Literatuursuggesties over het christelijke geloof

Literatuursuggesties over het christelijke geloof Het geloof is voor veel mensen een belangrijk deel van hun leven waarin ze zichzelf verkennen en leren kennen. Onderstaande literatuur suggesties kunnen hierbij een goede bron zijn voor meer informatie.

De vijfde berg

De vijfde berg is een roman geschreven door Paulo Coelho. Het boek gaat over het onvermijdelijke, over doorzettingsvermogen en hoop. Het boek is geinspireerd op een passage uit het verhaal over Elia (1 Kon. 18,8-24). Elia ziet zich omgeven door een lawine van gebeurtenissen die hem oog in oog laten komen met God.

NBV-Studiebijbel

De studiebijbel is onmisbaar voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de bijbel. Het boek heeft afbeeldingen, achtergrondteksten, kaarten en foto’s en biedt lezers allerlei toelichtingen over godsdienstige, historische, culturele en literaire achtergronden van de bijbelteksten.
Voor verdere informatie zie: www.nbvstudiebijbel.eu

Het kostersboek

Deze wegwijzer voor kosters in de kerken van de Romeinse ritus is een standaardwerk waarin veel elementen uitgebreider zijn uitgelegd.
Voor verdere informatie zie: www.parochiespiritualiteit.org

Vieren

Het tijdschrift “Vieren” verschijnt 4 x per jaar en bevat veel artikelen over liturgie, spiritualiteit en gemeenschapsvorming. Hiermee wil men de pastores en vrijwilligers in parochies ondersteunen.
Voor verdere informatie zie: www.wlh.nl

Met zachte kracht

Het boek “met zachte kracht, de spirituele tegenbeweging”, is geschreven door Hilde Kieboom en gaat over de actuele betekenis van christen zijn vanuit de ontmoeting en vriendschap met de armen.
Voor verdere informatie zie: www.santegidio.nl

Maar wie is God?

dit boekje bevat 150 vragen en antwoorden van kinderen over het lefen, geloof en meer. De vragen komen in de vorm van een brief, dialoog of gedicht.
Voor verdere informatie zie: www.katholieknederland.nl/buro-voor-grote-vragen/

Tussen goed en kwaad / Waarom toch?

Bovengenoemde zijn twee tijdschriften waarin vragen aan de orde komen die aansluiten bij de dagelijkse ervaring en de grote vragen ten aanzien van het kwaad en het tijden waar mensen mee te maken krijgen.
Voor verdere informatie zie: www.katholieknederland.nl

Geloof onder woorden

Dit katholieke basisboek voor volwassenen zet je ertoe aan je eigen geloof in gesprek te brengen met het geloof van de kerk. De basisbegrippen van katholiek geloof en leven worden hierin besproken
Voor verdere informatie zie: www.reliboek.eu
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Alpha cursusDe Alpha cursusDe Alpha cursus is een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof. Door deze cursus kun je op een ontspannen…
Het christelijk geloof in een notendopmijn kijk opHet christelijk geloof in een notendopHet christelijk geloof is één van de drie grote monotheïstische religies op de wereld. En vooral in Europa en Nederland…
Invloed christendom in NederlandHet christendom is al eeuwen lang de meest voorkomende godsdienst in Nederland. In de Middeleeuwen draaide alles in Nede…

Bijeenkomsten voor en over het christelijke geloofBijeenkomsten voor en over het christelijke geloofIn de hedendaagse moderne tijd is ons leven steeds meer gericht op individualiteit en materie. Toch is er juist dan vaak…
Bronnen en referenties
  • www.reliboek.eu
  • www.katholieknederland.nl
  • www.santegidio.nl
  • www.wlh.nl
  • www.parochiespiritualiteit.org
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 28-10-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.