Online dating: foto op je profiel

Online dating: foto op je profiel Wil je online daten? De foto die je gebruikt op je profiel is enorm belangrijk. Mensen beoordelen je hier toch op. Waar moet een goede foto op een datingsite aan voldoen? Hoe kun je ervoor zorgen dat anderen je interessant vinden? Welke foto doet het goed bij het andere geslacht, waardoor je echt indruk kunt maken?

Online dating

Online dating betekent dat je elkaar via een datingsite kunt leren kennen. Op de meeste datingsites moet je een foto plaatsen. Dit is heel belangrijk, want er moet natuurlijk ook een lichamelijke klik tussen jullie zijn. Veel mensen beoordelen deze foto nog best wel kritisch. Wat voor een foto kun je het beste plaatsen en hoe zorg je ervoor dat de anderen je foto leuk genoeg vinden om meer over je te willen weten?

Wat voor een foto doet het goed?

Belangrijk is om sowieso altijd een foto te zoeken die je zelf leuk vindt en waar je een goed gevoel bij hebt. Ook kun je het beste een foto plaatsen waar je gezicht goed zichtbaar is. Laat tenminste je schouders zien. Als je en foto hebt met alleen je hoofd tot aan je nek, dan zal het lijken alsof je je lichaam liever niet wilt laten zien, alsof je dus iets te verbergen hebt. Zorg ook dat je een foto hebt waarop je lacht. Dit doen maar weinig mensen, maar het is echt zo dat iemand die op een foto lacht er meteen een stuk aantrekkelijker uit kan zien.

Actiefoto’s op je profiel

Actiefoto’s, zoals vakantie- of sportfoto’s kunnen leuk zijn op een profiel. Mensen krijgen daardoor een beter beeld van je. Zorg alleen dat dit niet de standaardfoto is, maar voeg zo’n actiefoto toe als extra foto.

Actuele foto

Het is verstandig een actuele foto te kiezen. Het liefst eentje die niet ouder is dan achttien maanden. Heel veel mensen nemen een oude foto en wanneer er dan een echte date is, zal dit erg tegen kunnen vallen. Eerlijkheid is beter en een actuele foto zal dus een duidelijker beeld geven voor je potentiële date.

Niet met anderen

Zorg dat je alleen op de foto staat, niet met anderen. Je potentiële date weet toch niet wie die andere mensen zijn. Misschien zal hij of zij denken dat je met een ex op de foto staat. Ook gaat het uiteindelijk om jou. Wat als de ander veel aantrekkelijker is? Daarbij is het helemaal niet netjes om foto’s op een datingsite te zetten waar anderen op staan. Zij weten dit vaak niet eens.

Make-up

Dit geldt natuurlijk alleen voor de dames: overdrijf niet met de make-up die je op de foto hebt. Wel is een beetje make-up een goed idee. Dit kan de foto aantrekkelijker maken en de focus wordt minder gelegd op de minder goede kanten in je gezicht.

Schaars gekleed

Het is waar dat mannen en vrouwen die foto’s plaatsen waar ze schaars gekleed zijn meer aandacht krijgen. Toch komt er zelden een date uit. Denk zelf maar goed na: komt zo iemand betrouwbaar over? Zie je zo iemand als een serieuze date?

Hoeden en zonnebrillen

Hoeden en zonnebrillen geven het idee alsof je iets te verbergen hebt. Daarbij kan iemand niet echt een goed beeld van je krijgen. Het is beter om een hoed of zonnebril op de foto te voorkomen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenOnline Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenMannen die een vrouw zoeken via online dating raken nogal eens ontmoedigd. Voordat je jouw dating profiel op datingsites…
Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating kan erg succesvol zijn, maar tegelijkertijd ook heel erg frustrerend. Het is natuurlijk nooit leuk als je…
Online dating sites: waar moet je voor oppassen?Online dating sites: waar moet je voor oppassen?In deze tijd van individualisme komen er steeds meer online dating sites bij. Op deze online dating sites kunnen mensen…
De profielfoto bij het online dating profielDe profielfoto bij het online dating profielBij het maken van een online dating profiel of een Tinder profiel wordt er lang nagedacht over de perfecte foto om zovee…

Online dating: speeddaten op PaiqOnline dating: speeddaten op PaiqDe meeste datingsites worden door veel mensen gezien als vleeskeuring. Je kijkt naar elkaars foto’s, klikt verder en rea…
De ware…, bestaat echt!De ware…, bestaat echt!Je bent al een hele poos op zoek naar de ware. Je begint te geloven dat er voor jou geen ware is. Waar is die persoon di…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.