Trouwen: Wat regel je voor je trouwdag?

Trouwen: Wat regel je voor je trouwdag? Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Nu nog je wensen omzetten naar een perfecte, onvergetelijke trouwdag. Natuurlijk heb je al nagedacht over de datum en locatie, gedroomd van een sneeuwwitte bruidsjurk en trouwringen bekeken. Maar daarmee is de organisatie nog lang niet klaar. Wil je je laten rijden in een blinkende limousine, een suikerzoete bruidstaart serveren en de show stelen met een schitterend bruidsboeket? Ga bijtijds de mogelijkheden na en check vooraf deze weddingplanner.

Trouwen? Eerst ondertrouw

Trouwplannen? De eerste stap is het doen van aangifte bij de burgerlijke stand van de gemeente waar een van jullie is ingeschreven. Dit kan persoonlijk of schriftelijk. Het huwelijk moet dan binnen een jaar plaatsvinden. In deze aangifte verklaren jullie waar en wanneer het huwelijk zal zijn. Dit hoeft dus niet in je eigen woonplaats te zijn. Bij deze formaliteit ben je verplicht de geboorteakten, legitimatie, en eventueel nog overige documenten (afhankelijk van gemeente) te overleggen. Indien van toepassing, ook een bewijs van echtscheiding of overlijden ex-partner of een verklaring van de vreemdelingenpolitie.

Voor het huwelijk heb je minstens twee en maximaal vier getuigen nodig. Ook van hen moet je de gegevens opgeven. Het huwelijk zelf wordt ten overstaan van de (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand in het stadhuis of op een andere trouwlocatie voltrokken. Donderdagen en vrijdagen zijn populair, maar soms kun je ook op zaterdag trouwen. Wil je kosteloos trouwen, dan kan dat vaak op maandagochtend. Ook een kerkelijke inzegening? Dit kan pas nadat het burgerlijk huwelijk is gesloten, want anders is het strafbaar!

Trouwkaarten

Trouwkaarten vragen zorgvuldigheid. Je kunt deze zelf laten ontwerpen, bijvoorbeeld met jullie foto erop, of er bij een drukkerij een uitkiezen uit de vele voorbeeldboeken. Je kunt dan ook zoeken naar teksten die je aanspreken. Het is belangrijk dat op de trouwkaart goed is aangegeven wat er op welke locatie gevierd wordt. Zet dus de benodigde adressen met de begintijden erop en eventueel een routebeschrijving. Maak duidelijk waar de ontvanger precies voor wordt uitgenodigd (receptie, diner, feest). De ceremonie zelf is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Je kunt verschillende kaarten gebruiken voor de diverse uitnodigingen maar ook een basiskaart kiezen met een bijlage voor de extra uitnodiging. Vergeet niet een eventuele dresscode en bestel liever teveel dan te weinig kaarten! Wil je echt formeel doen? Dan kies je een dubbelgevouwen kaart in crèmekleur: De namen van de ouders van de bruidegom op het linker binnenvel en die van de bruid aan de rechterkant. Denk ook aan bedankkaartjes en wil je alles in stijl dan kun je ook de menukaarten bij de drukker laten uitvoeren. Wil je niet veel uitgeven, ga dan aan de computer en maak de kaarten zelf. De kaarten verstuur je zo'n twee maanden voor de trouwdag en de adressen schrijf je met de hand op de envelop.

Ceremoniemeester

Je kunt een goede bekende die er van houdt om te organiseren en die stressbestendig is, vragen om ceremoniemeester te worden. Deze zorgt dan dat alles volgens plan en schema verloopt. Hij ziet er op toe dat de bruidegom de benodigde papieren, de ringen en (eventueel) het boeket bij zich heeft. Dan regelt hij het vervoer, wie in welke auto stapt en in welke volgorde de auto's moeten rijden. Hij deelt de taken uit aan de bruidskinderen en bespreekt de taak van de getuigen. Hij zorgt voor corsages en wijst in het gemeentehuis de gasten hun plaats. Na afloop zorgt hij dat de gasten naar de volgende locatie worden begeleid. De ceremoniemeester is als het ware de rechterhand van het bruidspaar.

Bij het diner geeft hij aan wie er gaat speechen. Dit zal officieel eerst de vader van de bruid zijn, daarna de bruidegom. De ceremoniemeester sluit dan de speeches af en brengt een toast uit. Wordt er ook gedanst, dan zorgt hij ervoor dat het bruidspaar de dans opent. Bij de tweede dans is het traditioneel de bruid die met haar vader danst en de bruidegom met zijn moeder. Daarna danst de bruid met haar schoonvader en de bruidegom met zijn schoonmoeder. Pas dan kunnen de andere gasten meedoen. Dit alles wordt geleid door de ceremoniemeester. Ken je niemand die dit werk kan of wil je een professionele organisatie van de dag? Huur dan een zogeheten weddingplanner, die samen met jullie de dag gaat organiseren. Het voordeel hiervan is dat een weddingplanner connecties heeft met leveranciers en zo de beste en goedkoopste oplossingen kan zoeken.

Bruidskleding

De bruid

Op je trouwdag wil je er stralend en op je best uitzien. Wit - symbool voor zuiverheid - is nog altijd de kleur waar het meest in getrouwd wordt. Maar ook crème en ivoor is populair. Als materiaal zie je veel kant, zijde, satijn en tule. Neem ruim de tijd om bruidsmagazines te bekijken, bruidsmodeshows te bezoeken en in een bruidsmodezaak te kijken. Pas meerdere jurken en neem iemand mee die je vertrouwt. De bruidsmodezaak kan je advies geven over welk type jurk je goed staat. Voor bijpassende schoenen kun je ook in een gewone schoenenzaak terecht. Bekijk ook of je ze eerst nog moet inlopen! Denk dan aan de sieraden, hoed, sluier (symbool van zedigheid) of tiara, handschoenen, tasje, lingerie met eventueel de kousenband) en aan reservekleding en -schoenen. Bij panty's ook denken aan reserve, om redenen die duidelijk zijn. Geen geld voor een dure jurk? Kijk dan eens naar tweedehands, bijv. van particulieren of van een tweedehands winkel. Natuurlijk is een jurk niet af zonder het juiste kapsel en make-up. Denk daar ruim van te voren over na. Je kunt op de ochtend van de grote dag naar de kapper gaan, of de dag ervoor. Ook kun je de kapper thuis laten komen. Een schoonheidsspecialiste bezoeken voor de grote dag is ook een optie.

De bruidegom

Voor de bruidegom is alles een tikje anders, omdat het trouwpak vaak gewoon na de trouwdag wordt doorgedragen. Let erop dat je trouwpak perfect past en pas de kleur van overhemd en kostuum aan het bruidsboeket aan. Het is niet zo dat als de bruid in wit is, de bruidegom automatisch in een donkere tint moet, hoewel dit doorgaans wel als mooi wordt gezien. Een licht pak kan ook, mits dezelfde kleur als de jurk van je bruid. De finishing touch is de stropdas, of strikje, want een prachtig pak met een foute das is niet de bedoeling. Wil je echt groots uitpakken dan kun je een jacquet, een smoking of een rokkostuum nemen. Vraag advies aan verkopers in winkels voor herenkleding en laat je aankleden. Natuurlijk kunnen jullie de kleding gezamenlijk kopen en zo op elkaar afstemmen, maar je kunt ook ieder apart in een zaak voor zowel bruid als bruidegom de kleding kopen. De medewerkers zorgen er dan voor dat alles bij elkaar past. Ben je echt geen man voor een pak, huur dan je kleding. Detail: Volgens bijgeloof brengt het ongeluk om de bruid al voor de trouwdag in haar trouwjurk te zien.

Iets ouds, nieuws, geleends en blauws

Een oude traditie uit de tijd van het Victoriaanse tijdperk die nog steeds volop wordt toegepast: De bruid draagt op haar trouwdag iets ouds, iets nieuws, iets dat geleend is en iets dat blauw is. En om de zaak te completeren, een 'penny in a shoe'. Natuurlijk vraagt dit creativiteit. Iets ouds is bijvoorbeeld iets antieks van de familie van de bruid. Het staat symbool voor continuïteit. Iets nieuws kan het bruidsboeket zijn, of de bruidsjurk die de bruid heeft gekregen. Het nieuwe symboliseert geluk, hoop en succes. Een geleend stuk moet officieel iets zijn van een gelukkig getrouwde vrouw en is het symbool van familie en vrienden. Wellicht kan iemand je iets lenen, bijvoorbeeld een mooi sieraad. Blauw ten slotte was vroeger een blauwe band aan de bruidsjurk maar een blauwe kousenband is wat beter te realiseren. Het betekent trouw, puurheid en loyaliteit. Wil je echt alles, dan rest je de munt in je schoen. Om niet de hele dag met dat nare gevoel te lopen kun je de munt verwerken in een hak of zool.

Trouwfoto's en video

Kies voor je trouwdag een professioneel fotograaf die bekend is met het maken van trouwfoto's. Bekijk daarbij zijn eerdere trouwreportages en doe ideeën op. Leg dan vast wat jullie precies willen, dus de stijl van de foto's (modern of klassiek), het soort fotoalbum en de verwerking van de foto's in het album. Belangrijk is de locatie van de foto's. Voorbeelden zijn een typisch bouwwerk, een park, een kasteel, je eigen achtertuin, een museum, een molen, of zelfs een industrieel pand. Denk daarbij ook aan eventueel slecht weer en houd bijvoorbeeld een binnentuin in gedachten. De fotograaf kent uit ervaring de fraaiste plekken. Heb je iemand in de vriendenkring of familie die goede foto's kan maken, dan kan dat natuurlijk ook. En heb je de fotograaf alleen geregeld voor de officiële gedeelten van de dag en een fotoreportage, dan moet je voor de rest van de dag ook nog iemand hebben die foto's maakt. Uiteraard is het ook mogelijk om delen van de dag op de film te zetten. Bedenk dan wie dat precies gaat doen en onder welke voorwaarden, en zorg er ook voor dat de videograaf en de fotograaf hun werk op elkaar afstemmen.

Bruidsboeket en corsages

Je stemt je boeket af op de kleur van de trouwjurk. Je kunt een standaard boeket van de bloemist nemen of een eigen idee laten uitwerken. Neem gerust een felle kleur, dat goed uitkomt bij het groen en een lichte jurk. Voor corsages kun je verschillende kleuren nemen zodat de gasten kunnen kiezen welke het best bij hun kleding past, of gewoon een bloem uit je boeket kiezen. Het assortiment bruidsboeketten is onuitputtelijk. Je kunt het klein en sober houden, of uitbundig in de vorm van een waterval. De prijs is niet enkel afhankelijk van de grootte, maar ook van het soort bloemen dat verkrijgbaar is als jullie trouwen. 's Winters zal er minder keus zijn.

Een boeket is overigens geen must, je kunt ook een bloemenkrans of -kroon of haarstukje kiezen. Bij de bloemist regel je ook de eventuele autoversiering en antennestrikjes voor de volgauto's. Daarnaast bedenk je of je een bloemendecoratie bij het gastenboek wilt, verdere versiering in de locaties, een bedankboeket voor de ouders, enz. Houd het boeket in je rechterhand voordat je trouwt, en na de plechtigheid links. Voor corsages geldt: Vrouwen links met het steeltje schuin omhoog, mannen op de linker revers met het steeltje naar beneden. Is de dag om, dan kun je je bruidsboeket tussen de gasten werpen en de traditie zegt dan dat wie het vangt de volgende zal zijn die trouwt. Je kunt het boeket natuurlijk ook weggeven of bewaren en drogen.

Trouwauto

Voor het kiezen van de trouwauto moet je eerst bedenken of het vervoer enkel voor jullie moet worden geregeld of voor het hele gezelschap. Je kunt bij autoverhuurbedrijven allerlei limousines, sportauto's, cabrio's of oldtimers huren met chauffeur, maar ook de trouwkoets kan nog steeds. Wil je de anderen ook vervoeren, bijvoorbeeld wegens parkeerproblemen, neem dan bijvoorbeeld een oldtimerbusje. Soms hoef je helemaal niets te huren, maar heb je een vriend of familielid met een mooie auto die voor de trouwdag geschikt is. Het is soms ook mogelijk dat de fotograaf tevens als chauffeur van de trouwauto kan dienen. Kies altijd betrouwbaar vervoer en zet de afspraken helder op papier. Het gaat dan om de beperking aan het aantal kilometers, een maximum aantal passagiers en hoeveel uren er bij de huur zit inbegrepen. In de auto zit de bruidegom overigens links, bij het binnengaan van gemeentehuis of kerk loopt de bruidegom ook links. Zodra het bruidspaar getrouwd is, is het echter andersom en loopt en zit de bruidegom rechts.

Trouwringen

Trouwringen staan voor wederzijdse liefde en trouw. De cirkelvorm symboliseert een 'geen begin en geen eind'. Het was in vroegere tijden de gewoonte om bij de verloving ringen te kopen die later als trouwringen dienen, maar tegenwoordig koopt men al eerder ringen om de relatie te bezegelen of men koopt pas ringen voor de trouwdag. Kijk bij de juwelier voor het uitgebreide assortiment. Officieel zou de ring glad moeten zijn, maar natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld met diamantjes, een steentje of een bewerkte ring. Bijzondere kleuren zoals roodgoud en witgoud of bicolor zijn ook in trek. Ook kun je de ringen laten ontwerpen bij een edelsmid. Traditioneel komt de naam van je partner en de trouwdatum aan de binnenkant van de ring, maar je kunt het ook anders doen en een illustratie nemen of een tekst van jullie samen. Wie katholiek is draagt de ring om de linker ringvinger, anderen dragen hem rechts.

Bruidskinderen

Een witte bruid kiest traditioneel ook voor bruidskinderen, hoewel dit natuurlijk niet hoeft. De kinderen, traditioneel gekleed in bijpassende kleding, zijn vaak familieleden van het bruidspaar, bijvoorbeeld nichtjes en neefjes. Meisjes dragen jurkjes in de stof van de bruidsjurk en jongens hebben vaak een echt kostuum aan. De bruidsmeisjes en bruidsjonkers dragen de sleep, geven de ringen aan, strooien rozenblaadjes, confetti of rijst, houden het boeket vast op de cruciale momenten, zitten bij het gastenboek en houden deuren open. Denk eraan dat de kleding behalve mooi ook gemakkelijk moet zijn, en zorg voor wat speelgoed om verveling tegen te gaan. Vergeet ze niet te bedanken bij eventuele toespraken.

Huwelijksceremonie

Bij binnenkomst in het gemeentehuis zijn er diverse mogelijkheden. Heeft de bruidegom de bruid bij haar ouderlijk huis opgehaald dan komt het paar samen binnen. De bruidsstoet is dan als volgt: Vooraan de bruidskinderen, dan het bruidspaar, ouders van de bruid, ouders bruidegom, getuigen, broers en zussen van het bruidspaar en als laatste overige familieleden in volgorde van verwantschap en ouderdom. Heeft de bruidegom de bruid niet opgehaald dan gaat hij eerst naar binnen, eventueel vergezeld van zijn moeder of een ander familielid. Daarna komen de bruidskinderen, dan de bruid, begeleid door haar vader of een ander familielid. In het gemeentehuis zit de bruidegom links van de bruid. De familie van de bruid zit rechts achter haar en de familie van de bruidegom links achter.

Bij het begin van de ceremonie kunnen er toespraken zijn van familie of vrienden, maar de trouwambtenaar kan dit ook doen. Daarna worden de officiële stukken voorgelezen. Het jawoord gaat als volgt: De ambtenaar vraagt of het bruidspaar wil opstaan en elkaar de rechterhand wil geven. In de voorgelezen standaard tekst staat de vraag of het paar elkaar tot echtgenoot willen aannemen en getrouw alle plichten zullen vervullen die door de wet aan de huwelijkse staat wordt verbonden. Als het 'ja' is uitgesproken is er de uitwisseling van de ringen. De bruidegom schuift eerst de ring om de vinger van zijn vrouw. De ringuitwisseling kan ook worden weggelaten. Daarna volgt een samenvatting van de ambtenaar waarin ook de getuigen worden genoemd. Als laatste is er het tekenen van de huwelijksakte, welke ook door de getuigen wordt getekend. De akte krijgen jullie niet mee, maar het trouwboekje desgewenst wel.

Bruidsduiven

De bekende witte bruidsduiven staan symbool voor vrede, liefde en geluk. Duiven worden vaak aangeleverd in een witte open of gesloten rieten mand. Het aantal duiven varieert van twee tot meerdere. Soms kiest men er zeven. Op het moment dat het paar het gemeentehuis of de kerk verlaat, houdt het de mand in de hand, waarna de duiven kunnen worden losgelaten. Een andere mogelijkheid is de duiven te laten aanreiken, wat foto's te maken en ze te laten wegvliegen. De duiven vliegen daarna weer terug naar hun behuizing, in dezelfde richting.

Bruidstaart

De bruidstaart, van oudsher een witte taart met meerdere verdiepingen en fraaie decoraties, kan op elk gewenst moment worden aangesneden maar meestal is het na de huwelijksceremonie en wordt er champagne bij geserveerd. Het is een symbool van hoop, samengaan en vruchtbaarheid. Het gebak is zeer zoet en traditioneel versierd met een plastic mini-bruidspaartje op de bovenste etage. Omdat dat laatste wat achterhaald is zijn er vele variaties bedacht, zoals de letters van de namen van het bruidspaar of andere versieringen. Natuurlijk is het ook prettig als een familielid in staat is een taart te maken. De bruid en de bruidegom snijden samen de taart aan, een symbool voor verbondenheid, en daarna eten ze het eerste stuk samen. Behalve enkel een taart kun je ook kiezen voor een combinatie met een chocoladefontein of een champagnebuffet. Wil je de taart liever als dessert laten serveren, dan kun je kiezen voor een ijsbruidstaart met koud vuurwerk erop, binnengebracht onder begeleiding van muziek. Je hebt de keus om de locatie een taart te laten regelen, of apart een banketbakker in de arm te nemen.

Feestlocatie

Je kunt voor de locatie van het feest kiezen voor onder andere een restaurant, hotel of partycentrum maar als je thuis genoeg ruimte hebt is dat ook een mogelijkheid. Controleer bij een locatie elders of de beschikbare ruimte groot genoeg is voor het aantal gasten (niet te groot!), en wat de mogelijkheden zijn wat betreft aankleding van de zaal, de muziek, dansvloer en de catering. Soms biedt men een arrangement aan, inclusief receptie en diner. En natuurlijk moet je gaan nadenken over de gerechten bij het diner. Hoeveel gangen moeten er geserveerd worden, of is het een lopend buffet? Bekijk ook of er genoeg parkeergelegenheid is en tot hoe laat je gebruik kunt maken van de locatie. Houd je het thuis of kies je een zaaltje van je eigen vereniging, dan kun je de feestavond ook laten verzorgen door een cateringbedrijf. In sommige gemeenten kun je behalve het feest zelfs de huwelijksplechtigheid thuis, bijvoorbeeld in je tuin, laten plaatsvinden. Check hiervoor je gemeente. Maak altijd duidelijke afspraken met de eigenaar van de locatie en de cateraar.

Muziek op de trouwdag

Kies je voor live muziek? Een band of bruiloftsband kun je het best zonder tussenpersoon boeken. Neem gerust wat minder muzikanten, omdat dat vaak even goed klinkt. Het best is een allroundband die allerlei soorten muziek maakt voor een publiek van jong tot oud. Kijk dus goed naar repertoire en ervaring en denk niet enkel aan jullie eigen smaak. Probeer vooraf te beluisteren hoe ze spelen. Je kunt ook kiezen voor een dj in plaats van een band en dat zal wat goedkoper zijn, maar let er altijd op dat jullie een duidelijk contract ontvangen waar de exacte speelduur, op- en afbouw, reiskosten en begin- en eindtijden in staan. Daarnaast kun je overwegen te kiezen voor muziek op de andere locaties of andere momenten, zoals de huwelijksceremonie zelf, het diner of de receptie. Overigens is een band of dj geen noodzaak, je kunt de sfeer er ook in houden door een bekende de muziek te laten regelen door middel van cd's met een breed repertoire. En misschien is er wel iemand in de familie die muzikaal is?

Receptieboek

Een speciaal receptieboek of gastenboek, in verschillende soorten te koop bij fotozaken, leg je vooraf neer bij aanvang van de receptie, feest of diner. Na afloop kan ook. Gasten kunnen er een korte persoonlijke tekst in schrijven of enkel hun handtekening plaatsen, ten teken dat ze aanwezig waren. Het kan ook moderner, bijvoorbeeld door een groot schilderij waar de namen op worden verzameld, of zelfs door de gasten hun boodschap met beeld te laten inspreken zodat deze later kan worden teruggezien op dvd. Vooraf, of na afloop, kunnen de bezoekers met een enkele druk op de knop op de zogeheten 'bruiloftpaal' hun beeld en geluid vastleggen. Alle beelden tezamen vormen dan een bijzonder aandenken aan het feest.

Trouwbedankjes

Je kunt je gasten op allerlei manieren bedanken aan het eind van de dag. Vaak worden er speciale presentjes gegeven zoals bruidssuikers of allerlei zelfgemaakte cadeautjes. Kijk op internet voor tal van voorbeelden. Vaak vindt de familie een traditionele trouwfoto als bedankje nog het leukst, en zo heb je de gasten direct een aandenken meegegeven.

Wittebroodsweken

Huwelijksnacht

De huwelijksnacht kun je doorbrengen in een speciale bruidssuite, een luxe en romantische kamer vaak voorzien van bubbelbad en een hemelbed, met in de ochtend een rijkelijk champagne-ontbijt. Je kunt bij diverse hotels informeren of er een bruidssuite is, maar als je een arrangement boekt met bijvoorbeeld feest en diner, dan kun je vaak gratis gebruik maken van de bruidssuite. Het is gelukkig de bedoeling dat het bruidspaar het feest als eerst verlaat. Natuurlijk kun je ook gewoon naar huis gaan, maar dan is de verleiding wellicht groot om na een lange en vermoeiende trouwdag nog even 'enveloppen te tellen' en geeuwend het huwelijksbed in te rollen. Bedenk dus goed wat de beste oplossing is tegen de feeststress.

Huwelijksreis

Het toetje van de huwelijksdag is de huwelijksreis. Van een hotelletje in eigen land tot een vakantie op een tropisch eiland of een stedentrip, alles is mogelijk. Je hoeft niet meteen dezelfde dag nog, of de dag erna op huwelijksreis te gaan, want beter is een paar dagen wachten om even bij te komen en rustig je koffers te pakken. Voor suggesties voor romantische en luxueuze huwelijksreizen, denk aan Parijs, Venetië, het Caribisch gebied, Antillen, de Malediven, Ierland, Egypte, Zuid-Afrika, Brussel, Fins Lapland, Canarische Eilanden, Madeira, Zwitserland of Corsica. Wie ver wil maar ook goedkoop kan Thailand overwegen. In het buitenland trouwen kan overigens ook...er zijn speciale bureaus die je helpen met een trouwerij over de grens, want de hele familie moet immers mee. Voor wie ten slotte in het geheim het jawoord wil geven is er nog de mogelijkheid naar Las Vegas af te reizen, maar let dan wel op de rechtsgeldigheid...

"Don't marry someone you can live with... marry the person who you cannot live without"
© 2009 - 2025 Astrid-d-g, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trouwen? Bruiden gebruiken vaak valse trucjes!Trouwen? Bruiden gebruiken vaak valse trucjes!Uit een engels onderzoek blijkt dat zo´n 60% van de bruiden, trucjes gebruiken om maar te kunnen trouwen. Gemene trucjes…
Een trouw-auto huren voor je trouwdagEen trouwauto is voor bruidsparen een belangrijk onderdeel van de trouwdag. Ga je voor een grote witte oldtimer met keur…
Hoeveel kost een bruiloft?Hoeveel kost een bruiloft?Als je gaat trouwen, komt hier een heleboel bij kijken. Niet alleen de jurk, de ringen en de taart, maar nog véél meer.…
De functies bij een bruiloftDe functies bij een bruiloftEen trouwdag is een dag die u in principe maar een keer zal meemaken in uw leven. U wilt dan ook dat alles goed geregeld…

Mooiste vrouwen ter wereld: De ultieme top-10!Mannen zijn al duizenden jaren dol op vrouwen. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen. Mannen zijn heel erg visueel ingest…
Vreemdgaan: Hoe weet ik of mijn man of vriend me bedriegt?Vreemdgaan: Hoe weet ik of mijn man of vriend me bedriegt?Wanneer je vermoedt dat jouw partner je bedriegt of tegen je liegt, kan dat heel naar voelen. Zeker als je er de vinger…
Bronnen en referenties
Astrid-d-g (270 artikelen)
Laatste update: 20-10-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.