Aartsengel Gabriël

U kunt hulp van aartsengel Gabriël aanroepen in moeilijke tijden om uw verbeelding te inspireren en uw plannen te verwezenlijken.

Hulp vragen aan aartsengel Gabriël

Gabriël is de aartsengel van Maan en het water en leidt uw onderbewustzijn. Zijn verbintenis met Maan zorgt ervoor dat u hem kunt aanroepen als u problemen hebt met uw menstruatiecyclus.

Water

Als de aartsengel van water, is Gabriël vooral belangrijk voor diegenen die onder watertekens geboren zijn, zoals Vissen, Kreeft en Schorpioen. Hij is de ideale aartsengel om aan te roepen als u uw verbeelding of bovennatuurlijke gave wilt ontwikkelen. Gabriël kan als man of vrouw verschijnen. Meestal draagt hij een stok versierd met lelies. Dit duidt erop dat hij uw plannen kan helpen verwezenlijken. Honden worden ook gezien als maandieren. Dus als uw hond is weggelopen of genezen moet worden vraag dan om Gabriëls zegen. Hij wordt ook geassocieerd met huiselijke zaken en kan aangeroepen worden als u wilt verhuizen, of bij een verbouwing.

De gevleugelde boodschapper

In de bijbel wordt Gabriël vaak beschreven als de boodschapper van goddelijk nieuws.

De verkondiging

De aartsengel komt voor het eerst voor in het Oude Testament in het boek van Daniël waarin hij de komst van de Messias onthult. Zijn belangrijkste boodschap was aan Maria; hij vertelde haar dat ze zwanger zou worden van Jezus. Dit moment wordt de ´aankondiging des Heren` genoemd. Op 24 maart wordt Gabriël door de katholieke kerk als heilige aanbeden. In de islam is Gabriël ook een boodschapper: hij overhandigde de Koran aan Mohammed.

Werken met aartsengel Gabriël

Roep aartsengel Gabriël aan als u beter wilt communiceren met uw partner of collega’s, als u begeleiding wilt bij toekomstige gebeurtenissen of als u hulp nodig heeft bij het verhuizen of verbouwen.

Gabriël aanroepen

Omdat Gabriël de aartsengel van Maan is, kunt u zijn hulp het best aanroepen tijdens nieuwe maan en volle maan en op Maandag. De kleuren wit, blauw en zilver worden met Gabriël geassocieerd. Gebruik daarom kaarsen en kleding in deze kleuren. Maansteen, parel en zilver zijn heilig voor Gabriël, net zoals de maangeuren jasmijn, kamfer en lelie.
Als u witte bloemen plaatst, zoals lelies, witte of blauwe kaarsen en een maangeur brandt, zal Gabriël makkelijker aangeroepen kunnen worden, met name als u dit op een Maandag doet.

Helpen met communiceren

Omdat Gabriël de grote boodschapper is, roept u hem aan als u communicatieproblemen heeft met uw geliefde, vrienden, familie of collega’s. Gabriël werkt het best via het onderbewustzijn. Vraag daarom om zijn hulp in een gebed voordat u gaat slapen. Leg een maansteen en zijn engelenkaart onder uw kussen om uw geest te openen voor zijn Goddelijke invloed.

Droomboodschappen

Gabriël communiceert vaak via dromen. Hij kan in uw droom een teken sturen. Zet deze op papier, zodat u altijd terug kunt kijken als er zich iets in deze situatie voordoet.

Huiselijke problemen

Gabriël wordt geassocieerd met huiselijke zaken en hij kan aangeroepen worden als u wilt verhuizen, verbouwen of harmonie wilt brengen in uw huis middels een betere communicatie met uw partner of huisgenoten. Als u wilt verhuizen of uw huis wilt veranderen, roep Gabriël dan aan tijdens de nieuwe maan. Om de sfeer in huis te verbeteren, roept u de aartsengel aan tijdens volle maan.

Een open hart
Wees eerlijk en duidelijk in uw verzoek. Onthoud dat Gabriël van u kan verwachten dat u iemand anders helpt voor zijn gunst.

De magische spiegel en Maansteen

Aartsengel Gabriël wordt ook geassocieerd met magische spiegels en maanstenen: maan- en waterobjecten. De magische spiegel wordt hoofdzakelijk gebruikt door mensen die in hun dagelijks leven al bezig zijn met spirituele zaken. Het is een kleurloze glazen fles gevuld met (bron)water. Staar naar de fles als u Gabriël aanroept. De antwoorden verschijnen als beelden in de fles of in uw geest. Om de aartsengel voor begeleiding te vragen tijdens toekomstige gebeurtenissen, bidt u met een maansteen in uw handen tot Gabriël tijdens afnemende maan.

Gebeden tot aartsengel Gabriel

Gabriel, heerser van het maangetijde, hoor mij aan: sta mij bij in de alledaagse beslommeringen en help mij mijn intuïtie te ontwikkelen op mijn gevoel te vertrouwen. Dat mijn verbeelding moge bloeien en mijn mentale krachten mogen groeien op dat ik harmonieus kan leven en dat kan delen met een ieder die mijn pad kruist. Machtige Gabriel, zegen mij met het vermogen helder te communiceren en te luisteren naar al mijn zintuigen.

Kracht Gods, heilige Gabriël, die aan de Maagd Maria de menswording van Gods eniggeboren Zoon hebt aangekondigd.
En die in het hof van Olijven Christus in zijn uiterste droefheid en smart hebt getroost en versterkt; Ik loof en vereer u, uitverkoren geest, en ik bid u mijn voorspreker te zijn bij Jezus Christus, mijn Verlosser. Troost en sterk mij in al mijn ellende, opdat ik nimmer door bekoring worde overmeesterd en God mijn hoogste goed, beledige. Amen.
© 2011 - 2024 Annette29, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Maansteen: werking, betekenis en eigenschappenDe Maansteen: werking, betekenis en eigenschappenIn de Indiase cultuur staat de geneeskrachtige maansteen nog steeds hoog in aanzien. Het is daar een heilige steen, een…
Blauwe maan: twee keer een volle maan in een maandIn 2009 werd veelal aangekondigd dat er tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 een blauwe maan zou zijn. Veel mensen…
De elementen in de Astrologie: Het waterelementDe elementen in de Astrologie: Het waterelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…

Spirituele gidsenSpirituele gidsenSpirituele gidsen zijn wezens van een ander bestaansniveau. Ze gebruiken hun wijsheid en inzicht voor mensen met wie ze…
Aartsengel MichaëlAartsengel Michaël kan aangeroepen worden om rechtvaardigheid in een situatie te brengen of om te helpen uw persoonlijke…
Annette29 (9 artikelen)
Gepubliceerd: 20-02-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.