Nederlanders opgepakt voor drugssmokkel in 2011

"Nederlandse Mandy Pijnenburg mag naar huis, nadat zij 5 jaar in een gevangenis op de Dominicaanse Republiek heeft vastgezeten. Zij is in juli 2006 gepakt op smokkelen van 20 kilo cocaïne in haar koffer." Nederlanders gearresteerd in het buitenland vanwege drugssmokkel; Het komt veel vaker voor dan je denkt. Dit artikel geeft overzicht van meerdere meldingen van arrestaties in de media in 2011. Het artikel gaat nadrukkelijk niet in op schuld of onschuld. Dit artikel geeft een overzicht van nagenoeg alle berichten in de media in 2011, waarin melding wordt gemaakt dat de (internationale) politie één of meerdere Nederlanders heeft gearresteerd in verband met drugssmokkel.

December 2011: Twee Nederlandse vrouwen met 8 kilo cocaïne opgepakt in Brazilië

Twee Nederlandse vrouwen van 21 en 22 jaar zijn door de Braziliaanse politie gearresteerd wegens drugssmokkel. De twee probeerden op een vliegtuig naar Portugal te stappen met ruim 8 kilo cocaïne in hun koffers. De vrouwen kunnen mogelijk voor vijftien jaar achter de tralies verdwijnen.

December 2011: Nederlandse drugssmokkelaar opgepakt

Een Nederlander in pilotenuniform (!) is gearresteerd in de Dominicaanse Republiek. De Nederlander, een Brit en in totaal 13 anderen waren betrokken bij een grootschalige drugssmokkel. De politie heeft bijna 1.100 kilo cocaïne in beslag genomen. De bende smokkelde de drugs via het vliegveld van La Romana, waar de Nederlander werd opgepakt. De 13 Dominicaanse arrestanten werkten overigens voor de drugsbestrijdingsdienst zelf en bij de beveiliging op het vliegveld. Zo hadden zij toegang tot informatie en wisten zij de controles te omzeilen.

November 2011: Nederlanders opgepakt op Dominicaanse Republiek

De politie in de Dominicaanse Republiek heeft twee Nederlanders opgepakt. De mannen (27 en 28 jaar) zaten in een auto waarin vijf pakketten cocaïne zijn gevonden. Het is niet bekend hoeveel die wogen. Ook twee Dominicanen die in het voertuig zaten, zijn gearresteerd. Men vermoedt dat de twee Nederlanders de drugs naar Nederland wilden smokkelen.

November 2011: Nederlander opgepakt in Spanje

Een voortvluchtige 41-jarige Nederlander die wordt verdacht van grootschalige handel in harddrugs is door de Spaanse politie nabij de plaats Marbella opgepakt. De Nederlander zou deel uitmaken van een drugsbende die meer dan vijfhonderd kilo cocaïne en 230 kilo zogenoemde crystal meth zou hebben verhandeld. Ook zou een half miljoen euro zijn witgewassen.

November 2011: Nederlander opgepakt in drugslab Maleisië

Maleisische autoriteiten hebben in het noorden van Maleisië een Nederlander aangehouden in een drugslaboratorium. Hij werd in november samen met twee Britten en een Fransman opgepakt.

November 2011: Vijf mannen en een vrouw opgepakt in Spanje en Nederland

Bij een wereldwijd drugsonderzoek zijn sinds oktober 2011 in Nederland en Spanje vijf mannen en een vrouw opgepakt. De politie verdenkt dat de arrestanten betrokken zijn bij een grote drugsorganisatie dat zich bezighoudt met wereldwijde drugshandel. Spanje heeft één van de verdachten, een 41-jarige Nederlander, overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten. In deze zaak onderzoekt de nationale recherche internationale drugstransporten, waarbij honderden kilo's cocaïne naar Nederland zijn gesmokkeld en methamfetamine naar onder andere Australië.

November 2011: Politie Peru houdt Nederlander aan

De Peruvaanse politie heeft op het vliegveld van de hoofdstad Lima een Nederlander gearresteerd. Hij had in een dubbele bodem van zijn koffer 3,2 kilo cocaïne verstopt.

November 2011: Twee Nederlanders aangehouden op vliegveld Lima te Peru voor smokkel drugs

Een 40 jarige man bleek bij een controle 2,5 kilo vloeibare cocaïne in zijn kleding te hebben geïmpregneerd. Een 28-jarige vrouw had 2 kilo cocaïne in haar bagage.

Oktober 2011: Politie Venezuela houdt twee Nederlanders aan

Op het vliegveld van Caracas heeft de politie twee Nederlanders gearresteerd met 17 kilo cocaïne in hun koffer. Zij stonden op het punt te vliegen naar Lissabon in Portugal.

Maart 2011 - Wereldwijd staat Nederland in de top van landen met het grootste aantal gevangenen in het buitenland: ongeveer 2.500 in totaal. In de Europese gevangenissen zit men vaak voor uiteenlopende criminele activiteiten, terwijl men buiten Europa, en met name in Latijns-Amerika en Peru, vaak vast zit voor een druggerelateerde criminaliteit. Het Ministerie van Justitie heeft onderzocht dat het vooral mannen zijn, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar, met een lage opleiding, een gezin en veel schulden, die het risico nemen om drugs te smokkelen. Ze hopen snel van hun schulden af te komen en hebben vaak geen idee hoe groot de pakkans is en hoe streng de straffen in andere landen zijn. Een deel is van Surinaamse of Antilliaanse herkomst, vooral onder degenen die in de Dominicaanse Republiek vastzitten.

Oktober 2011: Nederlandse bolletjesslikker opgepakt in Peru

De Nederlander had ruim anderhalve kilo aan bolletjes cocaine in zijn maag. Hij wilde het vliegtuig naar Spanje pakken, maar liep tegen de lamp.

Oktober 2011: Wederom Nederlander gearresteerd voor drugssmokkel in Dominicaanse Republiek

De Nederlandse man had 4 pakjes cocaine, met een gewicht van 1,6 kilo verstopt in een dubbele laag in zijn sportbroek. De man stond op het punt naar Belgie te vliegen.

Oktober 2011: Nederlandse drugssmokkelaar opgepakt in Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek is een Nederlandse drugssmokkelaar opgepakt. In het ziekenhuis zijn 78 bolletjes met cocaïne ontdekt in de maag van de man. De man stond op het punt om van Santo Domingo naar Madrid te vliegen. Waarschijnlijk wilde hij via Madrid naar Amsterdam reizen. Die route wordt vaak gebruikt door drugssmokkelaars sinds de controles op vluchten van Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied verscherpt zijn.

Oktober 2011: Spanje pakt prominente Nederlandse drugshandelaar

Een ‘prominente’ Nederlandse drugshandelaar is in Spanje opgepakt voor het beheren van drie wietplantages in Barcelona. Naast de Nederlander werden nog 8 mensen aangehouden. De politie nam 2.500 planten, 47 kilo hasj en een vuurwapen in beslag. De drugs waren bedoeld voor de Nederlandse markt, meldt de Spaanse politie. Het onderzoek naar de bende startte in maart 2011 na een tip dat er op een plek in Barcelona al sinds vorig jaar wiet werd verbouwd. Eén van de plantages werd gevonden in een oude fabriek. De andere arrestanten komen uit Spanje, Argentinië en Uruguay. Onduidelijk is hoeveel drugs van de plantages in Nederland terecht is gekomen.

September 2011: Duitse politie pakt Nederlandse met drugs op

De Duitse politie heeft een 30-jarige Nederlandse vrouw opgepakt die 20 kilo marihuana in de kofferbak van haar auto had. De drugs hebben een geschatte waarde van ongeveer 150.000 euro. De Nederlandse vrouw viel door de mand toen ze op de snelweg A1 bij Oldenzaal de grens passeerde. De Duitse douane wilde aanvankelijk alleen haar identiteitspapieren controleren, maar de agenten werden wantrouwig toen de vrouw steeds nerveuzer.

September 2011: Drugs smokkelende Defensiemedewerker opgepakt

Een 31-jarige Nederlandse medewerker van Defensie is op Curaçao opgepakt op verdenking van drugssmokkel. De Nederlander zou via de post cocaïne hebben gesmokkeld. De enveloppen werden van Curaçao naar Nederland verstuurd. De man werkt als burgermedewerker op de marinebasis Parera in de hoofdstad Willemstad. De zaak kwam half juli 2011 aan het licht, omdat medewerkers van de Koninklijke Marine enveloppen die ze vonden in post niet vertrouwden. In de enveloppen bleken 'honderden grammen' cocaïne te zitten, aldus een woordvoerder. De Marechaussee hield de verdachte aan op zijn werkplek.

Augustus 2011: Nederlanders opgepakt na onderscheppen 1.200 kilo coke

De Britse politie heeft begin juni na tips van de Nederlandse politie 1.200 kilo cocaïne met een handelswaarde van 45 miljoen euro onderschept in de haven van Southampton. Er zijn 6 mannen aangehouden: een 60-jarige man uit Meppel en zijn drie zoons van 34, 32 en 27 jaar uit Heusden en Waalwijk. De twee andere verdachten zijn 44-jarige mannen uit Amsterdam, onder wie volgens de justitie de vermoedelijke opdrachtgever van het drugstransport. Het UK Border Agency trof op aanwijzing van een Nederlands rechercheteam de cocaïne op 1 juni aan in een motorjacht in de haven van Southampton. De lokale autoriteiten verhinderden dat de verdachten terug naar Nederland zouden varen met het smoesje dat het jacht niet meer zeewaardig zou zijn. De verdachten dachten daarom wekenlang dat de drugs niet gevonden waren. De cocaïne zat verstopt onder het zwemplateau van het motorjacht. Het jacht werd per transportschip van de Britse Maagdeneilanden naar Southampton overgebracht. Justitie vermoedt dat de drugs in Venezuela in het jacht zijn gestopt.

Augustus 2011: Nederlander opgepakt in Libanon om cocaïne

In de Libanese plaats Kaslik, ten noorden van hoofdstad Beiroet, is een Nederlander opgepakt die deel zou uitmaken van een crimineel netwerk. De Nederlander, een Palestijnse en een Ierse man bezaten volgens de berichtgeving 53 kilo cocaïne. Naar verluidt zou het gaan om Mink K. Het Openbaar Ministerie (OM) kan dit bericht echter nog niet bevestigen. Wapenhandelaar K. is een bekende figuur uit de Amsterdamse onderwereld.

Augustus 2011: Nederlanders opgepakt voor wietplantage

De Belgische politie heeft elf Nederlanders opgepakt. Zij werden in verband gebracht met een wietplantage die door de politie werd ontdekt in een dorpje nabij het stadje Tienen. Dat heeft justitie in Leuven bekend gemaakt. De elf ontkennen -uiteraard- iets met de plantage te maken te hebben. De plantage werd maandagavond gevonden door de politie, nadat zij werden getipt door buurtbewoners. Zij vonden het nogal verdacht dat er vrachtwagen met een Nederlands kenteken stopte. Nog vreemder vonden zij het dat er allerlei mannen uit de truck sprongen.

Augustus 2011: Nederlander in Suriname opgepakt om drugs

De politie in Suriname heeft in Paramaribo een Nederlander opgepakt die twee flessen parfum met daarin vloeibare cocaïne bij zich had. Ook had de man 116 bolletjes geslikt. Hij zou terugreizen naar Nederland na een vakantie in Suriname, meldt de Surinaamse politie. De man werd donderdag aangehouden op de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel nabij de hoofdstad Paramaribo. Surinaamse media melden dat even hiervoor op dezelfde luchthaven 21 kilo cocaïne in beslag werd genomen. De drugs waren verstopt in elf pakken met bananenbladeren die als geschenk naar Nederland zouden worden verstuurd.

Augustus 2011: Nederlander smokkelt drugs bij Kanaaltunnel

Een Nederlander heeft geprobeerd ongeveer 60 kilo heroïne Groot-Brittannië in te krijgen via de Kanaaltunnel. De 26-jarige man is afgelopen maandag door de Britse douane gepakt bij de tunneltoegang, vlakbij het Franse Coquelles. De drugs zaten in een koffer en hebben een geschatte straatwaarde van zo'n 3,4 miljoen euro, meldt de Britse douane. De man is inmiddels voorgeleid in Folkestone. Hij moet op 11 augustus opnieuw voor de rechter verschijnen.

Juli 2011: Nederlander op vliegveld Brazilie gepakt met 5 kilo coke

Een 36-jarige Nederlander is dinsdag op het internationale vliegveld van de Braziliaanse hoofdstad Brasilia opgepakt voor drugssmokkel. De man liep met vijf kilo cocaïne tegen de lamp. Dat melden Braziliaanse media. De man had de drugs in en tussen zijn kleren gestopt. Hij stond op het punt een vlucht te nemen die via Peru naar België zou gaan, waar de Nederlander woont. Nadat hij langs de beveiliging was gegaan, vroegen agenten of hij zijn koffer wilde openmaken omdat zij het gewicht van de kleren in zijn koffer verdacht vonden. De Nederlander, die vastzit, hangt een celstraf tussen de vijf en vijftien jaar boven het hoofd voor internationale drugssmokkel.

Juli 2011: Nederlanders opgepakt wegens cocaïnesmokkel

Argentijnse autoriteiten hebben twee Nederlanders, een Surinamer en een 18-jarig Argentijns fotomodel gearresteerd. Ze worden verdacht van cocaïnesmokkel van Zuid-Amerika naar Amsterdam. Argentijnse media berichtten dat het 'narcomodelo' Daiana Antivero volgens aanklagers betrokken is bij de bende smokkelaars waarvan haar Surinaamse vriend de leider zou zijn geweest. Beiden zijn aangehouden samen met een verdachte die uit Nederland of Suriname komt. Het fotomodel zou een belangrijke rol als tolk hebben gehad omdat ze de enige van de zes verdachten is die Spaans spreekt, meldde de krant La Capital. De zaak kwam aan het rollen toen begin juni een in Nederland wonende smokkelaar met 113 capsules cocaïne in het lichaam werd aangehouden op de luchthaven Ezeiza van Buenos Aires. De Argentijnse politie is de smokkel gaan onderzoeken door onder meer verdachten af te luisteren. Later zijn opnieuw twee smokkelaars met capsules cocaïne in hun lichaam aangehouden, een Nederlander en een dag later een Duitser. Beiden zijn in een ziekenhuis opgenomen omdat de verwijdering van de vele capsules moeizaam bleek.

Juli 2011: Drie Nederlanders in Spanje opgepakt voor hasjsmokkel

De Guardia Civil heeft in het zuidoosten van Spanje drie Nederlanders opgepakt voor grootschalige hasjsmokkel. Zij worden ervan verdacht 1700 kilo hasj naar Nederland te hebben willen vervoeren. Persbureau Novum meldt vanochtend dat er ook vier Spanjaarden zijn aangehouden in de zaak. De Nederlanders werden aangehouden in de provincie Murcia nadat de lading drugs gevolgd was vanuit de Spaanse enclave Melilla in Noord-Afrika. De drugs waren verstopt in dubbele bodems van voertuigen die na een boottocht in Almería aan land waren gegaan. Het onderzoek naar de bende was in januari begonnen, nadat er 71 kilo hasj in een voertuig in Melilla was gevonden. De Guadia Civil zegt met de vangst een van de actiefste drugsbendes uit de Spaanse enclave te hebben opgerold.

Juli 2011 : Nederlander gepakt met drugs in Dover

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is gearresteerd, omdat hij wordt verdacht van het smokkelen van drugs met een straatwaarde van bijna 6 miljoen Engelse ponden via de haven van Dover. De Nederlander is op 30 juni gearresteerd nadat de Engelse douanebeambten een vrachtwagen met ingevroren friet in de Eastern Docks hadden gecontroleerd. Hier vonden zij 100 kilo heroïne, 15 kilo cocaïne en 250 kilo cannabis in de wagen.

Juni 2011: Nederlanders opgepakt voor witwassen van miljoenen

Twee Nederlandse mannen zijn opgepakt in een internationale actie tegen het witwassen van drugsgeld. Dat heeft Europol laten weten. Volgens een woordvoerder van het landelijk parket gaat het om een man uit Rotterdam (49 jaar) en een uit Amsterdam (41 jaar). Frankrijk heeft om hun uitlevering gevraagd. Er zouden tientallen miljoenen euro's zijn witgewassen. In totaal zijn zes verdachten opgepakt en tien huizen en bedrijven doorzocht. Daarbij werd meer dan 2,5 miljoen euro cash geld in beslag genomen. Ook ander bewijsmateriaal, computers en mobiele telefoons, werden gevonden. In totaal werden acht Europese arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Duitse, Nederlandse, Colombiaanse, Libanese en Turkse verdachten. Het onderzoek begon al in maart vorig jaar toen de Franse douane in een Spaanse auto een grote hoeveelheid bankbiljetten vond met sporen van cocaïne erop.

Juni 2011: Nederlander zeilt met 600 kilo cocaïne

De Spaanse politie heeft dinsdagmorgen uit de kust van Portugal een Nederlander aangehouden die op een zeilschip 600 kilo cocaïne vervoerde. Dat hebben Spaanse politiebronnen laten weten.

April 2011: Nederlandse opgepakt in Peru met 14.4 kilo cocaïne

De Peruaanse politie heeft een 18-jarige Nederlandse vrouw aangehouden die met 14,4 kilo cocaïne naar Spanje wilde reizen. Dat hebben de autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land dit weekeinde gemeld. De Nederlandse is aangehouden op het internationale vliegveld van de Peruaanse hoofdstad Lima. De drugs waren in kleding geïmpregneerd. De kleding zat in een koffer.

April 2011: Nederlander gepakt in Santo Domingo met 6 kilo drugs

De Dominicaanse politie heeft zondag op het vliegveld van Santo Domingo een Nederlander gearresteerd die zes kilo drugs in zijn koffer had verstopt. Hij wilde van de Dominicaanse hoofdstad naar Madrid reizen, maar werd door de douane opgemerkt tijdens een röntgencontrole. Bij het openmaken van zijn koffer, troffen de douaniers zes pakketten cocaïne aan die de man in een beddensprei met bloemetjes had gewikkeld.

April 2011 : Nederlanders opgepakt in Perth (Australië) vanwege drugs

In Australië heeft de politie twee Nederlandse mannen van 41 en 42 jaar gearresteerd in verband met een drugsvondst in Perth. De politie heeft bijna 14 kilo methamfetamine in een camper in een buitenwijk van Perth aangetroffen en in beslag genomen. De drugs zouden volgens de politie een straatwaarde hebben van zo'n 10 miljoen Australische dollar.

Maart 2011: Verdachten opgepakt in Jan Sofat (Curacao)

Op Curaçao heeft de politie in een woning in Jan Sofat een groep smokkelverdachten aangehouden en een halve kilo cocaïne aangetroffen. Volgens de krant Extra zijn negen personen opgepakt in Jan Sofat, drie Curaçaoënaars, vijf Nederlanders en één Colombiaan. De verdachten zouden condooms met vloeibare cocaïne vullen. Deze worden vervolgens door andere personen ingeslikt en naar het buitenland gesmokkeld. De politie kan momenteel niet veel vertellen over de zaak, maar belooft in de loop van de dag meer informatie te verstekken.

Ook heeft de poltie, in samenwerking met de douane en Nederlandse autoriteiten, twintig kilo cocaïne in een bedrijf aangetroffen. Het is niet bekend om welk bedrijf het gaat, maar de Afdeling Drugs laat wel weten dat het een onderneming betreft die producten naar het buitenland exporteert. Het onderzoek in de zaak begon toen er onlangs in Nederland dertig kilo cocaïne werd onderschept. De drugs waren in beide gevallen op dezelfde manier verpakt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en het onderzoek loopt verder.

Maart 2011: Nederlander gepakt in Ecuador om drugssmokkel

De politie van Ecuador heeft in de hoofdstad Quito een 47-jarige Nederlander gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht lid te zijn van een drugssmokkelbende. Een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigde de aanhouding. De groep zou smokkelaars die naar de VS en Europa reisden van drugs hebben voorzien. Niet alleen de Nederlander, maar ook nog vier andere leden van de bende werden aangehouden. De bende zou geleid worden door een inwoner van Ecuador. Bij de aanhouding in een hotel trof de politie ook pakketten met drugs en geld aan. In Ecuador zitten volgens de meest recente cijfers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 19 Nederlanders vast voor drugs. In Ecuador staan hoge straffen op drugsdelicten.

Februari 2011: Spaanse politie houdt Nederlandse aan in verband met drugssmokkel

Een 21-jarige Nederlandse vrouw is op het internationale vliegveld Barajas in Madrid door de Spaanse politie aangehouden met 1,2 kilo cocaïne in haar bagage.

Februari 2011: Nederlander opgepakt voor cocaïnesmokkel

Op de luchthaven van de Peruaanse hoofdstad Lima zijn deze week vier mensen aangehouden die cocaïne naar Spanje probeerden te smokkelen. Onder hen is een 29-jarige Nederlander. Op zijn lichaam werd 2,5 kilo aangetroffen

Februari 2011: Nederlanders gepakt in Peru met 144 kilo cocaïne

In Peru zijn twee Nederlanders opgepakt met 144 kilo cocaïne in hun bezit. De twee waren op het moment van de arrestatie in een huis in hoofdstad Lima. De mannen zijn 40 en 46 jaar. In Peru, een van de grotere cocaïneproducenten ter wereld, worden regelmatig Nederlanders met drugs aangehouden. Meestal worden zij met kleine hoeveelheden opgepakt. Dit is een exceptioneel grote vangst. Eind vorig jaar zaten overigens 111 Nederlanders vast in een Peruaanse cel voor een drugsdelict.

Januari 2011: Nederlander gepakt in Duitsland met 115 (!) kilo drugs

In de auto van een 42-jarige Nederlandse man uit Groningen is in Noord-Duitsland 115 kilo drugs ontdekt. In de kofferbak had hij 98 kilo hasj en 17 kilo marihuana liggen. De drugs waren verpakt in dozen en zakken. De Duitse douane noemt het de grootste drugsvangst in jaren in die regio. Volgens de Duitse justitie heeft de drugs een straatwaarde van ruim 620.000 euro.

Lees verder

© 2011 - 2024 Solnah, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alcohol gevaarlijker dan XTC?In 2007 kwam het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet met opzienbarende onderzoeksresultaten naar buiten. Het h…
Als je kind gaat experimenteren met drugsAls je kind gaat experimenteren met drugsWat doet het met je als ouder als je ontdekt dat je kind experimenteert met drugs? Denk je als ouder dat experimenteren…
Drugs en drugs is tweeGenotmiddelen die wettelijk niet toegelaten zijn, worden drugs genoemd. Alcohol en sigaretten worden niet tot de echte d…

Poppers, wat zijn het en wat doet het?Poppers zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Vooral in de homogemeenschap is het populair, maar ook buiten die…
GHB drug: gebruik, gevaren en effectenGHB drug: gebruik, gevaren en effectenEr bestaat een grote kans dat je wel eens van GHB hebt gehoord. De drug komt vaak in het nieuws als partydrug in het uit…
Bronnen en referenties
 • www.yayabla.nl
 • www.nrc.nl
 • www.chauffeursforum.nl
 • www.buitenland.feedsntweets.nl
 • www.elsevier.nl
 • www.ad.nl
 • www.nu.nl
 • www.4nieuws.nl
 • www.ad.nl
 • Tubantia
 • www.nu.nl
 • www.nos.nl
 • www.fok.nl
 • www.dagelijksestandaard.nl
 • www.vk.nl
 • www.nieuwsbot.nl
Reactie

Henk, 07-04-2013
Ik ben zelf gedetineerd geweest in de Dominicaans republik, en kon via valse papieren vluchten zodat ik me straf van 15 jaar niet helemaal uit hoefde te zitten.Ik kan je zegen dat ik heel erg medelijden heb met de mensen die vast zitten op dit eiland wand de ambassade daar zo zijn trieste mensen die totaal niets doen voor je.Ok nederlandse regering doet niets voor deze mensen, het word tijd dat er een wots verdrag komt met dit land.Ik ben nu 3 jaar terug in nederland en heb elke nacht nog nachtdromen die niet prettig zijn.Ik heb het echt te doen met deze mensen daarzo.Een ex-gevangen van sant-felipe te puerto-plata Reactie infoteur, 07-04-2013
Beste Henk, dank je voor het delen van deze ervaring.

Solnah (99 artikelen)
Laatste update: 03-01-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Drugs
Bronnen en referenties: 16
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.