Dating tips voor alleenstaande moeders

Dating tips voor alleenstaande moeders Daten is iets waar veel alleenstaande moeders problemen mee hebben. Als alleenstaande moeder heb je het erg druk en er is een soort angst om weer te gaan daten. Hier lees je enkele dating tips die jou als alleenstaande moeder kunnen helpen bij het vinden van jouw liefde.

Daten voor alleenstaande moeders

Als alleenstaande moeder met een volle agenda zul je veel uitdagingen en frustraties ervaren als het gaat om het vinden van een date. Jij staat hierin zeker niet alleen. Er zijn vele duizenden drukke, alleenstaande moeders die dezelfde situaties meemaken als jou. Er zijn vele alleenstaande mannen, maar je moet wel de wil hebben om deze alleenstaanden te vinden.

1) Maak er geen geheim van dat je een alleenstaande moeder bent

Laat jouw vrienden, kennissen en collega’s weten dat je een alleenstaande moeder bent. Dit geeft hen ook de mogelijkheid om jou voor te stellen aan vrijgezelle vrienden of familieleden. Besef ook goed dat het vinden van de geschikte partner even belangrijk is, of belangrijker, dan het vinden van de juiste baan. Vele mensen wisselen meerdere keren van baan in hun leven, maar jij bent op zoek naar een levenspartner. Besef het belang hiervan goed.

Op vele verschillende manieren over de hele wereld vinden mensen tegenwoordig hun liefde voor het leven. Je moet echter wel openstaan om verder te gaan dan alleen de traditionele manier van daten.

2) Groepen voor alleenstaanden

Als alleenstaande moeder zou je naar groepen voor alleenstaanden kunnen gaan. Dit is een zeer goede en veilige manier om andere alleenstaanden te ontmoeten. Andere leden van deze groepen hebben ook weer familie, vrienden en kennissen waardoor je de mogelijkheid hebt om een goed netwerk op te bouwen. Er zijn bijvoorbeeld dansavonden voor alleenstaanden, reizen voor singles en diverse activiteiten in het nachtleven speciaal voor alleenstaanden.

Je zou je als vrijwilliger kunnen aanmelden bij organisaties speciaal voor alleenstaanden maar dit kan natuurlijk ook bij elke andere organisatie, als je maar alleenstaanden zult ontmoeten. Ondanks het feit dat je een druk bezette agenda hebt zul je hier toch tijd voor vrij moeten willen maken.

Blijf ook altijd nuchter nadenken en wordt niet overenthousiast over een date. Blijf altijd op je hoede als je afspraken maakt met jouw date. Ga niet alleen naar nachtclubs voor alleenstaanden en neem ook geen vreemden mee naar huis.

Toch staat vast dat je jouw ideale, aantrekkelijke man niet zult ontmoeten door thuis op de bank te blijven zitten. Je zult zelf actie moeten ondernemen om jouw ideale man te vinden, want die is er.

3) Laat slechte gevoelens van eerdere relaties los

De eerste keer daten na een echtscheiding of een overlijdensgeval zal in het begin erg eng en onwennig zijn. Je moet echt de slechte herinneringen van jouw eerdere relatie(s) of het overlijden van jouw man loslaten. Een nieuwe partner vinden wordt extra moeilijk, zo niet onmogelijk, als je blijft hangen in het verleden. Ga met een positief gevoel op zoek naar jouw nieuwe liefde.

4) Zie er altijd verzorgd uit

Zorg ervoor dat je er altijd verzorgd uitziet als je de deur uitgaat. Een nette haardracht en mooie kleren zorgen ervoor dat jij je goed voelt en dat je veel zelfvertrouwen hebt.

Onthoud goed dat je nooit een tweede kans krijgt om een eerste indruk achter te laten. Mannen zullen jou eerst beoordelen op de eerste fysieke indruk die ze van jou krijgen. Als jij er goed uitziet dan voel jij je ook goed en als jij je goed voelt dan breng je dat gevoel over op mensen in jouw omgeving.

5) Online dating is een uitkomst voor drukke alleenstaande moeders

Als drukke alleenstaande moeder mag je van geluk spreken dat we in dit computertijdperk leven. De liefde van jouw leven zou je bij wijze van spreken met één muisklik kunnen vinden. Ik heb het hier over online dating.

Jouw ware liefde woont misschien wel duizenden kilometers verderop. Online dating kan de schakel zijn tussen jou en jouw liefde.

Bij online dating heb je een breed scala van mannen waar je uit kunt kiezen. Je krijgt veel over ze te weten zoals het beroep, persoonlijkheid, leeftijd, voorkeuren, muzieksmaak, of het een roker is of niet, een regelmatige drinker is of niet, of hij houdt van kinderen, huisdieren enz. Bijna altijd wordt er een foto bijgeplaatst zodat je alvast kunt zien hoe de man eruitziet.

Er zijn tegenwoordig miljoenen alleenstaanden online. Dit verhoogt de kans dat jij jouw liefde zult vinden enorm. Er zijn jou al vele duizenden alleenstaande moeders voor gegaan en zij hebben hun ideale man gevonden via online dating. Online dating is nog steeds enorm groeiende en het taboe over deze vorm van daten is er al lang niet meer. Online dating is dus een fantastische manier van daten voor drukke alleenstaande moeders.

Lees meer over online dating in de volgende artikelen:
Online Dating: Tips voor een Veilige en Succesvolle Ervaring
Online Dating, leer de fijne kneepjes
© 2009 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…
Vind de ware liefde voor 50 plussers. Vijf tipsVind de ware liefde voor 50 plussers. Vijf tipsBen jij 50 plus en op zoek naar jouw liefde? Hier lees je vijf manieren om te daten speciaal voor 50 plussers. Dating vo…
Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Heb je iemand gevonden op een datingsite waar het wel mee klikt? Dan zal een eerste date al snel volgen. Wat gaan jullie…

Daten na een echtscheiding? Vier tips voor succesDaten na een echtscheiding? Vier tips voor succesBen jij net gescheiden en ben je van plan om weer te gaan daten? Lees dan hier een aantal tips voor een succesvolle dati…
Speeddating TipsSpeeddating TipsHier lees je een aantal tips voor als je gaat speeddaten. Speeddating is een zeer speciale vorm van daten waar weer apar…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 01-01-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.