Originele en zelfgemaakte cadeaus voor vrouwen

Originele en zelfgemaakte cadeaus voor vrouwen Vind jij het ook moeilijk om je partner te blijven verrassen met leuke en originele cadeautjes? Over een goed cadeau valt uiteraard te discussiëren. De ene vrouw houdt nu eenmaal van boeken terwijl een andere liever juwelen krijgt. Zo zijn er vrouwen die graag geschenken krijgen van een opgesteld verlanglijstje. Het merendeel van de vrouwen houdt wel van originele geschenken. Zeker zelfgemaakte cadeautjes doen het goed. Het is belangrijk om in de weken voor kerst, Valentijn een jubileum of haar verjaardag goed te luisteren. Vrouwen geven namelijk zeer vaak tips over wat ze leuk vinden. Zeker als je samen gaat winkelen, vallen er interessante cadeautips te rapen. Hieronder vind je enkele originele tips.

Zelfgemaakte cadeaus

Vrouwen hebben graag dat je een cadeau schenkt waarvoor wat moeite gedaan is en iets dat recht uit het hart van de man komt. De opvatting dat cadeaus duur hoeven te zijn om je liefde te tonen is onterecht. Het feit dat je moeite doet om te laten zien hoeveel je om haar geeft, is al een prachtig geschenk. Hier zijn enkele geschenkideeën opgelijst.

Zelfgemaakte en speciale liefdesboodschappen

Je kan liefdesboodschappen op kleine gekleurde papiertjes schrijven en deze in een glazen pot steken. Een mogelijkheid is 365 briefjes schrijven en in een pot doen, zo kan ze een jaar lang iedere ochtend een lief berichtje lezen. Voor inspiratie kan je googlen, maar denk vooral aan ‘inside jokes’, troetelnaampjes, … Maak een cd of usb-stick van jullie favoriete liedjes. Om het compleet te maken kun je ook nog samen romantisch dansen. Zoek naar liedjes die een speciale betekenis hebben voor jullie als koppel. Of zoek liedjes met speciale lyrics die jullie aanspreken. Je kan haar verrassen door deze op te leggen als ze thuis komt, of als jullie ergens naar toe rijden. Als ze moet werken en jij hebt een vrije dag kan je alle huishoudelijke taken voor haar doen. Laat een warm bad vollopen en zet kaarsjes in de badkamer. Laat haar ontstressen van een lange werkdag. Ze zal dit erg appreciëren.

Zelfgemaakte geschenken met voedsel

Je kan een picknick voorzien met alle dingen die je vriendin of vrouw graag eet. Maak zelf belegde broodjes, haal koffiekoeken bij de bakker, lekkere stukjes taart, … Mogelijkheden genoeg! Kies een mooi plekje uit. Je kan er haar zelfs geblinddoekt naartoe brengen. Het is ook leuk om te picknicken op een plek die een speciale betekenis voor jullie heeft. Bijvoorbeeld: het park waar je je trouwfoto’s hebt laten nemen. Daarnaast kan je een lekker diner voor haar koken met haar favoriete gerechtjes. Bedenk wel dat als je uitgebreid wil koken dat dit aardig wat geld kan kosten. Maak het heel speciaal met kaarsjes, een mooi muziekje op de achtergrond, gedimde lichten, … Het klinkt misschien als een cliché, maar veel vrouwen houden hiervan. Een uitgebreid ontbijt op bed scoort ook altijd goed. Denk er goed over na. Pannenkoeken, koffiekoeken, eieren, fruitsap en een glaasje bubbels zijn onontbeerlijke ingrediënten van een geslaagd ontbijt.

Cadeaus die minder tijd en moeite vergen

Indien je geen tijd (of geen zin) hebt om iets zelf te maken, zijn er natuurlijk altijd cadeaus die de meeste vrouwen leuk vinden.

Een materieel geschenk

Je kan een mooie foto van jullie twee of van jullie gezin en deze laten bedrukken op hout, glas, doek,… Voor de durvers: hang de foto al aan de muur op een mooi plekje en verras haar. Veel vrouwen houden ook van juwelen. Hou zeker rekening met haar smaak want in hierin kunnen vrouwen wel al eens variëren. Hiervoor kan je eens een blik werpen in haar juwelenkist. Koop gelijkaardige juwelen als degene die zich daarin bevinden. Zie je er veel fijne juwelen in zitten? Koop dan geen grote ringen of grote oorbellen. Sommige vrouwen houden van klassieke juwelen, anderen zien graag moderne juwelen. Als het iets erg bijzonder mag zijn, kan je ook een juweel laten ontwerpen. De volgende tip is voor partners die gek zijn op chocolade. Koop verschillende chocoladeproducten: pralines, chocoladerepen, chocoladestokken om chocomelk mee te maken, chocoladeletters, fruit gedoopt in chocolade, een chocoladefondue, … en maak hiermee een chocoladesurvivalpakket.

Iets om samen te doen

Neem haar mee voor een etentje bij een restaurant dat iets speciaal voor jullie betekent. Je kan haar eventueel meenemen naar het allereerste restaurant waar jullie samen gegeten hebben. Zorg voor formele kleding, jullie hebben iets te vieren. Een groot aantal vrouwen houdt van wellness. Ook hier zijn een aantal mogelijkheden: je kan een privésauna huren, een dag in een kuuroord of zelfs een weekend in een hotel met uitgebreide wellnessfaciliteiten boeken. Een weekendje weg vinden de meeste mensen ook heel leuk. Als je niet weet wanneer je vriendin of vrouw vrij is, kan je een cadeaubon geven. Als je het wel weet kan je al boeken. Zo kan ze zich volledig door jou laten verrassen.

Niet oké!

Huishoudtoestellen zijn voor de meeste vrouwen een echte afknapper. Hierdoor voelen partners zich niet gewaardeerd. Door een nieuwe stofzuiger te kopen, geef je de indruk dat ze niet genoeg schoonmaakt.
© 2014 - 2024 Elineboon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cadeautips voor ValentijnsdagCadeautips voor ValentijnsdagValentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Welke cadeau moet je een geliefde geven? Je wilt natuurlijk een on…
Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?De regering gaat bezuinigen en dat heeft invloed op de uitgaven van elk gezin. Veel mensen hebben in deze tijd minder ge…
Kerstspel - gezelligheid voor het hele gezinKerstspel - gezelligheid voor het hele gezinWie er aan cadeautjes doet met Kerst kan ook eens een andere weg inslaan dan alleen het uitpakken na het Kerstontbijt of…
Valentijnsdag in AmerikaValentijnsdag in AmerikaLees hier alles over Valentijnsdag in Amerika. Valentijnsdag wordt ook in Amerika geviert en het heeft hier een vrij kor…

Valentijnsideeën voor hemValentijnsideeën voor hemValentijnsdag, de een vindt het helemaal geweldig terwijl een ander het een commerciële bedoeling vindt. Toch blijkt dat…
Verliefd op iemand. Wat kan je doen? Iemand verliefd maken?Verliefd op iemand. Wat kan je doen? Iemand verliefd maken?Verliefd op iemand. Wat nu? Als je smoorverliefd op iemand bent, wat moet je dan doen om er achter te komen of die perso…
Elineboon (5 artikelen)
Gepubliceerd: 03-12-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.