Aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël kan aangeroepen worden om rechtvaardigheid in een situatie te brengen of om te helpen uw persoonlijke doelen te bereiken.

Hulp vragen aan Aartsengel Michaël

Michaël werd als eerste engel geschapen en wordt vaak beschouwd als de leider van de engelen of ‘eerste te midden van gelijken’. vaak wordt hij afgebeeld met een zwaard of lans en soms met de weegschaal der gerechtigheid. Michaël is de aartsengel van het vuur en Zon en helpt degenen die hem aanroepen om doelen te bereiken. Huwelijk en muziek zijn heilig voor hem.

Engel van rechtvaardigheid

Als u een persoonlijk doel wilt bereiken, of als u bescherming nodig heeft, roep dan Michaël aan. Hij is de verdediger van rechtvaardigheid en staat ook bekend als de ‘genadige Engel’. Michaël is de vurige aartsengel en kan met name veel betekenden voor degenen die geboren zijn onder vuurtekens: ram, Boogschutter en vooral Leeuw - het teken van Michaël. Alle katachtige zijn heilig voor hem en worden door zijn goddelijkheid beschermd. Dus roep Michaël aan als uw kat genezen moet worden.

Leider der engelen en genezer

Michaël komt verschillende malen in de bijbel voor. Hij was de aartsengel die voor Mozes verscheen als het vuur in de brandende struik. Michaël redde Daniël uit de leeuwenkuil en verscheen in Openbaring als de leider van de hemelse menigte die de duivel versloeg. Ook is het de gebedsleider in Islam. Enkele plaatsen die met Michaël worden geassocieerd zijn St. Michale’s Mount in Cornwall (GB) en Chiarotopa vlakbij Collossae (Turkije) waar een geneeskrachtige bron ontsprong. Hij wordt vereerd op 8 mei en 8 november.

Werken met aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël aanroepen

Michaël kan als engel van Zon het best aangeroepen worden op Zondag. Het maakt niet uit op welke tijd maar het liefst buiten in de zon.

Gouden altaar

Vooral goud en oranje worden met Michaël geassocieerd. Gebruik daarom kaarsen en kleding in deze kleuren. Trouwringen worden door Michaël als zeer heilig beschouwd. Gebruik ze als amulet of talisman voor zijn kracht. Goud, amber, haventerrein en topaas zijn heilig voor hem. Brand of draag geuren als kaneel, frankinsence en gember.

Bescherming vragen

Als u zich onveilig voelt, is Michaël dé engel om u te beschermen. Steek ‘s ochtends vroeg een wierookstokje aan en bewierook uw engelenkaart van Michaël hiermee. Zeg ondertussen een gebed en beeld u in dat Michaël zijn vleugels om u heen vouwt en u zo beschermt tegen het kwaad.

Bekrachtigen
Herhaal dit elke dag een week lang, of zolang als u denkt dat het nodig is. Draad uw kaart bij u in uw (hand)tas.

Discriminatie tegengaan

Michaël zorgt voor evenwicht en rechtvaardigheid. Hij bezit grote kracht om degenen te verdedigen die veroordeeld worden. Als u lijdt onder discriminatie, qua sekse, ras, leeftijd of enige andere vorm, vraag dan Michaël om hulp. Dit is iets anders dan bescherming, omdat u nu Michaël vraagt om iemands ogen te openen en hun vooroordelen te laten varen die ervoor zorgen dat zoveel anderen lijden.

Tolerantie
Bid tot Michaël en visualiseer de bevooroordeelde persoon in één schaal van de weegschaal en u in de andere en dat de weegschaal in evenwicht is.

Zorgen voor succes

Als u zakelijke plannen heeft, een examen moet afleggen of in een rechtszaak zit, kan Michaël u helpen. Roep hem aan om u bij te staan door een talisman kracht te geven om succes aan te trekken

Engelenamulet

Een stukje amber, het liefst in goud gezet, werkt erg goed. Wrijf om twaalf uur ‘s middags in de zon de amber in met Frankincense en zeg een gebed. Doe de amber in een goudkleurig zijden zakje en draag het bij u totdat u succes heeft geboekt.

Het gebed tot de aarstengel Michaël

Heilig aartsengel Michaël, verdedig ons in de strijd
Wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel.
Wij smeken ootmoedig, dat GOD hem zijn macht doet gevoelen.
En gij, vorst van de hemelse legerscharen, drijf satan en andere boze geesten.
die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan,
door de goddelijke kracht in de hel terug.
AMEN
© 2011 - 2024 Annette29, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De acht verheven aartsengelen – MichaëlDe acht verheven aartsengelen – MichaëlMichaël is de aartsengel die het rechtgeaarde Israël beschermt. Hij wordt zowel in het Oude als in het Nieuwe Testament…
De acht verheven aartsengelen – UriëlDe acht verheven aartsengelen – UriëlUriël is het ‘vuur en het licht van God’. Deze bijzondere aartsengel heeft de profetie en de openbaring hoog in het vaan…
De acht verheven aartsengelen – GabriëlDe acht verheven aartsengelen – GabriëlAartsengel Gabriël is de boodschapper van God en speelt een belangrijke rol in zowel de joodse Tenach als in het christe…
De acht verheven aartsengelen – SandalfonDe acht verheven aartsengelen – SandalfonHet woord Sandalfon is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘broer’. Sandalfon is een van de acht verheven aartsengelen…

Aartsengel GabriëlU kunt hulp van aartsengel Gabriël aanroepen in moeilijke tijden om uw verbeelding te inspireren en uw plannen te verwez…
Samenvatting bijbelboek 1 MakkabeeënSamenvatting bijbelboek 1 MakkabeeënHet boek 1 Makkabeeën is een van de zogeheten apocriefe boeken in de Bijbel. Het geeft een samenvatting van de opstand v…
Reactie

Mieke Bond, 20-02-2011
Super! ik geloof er in en echt het helpt zoveel je wilt! Reactie infoteur, 20-02-2011
Hallo Mieke,

Ik ben er ook van overtuigd dat het helpt… hierdoor zet je ook je gedachtegang op positief denken, wat je ook sterkt in alles. Dank je voor je reactie

Annette29 (9 artikelen)
Gepubliceerd: 20-02-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.