Dating: de eerste date: date tips voor mannen

Dating: de eerste date: date tips voor mannen Het is je gelukt. Je het een eerste date met een leuke vrouw. Hoe zorg je ervoor dat dit eerste afspraakje positief afloopt en dat er meerdere afspraakjes volgen? Wat zijn nu een beetje universele date tips voor mannen als je een eerste date met een vrouw hebt? Daten is nu eenmaal aan een aantal ongeschreven regels gebonden. Als je je nog niet zoveel met dating hebt beziggehouden kunnen extra tips nooit kwaad.

Daten met een dame: verwijder te uitbundig haar

De meeste vrouwen besteden heel veel tijd en geld aan het verwijderen van overtollig lichaamshaar. Ze waxen het dons op de bovenlip, ze epileren hun wenkbrauwen en scheren hun okselhaar. Zelfs aan het haar beneden de navel wordt gedacht. Heel veel vrouwen verwijderen het haar op de benen. Over andere onderdelen spreken we nog niet eens. De dames kunnen best wel wat tijd besteden aan het verwijderen van overtollig lichaamshaar. Als je gaat daten is het wel zo verstandig om er een beetje gegroomd uit te zien. Haar op de rug is voor de meeste vrouwen een afknapper. Probeer dit te laten verwijderen. Oorhaar of weelderig neushaar kun je zelf verwijderen. De meningen zijn verdeeld over borstelige wenkbrauwen. Kijk of je deze een beetje kunt fatsoeneren. Nog een andere misvatting: golvend borsthaar dat onder een overhemd uitpiept wordt niet door iedere vrouw als aantrekkelijk gezien. Probeer bij een eerste date je borsthaar zo veel als mogelijk te bedekken.

Dating: zorg dat je schoon bent

Nog een ongeschreven regel bij dating: verzorg jezelf! Als je op stap gaat zorg je in ieder geval dat je koppie frisgeschoren is. Ga je 's avonds op stap douche je dan nog een keer extra, doe schone kleren aan en gebruik een beetje deodorant. Poets je tanden en breng na het scheren een beschaafde hoeveelheid aftershave op van een goede kwaliteit. De aftershave dient je lichaamsgeur op een positieve manier te benadrukken, maar moet niet overheersen. De meeste vrouwen geven de voorkeur aan frisgeschoren wangen.

Eerste date tips: kleding

Je hoeft je niet volgens de laatste mode te kleden, maar het is wel van belang dat je kleding schoon, heel en gestreken is. Neem de moeite om je kleding voor je eerste uitstapje te strijken. Zorg er ook voor dat je schoenen heel en gepoetst zijn. Vrouwen besteden veel geld en moeite aan hun schoenen. Dus een van de eerste date tips is dat je geen afgetrapte schoenen moet dragen.

Afspraakjes met de auto

Ga je op stap met de auto zorg dat deze dan schoon is. Ruim alle rommel op de achterbank op, stofzuig de auto en bezoek even de autowasstraat. De meeste mensen hebben een hekel aan rommel. Je auto wordt geassocieerd met je persoonlijkheid. Als je auto er een beetje morsig uitziet gooi je geen hoge ogen. Dan kunnen afspraakjes met een auto de dame een kwestie een ongewenst beeld geven.

Ontspan voor de date

Zorg dat je ontspannen bent voor je eerste date. Werk niet tot het allerlaatste moment door. Ga even sporten en werk dan aan je uiterlijke verzorging. Je bent dan relaxed, wat een positieve sfeer bij jullie afspraakje bevordert.

Date tips: schoonmaken

Zorg dat je huis of kamer schoon is. Ruim de afwas in je keuken op, stofzuig je huis. Zorg dat je badkamer en het toilet klinisch schoon zijn. En mocht het zo ver komen: zorg ervoor dat je bed verschoond en opgemaakt is. Dit is echt een van de belangrijkste date tips. De dames houden van verzorging. Als je huis een rommeltje is is de kans groot dat de dame in kwestie weer erg vlug vertrekt. Een rommelig huis wordt wederom verbonden met een rommelig (en misschien onverzorgd) persoon.

Controleer je reserveringen

Controleer de avond van tevoren of jullie date nog altijd staat. Jij denkt waarschijnlijk aan niets anders, maar dat wil nog niet zeggen dat de dame in kwestie de afspraak net zo duidelijk op haar netvlies heeft staan. Indien je zeker weet dat je afspraakje doorgaat, controleer dan nog even de reserveringen van bijvoorbeeld het restaurant. Het zou jammer zijn als je date verstoord wordt door verkeerde reserveringen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Liseverhulst, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…
Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Heb je iemand gevonden op een datingsite waar het wel mee klikt? Dan zal een eerste date al snel volgen. Wat gaan jullie…
Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Heb je iemand via een datingsite leren kennen waar je wel een klik mee hebt? Dan komt er een eerste date. Waar gaan jull…
Succesvol naar de tweede dateSuccesvol naar de tweede dateNa veel daten met mensen die niet echt de moeite waard zijn geweest heb je nu eindelijk iemand die echt helemaal aan jou…

Trouwen op Waddeneiland AmelandTrouwen op Waddeneiland AmelandGeliefden die op een eiland willen trouwen, hoeven daarvoor niet naar verre oorden te reizen en lange vluchten te maken.…
Populaire trouwdataPopulaire trouwdataTrouwen doe je niet zomaar, maar wil je doen op een bijzondere dag. Naast het uitkiezen van muziek, eten en de bruidskle…
Liseverhulst (86 artikelen)
Laatste update: 19-11-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.