Originele ideeën voor een vrijgezellenfeest met dames

Originele ideeën voor een vrijgezellenfeest met dames Je bent gevraagd om een vrijgezellenfeest te organiseren voor een aanstaande bruid. Hartstikke leuk, maar ook een beetje spannend. Zeker als je al meerdere vrijgezellenfeesten hebt gehad in je omgeving. Dan wil je niet meer aankomen met de zoveelste high tea of een workshop cupcakes maken. Hoe leuk die activiteiten ook zijn, origineel zijn ze niet. Think out of the box met deze vrijgezellenactiviteiten. Veel van deze ideeën kunnen uiteraard ook als inspiratie dienen voor een vrijgezellenfeest voor mannen. Of je nu voor een dag organiseert voor een stoere, classy of een artistieke bruid (of bruidegom), er zijn genoeg mogelijkheden. Denk aan een rollerdisco, een scootmobielrace of vuurspuwen.

Soort activiteit


Muzikaal

Hoelahoepen

Haal het kind in je naar boven met een workshop hoelahoepen. Swing met je heupen en houd de hoepel omhoog. Je leert in deze workshop allerlei trucs op toffe muziek. Misschien kun je aan het eind wel een hoepel ronddraaien met één been! De workshop duurt meestal 1,5 uur met een korte pauze. Je kunt de workshop combineren met rock&roll-outfits of met een aansluitende picknick in het park.

Kunstschaatsen

Is de bruid een echte (ijs)prinses? Of houdt ze enorm van dansen? Met een workshop kunstschaatsen heb je dan een originele invulling voor een vrijgezellenfeest. De workshop duurt meestal 1 tot 1,5 uur en je krijgt er vaak warme chocomelk bij. Je kunt de activiteit nog persoonlijker maken door speciale muziek mee te nemen of de bruid te verkleden in een prachtig jurkje met een tiara. Je kunt deze workshop bijvoorbeeld volgen in Nijmegen bij de schaatshal het Triavium of bij Hilversum on ICE.

Twerkshop

Schudt de bruid graag met haar heupen tijdens het uitgaan? Ga dan voor een twerkworkshop, oftewel een Twerkshop. Leer schudden met je billen zoals Miley Cyrus op dancehall muziek. Lachen gegarandeerd, maar vergis je niet; twerken is zwaar voor je bovenbeenspieren. In een uur of anderhalf uur leer je een choreografie op een nummer. Je kunt vragen of dit een nummer kan zijn dat belangrijk is voor de bruid om er een extra persoonlijk tintje aan te geven. Als je nog puf hebt, kun je hierna je nieuwe dancemoves gaan showen in de kroeg.

Rollerdisco

Wijde broeken, grote kapsels en discorolschaatsen. De jaren 70 in twee uurtjes. Hul jezelf in fel gekleurd spandex en boogie woogie op de discobeats. Eerst krijg je een veiligheidsinstructie en beschermende materialen, dat is wel zo veilig. Daarna kan de lol beginnen. Wie weet spring jij uiteindelijk wel over de hoogste schans!

Stoer

Vuurspuwen

Wat is stoerder dan een cursus vuurspuwen? Hoe gaaf is het om vlammen van 2 tot 5 meter hoog te produceren? Eerst krijg je een demonstratie en een veiligheidsinstructie en daarna ga je aan de slag met vuurspuwen. De afsluiting kan worden gedaan met een megagroepsvlam. Niet de goedkoopste activiteit, maar wel erg origineel.

Indoor of outdoor stormbaan

Ren door de modder of door een overdekte hal en overwin de obstakels. Slinger aan touwen en help elkaar over hoge muren heen. Erg sportief en stoer. Vaak zijn stormbanen te combineren met andere activiteiten zoals worstelen in een sumo-pak, survivallen in het bos en een militaire oefening volgen bij een drilsergeant. In de zomer kun je een eigen Wipe Out houden, zoals het televisieprogramma. Je zou deze activiteit kunnen combineren met een avondje in de sauna of een tropisch zwemparadijs om bij te komen en weer helemaal schoon te worden.

Icewoman workshop

Is in bad liggen een stoere workshop? Wel als het in een ijsbad is. Je leert in de icewoman-workshop van een middag hoe je je ademhaling onder controle kan houden. Dit doe je door middel van concentratieoefeningen. De workshop is niet goedkoop, maar door de geleerde ademhalingstechnieken voel je je energieker en verbeter je je sportpresentatie. Zoek je iets goedkoper en/of minder serieus, dan kun je googelen op ijsspelen, snow games en curling.

Leren pokeren

Zet je pokerface om zoveel mogelijk fiches binnen te halen. Leer van een professional de ins en outs van de pokerregels en hoe je zo effectief mogelijk je kaarten gebruikt. Je sluit de workshop af met een spannend pokertoernooi waarin je je geleerde vaardigheden kunt testen. Je kunt deze workshop compleet maken door naar het casino te gaan en te testen hoe je het doet tegen 'echte' spelers.

Artistiek

Graffiti workshop

Heeft de vrijgezel nog een muur over of een tuinhek dat een beetje kaal is? Maak dan met je groep een prachtig graffiti-kunstwerk. Je leert eerst wat graffiti is en vervolgens maak je een schets. Daarna ga je oefenen met verschillende stijlen en technieken. Tot slot maak je een eigen kunstwerk of beklad je samen een grote muur. Deze workshop is erg persoonlijk door de boodschap die je kunt uitdragen met de graffiti-kunst.

Zilveren sieraden maken

Is de bruidegom verzot op bling? Volg dan een workshop zilveren sieraden maken. Bij zilveren sieraden maken kun je elk een onderdeel maken van één grote ketting voor de bruid of je maakt elk een eigen simpel sieraad. Zilveren sieraden maken kan ook een hele middag duren als je een complexere sieradenwens hebt.

Verf gooien

Ga los met potten verf, spetter met kwasten en gebruik je lichaam om verf op een doek te smeren. Bij een workshop verf gooien trek je een overall aan en mag je alles doen met verf. De muren en het plafond zijn beschermd, dus je kunt je helemaal uitleven. Uiteindelijk maak je per persoon een eigen expressionistisch schilderij. Je kunt er dan nog voor kiezen een groot doek voor de vrijgezel maken.

IJssculpturen maken

Hakken, bikken en ijskoude vingers zijn dingen die je kunt verwachten bij een cursus ijssculpturen maken. Maak een verrassend mooie creatie van ijs in anderhalf uur onder deskundige begeleiding. Deze workshop is niet duur en kan in elk seizoen van het jaar gedaan worden. Op sommige plekken kun je de workshop combineren met schaatsen of indoor skiën.

Classy

High tea, maar dan anders

Een high tea kennen de meeste mensen al wel. Het blijft een gezellige activiteit. Je kunt de high tea persoonlijk maken door er een thema aan te verbinden. Ga eens high tea'en in een superdeluxe winkelstraat in Amsterdam gekleed als Gooische vrouwen. Of ga verkleed als filmsterren uit de 50's en houd een high tea in een prestigieus antiek winkelcentrum. Je kunt ook à la Marie Antoinette in baljurken gaan high tea'en in een kasteel. Bel wel even de locatie op of ze het goed vinden dat je helemaal uitgedost aan tafel komt. Als je je niet wilt verkleden kun je een bijzondere thee-ervaring opzoeken. Houd bijvoorbeeld een theeproeverij, bezoek een pluktheetuin of bezoek een Japanse theeceremonie.

Korte film opnemen

De lipdub kent iedereen inmiddels, maar je kunt ook een echte korte film opnemen met je groep. Schrijf met de groep een script en bepaal alle factoren van je film. Welke kleding wil je gebruiken? Wie zijn de acteurs? Je doorloopt alle stappen inclusief het monteren van je eigen persoonlijke film.

Pin-up fotoshoot

Is de bruid helemaal onder de indruk van de stijlvolle pin-up look? Je kunt als groep een uitgebreide workshop volgen over hoe je deze look bereikt. Als afsluiter heb je een fotoshoot in vintage stijl. Je kunt zelf kiezen of je als classy housewives gaat of juist als sexy sailorgirls. Een middag om nooit meer te vergeten met fotografisch bewijs.

Spa

Vergeet stomme drankspelletjes, vergeet rondlopen in bizarre outfits, houd het vrijgezellenfeest relaxed. Ga samen naar de sauna en boek voor de vrijgezel een extra luxe behandeling. Of onderga een groepsbehandeling zoals rhassoul of hamam. De ultieme verwenning voor een rustige bruid.

Grappig

Scootmobielrace

Is de bruid bang om oud te worden? Laat zien dat dit helemaal niet het einde van de wereld is. Oude mensen kunnen erg veel lol hebben en al helemaal met hun scootmobiel. Houd bijvoorbeeld een scootmobielrace op een behendigheidsparcours. Deze hilarische activiteit zorgt ervoor dat je je voelt als een echte racecoureur. Voeg wat grijze pruiken toe en je middag is gevuld.

Plat praten

Altijd al eens een biertje willen bestellen in een bruine kroeg in de Jordaan? Volg een cursus plat Amsterdams praten. Wil je juist met carnaval in Limburg de blits maken? Volg de Limburgse inburgeringscursus. Er zijn zoveel dialecten en accenten in Nederland en er zijn genoeg leuke workshops en activiteiten die erbij horen. Leer je eigen omgeving of juist een compleet andere omgeving kennen door de lokale taal te leren spreken. Vaak is de workshop ook nog op een leuke bijpassende locatie.

Travestietendiner

Wie deze dames weleens tegenkomt weet dat travestieten echt de grootste lol hebben. Ze zijn zelfverzekerd, hartveroverend en zeer gezellig. Ga bijvoorbeeld met een van deze dames op een tour langs de wallen en luister naar de leukste (en foutste) verhalen. Daarna kun je bijvoorbeeld een show bezoeken of genieten van een diner.

Comedyshow of festival

Heeft de bruid geen zin in een show met halfnaakte mannen? Ga dan juist naar een leuke comedyshow of bezoek een comedyfestival. Humor is gegarandeerd en wie weet wordt er zelfs een speciaal stukje aan de bruid gewijd. Geniet van een gezellige avond met vriendinnen en lach erop los.

Lees verder

© 2016 - 2024 Espijkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe organiseert u een vrijgezellenfeest?Hoe organiseert u een vrijgezellenfeest?Allereerst gefeliciteerd, u organiseert immers geen vrijgezellenfeest als niemand van uw vrienden of familieleden gaat t…
Tips voor een vrijgezellenfeest voor vrouwenTips voor een vrijgezellenfeest voor vrouwenGaat er binnenkort een familielid trouwen, bijvoorbeeld je zus of een nicht? Zegt een vriendin binnenkort Ja tegen haar…
Uitje voor het hele gezin in Utrecht: Prison IslandUitje voor het hele gezin in Utrecht: Prison IslandPrison Island in Utrecht is een soort combinatie tussen Escape Room en Fort Boyard. Spreken deze spellen je aan dan is P…

Alternatief voor studentenhuis: een woongroepGa je aankomend jaar studeren? Of ben je al bezig met een studie en wil je een andere plek om te wonen? Neem dan eens ee…
De seksuele revolutie: ontstaan en gevolgenDe seksuele revolutie: ontstaan en gevolgenEind jaren zestig van vorige eeuw ontstond de seksuele revolutie als antwoord op het Victoriaans tijdperk. Met de introd…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jumpyjodes, Flickr (CC BY-2.0)
  • Hoop la Hoop, workshop hoelahoep, http://www.hooplahoop.nl/#!workshop/c8x8
  • Schaatshal Triavium, workshop kunstschaatsen, http://www.triavium.nl/arrangementen/kunstrijclinic
  • Paaldans Zoetermeer, twerkshop, http://www.paaldans-zoetermeer.nl/2014/08/24/workshop-twerking-twerkshop-by-anet-antosova/
  • Devoltage.nl, Rollerdisco, https://devoltage.nl/aanbod/roller-clinic/
  • Break the border, workshop vuurspuwen, http://www.breaktheborder.nl/workshop_vuurspuwen_workshop
  • Ayers rock, stormbaan, http://www.ayersrock.nl/arrangementen/particulier/vrijgezellen-arrangement/
  • LexNaturalis, Ice training, http://www.lexnaturalis.nl/?page_id=1702
  • Goed poker, poker workshop, http://www.goedpoker.nl/poker-workshop/
  • Graffiti fabriek, workshop graffiti, http://www.graffiti-fabriek.nl/werkgebied/steden/a/workshop-graffiti-amersfoort
  • Vrijgezellenfeest.nl, sieraden maken, http://www.vrijgezellenfeest.nl/creatief/zilveren-of-bronzen-sieraden-maken
  • Splash art, vrijgezellenfeest verf gooien, http://www.splashart.nl/products/allemaal-een-eigen-doek-en-daarna-een-groot-doek-voor-de-feestbeest-/
  • De uithof, workshop ijssculpturen, http://www.deuithof.nl/nl/workshop-ijssculpturen
  • Muffin and scone, high tea, http://muffinandscone.nl/high-tea-bij-ons/
  • Filmdagje, speelfilm opnemen, http://www.filmdagje.nl/workshops-activiteiten/speelfilm/
  • Sugarcoated, pin-up fotoshoot, http://www.sugarcoatedpictures.nl/vintage-vrijgezellenfeest/
  • Thermen Bussloo, behandelingen, https://www.thermenbussloo.nl/nl/behandelingen/
  • Vvc adventure, scootmobielrace, http://www.vvc-adventure.nl/scootmobiel-race-idee-vrijgezellenfeest-vrouw
  • Amsterdam tour, workshop plat amsterdams praten, http://tours.amsterdamtour.nl/workshops/workshop-cursus-plat-amsterdams/
  • Vrijgezellenfeesten Amsterdam, travestieten diner, http://vrijgezellenfeestamsterdam.com/mannen-arrangement/travestietentheater-amsterdam-arrangement-vrijgezellenpakket/
Espijkers (6 artikelen)
Laatste update: 19-05-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 20
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.