Milly Boele, vermoord door een politieagent
Milly Boele (Amalia Boele) een 12 jarig meisje uit Dordrecht, werd vermist sinds woensdag 10 maart 2010. Om ongeveer 17.30 uur ’s middags was Milly thuis en heeft zij nog met haar moeder aan de telefoon gesproken. Toen haar moeder een uur later thuiskwam, was Milly Boele spoorloos verdwenen. Bijna een week later bleek een buurman, een 26 jarige politieagent, het meisje te hebben gedood en haar te hebben begraven in zijn tuin. Heel Nederland heeft geschokt gereageerd op deze trieste afloop.
Op dinsdag 16 maart 2010 is in en om de woning van een buurman, een 26 jarige politieagent,
Sander V huiszoeking gedaan. In zijn tuin werd het lichaam van Milly Boele aangetroffen. De politieagent van het korps Rotterdam-Rijnmond had zich op aandringen van zijn vriendin, op dinsdag bij zijn collega's aangegeven, met belangrijke informatie over het meisje. De agent werd direct aangehouden. De politie heeft vervolgens de woning en de tuin van de man grondig onderzocht en het lichaam van het meisje werd in zijn tuin aangetroffen. Hij had haar daar zelf begraven.
De verdwijning van Milly Boele
Milly Boele was op de dag van haar verdwijning gekleed in een grijze spijkerbroek, roze of rood shirt, daaroverheen een zwart-wit geblokt vest. Ze droeg lichtbruine Uggs. Het signalement dat bijna een week lang verspreid werd, was:
- Lengte 1.65.m.
- Normaal postuur.
- Lang blond haar tot over haar schouders met wat slag in het haar.
- Blanke huidskleur.
- Vaag litteken bij de linker wenkbrauw.
- Blauwe ronde ogen.
- Ze droeg op het moment van verdwijning geen beugel meer.
- Jeans (grijs van kleur).
- Camelkleurige Uggs.
- Rode sweater met een grijze capuchon.
- Zwart-wit geblokt vest.
Het kind was onder zeer verdachte omstandigheden uit haar huis in de wijk Schuilenburg in Dordrecht verdwenen.
Vermissing Milly Boele, wat is er met haar gebeurd?
Milly Boele was een 12 jarig meisje die veel van haar huisdieren en van paarden en paardrijden hield. Ze was vrolijk en spontaan van karakter. Ze kon goed leren en ging graag naar school: Het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht. Ze woonde in de wijk Schuilenbeek in Sterrenburg, te Dordrecht. Op de dag van haar verdwijning had een oudere buurman haar rond half zes nog zien rijden op haar roze fiets. Zij reed op dat moment naar haar ouderlijk huis toe. Een andere buurman, de 26 jarige politieagent Sander V., had haar die middag ook thuis zien komen. Sander V., die zelf politieagent was, leek in eerste instantie een getuige. Hij bleek achteraf echter de dader te zijn van een verschrikkelijk zedenmisdrijf. Hij had Milly Boele zelf meegelokt uit haar huis, en in zijn eigen huis seksueel misbruikt en daarna vermoord.
Telefoontje met haar moeder
Rond half zes had Milly haar moeder aan de telefoon. Ze was toen inmiddels binnenshuis. Haar roze fiets stond in de omgeving van de eengezinswoning geparkeerd. Haar moeder vroeg haar wat ze die avond het liefste wilde eten. Dit gesprek werd beëindigd omdat Milly tegen haar moeder zei, ‘kun je me zo dadelijk even terugbellen want de buurman staat met de kat voor de deur.' (Volgens verschillende bronnen, waaronder de Telegraaf, zou Milly de naam Sander V. genoemd hebben, maar dit werd later tegengesproken door de politie in Elsevier.nl, en door haar ouders). Haar moeder belde ongeveer tien minuten later inderdaad terug, maar de telefoon werd niet opgenomen. Toen haar moeder om 18.30 uur thuiskwam was Milly nog steeds nergens te bekennen. Haar fiets en jas had zij niet meegenomen en ook haar mobiele telefoon had zij thuis laten liggen, waardoor ze voor haar familie onbereikbaar was. Haar familie was er niet gerust op maar ging er tot ongeveer 20.00 uur 's avonds vanuit dat Milly waarschijnlijk al naar een voetbaltraining van een vriendinnetje moest zijn gegaan. Ze had eerder namelijk gezegd dat ze daar vroeg in de avond naartoe zou gaan. Toen zij echter ook na 20.00 uur niet thuiskwam en de familie vervolgens ontdekte dat Milly nooit naar de bewuste voetbaltraining was geweest, alarmeerden haar ouders tussen 20.00 uur en 21.00 uur de politie. Milly was vanaf dat moment officieel vermist.
Ontvoerd door een bekende
De politie ging er al snel vanuit dat Milly meegegaan was met een bekende, aangezien een gewelddadige ontvoering iemand zou zijn opgevallen in de woonwijk. Er waren bijvoorbeeld geen getuigen die gezien hadden dat een meisje in een auto werd geduwd. Niemand had iets gezien of een kind horen gillen. De ontvoerder moest ook geweten hebben dat het meisje alleen thuis was geweest. De politie bracht om die reden zedendelinquenten die in de omgeving wonen, in kaart. Ook werd buurtonderzoek verricht, waarbij ook politieagent Sander V. vragen werden gesteld. Hij kon niet op alle vragen antwoord geven waardoor de politie van plan was om hem later die week nog wat meer vragen te stellen. Ook zijn alibi was niet zo sterk.
Milly Boele, meegelokt door buurman en politieagent, Sander V
Alles wees er op dat Milly uit haar huis ontvoerd was, of met een smoesje meegelokt. Misschien door de (op dat moment nog onbekende) buurman, die volgens Milly met een kat aan de deur stond, toen ze haar moeder aan de telefoon had gehad. Omdat Sander V. politieagent is, werd hij misschien door niemand direct verdacht. Bovendien hielp hij in de buurt mee om naar Milly te zoeken. Het enige wat opviel was dat hij tijdens de zoektocht op rare plaatsen zocht, zoals onder geparkeerde auto's.
250 tips
Naarmate de verdwijning langer duurde, werd de hoop op een goede afloop voor familie en politie kleiner. De ouders, de broer en de zus van Milly, en al haar familie en vrienden verkeerden bijna een week lang in slopende onzekerheid en ongerustheid over Milly's lot. Veel mensen in Nederland voelden grote betrokkenheid bij de zaak. Tussen de vele kaartjes en brieven als blijk van medeleven, die bij de familie binnenstroomden, zat ook een kaartje van Sander V. en zijn vriendin. 'We denken aan jullie,' stond erop. De vader van Milly Boele deed op zaterdagavond 13 maart 2010, in het programma ‘Hart van Nederland’ een aangrijpende oproep in de hoop meer tips te verkrijgen over de verblijfplaats van zijn dochtertje. Milly's broer probeerde op hartverscheurend wijze via Twitter mensen te bereiken en op die manier aandacht voor de zaak te verkrijgen. In totaal kwamen er meer dan 250 tips over Milly binnen.
Bekentenis Sander V
Op zaterdagavond had Sander V. vrienden op bezoek. Ook zijn ex-vriendin was op het avondje aanwezig. Hij dronk met hen bier op een terrasje van de tuin waaronder, naar later bleek, het meisje nota bene begraven lag. Waarschijnlijk heeft Sander V. het net rondom zich voelen sluiten door het actieve rechercheonderzoek in de buurt. Ook zal hij via zijn werk mogelijk insiders informatie gehad kunnen hebben waardoor hij wist hoe het onderzoek vorderde en als politieagent moet hij ook geweten hebben dat het nog maar een kwestie van tijd zou zijn voor hij als verdachte gearresteerd zou worden.
Sander V. geeft zichzelf aan
Op dinsdag 16 maart 2010 vertelde politieagent Sander V. aan zijn ex-vriendin wat er eerder die week gebeurd was. Hij biechtte op dat hij het buurmeisje Milly gedood had en dat zij in de tuin begraven lag. Zijn vriendin heeft hem overtuigd dat hij dan absoluut naar de politie moest gaan, waar hij verder zijn verhaal zou moeten doen. Ze zijn toen samen naar het politiebureau gegaan, waar Sander V. vertelde dat hij belangrijke informatie over Milly Boele had. Daarop gaf hij zich bij zijn collega's aan. Hij werd direct in hechtenis genomen. De politieman had zijn huis aan de Schuilenburg in april 2009 gekocht. Hij woonde dus al bijna een jaar in Milly's nabije omgeving. Soms liet het meisje de honden van zijn (voormalige) schoonouders uit. Hij was daarom geen volstrekt onbekende voor Milly. Het levenloze lichaam van het kind werd later diezelfde dinsdag 16 maart 2010 in de tuin van de politieagent aangetroffen.
Meegelokt
Omdat Milly veel van dieren hield bestaat het vermoeden dat .V haar heeft meegelokt omdat hij een jong katje had. Sander V. heeft het meisje in zijn huis eerst ernstig seksueel misbruikt en daarna gewurgd. Haar lichaam heeft hij kort daarna begraven in zijn tuin.
Stille tocht
Op vrijdag 19 maart 2010 werd er in Dordrecht een indrukwekkende stille tocht gehouden voor Milly.
Begrafenis Milly Boele
Op woensdag 24 maart 2010 werd Milly Boele in besloten kring begraven op begraafplaats De Essenhof in Dordrecht. Zij werd in besloten kring begraven omdat de capaciteit van de kerk de grote stroom bezoekers anders niet aan zou kunnen. Belangstellenden die niet waren uitgenodigd voor de begrafenis, mochten tussen twaalf uur en kwart voor twee in de Ontmoetingskerk aan het Lunenburgplein echter wel afscheid komen nemen van Milly, door langs de kist te lopen. Voorafgaande aan de begrafenis werd er een herdenkingsdienst voor genodigden gehouden. Deze herdenkingsdienst was vanaf half drie rechtstreeks via internet te volgen, zodat alle mensen die intensief hebben meegeleefd met deze diep verdrietige zaak, ook op deze manier afscheid hebben kunnen nemen van het meisje.
Sectierapport, Milly Boele
Op 22 maart 2010 werd bekendgemaakt dat het sectierapport van Milly Boele door het openbaar ministerie voorlopig niet openbaar gemaakt werd. Dit betekende dat voorlopig niet in de openbaarheid werd gebracht wat Milly heeft moeten doorstaan gedurende de uren voorafgaande het moment dat politieagent Sander V. haar vermoordde en haar daarna in zijn tuin begroef. Ook was toen nog niet bekend hoe hij haar om het leven had gebracht. Op 27 maart 2010 vermeldde dagblad de Telegraaf dat Milly Boele voor haar dood seksueel misbruikt werd en door verstikking om het leven was gekomen.
Later werd in de berichtgeving aangevuld met meer details, zoals dat Sander V. het 12-jarige kind gewurgd heeft met zijn riem.
Ambert Alert en speurhonden
17 Uur na de verdwijning van Milly, verstuurde de politie een Amber Alert. Er is nogal wat kritiek gekomen omdat het alert zo laat verzonden werd. Een Amber Alert is een bericht dat aan een netwerk van aangesloten deelnemers wordt verzonden. Op deze manier wordt de vermissing snel verspreidt onder grote groepen mensen en daardoor is er meer kans dat een vermist persoon wordt teruggevonden of ergens gesignaleerd. Ook kwam er kritiek op de politie omdat er niet direct speurhonden waren ingezet toen eenmaal bekend was dat er mogelijk een buurman bij Milly's verdwijning was betrokken. Het is inmiddels bekend dat Milly al overleden was toen haar vermissing rond 21.00 uur 's avonds bekend was bij de politie. Of er later in de week speurhonden zijn ingezet, is niet bekend. Mogelijk zou het levenloze lichaam van Milly daardoor eerder gevonden zijn, maar haar leven zou er niet door gered zijn. Haar stoffelijk overschot werd gevonden omdat Sander V. zichzelf bij de politie heeft aangegeven.
Milly Boele werd geboren op 02-09-1997. Zij overleed op 10-03-2010.
Amber Alert aanmelden
Wil je je helpen om vermiste kinderen zo snel mogelijk te helpen terug te vinden? Meld je dan aan bij Amber Alert. Je vertoont dan belangrijke informatie over recent vermiste kinderen via je pc, mobiele telefoon, website of via een beeldkrant/reclamescherm. Meer info is te vinden bij:
Amber Alert
Lees verder