Tips voor een geslaagde eerste date

Je krijgt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Het is dus essentieel dat je goed voorbereid bent om een goede indruk te maken tijdens een date. Hier zijn dus 10 tips voor mannen voor een succesvolle date.

Betaal alles

Betaal voor alles. Begin niet over het delen van de factuur. Als je date aandringt een deel van de rekening te willen betalen, ga er niet op in. Laat haar als ze echt aandringt het gedeelte betalen dat ze wenst te betalen.

Wat ga je doen

Geen films tijdens de eerste date. Hoe kun je elkaar leren kennen als je het grootste gedeelte van de tijd in stilte naar een film aan het kijken bent? Je kunt een date mee nemen voor een diner, of eventueel eerst alleen een drankje. Neem haar ergens mee naar toe waar je zelf comfortabel en op je gemak bent. Mocht je wat krap bij kas zitten kun je altijd een date organiseren op een openbare plek, bijvoorbeeld een picknick in het park, of eventueel een etentje bij je thuis. Mits je maar een goede voorbereiding in de maaltijden steekt. Als je niet kunt koken is een afhaalrestaurant prima, maar dek dan fatsoenlijk de tafel. Laat zien dat je je best doet om het haar naar het zin te maken.

Manieren

Kom op tijd. Je laat een dame niet wachten. Als je gaat eten, eet netjes met mes en vork. Mocht je niet weten wat de etiquette hierover zegt, informeer je hierover. Wil je een gentleman zijn, open de deur voor haar, schuif de stoel aan.

Respect

Dat betekent dat je niets verwacht van je date op de avond zelf. Een date is geen garantie voor toekomstige genoegens, je wilt elkaar beter leren kennen. Dus dat betekend ook dat je niet gaat proberen om je date dronken te krijgen of te drogeren. Aan het eind van de date kun je haar zoenen als je daar beide voor in bent.

Zelfverzekerd

Wees zelfverzekerd en neem de leiding tijdens de date. Je hoeft haar niet mee te slepen aan haar arm, maar wees stevig met je suggesties en vertrouw er op dat je een leuke tijd hebt en een goede indruk zal maken. Vergeet niet dat je al een date hebt met haar. Zo’n grote loser ben je niet als je van jezelf denkt.

Verzorg jezelf

Zorg voor gepaste kleding en vergeet niet je date te laten weten wat de plannen zijn, zodat ze haar kleding daarop kan aanpassen.
Als je naar het strand gaat en daarna gaat eten, kleedt jezelf mooi maar niet te veel. Mocht je naar een chique restaurant gaan, zorg dan voor een overhemd en een stropdas. Zorg dat je schoenen schoon en netjes zijn. Douche jezelf, knip je nagels, was je haren, scheer jezelf. Een klein beetje aftershave mag, maar zeker niet te veel.

Gesprek

Richt je tijdens het gesprek niet teveel op jezelf. Stel je date vragen en vraag ook door. Luister naar de antwoorden en ga daar op in. Praat niet al te lang over je werk. Je werk is voor jezelf een interessant onderwerp, maar tenzij je date in hetzelfde vakgebied zit, zal het voor haar niet heel boeiend zijn. Wees zorgvuldig met je complimentjes naar haar. Doe dit zeker niet te veel.
Heb het nooit over je ex tijdens een date.

Cadeau

Het kan een leuk idee zijn om je date een klein cadeautje te geven. Niets te duur, een kleinigheidje zoals een roos is prima. Onthoud wel waar je naar toe gaat en hoe lang dit gaat duren. Niet dat je date de hele tijd met een roos rond moet lopen.

Timing

Laat je date niet te lang duren. Je wilt een leuke indruk van elkaar en nog wat over houden voor de volgende date(s). Plan je date ook niet te ver van huis. Zorg dat de reis niet de date verpest.

Bel haar

Als je hebt genoten van je date en haar weer wil zien, bel haar dan en vertel dat ook. Wacht niet te lang en speel niet “hard to get”.
Heb je het niet naar je zin gehad, zeg het haar dan ook gewoon eerlijk. Het is voor haar niet fijn als je haar aan het lijntje houdt.
© 2013 - 2024 Evertse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…
Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Heb je iemand gevonden op een datingsite waar het wel mee klikt? Dan zal een eerste date al snel volgen. Wat gaan jullie…
Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Heb je iemand via een datingsite leren kennen waar je wel een klik mee hebt? Dan komt er een eerste date. Waar gaan jull…
Dating: de eerste date: date tips voor mannenDating: de eerste date: date tips voor mannenHet is je gelukt. Je het een eerste date met een leuke vrouw. Hoe zorg je ervoor dat dit eerste afspraakje positief aflo…

Flirten doe je zoFlirten doe je zoJe vindt iemand leuk, maar je weet gewoon niet hoe je zijn of haar aandacht weet te krijgen? Of beter, je bent al een la…
Soms is het verleid worden tot de liefdesdaad dodelijkSoms is het verleid worden tot de liefdesdaad dodelijkHet verleiden van een voor jou aantrekkelijk persoon, tot het aangaan van een relatie, is voor een mens niet altijd zond…
Bronnen en referenties
  • http://listverse.com
Evertse (47 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.