en liefde worden soms als synoniem gebruikt. Is er bij jou een wezenlijk onderscheid tussen verliefdheid en lie…

Neurose en neurotisch karakter, symptomenNeurose en neurotisch karakter, symptomenEen neurose, een neurotisch karakter of een dwangneurose. Wat is het verschil tussen deze drie? Ze horen in ieder geval…
Als je emoties een rol spelen in je werkAls je emoties een rol spelen in je werkWe noemen het niet professioneel als je je woede, angst of frustratie uit in je werk. Meestal hebben we het dan over fun…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OmarMedinaFilms, Pixabay
  • http://www.wareliefdevinden.nl/1121/onmogelijke-liefde-loslaten/#axzz3UkdRxkU5
Ymbakker (897 artikelen)
Laatste update: 22-12-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Psychologie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.