Hoe je een vrouw verovert

Hoe je een vrouw verovert Sommige mannen hebben geen flauw idee hoe ze een vrouw moeten benaderen, laat staan dat ze de timing en strategie beheersen die zo belangrijk zijn om een vrouw daadwerkelijk te veroveren. Het internet wemelt van de dating-tips en het aantal vrijgezelle mannen neemt toe. Versieren, flirten en verleiden zijn inmiddels tot kunst verheven vaardigheden. Toch kan elke man een succesvol veroveraar zijn als hij simpelweg enkele basisregels in acht neemt!

Oogcontact begint bij de vrouw

Veel mannen denken dat ze stoer op de versiertoer moeten en het initiatief moeten nemen bij een verovering. De grap is dat dat niet zo is. Het is in werkelijkheid bijna altijd de vrouw die aangeeft of ze eventueel veroverd zou willen worden. Het is van fundamenteel belang om te weten dat het zo werkt, omdat je hiermee de kans op een blauwtje lopen verkleint.

Stap niet op een vrouw af die niet minstens twee maal langer dan enkele seconden naar jou heeft gekeken. Als ze haar blik afwendt en toch weer jouw ogen zoekt, zit je goed en kun je op haar afstappen. De timing hierbij is belangrijk. Als ze het idee heeft dat je haar niet opmerkt of dat je niet durft, zal haar aanvankelijke belangstelling verminderen. Het komt er dus op neer dat je de vrouw in kwestie gaat 'aanvoelen '.

De juiste openingszin

De openingszin is nooit het allerbelangrijkst maar geeft wel een eerste indruk. Je hoeft niet uit de hoek te komen met spitsvondige zinnetjes maar kunt het beste jezelf gewoon voorstellen of iets zeggen over de omgeving waar jullie in verkeren. Zak dus nooit af naar brutale opmerkingen zoals: 'Mooie benen, hoe laat gaan ze open', of 'Is het zo heet hier, of ben jij dat?', of 'Is dat een ladder in je panty of de stairway to heaven', enzovoorts, want dat leidt vrijwel zeker tot niets en je maakt jezelf alleen maar belachelijk. Een vrouw kan voorts alleen vertrouwelijk met je praten als je vriendenkring uit de buurt is, dus zorg ervoor dat ze niet het idee heeft met meerdere mannen in gesprek te moeten treden.

Gesprek op gang houden

Maak haar niet geïnteresseerd in je verhalen, maar in JOU. Over ditjes en datjes praten is altijd goed, maar laat haar op een gegeven moment subtiel merken dat je haar waardeert. Hiervoor moet je wel enigszins oppassen want als je dat te snel doet dan werkt het averechts. Ga dus nooit zitten slijmen maar doe ook vooral niet het tegendeel. De vrouw in kwestie kan beter niet in verwarring komen over hoe ze op jou overkomt. Laat op een gegeven moment dus altijd doorschemeren dat je haar lach leuk vindt, of haar humor, of haar ogen. Zeg niets over haar borsten, billen en benen! Haar aanstaren en bestuderen is ook uit den boze en komt creepy over. Ook met complimenten over kleding moet je voorzichtig zijn. Verpak in elk geval je complimentje in andere tekst, dus leg niet de nadruk op het compliment. Zorg ervoor dat het bij je past om het gewoon aan te geven dat je iemand waardeert. Geef haar nooit het idee dat er meer achter schuilt. Voorts is het vanzelfsprekend dat je haar aandacht vasthoudt en dus niet met je mobieltje aan de gang gaat. Mocht je gebeld worden dan vraag je de beller op een ander tijdstip terug te bellen. Dit getuigt van respect voor de vrouw met wie je in gesprek bent en dat zal ze zeer zeker waarderen.

Maak jezelf aantrekkelijk

Je uiterlijk, de inhoud van je portemonnee en je leeftijd zijn niet de zaken waar het om draait bij het veroveren van een vrouw. Waar het wel om gaat is hoe je jezelf presenteert. Je karakter en persoonlijkheid zijn bepalend voor je mate van aantrekkelijkheid. Vrouwen zoeken al of niet bewust bescherming, veiligheid en zekerheid. Als je als man kunt aantonen dat je je eigen leven op orde hebt, word je automatisch aantrekkelijker voor vrouwen. Dit betekent niet dat je leven op rolletjes moet lopen voordat je een vrouw kunt veroveren, maar het betekent wel dat als je jezelf vertrouwt en ook in staat bent moeilijkheden te overwinnen, niet door middel van woorden maar juist in daden, dat dat je aantrekkelijker maakt.

Haar reactie

Nu je jezelf van je beste kant laat zien en in een gesprek verwikkeld bent geraakt zijn er enkele punten die aangeven of je op de goede weg zit. Lichaamstaal is heel belangrijk. Een vrouw test de man in kwestie altijd, ook al is ze zich daar niet eens van bewust. Bij elke opmerking en beweging die je maakt, observeert ze je. Ze kijkt naar details zoals je nagels, je schoenen, maar ze probeert ook een totaalbeeld van je te krijgen, je te peilen en te plaatsen. Laat je hierdoor niet afleiden en probeer jezelf te blijven. Probeer je niet voor te doen als haar prins op het witte paard of haar minnaar-to-be omdat je je dan bedient van opzettelijke misleiding en dit kan je later duur komen te staan.

Gedurende deze fase van elkaar leren kennen is het ideaal als ongeveer de helft van de bijdrage aan het gesprek van haar afkomstig is. Dus: Als een gesprek enkel een 'interview' is, je vraagt haar dingen maar ze stelt zelden of nooit een tegenvraag, dan is dat een slecht teken. Een ander slecht signaal is als je grapjes maakt en ze kan deze niet waarderen. Snelle wegwezers zijn als ze op haar horloge kijkt of jou vraagt hoe laat het is, als ze geeuwt of als ze verveeld kijkt. Een vrouw die interesse in je heeft is een actief deelneemster aan het gesprek en reageert op je compliment en geeft er misschien zelf ook een!

Veroveren? Loop niet te hard van stapel

Hardlopers zijn doodlopers, dat geldt ook in de liefde. Mannen hebben geen serieuze interesse in een vrouw die zichzelf in de aanbieding gooit, om de eenvoudige reden dat een man het idee wil hebben zelf op jacht te zijn. Andersom geldt het min of meer ook hoewel de psychologie erachter dan iets anders zit: In een eerste gesprek vermijd je liefst handtastelijkheden en pogingen om haar te zoenen. Dit komt als veel te gretig over en zal waarschijnlijk niet het gewenste effect hebben. Het is ook hier weer de vrouw die aangeeft of zij bereid is om gezoend te worden. Sla ook geen arm om haar heen omdat je meent haar letterlijk te moeten beschermen. De kans bestaat dat ze het ervaart als bazig en irritant. Hou je dus in en bedenk dat als je echt de juiste persoon voor je hebt, die dingen vanzelf gaan. En: zoals jij vermoedelijk niet met een 'snol' wil praten, zal een vrouw ook liever niet met een 'seksmaniak' praten.

Verlegenheid is positief

Niets doet het hart van een vrouw zo snel smelten als een man die zijn zwakke kant(en) laat zien. Als je blijkt geeft van een beetje onzekerheid in het gesprek en een iets verlegen houding aanneemt, weet dan dat dat juist aanlokkelijk is voor veel vrouwen. Kortom, met passende verlegenheid kom je veel verder dan met een macho houding. Als een gesprek goed verloopt word je je zelfs veel minder bewust van je onzekerheden en zul je ook meer durven te zeggen.

Maak haar aan het lachen

Niets is zo belangrijk als humor en veel vrouwen waarderen het zeer als de man blijk geeft gevoel voor humor te hebben en hiermee automatisch een goede sfeer schept. Natuurlijk moet je niet overgaan tot het vertellen van moppen, moet je haar nooit uitlachen en bedien je je niet van non-stop zelfspot. Gevoel voor humor is niet aan te leren, zoiets zit in je en als je de juiste partner tegenover je hebt komt je humor vanzelf uit de verf. Een man die lacht heeft een voorsprong omdat hij daarmee aangeeft goed in zijn vel te zitten, wat een vrouw als positief ervaart. Het tonen van humor betekent niet dat je niet serieus kunt zijn, integendeel, laat merken dat je ook een serieuze kant hebt.

Bespreek geen zware problemen

Vermijd om je hele verleden en eventuele problemen op tafel te leggen in een eerste gesprek. Op een vrouw zou dat overkomen alsof je leven wordt beheerst door problemen en dat stoot af. Zij zou immers je volgende probleem kunnen worden! Bovendien is het in strijd met het positieve beeld dat je op haar wilt overbrengen. Problemen kunnen beter in volgende gesprekken worden aangeroerd, als je 'verovering' blijk heeft gegeven oprechte belangstelling voor jou te hebben en jij dat omgekeerd ook voor haar hebt. Neem in een eerste gesprek ook niet de omgekeerde houding aan, namelijk die van binnenvetter, omdat dat een vrouw zeer frustreert. Stel je ervoor open om over gevoelens te praten en je hebt het halve werk al gedaan.

Laat haar naam een keer vallen

Als je haar voornaam te weten bent gekomen is het slim om haar naam een of twee keer te noemen in het gesprek. Dit komt zeer persoonlijk over en geeft de vrouw zodoende het gevoel dat je woorden voor haar alleen bedoeld zijn. Het schept direct een sfeer van vertrouwen wat een uitstekend fundament is om mee verder te komen.

Praat altijd neutraal over een ex

Mocht je een of meerdere ex'en hebben en het gesprek komt op dat onderwerp, laat dan altijd aan haar zien dat de ex geen rol van betekenis meer speelt. Het tweede punt is dat je je niet negatief moet uitlaten over je ex, omdat dit voor de vrouw een aanwijzing is dat je bij een eventueel mislopen van de relatie over haar net zo negatief zal zijn, immers, het beste bewijs wat iemand in de toekomst zal doen ligt in zijn verleden. Praat vooral ook niet al te positief over je ex, omdat dit aangeeft dat je mogelijk nog iets voor haar voelt. De vrouw die tegenover je zit zal het gevoel hebben te moeten opboksen tegen deze ex en krijgt op die manier niet het ' exclusiviteitsgevoel ' dat vrouwen zeer belangrijk vinden.

Stuur niet aan op een one-night-stand

Als je enthousiast geraakt bent gaan je gedachten mogelijk op hol en in een zwak moment kun je vervolgens alles verknallen. Als je een serieuze relatie wilt vermijd je het onderwerp seks en vraagt haar na een eerste gesprek vanzelfsprekend niet mee naar je huis te komen. Als je het goed doet geeft dit in elk geval de vrouw de belangrijke zekerheid dat je belangstelling hebt voor haar als persoon en geen bijbedoelingen hebt. Een vrouw veroveren is een spel van strategie. Een verkeerde zet en je kunt weer van voren af aan beginnen of haar kwijt zijn. Een vrouw zal geen enkele waardering kunnen opbrengen voor een man die op haar 'seks' uit is. Men gaat er altijd vanuit dat een vrouw gerespecteerd wil worden en dat is zeker het geval, maar minstens zo belangrijk is het dat een vrouw door haar veroveraar in staat wordt gesteld om hem omgekeerd ook te respecteren.

Vraag om een vervolggesprek

Als de interesse wederzijds is en je daar zeker van bent, kun je aan haar vragen hoe je haar nogmaals kunt spreken. Stop dus geen briefje met een telefoonnummer in haar hand, en vraag ook niet haar nummer. Laat het altijd volledig aan de vrouw in kwestie over hoe zij de voortzetting van het contact voor zich ziet. Hiermee geef je haar de vrijheid om zelf een besluit te nemen. Wees niet bang dat je haar hierdoor niet meer zult zien of spreken want als ze zich werkelijk door jou veroverd voelt zal ze gegarandeerd iets van haar privé gegevens openbaren, waarna je haar in dat geval niet pas na zes weken belt, of juist binnen enkele uren, maar waarna je binnen enkele dagen contact met haar opneemt.

Wat je in geen geval moet doen

  • Haar vragen of ze 'al een vriend' heeft of haar ondervragen over vorige vrienden. Dit openbaart je intenties, zal haar irritatie opwekken en je zult worden afgeschilderd als een versierder.
  • Net doen alsof je haar een gunst verleent als ze met jou in contact is. Dit is arrogant gedrag wat averechts werkt. Doe altijd andersom en voel je vereerd dat ze haar tijd aan jou besteedt.
  • Met alcohol op de versiertoer opgaan. Deze puberale houding werkt afstotend op vrouwen die ook maar enigszins serieuze bedoelingen hebben.
  • Haar overstelpen met cadeautjes en drankjes. Een vrouw verover je, je koopt haar nooit om!
  • Haar overal achtervolgen. Het stalken van een vrouw laat je achterwege, haar nee beschouw je altijd als nee.
  • Hard-to-get spelen. Deze ongezellige houding is de beste basis voor een akelige haat-liefde verhouding, het kweekt afstand en onduidelijkheid en maakt de vrouw onzeker. Speel dus geen spelletjes.
  • Vragen om toestemming om haar te zoenen. Een man zal bij een vraagstelling hierover zichzelf belachelijk maken, tevens geeft hij onbewust aan dat het zoenmoment ongepast is.
  • Alleen over jezelf praten en opscheppen. Bij dit gedrag zal de vrouw zich compleet overbodig voelen.
  • Haar als vanzelfsprekend zien en niet bedanken voor de gezellige uurtjes. Dit getuigt van weinig inleving en botheid.
  • Een vertrouwelijke vriendschap opbouwen die de weg naar een relatie stagneert. Al in het begin wordt duidelijk of het gaat om vriendschap of een relatie en als je een relatie wilt laat je dan niet afschepen met de positie van 'vertrouwenspersoon'.

Veel succes op je liefdespad!

“The next time you try to seduce anyone, don't do it with talk, with words. Women know more about words than men ever will. And they know how little they can ever possibly mean.” ~ William Faulkner

Lees verder

© 2007 - 2024 Astrid-d-g, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Flirten als je verliefd bentFlirten als je verliefd bentIs een originele openingszin tijdens het flirten als je verliefd bent belangrijk? Of is de lichaamstaal tijdens het flir…
Openingszin: in een kroeg of in een briefOpeningszin: in een kroeg of in een briefEen openingszin is de eerste inleidende zin die men in een (sollicitatie)brief vindt, of die voorafgaande aan een gespre…
Hoe versier je een vrouw?Hoe versier je een vrouw?Mannen zijn meestal eenvoudig te verleiden. Vrouwen zijn daarentegen vaak moeilijker te versieren. Het is een kunst op z…
Hoe weet ik of een vrouw mij leuk vindt?Hoe weet ik of een vrouw mij leuk vindt?Leer de lichaamstaal van een vrouw beter begrijpen. Vang de signalen op en weet direct of ze interesse in je heeft en je…

De taal van het SMS'enEen smsje bestaat uit maximaal 160 tekens en bij internetsmsjes is dit aantal nog minder. Daarom is er een soort SMS-taa…
Plat AmsterdamsPlat AmsterdamsHet Amsterdams als volkstaal wordt al decennia lang door verspreiding van bewoners ook buiten de stadsgrenzen van Amster…
Reacties

Michael, 11-08-2014
Je moet niet uit gaan met het idee om de volgende dag met een meisje wakker te worden. Heb geduld en heb het naar je zin. Een wijze man zei ooit: Gij die zijn kracht zal beschouwen, zal zijn geduld moeten houden. Reactie infoteur, 12-01-2016
"Patience is bitter, but its fruit is sweet." ~ Aristotle

Sony, 15-07-2012
Al had ik dit opgeschreven bij me kwam ik er niet uit.was ik maar een aap dan hoeve ik er alleen maar achteraan te rennen en bovenop te jumpen.en die lastige exen vrat ik op als bananen. Dit is ingewikkelder dan soduko drie sterren.*** ): ja vind ook hoor jezelf zijn fucking toneelstukje is dit voeren. Da ken nie. Lijkt wel of iedereen elkaar aanpraat deze tijd hoe je als man of vrouw moet handelen of reageren op iets bah bah. Doe mij maar de spontane liefde dan gaat alles vanzelf en BAM je staat in vlam als je dr aankijkt in die ogen. En die humor komt naar boven, tja tis niet vaak" maar dit is als een jager met een handleiding voor z'n eigen geweer. Reactie infoteur, 16-07-2012
Voor deze reactie geldt hetzelfde antwoord als dat voor je voorganger. A.

Brian, 24-04-2012
Dit is wel echt een handleiding voor de kansloze type man zeg… Als je gewoon lekker jezelf bent, en logisch probeert na te denken kom je ook al heel ver hoor. Een toneel stukje opzetten als 'jagen' vind ik zo raar. Uiteindelijk komt de ware jij toch wel naar boven. Mijn ervaring, wees lekker jezelf! Probeer je zelfverzekerd te voelen en toon interesse. Het komt allemaal wel vanzelf Reactie infoteur, 25-04-2012
Hi Brian, precies. Maar dit is niet iedereen gegeven. Het stuk is geschreven voor diegenen voor wie de versierkunst geen vanzelfsprekendheid of automatisme is. Groetjes, A.

Peter, 09-12-2011
Ik ben een jongen van 25 en heb nog geen vriendin. maar goed niet om zielig te doen. ik kan wel hier heel veel van leren denk ik :) want 1 ding is zeker, een vrouw die ik leuk zou vinden, is de moeite waard. dat absoluut! Reactie infoteur, 10-12-2011
Hi Peter, ja, maar 'leuk' is uiteindelijk niet voldoende! ;) Succes, A.

Edmond, 22-09-2011
Nou, nou, nou zeg! Op deze manier komt de Nederlandse man ook nooit aan de vrouw. Hoewel ik het met sommige punten eens ben, adviseert dit artikel juist de punten aan die aantrekkingskracht teniet doen.

Om er maar even een passende metafoor tegen aan te gooien: voor jachtadvies, vraagt met de eend of de jager? Reactie infoteur, 23-09-2011
Hi Edmond, ter verduidelijking van je standpunten kun je de lezers het beste van dienst zijn door zelf het antwoord te geven. Groetjes, A.

Mark, 06-09-2011
Als ik je advies lees omtrent het veroveren van een vrouw, dan krijg ik spontaan hoofdpijn.
Zoveel dingen waaraan je moet houden en aan moet denken. Ik geef ruiterlijk toe, ik ben zelf niet bepaald een veroveraar en behoorlijk groen en klunzig met dit onderwerp. Maar ik herken het inderdaad wel, omdat ik zelf ook regelmatig in veel van de genoemde valkuilen trap. Reactie infoteur, 07-09-2011
Hi Mark, zoals je al gelezen hebt is het eigenlijk steeds de vrouw die met bewuste of onbewuste signalen aangeeft of ze zich laat veroveren. Je kunt een vrouw die niet wil met geen mogelijkheid voor je winnen, want zij is in beginsel degene dit bepaalt… ;) Succes! A.

Babellonie1 (infoteur), 30-10-2008 #7
Een - voor mij als man- zeer herkenbaar artikel! Goed geschreven en precies de "valkuilen"weergevend, waarzoveel mannen in duikelen. Fortissimo ofwel mijn complimenten! Groeten henk Reactie infoteur, 03-11-2008
Hallo Henk! Leuke reactie. Jij weet hoe het moet! :) Groet, A.

Astrid-d-g (270 artikelen)
Laatste update: 20-10-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.