Nederlanders opgepakt voor drugssmokkel in 2013

Het smokkelen van drugs lijkt voor veel mensen nog altijd een lucratieve business. Men denkt door simpelweg uit handen te blijven van de politie, met een eenvoudige actie veel geld te kunnen verdienen. Zowel complete organisaties als ook individuele smokkelaars vallen met steeds grotere regelmaat in handen van de politie. Ook in 2013 zijn er vele nieuwsberichten te lezen, waarin melding wordt gemaakt van arrestaties in verband met drugssmokkel waarbij ook Nederlanders betrokken zijn.

Nederlanders in het nieuws in verband met drugssmokkel

In de afgelopen jaren is bijgehouden wanneer er weer iemand met de Nederlandse nationaliteit in het buitenland is opgepakt vanwege het smokkelen van drugs. Helaas komt het veel vaker voor dan je aanvankelijk zou denken. Bekijk ook eens:

Bron: Mdf, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Mdf, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Om de drugssmokkel tegen te gaan heeft de Nederlandse overheid al veel maatregelen getroffen. Iedereen die vanuit de zogeheten ‘risicogebieden’ naar Nederland vliegt wordt op de luchthaven 100% gecontroleerd. Er zijn zelfs bodyscanners voor geplaatst. Je ontkomt niet aan een controle. Risicogebieden zijn onder andere Suriname, Nederlandse Antillen, Peru, Venezuela, Dominicaanse Republiek. Ook worden passagiers uit deze gebieden richting bijvoorbeeld Spaanse luchthavens gevolgd. Vaak gebruiken ze Spanje om vanuit hier alsnog door te vliegen naar andere locaties, waaronder Nederland. Op deze wijze hoopt men alsnog de 100% controle te ontwijken.

Topje van de ijsberg

Wanneer de politie wederom een smokkelaar, smokkelroute of zelfs hele organisatie ontdekt, dan is dat natuurlijk een goede zaak. Echter, alleen de gelukte acties van de politie komen in het nieuws. De vraag is hoe vaak de politie er in slaagt een smokkel te ontdekken, of liever gezegd: hoe vaak het de politie niét lukt. Want dat cijfer is waarschijnlijk aanzienlijk hoger. Het feit dat nog steeds veel mensen pogen om op deze wijze veel geld te verdienen, toont aan dat het nog altijd vaak wel lukt om uit handen van de politie te blijven. De pakkans weegt waarschijnlijk niet op tegen de winsten die te boeken zijn als het wel lukt. Zeker bij de individuele smokkelaars is deze afweging vaak de reden om het te doen: met één geslaagde smokkel kan men bijvoorbeeld van een schuldenlast af zijn.

Berichten in het nieuws in 2013

Hieronder volgt een overzicht van nieuwsberichten in de nationale en internationale media in 20013, waarin melding wordt gemaakt van ontdekte smokkelaars, smokkelroutes of drugsnetwerken en -organisaties en waarbij een Nederlander betrokken is. Het overzicht wordt periodiek bijgewerkt.

Oktober 2013: Arrestaties in cokehandel via Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft in een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne via de Amsterdamse luchthaven Schiphol vijftien verdachten aangehouden, waarvan zeker zeven werkzaam zijn op de luchthaven. De aangehouden verdachten zijn van Nederlandse, Turkse en Colombiaanse nationaliteit, variërend in leeftijd van 23 tot 65 jaar. Een aantal van deze verdachten is door een arrestatieteam aangehouden, omdat het vermoeden bestond dat zij in het bezit waren van een vuurwapen. Tijdens diverse doorzoekingen in woningen van verdachten zijn vuurwapens, geld en drugs aangetroffen en in beslag genomen. De mannen worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie dat verschillende cocaïnetransporten vanuit Midden- en Zuid-Amerika organiseerde naar Nederland.

Oktober 2013: personeel Schiphol gepakt voor drugssmokkel

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft in totaal vier mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Nadat een 30-jarige man uit Ecuador tijdens een controle door de douane was gepakt met negen pakketten cocaïne, ongeveer 12 kilo, zijn ook de andere drie verdachten, twee mannen uit Amsterdam (44 en 51) en een 44-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. De drie Nederlanders zijn allen werkzaam voor een bedrijf op Schiphol en worden verdacht van medeplichtigheid aan de invoer van de coke.

Oktober 2013: Nederlander in omgeving Alicante opgepakt

De Guardia Civil heeft in de provincie Alicante, bij de plaats Aspe, een Nederlander aangehouden die in een huis 455 wietplanten had staan. De plantage was modern uitgerust met bewaterings- en bemestingsapparatuur. Ook was er een droogkamer ingericht. Daar werden 30 kilo wiet, en vijf gesealde pakken van 5 kilo. Er stonden ook bakken stekjes in het huis

Oktober 2013: politie vindt tonnen euro's aan drugsgeld

In een onderzoek naar een groep die zich bezighoudt met internationale drugshandel heeft de politie vier verdachten aangehouden. Het gaat om drie Duitse mannen, die wel in Nederland wonen, en een Nederlander. Twee Duitse verdachten (33 en 34 jaar) komen uit Groningen. De ander Duitser (32 jaar) komt uit Hardenberg. De 25-jarige Nederlander komt uit Arnhem. Bij doorzoekingen in hun woningen werden contante geldbedragen van enkele tonnen, waardevolle goederen, drugs, voertuigen en een vaartuig in beslag genomen. Bij de actie waren ook mensen van Defensie aanwezig. De verdachten zijn ingesloten en de Duitse verdachten zullen worden overgedragen aan de Duitse autoriteiten.

Oktober 2013: Nederlander gepakt bij grote drugsvangst in Equador

Bij een grote politieactie in Ecuador zijn vijftien drugscriminelen aangehouden, waaronder een Nederlander. De andere verdachten zijn acht Colombianen en zes Ecuadoranen. Alle verdachten zouden banden hebben met het Colombiaanse drugskartel Los Urabeños.

Oktober 2013: Nederlandse meisjes gepakt met drugs in Marokko

Zes Nederlandse meisjes zijn in Marokko gepakt met koffers gevuld met 58 kilo softdrugs.

Oktober 2013: tien arrestaties in verband met grootschalige drugssmokkel

Bij een onderzoek naar georganiseerde criminaliteit in Brabant en Limburg hebben het OM en politie-eenheden van de Landelijke Recherche en politie Limburg in totaal tien verdachten opgepakt. De verdachten zouden contacten hebben in België die drugs en grondstoffen voor XTC uit Pakistan, Zuid-Amerika en China door de douane en andere havenautoriteiten in Antwerpen zouden loodsen. Het gaat om cocaïne, hasj en grondstoffen voor de productie van XTC. Op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie is op Bonaire een 68-jarige hoofdverdachte opgepakt.

Oktober 2013: arrestaties criminele organisatie

In een onderzoek naar een criminele organisatie die zich onder meer bezig zou houden met grootschalige (internationale) drugshandel en afpersing heeft de politie op tien adressen invallen gedaan. Er zijn negen verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de Tilburgse criminele organisatie. Zeven aanhouding vonden plaats in Tilburg, één in Waalwijk en één in Antwerpen. Het gaat om acht mannen en één vrouw in de leeftijd van 22 tot en met 47 jaar. In vier gevallen werd er gebruik gemaakt van een arrestatieteam. De 43-jarige verdachte die in Antwerpen is aangehouden, wordt ook verdacht van de schietpartij in Tilburg in 2012. Daarbij raakte een 44-jarige man zwaar gewond. Deze ‘Antwerpenaar’, een man van Turkse afkomst, zou een bekende van justitie zijn. Hij zou niet schuwen geweld te gebruiken. De politie verdenkt de groep criminelen van grootschalige (internationale) drugshandel, afpersing, het plegen van ripdeals en vuurwapenbezit.

Bij de invallen op tien locaties zijn vuurwapens en auto’s in beslag genomen.

September 2013: Nederlander met 8000 pillen gepakt op Mallorca

De Spaanse Nationale Politie heeft op Mallorca 8.000 XTC-pillen in beslag genomen en 800 gram grondstof voor het maken van LSD. Twee mensen zijn aangehouden: een Spanjaard en een Nederlander van 37 jaar. Sinds twee maanden de politie onderzoek naar de verkoop van xtc-pillen in het uitgaanscentrum van Palma de Mallorca. De Nederlander wordt ervan verdacht de pillen vanuit Nederland in Spanje te hebben geïmporteerd.

September 2013: Amsterdammer met 28 kilo hasj gepakt in Almeria (Spanje)

Een 45-jarige man uit Amsterdam is aangehouden in de haven van de Zuid-Spaanse stad Almería. Hij was met zijn auto de veerboot afgereden die net was aangekomen uit de Marokkaanse stad Nador. De drugshonden sloegen aan bij de bestelauto van de man. Hij had in de laadruimte van zijn bestelauto een dubbele bodem aangebracht waarin 285 pakjes hasj met een gewicht van 28 kilo werd gevonden. De man is geïdentificeerd door de Guardia Civíl als A.B. met de Nederlandse nationaliteit.

September 2013: Spaanse politie rolt wietplantages op en arresteert 6 Nederlanders

De Spaanse Nationale Politie heeft in de omgeving van Málaga zes wietplantages ontmanteld waarbij zes Nederlanders zijn gearresteerd. De ongeveer 3.400 planten stonden in drie woningen in Coín en Alhaurín. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken was de wiet, die werd geteeld in goed uitgeruste plantages, bestemd voor de export naar Nederland.

Augustus 2013: Nederlander veroordeeld in Frankrijk voor drugssmokkel

De Franse rechtbank heeft een Nederlander veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor de smokkel van tien kilo cocaïne van Sint-Maarten naar Frankrijk. De man werd gearresteerd op het vliegveld in Parijs

Augustus 2013: Nederlander opgepakt voor drugssmokkel door Spaanse politie

In de Spaanse enclave Melilla, op het Afrikaanse vasteland bij Marokko, is een Nederlander aangehouden door de Guardia Civil. Hij probeerde in 's nachts in Puerto de Melilla de boot te nemen naar Málaga met 35 kilo hasj in zijn auto. De man reisde in een auto met Nederlands kenteken.

Augustus 2013: Grote vangst heroïne en arrestatie 2 Nederlanders

De politie heeft in de haven van Rotterdam 202 kilo heroïne in beslag genomen. Dat is een zeer grote hoeveelheid, doorgaans zijn inbeslagnames van heroïne kleiner. In het onderzoek naar de import van de partij zijn de afgelopen dagen vijf verdachten aangehouden, waaronder 2 Nederlanders uit Amsterdam.

Augustus 2013: 340 kilo hasj in camper, bewoner opgepakt

In een camper achter een woning in het Limburgse Meerlo heeft de politie 340 kilo hasj en een alarmpistool aangetroffen. De honderden kilo's hasj werden aangetroffen in een camper die in een grote tent stond. De 51-jarige bewoner gaf de agenten toestemming om zijn terrein te controleren. De bewoner is aangehouden.

Augustus 2013: Nederlander opgepakt in Brazilie vanwege drugssmokkel

De federale politie in de Braziliaanse deelstaat Ceará heeft op verzoek van de Nederlandse justitie een 51-jarige man aangehouden. Hij stond op de lijst van Interpol gesignaleerd als voortvluchtig. De man gezocht werd in verband met drugshandel. In het bijzonder wordt hij verdacht van de handel in chemische grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. In Nederland staat op deze delicten een gevangenisstraf van 12 jaar! De man wordt uitgeleverd aan Nederland.

Augustus 2013: weer een Nederlander opgepakt vanwege betrokkenheid wietplantages

De Guardia Civil heeft in de buurt van Alicante verschillende wietplantages ontmanteld met in totaal 1060 planten. De invallen vonden plaats in de dorpjes Xixona en Benitatxell. Zes mensen zijn aangehouden, onder hen is een Nederlander.

Augustus 2013: grote hoeveelheid grondstoffen voor XTC onderschept

De politie heeft in de gemeente Nieuwkoop een 52-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de productie van XTC. De man heeft vermoedelijk geprobeerd een container vol grondstoffen voor XTC te importeren. Het gaat om 12.000 liter Safrol, genoeg voor miljoenen XTC-pillen.

Augustus 2013: Nederlander gepakt met wiet in Hongarije

In Hongarije is een Nederlander aangehouden die 5 kilo marihuana probeerde te smokkelen naar het 'Sziget' Festival in Boedapest, een van de grootste muziekfestivals van Europa. De wiet verstopt in tien pakketjes in een luidspreker. De drugs zouden een straatwaarde hebben van 10 miljoen forint (ruim 33.000 euro). Hongarije voert ongeveer het strengste drugsbeleid binnen de Europese Unie. Op het in bezit hebben van grote hoeveelheden soft- of harddrugs staat jarenlange gevangenisstraf tot mogelijk 10 jaar.

Juli 2013: 22 kilo cocaïne onderschept op Schiphol

In de bagage van een 30-jarige Ecuadoraanse man heeft de douane op Schiphol 22 kilo cocaïne gevonden. De man is gearresteerd, samen met een 55-jarige man uit Amsterdam en een 41-jarige man uit Hoofddorp die beiden werkzaam zijn voor een bedrijf op de luchthaven. De Koninklijke Marechaussee trof de drugs aan in de ruimbagage van de man uit Ecuador. De Amsterdammer en de Hoofddorper worden ervan verdacht dat ze de drugs in ontvangst zouden nemen. Zij zitten vast voor drugssmokkel. De pakketten zijn in beslag genomen.

Juni 2013: Limburgse wiet op weg naar Frankrijk

Onder leiding van het landelijk parket heeft de politie in het Limburgse Munstergeleen twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige handel in wiet en export van wiet. Het gaat om een 58-jarige Brit en een 51-jarige Nederlander. Beide mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Maastricht en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Juni 2013: 500 kilogram cocaïne in container Rotterdamse haven

De Dienst Regionale Recherche van de eenheid Rotterdam heeft in een lopend onderzoek in de Rotterdamse haven een container met ongeveer 500 kilo cocaïne gevonden. De container is in mei 2013 in de haven van Rotterdam aangekomen waarna deze door de politie in beslag werd genomen. De cocaïne zat verstopt tussen een lading limoenen en was afkomstig uit Brazilië. De cocaïne, ter waarde van ongeveer 16 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd. Na uitgebreid onderzoek konden de afgelopen weken zes verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van verdovende middelen. Een 57-jarige man uit Kesteren, een 65-jarige man uit Rhoon, een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 67-jarige en een 58-jarige Rotterdammer zitten nog vast. Een 61-jarige man uit 's Gravendeel is inmiddels in afwachting van het onderzoek in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.

Juni 2013: 50 kilogram cocaïne in een oldtimer auto

In een oldtimer in een container in de Rotterdamse haven is een partij van 50 kilo cocaïne gevonden. De cocaïne met een waarde van bijna 2 miljoen euro, zat in een speciale ruimte achter de achterbank van de auto. De oldtimer kwam uit Uruguay in een container naar Rotterdam. Drie mannen, onder wie een 69-jarige Amsterdammer, zijn in verband met de vondst aangehouden. De vondst werd gedaan door het Hit And Run Cargoteam (HARC), een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane, FIOD en Openbaar Ministerie.

Juni 2013: 14 arrestaties in internationale drugsactie

Opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk hebben een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Tijdens deze actie zijn in totaal 14 personen aangehouden in Nederland. De meesten werden gearresteerd op de snelwegen bij Rotterdam en Dordrecht. Tijdens de actie werd er onder meer 152 gram softdrugs, 1.242 gram harddrugs en € 17.260,- in beslag genomen. De controles waren vooral op de snelwegen en in en rond een aantal grote steden.

Juni 2013: Man uit Purmerend verdacht als brein achter coke-smokkel

In een onderzoek naar coke-smokkel middels bolletjesslikkers via Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee een 36-jarige man uit Purmerend aangehouden. Men ziet de man als de organisator en opdrachtgever die drugskoeriers vanuit Zuid-Amerika naar Nederland liet vliegen met bolletjes in hun lichaam.

Juni 2013: Arrestaties bij invoer honderden kilo's cocaine

In een internationaal onderzoek naar de grootschalige import van cocaïne heeft de politie in opdracht van het Landelijk Parket zeven mannen aangehouden. Volgens het OM, die uitgaat van een criminele organisatie, is deze groep ook betrokken bij de schietpartij in het Belgische Limburg. In januari 2013 werd daar een vrachtwagen klemgereden en beschoten met kalasjnikovs. De verdachten zijn aangehouden in Rotterdam, Schiedam, Den Haag, Leiden, Tilburg en Oijen. De politie kreeg zicht op een partij bananen die via de haven van Antwerpen naar Nederland onderweg was. Bij een controle van de container is ongeveer 285 kilo cocaïne ontdekt. De verdachten worden gekoppeld aan meerdere drugstransporten vanuit Columbia naar Nederland in de afgelopen periode.

Juni 2013: Een KLM-steward is opgepakt op verdenking van drugssmokkel

Een steward van KLM is in Singapore tijdens zijn werk opgepakt op verdenking van drugssmokkel. Daar staat in het Aziatische land de doodstraf op. De man is na een KLM-vlucht op zijn hotelkamer in Singapore bij een politie-inval aangehouden. Hij zou handelen in harddrugs.

Mei 2013: Nederlandse wietkwekers gepakt in Spanje

In het zuiden van Spanje is een groep criminelen opgepakt die drugs smokkelde van en naar Nederland. In totaal zijn twintig personen opgepakt, het gaat voornamelijk om Nederlanders. De groep haalde grondstoffen om wiet te kweken in Nederland en zetten de kwekerijen in Spanje op. De oogst werd naar Nederland gesmokkeld.

April 2013: Nederlander aangehouden met drugs op Curacao

Op Curaçao is een Nederlander gearresteerd in wiens huis tientallen kilo's cocaïne en een vuurwapen werden aangetroffen.

April 2013: Nederlander met kilo bolletjes aangehouden in Madrid

De Spaanse politie op vliegveld Barajas in Madrid heeft een Nederlander vastgezet die een kilo aan bolletjes met cocaïne had ingeslikt. De 46-jarige Marcel F. was in Madrid aangekomen met een vlucht uit Santo Domingo. Hij maakte gebruik van de dienst die invaliden helpt om met een rolstoel uit het vliegtuig te komen. Volgens de politie simuleerde de man invaliditeit en ademhalingsproblemen.

April 2013: Braziliaanse politie arresteert Nederlander met 2 kilo coke

Op het vliegveld van de Braziliaanse stad Fortaleza is een Nederlandse man van 31 jaar gearresteerd. Hij had twee kilo cocaïne verstopt tussen etenswaren in zijn bagage. De man stond op het punt een vlucht naar Amsterdam te nemen. Hij is in bewaring gesteld en zal worden voorgeleid als verdachte van internationale drugshandel.

April 2013: Nederlandse 'zoetekauw' loopt tegen de lamp

De politie heeft een Nederlander aangehouden op de luchthaven in Brussel omdat hij cocaïne probeerde te smokkelen. Hij had de drugs verstopt in bijna vijf kilo chocolaatjes. De man was vertrokken in Paramaribo, en was via de Braziliaanse steden Belem en Sao Paolo en Madrid naar Brussel gevlogen.

April 2013: Spaanse politie ontmanteld wietplantage

De Spaanse politie heeft in een vrijstaand huis in Xàbia een wietplantage met 638 planten ontmanteld en vernietigd. Er zijn drie personen aangehouden, onder wie twee Nederlanders. Verder is er 1,8 kilo geoogste wiet in beslag genomen.

April 2013: 'Belgische' Nederlander aangehouden in Spanje

De politie van de badplaats Fuengirola heeft de in België gezochte Belgische Nederlander R.A. aan weten te houden tijdens een politieactie tegen de drugshandel in de badplaats. R.A. is een tot Nederlander genationaliseerde Belg. Hij is mede vanwege de drugshandel tussen België en Spanje eerder al tot 20 jaar celstraf veroordeelt maar wist aan de politie te ontsnappen.

April 2013: Nederlanders aangehouden wegens drugssmokkel naar Engeland

In de haven van Harwich is 450 kilo wiet in een Nederlandse vrachtwagen in beslag genomen. De wiet zat verstopt in een vrachtwagen die in Hoek van Holland aan boord op de veerboot is gereden. Twee Nederlanders van 72 en 48 jaar oud zijn aangehouden.

April 2013: Italiaanse politie arresteert Nederlandse vrachtwagenchauffeur

De Italiaanse politie heeft een koelwagen uit Nederland met 1000 kilo hasj aan boord onderschept. De lading had een waarde van 15 miljoen euro. De Nederlandse bestuurder is gearresteerd.

Maart 2013: Nederlander vist achter het net

De douane heeft op Schiphol een opmerkelijke vondst gedaan. Een 55-jarige man uit Zaandam werd aangehouden omdat hij zakken met zoute vis, met daarin vermoedelijk cocaïne, in zijn bagage had. De Nederlander was afkomstig uit Suriname.

Februari 2013: Drie Nederlanders opgepakt met cocaïne in Praag

Drie Nederlanders zijn op de luchthaven van Praag aangehouden met ruim 31 kilo cocaïne in hun bagage. De arrestanten zijn twee mannen en een vrouw. Ze kwamen aan met een vliegtuig uit Punta Cana, het toeristenvliegveld in de Dominicaanse Republiek.

Februari 2013: Nederlander met 300 kilogram coke gepakt in Guyana

In Guyana heeft de anti-drugspolitie ruim 300 kilo cocaïne in beslag genomen die bestemd was voor transport naar Nederland. Een Nederlander en vijf Guyanezen werden aangehouden bij het houtzaagbedrijf Soesdyke Sawmill, van Guyana Forest Products Inc. dat op naam staat van de Nederlander William Jenezon. Tussen het hout was zeker 312 kilo cocaïne verstopt.

Februari 2013: Drie mannen aangehouden met 25 kilo cocaïne in Ridderkerk

De politie heeft in Ridderkerk drie verdachten aangehouden voor de smokkel van 25 kilo cocaïne uit België. Het drietal reed in twee auto's die werden stilgezet door de politie. In een van de auto's werden twee sporttassen met pakketten cocaïne gevonden. De drugs heeft een groothandelswaarde van ongeveer 875.000 euro.

Februari 2013: Nederlandse vader en zoon opgepakt in Spanje

In de kuststad Almería zijn een Nederlandse vader en zijn zoon door de Spaanse politie opgepakt bij een actie tegen een internationaal drugsnetwerk. Er werd 2.600 hasj in beslag genomen verdeeld over 88 pakketten die op het moment van arrestatie geladen werden in een Duitse vrachtwagen.

Februari 2013: Dominicaans-Nederlandse drugslijn opgerold

De politie op de Dominicaanse Republiek heeft een drugsbende opgerold die smokkelaars met bolletjes cocaïne naar Nederland stuurde. Van de vijf aangehouden verdachten woont er een in Nederland. De bende probeerde smokkelaars te ronselen om zo de drugs naar het buitenland te vervoeren. Een van de verdachten stond op het punt met 111 cocaïnebolletjes, die in totaal 1,1 kilo wogen, naar Nederland af te reizen. Naast de drugs werd ook een pistool in beslag genomen.

Februari 2013: 6,5 jaar cel geëist tegen verdachte van invoer coke via Rotterdamse haven

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft tot 6,5 jaar cel geëist tegen acht verdachten voor de invoer van cocaïne via de haven in Rotterdam. Een van de verdachten was een medewerker van de Rotterdamse haven. Het onderzoek naar de verdachten startte in juni 2012 nadat agenten in de Tholenstraat in Rotterdam-Charlois twintig kilo coke en wapens hadden gevonden tijdens een controle.

Januari 2013: Wederom Nederlander met qat gepakt in Duitsland

De politie in Duitsland heeft een 49-jarige Nederlander aangehouden die een vrachtwagen bestuurde die was volgeladen was met het verdovende middel qat. De bestuurder zei fruit te vervoeren, maar na controle bleek dat in de verzegelde dozen qat zat. De bestuurder had zelf ook van de drugs gebruikt.

Januari 2013: Drugsoma slaat weer toe

Een 62-jarige drugskoerierster van Nederlandse afkomst moet in België wederom achter de tralies. De rechtbank in Brugge veroordeelde de ’drugsoma’ tot 37 maanden cel voor het bezit van 3 kilogram cannabis. De vrouw, die inmiddels Oostende woont, heeft al een rijk gevuld strafverleden als drugskoerierster. Schulden drijven de vrouw tot het smokkelen van drugs.

Januari 2013: Nederlanders opgepakt in verband met onderzoek naar internationaal drugsnetwerk

De politie heeft de afgelopen maanden vier verdachten aangehouden in een onderzoek naar een organisatie die internationaal handelde in drugs. Het gaat om twee 49-jarige Nederlandse vrouwen, een 43-jarige Belg en een man van 33 zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Januari 2013: Nederlander met wietplantage in Spanje opgepakt

De Spaanse politie heeft in Tarragona, bij Barcelona, een wietplantage ontmanteld met 560 planten die door twee Nederlanders werd gerund.

Lees verder

© 2013 - 2024 Solnah, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De gevaren van drugsDe gevaren van drugsIedereen weet dat drugs niet gezond zijn. Velen weten niet dat drugs heel gevaarlijk kunnen zijn. Maar wat zijn eigenlij…
Drugs & Drugsverslaving (soorten + effecten blowen)Je kent het wel je bent een jaar of 16 jaar en je gaat uit en komt voor het eerst in aanraking met drugs je wilt erbij h…
Waarom gebruiken mensen drugsBijna iedereen is wel eens in aanraking gekomen met drugs, al is het niet cannabis (de meest gebruikte drug in Nederland…
Ben ik alcoholist wanneer ik 2 glazen alcohol per uur drink?Wanneer ben ik afhankelijk van drugs en wanneer is er sprake van "withdrawal' en "drugszoekend" gedrag?

Vermaning in Ballum op Ameland - Doopsgezinde kerkVermaning in Ballum op Ameland - Doopsgezinde kerkHet dorp Ballum op Ameland heeft twee kerken, een hervormde en doopsgezinde, die ook wel Vermaning wordt genoemd. In 201…
Sint Clemenskerk in Nes op Ameland - Brand en nasleepSint Clemenskerk in Nes op Ameland - Brand en nasleepOp 5 februari 2013 brandt de monumentale Sint Clemenskerk in Nes op Ameland af. De kerk kan als verloren worden beschouw…
Bronnen en referenties
  • Telegraaf.nl
  • Rtl.nl
  • Crimesite.nl
  • Spanjevandaag.nl
  • Afbeelding bron 1: Mdf, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Solnah (99 artikelen)
Laatste update: 16-10-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.