Boeken en tijdschriften over het katholieke geloof

Boeken en tijdschriften over het katholieke geloof Voor wie interesse heeft voor het geloof en er meer over wil lezen, zijn er verschillende liturgieën die je kunt lezen, zowel boeken als tijdschriften. Ze laten je nadenken over verschillende onderwerpen zoals spiritualiteit, mystieke teksten, liederen, jongeren en ook het christendom in het algemeen. De meeste onderwerpen in de boeken en tijdschriften zijn gebaseerd op verhalen uit de Bijbel.

Boek: De vijfde berg

Het boek “De vijfde Berg” is geschreven door Paul Coelho, een beroemde braziliaanse schrijver. Deze roman gaat over het onvermijdelijke, over doorzettingsvermogen maar ook hoop. Het boek is geïnspireerd op een passage uit het verhaal over Elia (1Kon. 18.8-24). Elia ziet zich omgeven door een lawine van gebeurtenissen die hem oog in oog met God doen komen.

Boek: Het kostersboek

Deze wegwijzer voor kosters in de kerken van de Romeinse ritus is een standaardwerk dat is uitgegeven door het Centrum voor Parochie spiritualiteiten Nijmegen. De derde herziene en grondig bewerkte uitgave is in december 2010 verschenen.

Boek: Met zachte kracht, de spirituele tegenbeweging

Schrijfster: Hilde Kieboom
Hilde wordt gezien als het boegbeeld van de Sint-Egidius gemeenschap in de lage landen. Ze schrijft over de actuele betekenis van het christen zijn vanuit de ontmoeting en vriendschap met de armen. Over jongeren, euthanasie, doodstraf, bejaarden, etc. Hilde Kieboom is ervan overtuigd dat christenen bruggenbouwers kunnen zijn in onze complexe wereld waarin zoveel verschillende volkeren en religies samenleven.
info: www.santegidio.be

Boek: Maar wie is God?

Kinderen vragen zich van alles af: “Wie ben ik? Waar kom ik vandaan?”. Vragen over het leven op aarde, over de dood, over God. Ook als volwassene heb je niet altijd overal een antwoord op. In dit boek komen 150 vragen van kinderen aan bod met goed geformuleerde antwoorden in de vorm van een brief, een dialoog of een gedicht. Je krijgt hierbij ook de ruimte om zelf mee te denken.

Boek: Geloof onder woorden

Dit boek is een katholiek basisboek voor volwassenen en zet je ertoe aan je eigen geloof in gesprek te brengen met het geloof van de Kerk. Het brengt je langs de basisbegrippen van het katholieke geloof en leven: "de Bijbel als woord van God, Jezus Christus, het evangelie en het menselijk leven met zijn geluk en ongeluk, goed en kwaad."

Boek: De Geestelijke bruiloft

Schrijver: Jan van Ruusbroec
Jan van Ruusbroec ontvouwt in dit boek het geestelijk leven in drie opeenvolgende stadia: het werkende leven, het innige leven en het Godschouwende leven. Deze drie stadia tonen een zich steeds verdiepende liefde tot God. De dichter Jos van de Hoek maakte van dit boek een soepel lezende vertaling.

Tijdschrift: Vieren

Het tijdschrift "Vieren" verschijnt 4 keer per jaar en bevat artikelen over liturgie, spiritualiteit en de gemeenschap. Het tijdschrift is bedoeld om ideëen, liederen en kennis over de achtergronden van de liturgie door te geven.
Info: www.wlh.nl

Tijdschrift: Speling

Het tijdschrift “Speling” bevat een beschrijving van de thematiek, mystieke teksten en eigentijdse ervaringen op het gebied van spiritualiteit en de samenleving.
Info: www.speling.nl
© 2012 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Literatuursuggesties over het christelijke geloofLiteratuursuggesties over het christelijke geloofHet geloof is voor veel mensen een belangrijk deel van hun leven waarin ze zichzelf verkennen en leren kennen. Onderstaa…
Het Oude Testament (Christendom)Het Oude Testament speelt een belangrijke rol binnen het Christendom. Het Oude Testament is het eerste gedeelte van de C…
Beoordeling door censoren in Rooms-katholieke KerkZingen in de Rooms-katholieke Kerk is een activiteit die al eeuwenlang door priesters, koren en gelovigen wordt bedreven…
Kerkmuziek in de eerste eeuwenIn het tweede deel van de Bijbel, het Nieuwe Testament, staan erg weinig verwijzingen naar muziek. In de samenkomsten we…

Mensenoffers of kinderoffers in de Bijbel (Oude Testament)Mensenoffers of kinderoffers in de Bijbel (Oude Testament)Het offeren van kinderen kwam in zeer vroege tijden voor, maar geen enkel Israëlitisch ritueel heeft ooit het offer van…
Geheime genootschappen: The Order of Skulls and BonesThe Order of Skull and Bones is een geheim genootschap van studenten van de beroemde Yale-universiteit. Sommigen denken…
Bronnen en referenties
  • www.santegidio.be
  • www.reliboek.eu
  • www.speling.nl
  • www.wlh.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 04-11-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.