Online dating: speeddaten op Paiq

Online dating: speeddaten op Paiq De meeste datingsites worden door veel mensen gezien als vleeskeuring. Je kijkt naar elkaars foto’s, klikt verder en reageert niet als iemand er minder leuk uit ziet. Het kan ook anders, zoals door middel van speeddaten op de website Paiq.nl. Wat houdt deze datingsite eigenlijk in en kun je er gratis gebruik van maken?

Online daten?

Online daten wordt voor veel mensen nog gezien als een wat vreemde manier om contact met elkaar te hebben. Mensen zien het vaak als een vleeskeuring. Is de foto niet leuk? Dan gaan we naar de volgende. Dit hoeft niet op elke datingsite! Er zijn ook sites die zich niet puur richten op het uiterlijk, maar juist op gemeenschappelijke interesses. Eén van die sites is Paiq.nl. Op deze websites krijg je de foto van de ander pas te zien nadat jullie een tijd met elkaar hebben gechat.

Hoe werkt Paiq?

Paiq is een datingsite die vooral kijkt naar gemeenschappelijke interesses. Bij het aanmaken van je profiel krijg een vragenlijst, waarbij je zo eerlijk mogelijk moet antwoorden. De computer kan dan matchen of jullie bij elkaar passen. De personen waar je aan gekoppeld wordt, komen op je profiel, maar zien je foto pas nadat jullie genoeg met elkaar hebben gepraat.

Speeddaten

Bij Paiq heb je ook de mogelijkheid te gaan speeddaten. Je wordt dan aan iemand gekoppeld die op dat moment online is en gaat vijf minuten chatten, zonder dat je elkaars foto ziet. Na die vijf minuten mogen jullie allebei aangeven of je nog verder wilt praten. Indien ja, dan mag je nog eens tien minuten met elkaar praten. Als jullie daarna nog steeds in elkaar geïnteresseerd zijn, dan word je aan elkaars profiel toegevoegd en krijgen jullie elkaars foto te zien. In plaats van een gewone speeddate, kun je ook kiezen voor een battledate. Je krijgt dan twee mensen waar je mee kunt chatten tegelijkertijd. Na die vijf minuten moet je er één uitkiezen waar je langer in contact mee wilt blijven.

Do en don’t

Bij Paiq kun je ook do’s en don’ts invullen. Dit zijn dingen die je leuk vindt of juist niet. Zet je hobby’s en interesses bij do’s en geef ook aan wat je een echte not done vindt. Gedurende de chat kun je op zoek gaan naar de do’s en dont’s van anderen. Als je een woord typt dat tussen de do’s of don’ts staat van de ander, dan krijg je hier een melding van. Zo leer je elkaar ook weer beter kennen en kun je beoordelen of jullie dezelfde interesses hebben.

Foto’s beoordelen

Op Paiq zit ook een foto beoordelingssysteem. Je kunt aangeven welke foto’s je leuker vindt en welke minder leuk. De computer zal hier ook wat mee doen. Ook krijgen de mensen die je hoog beoordeeld hebt een melding hiervan en krijgen ze je foto ook te zien. Vinden zij je tevens interessant? Dan kan er een berichtje worden verstuurd. Dit gedeelte is dus wel iets meer een ‘vleeskeuring’ maar is tevens een leuke afwisseling op het chatten.

Gratis?

Paiq kan volledig gratis zijn. Er zijn wel extra betaalde functies waar je gebruik van kunt maken, maar je hoeft niet te betalen om contact te kunnen hebben met andere mensen, zoals op veel datingsites wel het geval is.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: foto op je profielOnline dating: foto op je profielWil je online daten? De foto die je gebruikt op je profiel is enorm belangrijk. Mensen beoordelen je hier toch op. Waar…
Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating kan erg succesvol zijn, maar tegelijkertijd ook heel erg frustrerend. Het is natuurlijk nooit leuk als je…
Online Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenOnline Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenMannen die een vrouw zoeken via online dating raken nogal eens ontmoedigd. Voordat je jouw dating profiel op datingsites…
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…

Online dating: wanneer ga je elkaar ontmoeten?Online dating: wanneer ga je elkaar ontmoeten?Heb je iemand gevonden via een datingsite waar je wel een klik mee hebt, dan zal er wellicht een eerste date komen. Wann…
De ware…, bestaat echt!De ware…, bestaat echt!Je bent al een hele poos op zoek naar de ware. Je begint te geloven dat er voor jou geen ware is. Waar is die persoon di…
Bronnen en referenties
  • Paiq.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.