Wat vrouwen willen

Wat vrouwen willen Het is de grote vraag voor talloze mannen. Wat willen vrouwen eigenlijk? Wat vrouwen nu echt willen is vaak anders dan wat mannen denken. Spierbundels, massa's geld en een fors geslachtsdeel is niet precies wat vrouwen verlangen. Humor en intelligentie zijn betere binnenkomers, en als je ook nog een missie blijkt te hebben, zit je goed. Maar bovenal wil een vrouw vertrouwen, veiligheid, loyaliteit en waardering. Zo simpel dus? Ja. Toch blijken veel mannen niet aan die basis te kunnen voldoen.

Vertrouwen en vriendschap

'A friend is one who knows us, but loves us anyway.'
Het is een van de eerste kwaliteiten waar een vrouw op let: Vertrouwen. Dit vraagt van de man dat hij niet alleen vertrouwen heeft maar dat ook uitstraalt en het daarnaast onder vier ogen laat blijken. Jezelf zijn, 'echt' zijn, want een man die zichzelf niet is, kan niet worden vertrouwd. Heb je dus een fake zelfvertrouwen, dan prikt ze daar doorheen. Vertrouwen omvat ook de behoefte van de vrouw om vreugde, maar ook haar zorgen en problemen te delen. Niet om een oplossing te krijgen, maar om begrepen te worden. Dit vraagt van de man een luisterend oor. Op cruciale momenten, maar ook bij kleine zaken. Feedback geven, maar ook knikken of 'hmm' zeggen, ook al heb je de verhalen al tien keer gehoord. Echt luisteren is zeldzaam. Het vraagt om betrokkenheid en aandacht voor waar ze het over heeft. De erkenning van haar gevoel in de wetenschap dat ze zich slechts wil uiten. In ruil daarvoor wil ze dat haar partner zich ook openstelt, zijn intieme gedachten deelt. De man die deze basale behoefte begrijpt zal automatisch in haar leven worden toegelaten. Pas als aan de voorwaarde van oprechte vriendschap is voldaan, krijgt echte liefde vrij spel.

Veiligheid, verantwoordelijkheid en loyaliteit

'Lack of loyalty is one of the major causes of failure in every walk of life.'
Vrouwen zoeken zekerheid in een man. Zijn woord moet goud waard zijn, dit betekent dat als hij zegt dat hij iets gaat doen, hij dat ook daadwerkelijk gaat doen. Je moet dus altijd van de ander op aan kunnen. Loyaliteit is ook niet weg te denken. Het is de -vaak onuitgesproken- wens en hoop dat de partner haar trouw blijft. Verdoezel daarom vorige partners niet, maar kwam er vreemdgaan in voor, heb het er dan niet over. De sleutel voor een veilig gevoel is toewijding en karakter, het fundament voor een sterke relatie dat in weer en wind overeind blijft. Daarbij hoort het gevoel dat de partners er voor elkaar zijn, dus ook in tijden van ziekte of ouder worden. Emotionele en fysieke steun geven op die momenten dat het nodig is, is onderdeel van verantwoordelijkheidsgevoel. Weten wat ervan je verwacht wordt, een zorgzame betrokkenheid. Dus niet een reeks verplichtingen die je tegen je zin zou doen, maar juist de extra dingen die je doet omdat je je geroepen voelt, en die je doet omdat je je verbonden voelt met je partner. Het spreekt voor zich dat een grillig, veranderlijk karakter een turn-off is, evenals weglopers die hierdoor blijk geven geen geweten te kennen.

Gentleman?

'A gentleman would be ashamed should his deeds not match his words.'
Vrouwen zoeken vrijwel altijd een man die haar het gevoel geeft de enige vrouw op de aardbol te zijn. Het bekende exclusiviteitsgevoel waar een man niets mee heeft, maar dat voor vrouwen oh zo belangrijk is. De man die die extra moeite doet om haar speciaal te doen voelen, heeft al veel werk gedaan. Dit heeft te maken met respect voor de vrouw in kwestie, het tonen van goede manieren en het leuk vinden om af en toe romantisch te zijn. De deur voor haar openen, aan de juiste kant op de stoep lopen, haar je jas aanbieden als het koud is, haar beschermen, een stoel voor haar regelen, je arm om haar heen slaan. Een vrouw wil behandeld worden alsof ze de meest sexy vrouw ter wereld is en dat er geen enkele andere vrouw is die hier tegenop kan. Dit komt eenvoudig neer op waardering. Waardering zou dus ook niet een akelige plicht moeten zijn, maar iets leuks. Een vrouw die niet gewaardeerd wordt, voelt zich onbegrepen en verwaarloosd: het begin van het einde! Cadeautjes en rozen, moet dat nog steeds? Ja, bijna elke vrouw is gevoelig voor goed gedoseerde verrassingen die haar het gevoel geven dat er aan haar gedacht is. Pas op voor het geven van huishoudelijke apparaten als cadeau, maar bedenk liever iets origineels zodat ze weet dat je veel voor haar over hebt. Dit is een belangrijk onderdeel van relatie-onderhoud, maar kijk uit: Overdaad schaadt en enkel materiële waardering is onvoldoende!

Humor en intelligentie

'After God created the world, He made man and woman. Then, to keep the whole thing from collapsing, He invented humor.'
Een man met een goed gevoel voor humor heeft altijd een streep voor. Vrouwen zijn zeer gevoelig voor een man die in staat is haar aan het lachen te maken. Zelfs non-stop grapjes maken is altijd nog beter dan een te serieuze, saaie aard, maar mooier is natuurlijk dat je op tijd aanvoelt wanneer humor wel en niet kan. Vele verleidingsexperts claimen dat een gezonde dosis humor de belangrijkste kwaliteit is die een man kan hebben. Want in staat zijn om om jezelf te lachen betekent voor een vrouw dat je in staat bent om moeilijke situaties het hoofd te bieden, en stressvolle tijden positief benadert. Het geeft de vrouw de indruk dat ze een zonnig leven tegemoet gaat en wat is beter dan dat.

Dan het punt van intelligentie. Het is niet enkel meegenomen dat een man blijk geeft intelligent te zijn, het is voor veel vrouwen ook nog eens een voorwaarde. Een man die niet in staat is een behoorlijke conversatie te voeren, niet verder komt dan paaien, zwijgen of kortaf zijn is hard op weg gedumpt te worden. Het maakt niet uit of je een hoge opleiding hebt gehad of niet, het gaat erom enige inhoud te hebben, een vrouw iets te kunnen bieden, stof tot nadenken, nieuwe inzichten, een verrassende denkstijl, enz. Sommige mannen ontlenen hun sexappeal aan hun intelligentie, en hebben voordeel boven al die mannen die niet verder komen dan de nietszeggende babbel. Voorbeeld van zo'n oppervlakkige benadering: "Gaat ie lekker?".

Een man met een missie

'He who fails to plan, plans to fail.'
Een man met een bepaalde sociale en economische positie, is ondanks de emancipatie, nog steeds erg in trek. Vrouwen vinden het geweldig als een man een plan heeft, ambitie, een doel in het leven. Dit geldt in de eerste plaats voor de lange termijn. Vrouwen zoeken een veilig, gemakkelijk leven zonder zorgen en vinden dat eerder bij iemand die zijn bestaan voor elkaar heeft en met wie ze ook nog eens bij familie en vrienden kunnen aankomen dan iemand die met schulden op de bank zit. Ook op de korte termijn geldt de 'eis' van de missie. Heb je als man geen plan, zorg er dan als de drommel voor dat je er een hebt, liefst met reserveplan en al. Ga je met een vrouw uit, zorg er dus voor dat je weet waar je naar toe wilt en wat jullie gaan doen. Denk vooruit en neem de leiding, want je wordt gegarandeerd beoordeeld op basis van je zelfvertrouwen. Denk aan dit interessante voorbeeld als een vrouw vraagt wat de man in petto heeft die avond, en hij antwoordt:
"Wat JIJ wilt."
Als dit patroon van zwakte consistent wordt, zal hij op een dag aan de kant gezet worden, enkel omdat ze hem niet voldoende respecteert, laat staan bewondert.

Kleren maken de man

'They think him the best dressed man, whose dress is so fit for his use that you can't notice or remember to describe it.'
Een man die gedreven wordt door ambitie heeft de potentie om in de toekomst succesvol te zijn. Dit werkt magnetisch. Maar hoe straal je dit uit? Dress for success! Investeer in kleding dat je uiterlijk voorkomen completeert; dit hoeft helemaal niet van een duur of bekend merk te zijn. Zorg ervoor dat het 'plaatje' klopt en je kleren een fijn soort elegantie uitstralen. De meeste vrouwen hebben hier oog voor en herkennen goede smaak. Weinig vrije tijd en veel passie voor werk maakt indruk, in tegenstelling tot het type man dat met gelijkgezinden in bars rondhangt en wat betreft vrouwen weinig kieskeurig is. Zorg er dus voor dat je een bezige bij bent en je levensmissie met hartstocht uitvoert of gaat uitvoeren. Wie gepassioneerd is in andere zaken, dus slechts op toevallige wijze tegen een vrouw aanloopt, heeft geen tijd voor frivool gedrag en goedkope versiertrucs. Zijn onweerstaanbaarheid blijkt uit zijn hartstocht voor zijn werk en liefhebberijen, dat zich uit in bijzondere hobby's of sporten, dingen waar over nagedacht is. Kortom, onderscheid je in uiterlijk en innerlijk van de massa. Het gaat om het buitengewone dat de belangstelling van menige vrouw aanwakkert. Eindelijk eens een man met smaak, zowel in kleren als in zijn tijdsbesteding!

Mythes over wat vrouwen willen

Gespierd en knap?

Er is een klein percentage vrouwen dat op deze zaken let, maar de meeste vrouwen worden meer aangetrokken tot innerlijkheden zoals zelfvertrouwen, ambitie en intelligentie dan zijn uiterlijk. Veel vrouwen vinden spierbundels zelfs afstotelijk. En nog altijd gaat het idee de ronde dat een knappe man teveel belangstelling van andere vrouwen krijgt of zelf achter anderen aan zal gaan. Een man die investeert in een goddelijk lijf met het doel een vrouw te behagen, heeft het niet begrepen.

Een hoge bankrekening?

Er zijn vrouwen die op de inhoud van iemands portemonnee letten, maar rijkdom op zichzelf is geen must, ook al helpt het als hij een coole bolide heeft ;). Een vrouw zoekt in alle gevallen stabiliteit. Dit betekent dat de man in staat moet zijn om een dak boven zijn hoofd en eten op tafel te bekostigen. Als hij zijn financiële zaken op orde heeft, is hij aantrekkelijk omdat dan ook wordt verwacht dat hij een gezin kan onderhouden. Constant werkloos zijn jaagt vrouwen weg.

Een rijke haardos?

Er zijn zat vrouwen die een man met kaal of kalend hoofd niet aantrekkelijk vinden, hoewel er ook vrouwen zijn die daar juist voor vallen. Als de man in kwestie tevreden is, vindt de vrouw het geen bezwaar. Wel is uit datingsites gebleken dat vrouwen eerder contact zoeken met een man met een volle haardos dan een kalende man.

Een indrukwekkend apparaat?

Hoe groter hoe beter, gaat hier niet op, in tegenstelling tot wat de meeste mannen denken. Een man met zelfvertrouwen die tevreden is met elk aspect van zijn lichaam wordt meer gewaardeerd dan de kerel die niet kan wachten tot hij zijn show mag geven. Een sexy man gebruikt zijn hele lijf om van een sensuele ervaring te genieten, en kan het niet schelen dat zijn geslachtsdeel niet van mammoet-formaat is.

Gevoelig karakter?

Laat het antwoord helder zijn: Nee. Vrouwen zeggen wel dat ze een gevoelige man leuk vinden, maar een man die zijn tranen laat rollen, excuusjes verzint en zijn emoties niet in de hand heeft, wordt gegarandeerd belachelijk gemaakt. Een emotionele man komt niet veilig en zeker over, en dat zijn nu juist basisvoorwaarden.

Veel vorige minnaressen?

Doe je niet voor als een bedreven minnaar als dat niet zo is, tenzij je natuurlijk een modderfiguur wilt slaan. Maar een verleden dat bol staat van de relaties is ook geen beste binnenkomer. De meeste vrouwen schrikken van een man die blijk geeft met vele vrouwen het bed te hebben gedeeld en vragen zich af wanneer zijzelf worden ingeruild. Vrouwen willen geen gigolo, maar een betrouwbare man die hen kan onderhouden.

Bad boy?

Een 'bad boy' die regels breekt en ruw is? Sommige vrouwen worden hier - soms tijdelijk - door aangetrokken, maar het best is toch de balans. Zorg voor een zweem mystiek gecombineerd met kracht. Als dat soms betekent dat het beter is dat jullie doen wat jij wilt, in plaats van te doen wat zij wil, zet dan door. Het geheim is daar geen gewoonte van te maken, en haar minstens zo vaak haar zin te geven als jij je zin krijgt, zo niet vaker. Vraag in elk geval altijd haar suggesties. Te 'bad' zal al gauw afstoten!

Gelijke behandeling?

Sommige vrouwen zeggen dat ze als een gelijke willen worden behandeld. Vat dit niet zo op! Vrouwen willen behandeld worden als een vrouw, niet als een man. En als ze met een vrouw wilde zijn -haar gelijke-, dan had ze dát wel gedaan. Wil ze dus een vent, zorg er dan voor dat ze die ook heeft! Hoe? Door haar vrouwelijkheid te erkennen, haar te begeren en romantisch te benaderen. Zo simpel is het dus.

“No woman really wants a man to carry her off; she only wants him to want to do it.” ~ Elizabeth Peters

Lees verder

© 2010 - 2024 Astrid-d-g, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat willen mannen in een relatie?Wat willen mannen in een relatie?Wat willen mannen in een relatie? Wat doet ze besluiten om een verhouding serieus te nemen en zich vast te leggen? Natuu…
Kenmerken en gedragingen van een echte gentlemanKenmerken en gedragingen van een echte gentlemanIedereen kent hem wel: de echte gentleman waarvan de vrouw het even warm krijgt. De meeste mannen vinden het maar niets…
Zoeken naar de ideale manZoeken naar de ideale manDe ideale man bestaat, maar waar? Doet het er nu werkelijk niet toe hoe hij eruit ziet? Is humor echt genoeg? Wat vinden…
Humor: mannen versus vrouwen!Naar de verschillen tussen mannen en vrouwen in hun gebruik van humor is reeds veel onderzoek gedaan door sociologen en…

Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
De echte man (evenwichtige versie)De meeste mannen groeien op met dezelfde stereotypen en worden al van bij de geboorte in een bepaalde richting geduwd. H…
Reacties

Edwin, 05-11-2015
Het een en ander komt me over zoals, dat de vrouw lekker achter over leunt, en denkt: "Ziezo, laat die vent maar lekker zweten voor me, als hij maar zegt wat IK graag wil horen, MIJ alleen HET centrum van het universum maakt, nog net niet voor me door het stof kruipt, enz, enz… en dan nou, misschien… vind ik hem goed genoeg."

Nee sorry, als het werkelijk is zoals het bovenstaande, dan nee, dank je, dan blijf ik liever alleen.
Vaak is het teveel van:"wat kan IK eruit halen, van beide kanten", en minder van: "wat zou hij/zij leuk vinden?"

Er wordt teveel egocentrisch, van uit alleen het (vrouwelijke)IK gedacht, ik denk dat het een gezonde wisselwerking hoort te zijn, ook voor vrouwen jegens de mannen toe, om zich niet als een onneembare ivoren toren zich op te stellen, maar zichzelf ook durven te geven richting de man, en te blijven geven, niet slechts een momentopname totdat het ze gelukt is zijn aandacht te trekken.
Goed het ligt misschien ook hoe dat de man zich opstelt in zo'n geval, "wie macho zaait, zal onbereikbaarheid, hard-to-get oogsten"

Dat "Jagen" is niet een standaard credo voor iedere man, ik niet in elk geval, ik hou meer van een gelijke continue sociale wisselwerking tussen beide partijen, man en vrouw.
Kortom, elkaars maatje zijn, en zo steeds meer naar elkaar toe groeien.
(niet elkaars tegenstanders, die alleen maar willen graaien wat ze kunnen van de ander)

Maar ach, ik zal wel te veel in een droomwereld leven als ik zo hardop denk. Reactie infoteur, 04-02-2016
"All a girl really wants is for one guy to prove to her that they are not all the same." ~ Marilyn Monroe

Peter, 17-12-2013
Ik heb intussen wel geleerd dat vrouwen pas voor de lieve, betrouwbare en zorgzame man gaan als ze zelf fysiek zijn uitgerangeerd, gescheiden zijn en met een paar kinderen van een foute rotzak! Vóór die tijd, als ze op hun mooist zijn, willen vrouwen, mooie, grote stoere/foute mannen, want die zijn zo "spannend"! het liefst moet die kerel ook een goede opleiding hebben en dito functie! Sorry, maar ik kan het helaas niet positiever brengen gezien mijn eigen ervaring en wat ik om me heen zie… Reactie infoteur, 04-02-2016
"Sometimes the wrong choices bring us to the best places."

Tom, 04-09-2013
Over welke leeftijdscategorie vrouw hebben we het hier? Ik zie hier voornamelijk het plaatje te vaak gekwetste vrouw en toch maar settelen met iemand die een gezin met je wil stichten en dan bij je blijft.

Ooit de woorden bad boy in je mond genomen en gekeken naar de glunderende vrouwenogen alleen al bij de gedachte aan hun bad boy?

Vrouwen willen het alfa mannetje, die moet voor de bevruchting zorgen, wij geëmancipeerde mannen dienen als chauffeur/slaaf whatever Reactie infoteur, 04-02-2016
"Every girl wants a bad boy who will be good just for her."

Ror, 26-03-2013
Gevoelig karakter?
Laat het antwoord helder zijn: Nee.
Vrouwen zeggen wel dat ze een gevoelige man leuk vinden, maar een man die zijn tranen laat rollen, excuusjes verzint en zijn emoties niet in de hand heeft, wordt gegarandeerd belachelijk gemaakt. Een emotionele man komt niet veilig en zeker over, en dat zijn nu juist basisvoorwaarden.

Dit soort bewingen maakt de mens vandaag de dag zo verkrampt in zijn gevoel. Zowel Man als Vrouw.

Emoties en voelen kunnen en mogen niet meer in deze wereld. Van vrouwen wordt het nog wel geaccepteert maar van een man? Hell no! Een man is een MENS net als de vrouw en geen machine. Een mens heeft gevoelens en emoties hier kun je gewoon niet om heen. Dit is mens zijn. Het durven uiten van emoties en dus ook tranen straalt juist kracht uit, er is juist lef en zelfvertouwen voor nodig dit te kunnen. Dat is je emoties en jezelf in de hand hebben, je laat ze toe en rent er niet hard voor weg. Mensen die dit wel doen zijn juist bang, bang om afgewezen te worden door hun emoties. Dan heb ik het natuurlijk niet over continue gejankebalk en gemekker en gemiep dag in dag uit, in dat geval zal de persoon in kwestie eens bij zichzelf te raden moeten gaan ja.

Als ik echt verdrietig ben en ik wil huilen of boos worden, dan doe ik dat. Het zal mij echt een worst zijn of truus aan de overkant me daardoor als onveilig en onzeker beschouwd.
Een basisvoorwaarde voor mij is dat je in elk aspect je niet schaamt voor wie je bent (wat ook zo mooi eerder in het artikel werd duidelijk gemaakt). daar horen voor mij emoties ook bij. Reactie infoteur, 04-02-2016
"If a girl cries over a guy, it's normal. When a guy cries over a girl, you know he loves her more than anyone else."

Martin, 19-11-2011
@redactie infoteur: Het is juist bewezen dat er grote overeenstemming is wat betreft schoonheid/ knap zijn. Het is eerder objectief, dan subjectief met enkele kleine cultuurverschillen daargelaten. Het gaat om symmetrie van het gelaat, bepaalde verhoudingen en hormonale invloeden, zoals testosteron van de man. Dit wordt bepaald in de baarmoeder en zorgt voor grotere/dikkere botstructuur. Daarom zijn vrouwen meer seksueel aangetrokken tot mannen met brede schouders en bredere kaken. Het artikel spreekt zich ook tegen: eerst vertellen jullie dat niet veel vrouwen voor knappe mannen gaan en daarna vertellen jullie dat vrouwen geen knappe mannen willen want dan is ze hem snel kwijt, omdat heel veel vrouwen hem willen. Als je wil weten wat vrouwen zoeken in een man, kijk dan waar ze voor gaan en niet luisteren naar wat ze zeggen dat ze willen. Reactie infoteur, 19-11-2011
Er staat helemaal nergens dat 'vrouwen geen knappe mannen willen want dan is ze hem snel kwijt'. Integendeel, onder mythes staat duidelijk het volgende:
"Nog altijd gaat het idee de ronde dat een knappe man teveel belangstelling van andere vrouwen krijgt of zelf achter anderen aan zal gaan". Dit is een gedachte die sommige mannen hebben, een fabel. Een knappe vent kan verschrikkelijk tegenvallen. Ook als ik om me heen kijk om te zien met welke partners vrouwen zijn, dan zie ik daar aartslelijke mannen bij. Zij hebben kennelijk verborgen aantrekkelijkheden waar vrouwen wel degelijk voor vallen. A.

Maarten, 28-09-2011
Leuk verhaal… Alleen dat maar een klein percentage van de vrouwen op knapheid gaat klopt van geen kanten. Ik zie het maar al te vaak: de knappe man met zijn mooie donker haardos, perfecte lichaamslengte en mooie ogen: alle dames hebben het alleen maar over HEM. En om slijmen, toespelingen maken, aandacht trekken, "verdrinken in zijn mooie ogen", zucht, zwijmel en wat maar meer mogelijk is. Als je als man niet perfect of bijna perfect er uit ziet heb je simpelweg een nadeel. het is gewoon een grote fabel als vrouwen zeggen dat dat niet zo is. Het bewijs zie ik dagelijks. Reactie infoteur, 29-09-2011
Hi Maarten, de 'rijke haardos' staat ook onder de mythes beschreven. Wat betreft 'knap'… wat IS knap? Wat de een knap vindt, vindt de ander helemaal niks. En andersom. Het is volledig subjectief. Bij een eerste contact wordt uiteraard wel naar uiterlijk gekeken, maar ik moet de eerste vrouw nog tegenkomen die speciaal voor een uiterlijk gaat. Een minder knap persoon kan natuurlijk nog wel een hoop doen om het uiterlijk te verbeteren, zo luidt het spreekwoord nog steeds: Kleren maken de man! Groetjes, A.

Astrid-d-g (270 artikelen)
Laatste update: 13-07-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.