InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Diversen > Wanneer begint de online sale / uitverkoop van webshops?

Wanneer begint de online sale / uitverkoop van webshops?

Wanneer begint de online sale / uitverkoop van webshops? Voor echte fashionista's is shoppen helemaal het einde. Helaas is het kopen van kleding, schoenen en andere mode een dure hobby. Wie de laatste mode in de garderobe aanwezig wil hebben moet diep in de buidel tasten. Maar er is een oplossing; koop je mode in de uitverkoop en bespaar veel geld. En wanneer je ook nog eens online je modeartikelen in de uitverkoop koopt bespaar je nog veel meer. Kom te weten wanneer de online sale begint en wanneer deze eindigt.

Waarom kopen tijdens de uitverkoop?

Het doel van de uitverkoop of sale voor de winkelier is om het oude assortiment geheel te verkopen zodat er weer ruimte komt voor de nieuwe collectie. Kosten voor langdurige opslag is namelijk prijzig. Daar komt bij dat de mode het jaar erop weer heel anders kan zijn en consumenten minder geïnteresseerd zijn in verouderde mode. De uitverkoop staat bekend door kortingen die worden gegeven op het assortiment. Deze kortingen kunnen oplopen tot meerdere tientallen procenten. Vooral voor modeartikelen zoals kleding en schoenen is de uitverkoop zeer populair.

Online uitverkoop is extra voordelig

Het meest populair is de uitverkoop van mode in de winkels. Maar wist je dat ook de vele webshops die modeartikelen verkopen ook uitverkoop houden? En wist je dat je op deze manier vaak nog veel voordeligere artikelen kunt kopen dan in gewone winkels? Meestal zijn online producten goedkoper dan in de gewone winkel. De reden hierachter is dat webshops geen dure winkelpanden hoeven te kopen of te huren. De opslag is goedkoper omdat er de opslag van de kleding of schoenen plaatsvindt in industriepanden. Een pand aan de rand van een stad is goedkoper om te huren dan een winkelpand dat gelegen is in het centrum van een stad. De ruimte voor de opslag is meestal groter, waardoor er grotere partijen tegelijk kunnen worden ingekocht. Groot inkopen drukt de kosten. Ook is er vaak minder personeel nodig omdat er geen winkelend publiek te woord gestaan hoeft te worden.

Wanneer is de online uitverkoop?

Het is niet toegestaan om het hele jaar door uitverkoop te hebben. De online uitverkoop vindt over het algemeen tegelijkertijd plaats met de uitverkoop in de winkels. Een exacte datum is niet helemaal te geven, maar een indicatie wel. De zomeruitverkoop vindt ongeveer plaats in juli en augustus. De winteruitverkoop ongeveer tijdens de maanden december en januari. Meer informatie over wanneer de winkeluitverkoop begint lees je hier.

Online sale België

In België gelden vaste datums voor de uitverkoop. Ook webwinkels hanteren deze datums. De wintersale is ieder jaar van 3 tot en met 31 januari en de zomersale van 1 tot en met 31 juli.

Nog meer korting door gebruik te maken van online kortingscodes

Het fenomeen voordeelcoupon heeft haar intrede gedaan op het internet. Op websites als actiecode.nl of kortingscode.nl vindt je al snel interessante voordeelcoupons en actiecodes die online in de webshops besteed kunnen worden. Op de websites zijn de kortingscodes eenvoudig weergegeven per categorie, merk en winkel. De kortingen kunnen oplopen tot enkele tientallen procenten. Meer informatie over kortingscodes lees je hier.

Zijn er ook nadelen aan online aankopen?

Er is in feite maar één groot nadeel aan het online kopen van mode: je hebt niet de kans om de kleding of schoenen eerst te passen. De producten worden thuisbezorgd en pas dan kan je ze passen. Wanneer het niet past zal je dus de artikelen terug moeten sturen. Gelukkig is terugzending bij de meeste webshops helemaal gratis.

Lees verder

© 2012 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sale bij Sting: datum begin uitverkoopSale bij Sting: datum begin uitverkoopEen zeer populaire winkelketen in Nederland is The Sting. Deze van origine Nederlandse winkelketen richt zich afzonderli…
Sale bij Primark: datum begin uitverkoopSale bij Primark: datum begin uitverkoopPrimark is een modeketen die in Nederland en in België een flinke groei doormaakt. Primark is vooral populair vanwege de…
Sale bij Zara: datum begin uitverkoopSale bij Zara: datum begin uitverkoopEen van de populairste modeketens in Nederland is de Zara. Menig modebewuste mannen en vrouwen rekenen de Zara tot hun m…
Sale Vero Moda / Jack & Jones: datum begin uitverkoopSale Vero Moda / Jack & Jones: datum begin uitverkoopWie shopt er niet bij Vero Moda of Jack & Jones? Vooral de zomersale en de wintersale zijn enorm populair. Maar wanneer…
Bespaartips voor kinderkledingIn dit artikel worden een aantal tips gegeven om te besparen op kinderkleding. Behandeld worden onder andere het kopen v…

Reageer op het artikel "Wanneer begint de online sale / uitverkoop van webshops?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 26-10-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Special: Uitverkoop
Schrijf mee!