Vrijgezellenfeest spellen over tv-series

Vrijgezellenfeest spellen over tv-series Een vrijgezellenfeest maak je het liefst zo persoonlijk mogelijk. Iemand die gek is op tv-series kun je de hele dag voor het beeldscherm zetten om te 'bingewatchen', maar dat is minder gezellig voor de rest van de deelnemers. Spellen met tv-series als thema zijn dan geschikt om de sfeer erin te houden.

Zoektocht (30 minuten)

Benodigdheden:

 • Screenshots in een doorzichtig hoesje.
 • Een aftekenlijst met de verschillende screenshots of een beschrijving in woorden.

Verstop in de ochtend de verschillende screenshots in een park. Schroom niet om ze onder banken of in bomen te verstoppen. Laat de deelnemers op zoek gaan naar de afbeeldingen. De eerste die de hele lijst heeft afgevinkt, die heeft gewonnen. Als je een groter budget hebt, kun je ook voorwerpen verstoppen, zoals plastic zwaarden of toverstafjes. Zorg er wel voor dat de voorwerpen niet op echte wapens lijken.

Beeld en geluid (ongeveer 45 minuten)

Benodigdheden:

 • Een geluidfragment van een lied uit een serie.
 • Elke persoon heeft een smartphone met camera of een fototoestel.

De bruid krijgt 20 minuten om het fragment uit haar hoofd te leren. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan tijdens het eten of een rustmoment. Niemand anders mag het geluidsfragment horen. Als de tijd om is, krijgt elke deelnemer één voor één een woord uit het geluidsfragment. Je kunt de woorden ook in enveloppen doen en dan uitdelen. De deelnemers krijgen 20 minuten om in de omgeving een foto te maken die dat woord weergeeft. Als de tijd om is, moet de bruid raden welk woord bij een foto hoort. Hoe moeilijker je de woorden kiest, hoe moeilijker het spel wordt. Denk bijvoorbeeld aan abstracte begrippen zoals liefde en berouw.

Diner (30 minuten)

Benodigdheden:

 • Eten en decoratie afhankelijk van de tv-serie.
 • Enveloppen met daarin een rol voor iedere deelnemer en bijbehorende bekende teksten.

De organisatie maakt een tafel op in de stijl van een scène uit de gekozen tv-serie. Tijdens het eten krijgen de deelnemers een envelop met daarin een rol en een uitleg die ze uitspelen. De bruid moet dan raden welk personage ze voorstellen. Bij Game of Thrones kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de sterfscène van het karakter Joffrey. Joffrey is dan makkelijk te herkennen, maar de andere personages zijn lastiger om te raden. Het is niet nodig dat alle deelnemers de serie kennen. Het is juist hilarisch als iemand het personage verkeerd interpreteert en dat de bruid het daardoor niet kan raden.

Zombie-tikkertje (15 minuten)

Een spel voor de liefhebbers van zombie-series. Eventueel kan dit ook in het thema vampiers of andere enge wezens.

Benodigdheden:

 • Zombiemaskers of hoeden met zombies erop.
 • Rood lint in stukken van 50 centimeter.

Start met één of twee zombies door deze deelnemers een hoofddeksel op te zetten. Deel het lint uit aan de zombies. Geef de overige deelnemers een voorsprong en laat daarna de zombies los. De zombies kunnen deelnemers verwonden door een lint om een arm of been te binden van hun slachtoffer. Het slachtoffer kan dit lichaamsdeel dan niet meer gebruiken. Als een slachtoffer vier linten om al zijn ledematen heeft, dan sterft hij en verandert hij in een zombie. De slachtoffers kunnen een zombie doden, door het hoofddeksel af te pakken. Immers, een zombie dood je door hem te onthoofden. De winnaars zijn de slachtoffers die nog leven na 15 minuten. Als er geen slachtoffers meer over zijn, dan hebben de zombies gewonnen.

Serie vragen (20 minuten)

Benodigdheden:

 • Lijst vragen bij een populair serie. Bijvoorbeeld Doctor Who.
 • Kleine cadeautjes voor de bruid, zoals bonbons.
 • Eventueel een tas met hoedjes, sjaals en dergelijke.

Laat de bruid aan een aantal willekeurige voorbijgangers een serievraag stellen, zoals hoe heet de telefoondoos van de Doctor? Als de voorbijganger het goed heeft, krijgt de bruid een cadeautje. Als de voorbijganger het fout heeft, mag hij of zij een accessoire kiezen die de bruid op moet houden de hele dag. Hiervoor in de plaats kunnen ook shotjes worden gedaan of een spoiler worden gegeven van een aflevering die ze nog niet gezien heeft bijvoorbeeld.

Op volgorde zetten (15 minuten)

Benodigdheden:

 • Screenshots van belangrijke gebeurtenissen uit een seizoen van de favoriete tv-serie van de bruid. Bijvoorbeeld bij House of Cards seizoen 1; Frank ontmoet Zoë, Frank moet naar huis, Peter Russo wordt dronken enzovoorts.

De deelnemers krijgen een kwartier om de gebeurtenissen uit de tv-serie op de goede volgorde te zetten. Als dit goed gaat, krijgen ze een presentje zoals een lekker drankje. Gaat dit niet goed, dan moeten ze het aantal dat ze fout hebben aan vieze drankjes drinken of iets anders vervelends doen zoals afwassen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Espijkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe organiseert u een vrijgezellenfeest?Hoe organiseert u een vrijgezellenfeest?Allereerst gefeliciteerd, u organiseert immers geen vrijgezellenfeest als niemand van uw vrienden of familieleden gaat t…
Zylom: online spelletjes spelenZylom: online spelletjes spelenZylom is een Nederlandse website waar je online spelletjes kunt spelen en (meestal tegen betaling) downloaden.
Uitje voor het hele gezin in Utrecht: Prison IslandUitje voor het hele gezin in Utrecht: Prison IslandPrison Island in Utrecht is een soort combinatie tussen Escape Room en Fort Boyard. Spreken deze spellen je aan dan is P…

Kaart uitkiezen om een ernstig zieke sterkte te wensenKaart uitkiezen om een ernstig zieke sterkte te wensenVoor iemand die ernstig ziek is geworden is het krijgen van een kaartje met de post erg fijn. Op zo'n manier een zieke s…
Vrijbuiter en het vrijbuitersprobleemVrijbuiter en het vrijbuitersprobleemEen vrijbuiter is iemand die gebruik maakt van een collectief goed of dienst zonder hiervoor te betalen of te investeren…
Espijkers (6 artikelen)
Laatste update: 16-07-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.