Tips voor een eerste afspraak met een minnaar of minnares

Tips voor een eerste afspraak met een minnaar of minnares Veel mensen in onze samenleving gaan vreemd. Of ze hebben een open relatie in wat voor vorm dan ook. In beide gevallen heb je (meestal) een minnaar of een minnares. Je hebt dan iemand buiten je vaste relatie met wie je een regelmatig en vaak intiem contact onderhoudt. Het hebben van een minnaar of minnares kan een bewuste keuze zijn, het kan ook iets zijn wat je ‘overkomt.’ Je kiest er bijvoorbeeld niet voor om verliefd te worden op die leuke collega of die knappe man of vrouw die je regelmatig tegenkomt in de supermarkt. Mocht je besluiten te handelen naar die gevoelens, is dat een bewuste keuze. Ook wanneer je besluit actief op zoek te gaan naar een minnaar of minnares is dat een bewuste keuze. Zo’n keuze kan verschillende redenen hebben. Hoe dan ook, wanneer je voor het eerst een afspraak hebt met een potentiële minnaar of minnares kan dit voor sommigen erg spannend zijn.

Potentiële minnaar of minnares

Wanneer je hebt besloten dat je graag, om wat voor reden dan ook, een minnaar of minnares wilt, kan het soms een hele zoektocht zijn naar de juiste persoon. Vooral voor mannen kan het in veel gevallen lastig zijn om een minnares te vinden, simpelweg omdat het aantal vrouwen dat op zoek is naar een minnaar veel kleiner is dan andersom. Voor vrouwen kan het vaak net zo goed lastig zijn, ondanks dat ze meer keus hebben. Dit heeft ermee te maken dat veel vrouwen kritisch zijn en een duidelijk beeld hebben waar hun minnaar aan moet voldoen. Als je vroeg of laat een geschikte kandidaat hebt gevonden komt de volgende stap. Een eerste afspraak om elkaar te leren kennen ligt voor de hand.

Verstandig of niet?

Er zijn verschillende datingsites waar je gelijkgestemden kunt zoeken en zo tot een bepaalde match kunt komen. Maar is het wel zo verstandig om af te spreken met iemand die je nog niet eerder hebt gezien en in sommige gevallen nog niet eens hebt gesproken aan de telefoon bijvoorbeeld? Iemand kan nog zo leuk en spannend overkomen op internet, maar misschien is die persoon in het echt wel een engerd of gestoord. Het zal je maar gebeuren dat je met iemand hebt afgesproken die totaal anders is dan dat je had verwacht op basis van jullie voorgaande contact. Is het überhaupt wel zo verstandig om met iemand af te spreken?

'No guts no glory'

Uiteraard is het, helemaal als je van plan bent om vreemd te gaan, de veiligste optie om het niet te doen. Niet afspreken, geen koffiedate, geen ander soort afspraak. De potentiële minnaar of minnares blijft wat het is. Iets wat zou kunnen, maar waar je niet naar gaat handelen. Maar ... wat als het idee van het hebben van een minnaar of minnares je niet loslaat. En wat als je een open relatie hebt, of je aan het oriënteren bent over het hebben van een open relatie, moet je dan niet juist er eens voor gaan? Onder het motto ‘no guts, no glory,’ kun je het uiteraard gewoon eens proberen. Maar hoe pak je dat nu aan? Hoe loop je het minste risico en hoe zorg je ervoor dat je ervan geniet zonder constant over je schouder te hoeven kijken of je al dan niet een bekende tegen zult komen.

Eerste date tips

Om de zenuwen en spanning die je misschien voelt wanneer voor het eerst gaat afspreken zijn er een paar tips waar je iets aan kunt hebben die ervoor zorgen dat je met een gerust gevoel naar je date toegaat.

Waar spreek je af?
Woont je potentiële minnaar of minnares verder weg? Spreek dan in ieder geval ergens halverwege af. Het scheelt als je niet het hele land hoeft te doorkruisen, helemaal als de potentiële minnaar of minnares tegenvalt.

Openbare gelegenheid

Spreek af in een openbare gelegenheid, in ieder geval buiten je woonplaats. Een café of restaurant doet het altijd goed. Je kunt dit zo intiem mogelijk maken als je wilt door je even te oriënteren naar de openbare locatie alvorens af te spreken. Laten we eerlijk zijn, de ene plek is knusser dan de andere. Door het in een openbare gelegenheid te houden, kun je eventueel zonder problemen vertrekken mocht hij of zij tegenvallen.

Zorg voor een ‘uitwijkmogelijkheid’

Het kan natuurlijk zo zijn dat de klik met je potentiële minnaar of minnares van te voren zo leuk en goed is, dat je misschien in je achterhoofd houdt dat je iets meer wilt dan alleen maar koffiedrinken. Dan is het handig om bijvoorbeeld in de lobby van een hotel af te spreken. Op die manier kun je eventueel uitwijken naar een hotelkamer.

Informeren

Als het mogelijk is, laat dan altijd iemand weten waar je naartoe gaat. Misschien heb je een beste vriend of vriendin die je in vertrouwen kunt nemen. Je spreekt met iemand af die je in principe totaal niet kent, dus neem het zekere voor het onzeker en zorg ervoor dat er in ieder geval één iemand is die weet wat jij gaat doen en waar. Het zal jouzelf ook een veiliger gevoel geven voordat je naar je afspraak toegaat.

Help, een bekende

Het kan zomaar gebeuren: je zit net aan een kop koffie of een glaasje wijn met je potentiële minnaar of minnares wanneer iemand je op je schouder tikt en vraagt hoe het met je gaat. Een collega, een oude bekende of een verre kennis; het kan je gebeuren dat je een bekende tegenkomt. Zelfs als je op een redelijke afstand van huis bent, kan het je overkomen. Kun je dit voorkomen? Nee, niet helemaal. Het helpt als je je goed oriënteert over waar je afspreekt (je gaat bijvoorbeeld niet in het favoriete café van je vaste partner zitten), maar zoals gezegd kun je altijd iemand tegenkomen. Allereerst, ontspan! Helemaal als je een open relatie hebt, hoef je je niet druk te maken. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen waarom je daar zit. Ten tweede, bedenk van tevoren, als je dat prettig vindt, wat je gaat zeggen mocht je een bekende tegenkomen. Je kunt je potentiële minnaar of minnaars (eventueel) voorstellen als je collega of als iemand waar je een werkbespreking mee hebt. Zo ben je in ieder geval voorbereid mocht je in de geschetste situatie belanden.

Na afloop

Een eerste date met een potentiële minnaar of minnares kan voor sommigen erg spannend zijn. Eerste afspraakjes kunnen sowieso al spannend zijn, maar wanneer je een eerste afspraak hebt met iemand die in aanmerking komt om je minnaar of minnares te zijn, dan speelt er het element van het niet mogen (in geval van vreemdgaan). Dit kan extra spanning met zich meebrengen. Vaak is dit echter ook het soort spanning dat veel mensen (ook) zoeken wanneer ze graag een minnaar of minnares willen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Mrswinchester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het effect van een minnaar of minnares op je relatieHet effect van een minnaar of minnares op je relatieIn deze tijd (en ook in vroegere tijden, alleen sprak men er toen misschien niet over) gaan sommige mensen die een vaste…
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…
Vreemdgaan: het leven van de minnaresVreemdgaan: het leven van de minnaresDe minnares van een klassieke driehoeksverhouding brengt de lange eenzame dagen voornamelijk door met wachten op haar mi…
Open relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresOpen relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresAls je een open relatie hebt, wat inhoudt dat jij en je partner elkaar meer vrijheid geven in die zin dat jullie er een…

Waar of niet waar? De grootste misverstanden over liefdeWaar of niet waar? De grootste misverstanden over liefdeHoe mooi kan "liefde" en "verliefd zijn" toch zijn. En toch bestaan er over het thema liefde ontzettend veel vooroordele…
Hoe kom je erachter of je partner vreemdgaat?Hoe kom je erachter of je partner vreemdgaat?Vreemdgaan gebeurt. Jij bent er misschien van overtuigd dat je partner het nooit zal doen en je hebt ook geen enkele red…
Mrswinchester (44 artikelen)
Gepubliceerd: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.