Daten na een echtscheiding? Vier tips voor succes

Daten na een echtscheiding? Vier tips voor succes Ben jij net gescheiden en ben je van plan om weer te gaan daten? Lees dan hier een aantal tips voor een succesvolle dating. Na een echtscheiding is het nog belangrijker om je goed voor te bereiden wanneer je gaat daten.

Daten na een echtscheiding

Ben jij onlangs gescheiden en denk je erover om weer te gaan daten dan zijn er een aantal dingen waar je goed over na moet denken. Een echtscheiding kan een zeer traumatische ervaring zijn voor alle betrokkenen en door te snel weer te gaan daten zou jij jezelf nog dieper in de problemen kunnen helpen. De enige die echt weet of je er klaar voor bent om te gaan daten nadat je bent gescheiden, dat ben jezelf. Er zijn een aantal dingen die je goed moet overwegen voor jouw eerste date na jouw scheiding.

1) Ben jij klaar om te gaan daten na jouw echtscheiding?

Denk goed over deze vraag na. Welke emoties leven er in jou en waar ben je precies naar op zoek na jouw scheiding? Jij bent de enige die antwoorden kan geven op deze vragen. Een andere belangrijke vraag is: “Waarom wil je weer daten na jouw echtscheiding?” Voel jij je eenzaam en denk je dat daten de leegte zal opvullen die jouw ex-echtgenoot heeft achtergelaten? Als dit de reden is dan ben je waarschijnlijk nog niet klaar om te gaan daten. De kans is groot dat jouw date niet aan jouw wensen kan voldoen, zeker als je nog niet precies weet wat jij van jouw nieuwe relatie verwacht. Wanneer je voor jezelf goed op een rijtje hebt wat je van jouw nieuwe relatie verwacht, kun je gemakkelijker een beslissing nemen over het juiste moment om te gaan daten na jouw echtscheiding.

2) Heb je weer genoeg zelfvertrouwen nadat je bent gescheiden?

Het is belangrijk om voor jezelf te weten hoe het is gesteld met jouw zelfvertrouwen voordat je begint aan een dating relatie. Ben je klaar om weer een emotionele relatie aan te gaan. Het is ook belangrijk om te weten of je het emotioneel aan zou kunnen als een date toch niet brengt wat je ervan verwacht of dat je door iemand die jij leuk vind wordt afgewezen.

3) Naar welk type persoon ben jij op zoek?

Het zou voor de hand kunnen liggen dat je op zoek gaat naar iemand die volledig het tegenovergestelde is van jouw ex-echtgenoot. Dit kan een goed idee lijken op de momenten als je hierover nadenkt, maar zeer waarschijnlijk is het niet een goed idee. Waarom? Je hebt je aangetrokken gevoeld tot jouw ex-echtgenoot om verschillende redenen. Oké, jullie huwelijk werkte niet. Dit wil echter niet zeggen dat jij je niet meer aangetrokken zult voelen door sommige eigenschappen van jouw ex-echtgenoot. Je zult nieuwe relaties moeten accepteren zoals ze zijn en niet door herinneringen die ze bij jou oproepen.

4) Wees voorbereid op teleurstellingen tijdens jouw date

Het zal heel moeilijk zijn om iedereen met wie je een date hebt niet te gaan vergelijken met jouw ex-echtgenoot. Het wordt nog moeilijker als iemand met wie je aan het daten bent soortgelijke dingen doet als jouw ex-echtgenoot en waar jij helemaal gek van werd. Realiseer je dan dat in de meeste gevallen zij zich er helemaal niet bewust van zijn dat zij iets doen dat jou herinnert aan jouw ex-echtgenoot. Als je deze persoon echt leuk vindt en eventueel zou willen toelaten in jouw leven, geef hem of haar dan een kans. Dat wat jij ziet en wat jouw gedachten hierbij zijn hoeft niet de intentie te zijn van jouw date. Het is erg moeilijk voor hen om zich te bewijzen het beter te doen dan jouw ex-echtgenoot als jij ze geen kans geeft.

Begin een nieuw leven na jouw scheiding

Wees niet bang om weer te gaan daten na jouw scheiding, maar tegelijkertijd moet je weten wie jij bent en waar je naar op zoek bent. Zorg dat je genoeg zelfvertrouwen hebt en dat je een manier van daten kiest waarbij jij je prettig voelt. Vertrouw op jezelf dat jij de juiste keuzes maakt en dan komen de kansen om weer een nieuw leven te beginnen na jouw echtscheiding.
© 2009 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…
Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Heb je iemand gevonden op een datingsite waar het wel mee klikt? Dan zal een eerste date al snel volgen. Wat gaan jullie…
Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Heb je iemand via een datingsite leren kennen waar je wel een klik mee hebt? Dan komt er een eerste date. Waar gaan jull…

Vier tips om vrouwen te versierenVier tips om vrouwen te versierenVrouwen versieren is voor veel mannen een probleem. Hier lees je enkele tips om het gemakkelijker te maken om vrouwen te…
Dating tips voor alleenstaande moedersDating tips voor alleenstaande moedersDaten is iets waar veel alleenstaande moeders problemen mee hebben. Als alleenstaande moeder heb je het erg druk en er i…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 04-01-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.