Flirten? Iedereen kan het!

Misschien ben jij een van die mensen die nog niet de ware tegen het lijf is gelopen. Die blijft huilen bij het zien van romantische films en is gaan geloven dat de liefde aan zijn deur voorbij is gegaan. Maar misschien kun je jezelf en klein handje helpen. Leer flirten, dat kunnen we namelijk allemaal!

Wat is flirten eigenlijk?

Flirten is een manier van communiceren tussen mensen waarin op subtiele manier aan de ander getoond wordt dat er seksuele interesse in het spel is. Dit kun je op verschillende manieren tonen: door oogcontact of aanraking, in een gesprek, maar ook bijvoorbeeld via telefoon of sms. Dat klinkt nog helemaal zo lastig niet. Maar flirten is in wezen ook niets anders dan op een leuke relaxte manier signalen afgeven dat je iemand aantrekkelijk vindt. En soms kan deze plagerige zoete communicatievorm nog tot een ware relatie leiden ook!

Hoe leer je flirten?

Als je denkt dat verlegenheid en onhandigheid een deel is van je genetisch materiaal, en je al nerveus wordt bij het idee iemand zomaar te benaderen, bedenk dan dat flirten een hele simpele vaardigheid is. Iedereen kan het aanleren met maar een klein beetje moeite, dus er is hoop voor iedereen! Sinds het einde van de jaren negentig zijn flirtcursussen zelfs een ware trend geworden. Hieronder volgen een aantal tips en stelregels die je gemakkelijk kan volgen, om de wereld flirtklaar in te gaan. Op naar misschien wel je ware liefde!

Flirttips

  • Straal positieve energie uit
Als je indruk op een ander wilt maken is het belangrijk dat je straalt. Zorg dat je bij het flirten dan ook altijd met een paar hele positieve woorden begint als: 'Mooie dag he', of; 'Wat een schitterende blouse heb je aan!'. Dat zet niet alleen de toon, maar maakt de ander vooral ontvankelijk voor jou als mens, waardoor je ruimt een tijd zal terug ontvangen. Flirten is iets leuks, onthoud dat!

  • Maak oogcontact
Als je aan het flirten bent is het belangrijk en fijn voor de ander als je die in de ogen kijkt. Dit zorgt voor een intieme sfeer, die bij flirten hoort. Belangrijk om te onthouden is dat je meer oogcontact maakt als je luistert naar de ander, dan als je zelf praat. Luisteren is daarnaast voor de andere partij iets heerlijks, hij of zij zal zich echt gehoord voelen door je aandacht!

  • Heb aandacht
Als je eenmaal in een leuk en flirterig gesprekje bent beland, dan is het belangrijk dat je met veel ruimte en aandacht naar de ander luistert. Een goede tip om het ijs te breken is eerst wat over jezelf te vertellen, en dan een zelfde soort vraag aan de ander te stellen. Als je jezelf kwetsbaar op weet te stellen, dan zal de ander ook als vanzelf meer open gaan. Bij flirten zijn deze kleine openingen belangrijk, en je kan ze bewerkstelligen door de goede vragen te stellen, zelf kwetsbaar te zijn en goed te luisteren.

  • Daag uit
Bij flirten hoort altijd een grote mate van indirectheid. Er moet namelijk wat aan de fantasie over te laten zijn. De ander moet geprikkeld worden zonder al te direct het gevoel te hebben te worden versierd. Dit laatste zal vaak alleen een averechts effect hebben. Maak grapjes, geef plaagstootjes en lach daar vooral mysterieus bij!

  • Maak complimenten
Als je de ander in je flirt wilt betrekken is het heel goed dat je complimenten maakt. Dit vindt iedereen fijn, mits ze oprecht en welgemeend zijn en er niet sprake is van een overdaad aan complimenten. Wees eerlijk; zeg wat je echt mooi en leuk vindt aan de ander, en maak hem of haar het middelpunt van al je aandacht!

  • Wees een spiegel voor de ander
Als je tot slot kleine dingen van de ander nadoet, op een hele subtiele manier, bijna ongemerkt, dan zal de ander zich direct thuis bij je voelen. Als iemand bijvoorbeeld veel een stopwoordje gebruikt, doe dit dan ook, of positioneer je lichaam een beetje op dezelfde manier als de ander. Het is voor mensen meestal fijn om in een spiegel te kijken, en door dit gedrag zal er automatisch meer toenadering ontstaan.

Zo moeilijk klinkt dat toch niet hè? Als je al deze tips op een natuurlijke manier bij je eerst volgende flirt gaat gebruiken: succes verzekerd!
© 2012 - 2024 Noekie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Flirten als je verliefd bentFlirten als je verliefd bentIs een originele openingszin tijdens het flirten als je verliefd bent belangrijk? Of is de lichaamstaal tijdens het flir…
Testosteron: testosteron zorgt ervoor dat mannen flirtenTestosteron: testosteron zorgt ervoor dat mannen flirtenTestosteron is een mannelijk hormoon. Testosteron zorgt er voor dat mannen machogedrag vertonen, maar ook dat ze zich ag…
Succesvol flirten voor mannen: 11 gouden regelsSuccesvol flirten voor mannen: 11 gouden regelsDie ene vriend van je durft iedere vrouw aan te spreken en negen van de tien keer heeft hij succes met flirten. Hij ziet…
Hoe word je een echte flirt?Hoe word je een echte flirt?Flirten gaat voornamelijk over lichaamstaal. Het gaat de ene vrouw natuurlijk af en de andere heeft geen idee hoe ze dit…

Vereeuwig je liefde op een liefdesbrugGeloof jij in de ware liefde of in eeuwige liefde? Ben je zo gelukkig met iemand en wil je diegene nooit meer kwijt? Han…
Seksuele omgang is geen 'moeten'Ooit stond er eens in een tijdschrift het volgende grapje bij een plaatje met een jongetje en meisje. De jongen zegt: 'O…
Noekie (12 artikelen)
Gepubliceerd: 11-07-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.