Bijeenkomsten voor en over het christelijke geloof

Bijeenkomsten voor en over het christelijke geloof In de hedendaagse moderne tijd is ons leven steeds meer gericht op individualiteit en materie. Toch is er juist dan vaak behoefte aan rust en spiritualiteit. Onderstaande bijeenkomsten zijn goede opties om eens tot jezelf te komen in alle rust.

Geloven nu

Dit eigentijdse project met gelijknamig materiaal is ontstaan in Deventer. Mensen spreken over de Bijbel en de levensvragen die hen bezighouden. Inmiddels bestaan er al ruim 125 groepen in Nederland en Belgie die met deze method en materialen werken.

Wereldjongerendagen

De Wereldjongerendagen zijn in 1984 in het leven geroepen door Paus Johannes Paulus II om een hart onder de riem te steken van de jonge gelovigen en als een belangrijk onderdeel van de evangelisatie. De wereldjongerendagen vinden om de 3 jaar plaats.
Voor verdere informatie zie: www.jongkatholiek.nl/wjd

Bedevaartsplek in Dokkum

In Dokkum op de plek waar Bonifatius is vermoord, is een bedevaartsplek ontstaan. Op deze plek vind je een bron met een kapel en je vindt er ook het beeld van de zalige pater Titus Brandsma.
Voor verdere informatie zie:www.bonifatiuskapel.nl

Taizé ontmoeting

Taizé is een dorpje in Bourgogne waar onder de inspirerende leiding van Frére Roger Schutz, een bijzondere plaats voor gebed en ontmoeting is ontstaan. Jaarlijks komen hier veel jongeren uit alle delen van de wereld bij elkaar. In de vieringen spelen meditatieve liederen, ikonen en stilte een belangrijke rol.
Voor verdere informatie zie:www.taize.fr/nl

Interreligieuze vredesbijeenkomst

De bijeenkomst waarbij paus Johannes Paulus II in 1986 vertegenwoordigers van de verschillende wereldgodsdiensten samenriep in Assissi, voor een gebed van de vrede. De gemeenschap van Sant’ Egidio organiseert jaarlijks de vergadering van volkeren en godsdiensten om de gemeenschappelijke inzet van religies voor vrede te versterken.

Allerzielen alom

Geeft een nieuwe impuls aan deze van oorsprong katholieke gedenkdag op 2 november. Begraafplaatsen worden ‘s avonds gastvrij aangekleed zodat nabestaanden de kans krijgen om de overledenen te herdenken.

Lees verder

© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De functies van psychologie, religie en theologieDe functies van psychologie, religie en theologieGodsdienstwetenschap is een fascinerend vakgebied omdat veel conflicten in de wereld een godsdienstig of religieus motie…
Boekrecensie: Knielen op een bed violenrecensieBoekrecensie: Knielen op een bed violenKnielen op een bed violen is een boek wat is geschreven is door Jan Siebelink. Het is een indringende beschrijving van e…
Invloed christendom in NederlandHet christendom is al eeuwen lang de meest voorkomende godsdienst in Nederland. In de Middeleeuwen draaide alles in Nede…
Kosten van afvallen met Weight WatchersKosten van afvallen met Weight WatchersDe kosten van Weight Watchers kunnen verschillen, doordat je op verschillende manieren kunt deelnemen aan Weight Watcher…

De Bijbel in de praktijk: Kerstmis ervarenDe Bijbel in de praktijk: Kerstmis ervarenWat betekent Kerstmis voor u? Een gezellig feest met de familie of meer? Misschien komen de woorden: verwondering, bewar…
Literatuursuggesties over het christelijke geloofLiteratuursuggesties over het christelijke geloofHet geloof is voor veel mensen een belangrijk deel van hun leven waarin ze zichzelf verkennen en leren kennen. Onderstaa…
Bronnen en referenties
  • www.taize.fr/nl
  • www.bonifatiuskapel.nl
  • www.jongkatholiek.nl/wjd
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 09-12-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.