Vereeuwig je liefde op een liefdesbrug

Geloof jij in de ware liefde of in eeuwige liefde? Ben je zo gelukkig met iemand en wil je diegene nooit meer kwijt? Hang dan eens een slot aan een zogenaamde liefdesbrug. Erg leuk, ook al is het symbolisch. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Hoe werkt het precies?

Je koopt een mooi hangslot en laat deze graveren. De meeste mensen graveren hun naam en de datum dat ze een relatie kregen. Je hangt het slot aan de brug en gooit de sleutels weg in de rivier.

Waar kan je dit doen?

Meestal kom je per toeval zo'n liefdesbrug tegen. Je herkent de plek omdat het helemaal vol sloten hangt. Een bekende brug vlakbij Nederland is in Keulen, de brug achter de Dom. Over de gehele brug hangt het vol met sloten. Eigenlijk heeft elke grote stad wel een liefdesbrug. En als dat bij jou nog niet zo is, dan begin je er zelf een. Hang het slot aan de brug en wie weet volgen er nog meer mensen.

Mag dit wel?

Of je zomaar ergens een slot mag hangen dat is nog maar de vraag. De ene gemeente zal er makkelijker over denken als een andere. Het gebeurd soms ook dat het gemeentebestuur besluit alle sloten te verwijderen met een speciale kniptang. Gelukkig gebeurd dat zelden, de meeste mensen vinden het juist erg leuk en een liefdesbrug is ook een trekpleister voor mensen. Het is namelijk indrukwekkend als er veel sloten hangen. Sommige mensen verzinnen extra dingen om hun slot nog meer op te laten vallen. Ook gebeurd het weleens dat iemand op zijn knieën gaat en er een huwelijk ontstaat. Hoe leuk is dat?

Welke sloten zijn geschikt?

Allereerst moet je voor een goed slot met een middelmaat een prijs rekenen van 25,- daarboven op komen nog de kosten voor het graveren, deze zijn niet zo duur. Een plastic slot is het minste geschikt, door weersomstandigheden beschadigd het slot snel. Je kan het beste kiezen voor staal of roestvrijstaal. Je kan voor deze sloten kijken bij de bouwmarkt of bij een speciale slotenwinkel. Ook op internet vind je geschikte sloten.


Hoe vind ik mijn slot ooit nog terug?

Als een brug helemaal vol sloten hangt is het erg lastig om die van jullie nog terug te vinden. Er zijn mensen die kopen bijvoorbeeld een supergroot slot van 20-30 centimeter. Deze valt altijd op. Je kan ook kiezen om een ketting eraan te hangen of een lint. Maar een lint kan iemand er makkelijk afhalen. Je ziet ook een enkeling die een foto erbij heeft hangen of een metalen plaat met daarop een gedicht gegraveerd. Wie weet kan je zelf nog wel dingen verzinnen om jou slot te herkennen dus alle duizenden die er al hangen. Je kan ook kiezen voor een bepaald herkenningspunt of je slot gewoon ophangen in de buurt van een opvallend slot.

Verhaal achter de brug in Keulen

De liefdesbrug in Keulen is heel snel volgehangen met sloten. In 2009 hingen er slecht enkele sloten aan de brug. Een aantal geliefden hadden hun liefde bezegeld door het slot op te hangen en de sleutels in de Rijn te gooien. De lokale media heeft er een artikel over geschreven en een jaar later hing de hele brug vol en tot op de dag van vandaag komen er nog sloten bij.
© 2012 - 2020 Linda1986, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De brug met liefdesslotjes in ParijsDe brug met liefdesslotjes in ParijsVoor verliefde stelletjes die hun liefde voor eeuwig willen bezegelen, rest er maar één ding: pak je koffers en boek met…
Kabbala: krachten ziel (3) - Ahava, Jira, RachamiemAhava (liefde) wordt geassocieerd met de sefira van Chesed. Ahava is de essentiële kracht van 'groei' inherent aan de re…
Sloten: lyts mar leafSloten: lyts mar leafHet is de kleinste van de Friese elf steden en buit deze positie uit met de slogan 'Lyts mar leaf', wat in het Nederland…
Hoe weet je dat je een veilig slot koopt?Hoe weet je dat je een veilig slot koopt?Je eigendommen zijn van jou. Op ongewenst bezoek die in jouw spullen snuffelt en dingen ongevraagd meeneemt zit je bepaa…

Bezint eer gij gaat trouwenBezint eer gij gaat trouwenVaak wordt gezegd dat het kopen van een huis de grootste financiële beslissing is, een goede tweede plaats wordt ingenom…
Flirten? Iedereen kan het!Misschien ben jij een van die mensen die nog niet de ware tegen het lijf is gelopen. Die blijft huilen bij het zien van…

Reageer op het artikel "Vereeuwig je liefde op een liefdesbrug"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Erik, 05-12-2014 13:47 #1
Echt leuke trend. Die foto is uit duitsland waar wij ook een liefdesslotje hebben opgehangen. Wij hadden z'n 1 zonder sleutel zelf ontworpen bij locking love. Echter zijn ze veel goedkoper dan de 25 euro in dit artikel. Wij hadden voor 20 gravering van ons eigen ontwerp op beide kanten. Dus als je kiest voor 1 kant graveren dan kan je wel klaar zijn voor een 10tje of 15. Opzich is deze trend niet duur en geeft het een leuk en romantisch moment.

Infoteur: Linda1986
Gepubliceerd: 12-07-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Reacties: 1
Schrijf mee!